Naptár

2015. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Belgium

belgium_15Tudósító: Sebők Judit
Forrás: eurovision.tv

Belgiumot idén Loïc Nottet képviseli, aki fiatal kora ellenére, saját zenei univerzumot szeretne teremteni. Rhythm Inside című dalával próbálja idén döntőbe juttatni a kis országot, melynek munkálataiban maga is részt vett, sőt a videoklip látványvilágát is ő álmodta meg.

A 18 éves fiú a belga Voice-ban tűnt fel, ahol hamar felkeltette a zsűri és a közönség érdeklődését is. Még zajlott a verseny, amikor leszerződtette a Sony Music Entertainment. A tini lányok kedvencét apja profi sportolónak szánta, de ő mégis a zenei karriert választotta. Egyik legnagyobb inspirációja Sia, akinek Chandelier című slágerét fel is dolgozta. A cover annyira jól sikerült, hogy az ausztrál énekesnő megosztotta Twitter profilján és elismerését fejezte ki.

És hogy miről szól a dal? Nos, ez egy kissé elvont szerzemény a szerelemről, az elmúlásról és az egóról. Lehetsz barát vagy ellenség, de van, aki szeret és lesz, akit szeretni fogsz. És hogy mi a ritmus legbelül? A szívdobbanás, amit ha jól meghallgatsz, minden kérdésedre választ kaphatsz. Meglepő dal ez Belgiumtól, de abszolút pozitív meglepetés. Az Eurovízió színpadára való téma, de csak kevés klisével, ami mindenképpen üdítően hat. Kérdés, hogy a közönség tudja-e értékelni ezt.

https://www.youtube.com/watch?v=xV2b3L1K6_c

30 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Belgium

 • schanc

  Az idei mezőnyben szerintem két olyan dal van, ami kilóg az átlag eurovíziós mezőny érzetéből*, és ez az egyik. (A másik szerintem a lett.) Ez mindenképpen dicsérendő.
  Az érem másik oldala, hogy nálam ez a nem túl szerencsés próbálkozás kategóriája, de ez innentől egyéni ízlés kérdése. A srác valószínűleg jól fog énekelni élőben.

  *(Ezért is örültem volna jobban, ha a Passed vagy Ív nyeri A Dalt, a miénk lenne a harmadik.)

  • Levi21

   A végleges mezőnyt látva biztos, hogy Ívvel érhettük volna el a legjobb helyezést. Talán a Top 5 is meglett volna. Én szeretem Boggie dalát, de félek, hogy vele ez nem lesz meg (de nagyon remélem, hogy meglesz).

   • János

    Én pedig úgy érzem, hogy amióta a döntő végső szakaszában csak a magyar közönség szavaz, azóta az a dal győzött, amely kint a legjobban meg tudta állni a helyét (már csak az előző két évből kiindulva). Azért százezer ember véleménye is közelebb visz a több millió ember véleményéhez… 🙂

   • schanc

    Igen, csak sajnos a két fent nevezettnek esélye sem volt megmérettetnie magát a közönségnél.

   • gaboca701

    Ez nem igaz!!!!!!!!!!
    A közönségtől , mint 5. zsűritagtól az elődöntőben mindkét dal 6 pontot kapott, a középdöntőben pedig mindkettő 7-et.
    Boggie az elődöntőben 8-at, a középdöntőben 9-et, vagyis mindkét szakaszban 2 ponttal többet kapott, mindkét dalnál.
    Akkor miről is beszélünk?

   • Levi21

    Csak azt nem vették figyelembe, hogy Ív folyamatosan fejlődött és egyre több pontot kapott a nézőktől. Ráadásul a Top 4-ben már csak a pozitív szavazatok számítottak, tehát lehet, hogy Ív átlaga sok 1-es miatt volt gyengébb, viszont ezek a pontok a Döntőben már nem számítottak volna.

   • János

    Én ugyanúgy gondolkodtam, mint gaboca, de a ti álláspontotokban is van némi igazság.

 • rocknish

  Szerintem ez szörnyű. Egy kósza pillanatra megfordult a fejemben, hogy rosszabb, mint a finn, de ő legalább énekel.

 • Iza

  Nem tudom hova tenni. A dallal még nem is lenne baj, mert nem rossz, de Loic hangjával a világból ki lehet kergetni, annyira idegesít. (Sajnos ilyen, valakinek bejön, valakinek nem). És emiatt a dalt sem hallgom szívesen. Nem gondolnám, hogy Belgium idén döntős lesz.
  25/40, 11/16.

 • János

  Érdekes, egy ilyen egyszerű 3 perces szerzemény több ellentétes érzelmet is felkavart bennem, amik együtt jól megférnek egymás mellett. Remélem,hogy a videóban tapasztalt elvontságot képesek a színpadra ültetni.

 • force

  Borzalmas a dal. Többet nem is fűznék hozzá.
  Nálam: 14/16
  Tippem: 13/16

 • Levi21

  A többiekkel egyetértve nekem sem tetszik ez a dal, elődöntőjében nálam 13-14/16.

 • Pitbull

  Az egész mezőnyben két dal van, véleményem szerint, ami még ennél is rosszabb: a holland és a lett. schanc írta fentebb, hogy a belga és a lett dal kilóg az átlag eurovíziós mezőnyből, igaza lehet. Mindkettő gyötrelmesen kínszenvedéses számomra, Loïc dala csak azért kapott a személyes pontozásomnál egy helyett két pontot a tízből, mert a refrénje jó, viszont a dal többi része olyan, mintha egy jégcsákányt b…tak volna a koponyámba, utána meg a tavalyi polák csajok köpültek volna vele egy kicsit odabent…

 • Tanti

  Belgium:Albánia után ismét ellentábor leszek.Nekem nagyon átjön a dal,szinte minden nap dúdolom.Kezdettől fogva nagyon tetszik.Folyamatosan változó listámon most 3., de volt már 2. is.A dal nagyon egyedi,bízom hogy sikerül döntőzniük.
  Belgium az egyik kedvenc ESC országom.Nagyítóval kéne keresnem mikor volt utoljára hogy a belga dal nem tetszett.

 • gaboca701

  Itt most nagyon ellenséges hangulat alakult ki a dallal kapcsolatban.
  Nekem tetszik /no nem olyan nagyon-nagyon, olyan 15-18 hely körül van / elsősorban a mássága, különössége miatt.
  Rengeteg top40-es listát nézek, és az utóbbi időben nem nagyon láttam top15-ön kívül, de többször első helyen is szerepelt.
  Szerintem ez az a dal amit vagy imádnak vagy utálnak a legtöbben.
  Szerintem biztos nem lesz döntős, egyrészt mivel nem az itt általában szeretett stílusba tartozik.
  Másrészt a szavazó közönség 95%-a először hallja a dalokat, és ezt azért többször kell hallani, hogy megkedveld /már akinek sikerül/
  Én azért szurkolok neki.

 • Gergő

  Én szerintem meg egész jó dal, érdekes hangszínnel 🙂 Nálam 12.-13. helyen van a 40.-ből.

 • Kicsit meglepődtem, hogy ennyi embernek nem tetszik a dal. Szerintem az egyik legjobb dal idén, és a legmodernebb is. Néhány barátomnak az egyetemen megmutattam az idei dalok nagy részét, majdnem mindenkinek ez volt az egyik kedvence. Másokkal ellentétben szerintem könnyedén be fog jutni a döntőbe és top 10-es helyet is elérhet. Loic hangja csodálatos, jól is néz ki és mindkettő fog szavazatokat hozni, ez biztos. Sosem drukkoltam még Belga dalnak, de hát egyszer el kell kezdeni. Nálam 2/40

 • Mona Lisa 29

  Jobb lett volna, ha inkabb az apjara hallgat es profi sportolo lesz…. 1 pont

 • kecske14

  Szerintem jó kis dal.
  Az első szó, ami eszembe jut a dalról: modern.
  olyan 6-10. hely körül van nálam.

 • DinkaDanka

  Nekem nagyon tetszik, mondjuk nekem nagyon Lorde hangulatom van tőlle, de őt is nagyon szeretem. 🙂
  Amióta megjelent, azóta éjjel-nappal ezt hallgatom. 🙂
  Nálam stabil 1. helyen van a 40.-ből. 🙂

 • Isti

  Húú, hát nem is tudom, hogy mit írhatnék rá… Sz@r. Nálam:
  35/40
  13/16
  A fórumos szavazás 2. fordulójában 10/10, illetve 19/20
  A tavalyi daltól azért sokkal jobb, az 37/37 volt nálam tavaly, a 2013-as viszont 13/39. Hát Belgium nem tartozik a kedvenc ESC országaim közé.

 • Első hallásra nekem sem tetszett, idővel előrébb jött a listámon, mint gondoltam. Nem tipikus dal, de elődás-függő, mennyre fog teszeni az embereknek. A stílus megválasztása is kritkus lehet egy ilyen versenyen. Az utóbbi években mégiscsak dallamosabbak nyertek, így a győzelmet eleve kizárom.

 • Mona42209

  Nekem is tetszik ez a szám. Igaz meg kellett hallgatnom 3-4x, de most már nálam is olyan 13-14. helyen van. Szerintem egy jó kis színpaddal bejuthatnak a döntőbe és okozhat meglepetést! Győzni szerintem sem fog.

 • Magam

  Egész jó a dal, csak a srác… Láttam több olyan videót, ami arról szólt, hogy ki a legjobb pasi az ESC-n és szinte mindegyik videóban benne volt.Unokatesóm szerint úgy néz ki, mint egy vámpír. Jó nem olyan ronda, de azért egyesek jobban néznek ki (pl. Uzari, vagy Václav csak, hogy példákat mondjak. És mily érdekes, hogy Csehország és Fehéroroszország a TOP kettőm :D). Nos a dal. Egy kicsit fura és egy kicsit (nagyon) Lorde koppintás. A srác hangja nekem nem igazán jön be.
  34/40

 • Czigel

  30/40. Ellenszenves kicsit nekem a srác, feltétlen le szeretné tolni a torkunkon a mondanivalóját, nekem erőltetett, voltak már sokkal jobb próbálkozásai is Belgiumnak…

 • balazs1992

  Nekem ez a dal nem jön be.
  Nálam: 27/40 11/16
  Tippem: 12/16