Naptár

2015. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

10 Magyarország: Boggie – Wars for nothing

hungary_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Magyarországon hat hét után után befejeződött A Dal 2015 műsorsorozata. A nyolc fellépő közül négyet (Szabó Ádám, Mujahid Zoltán, Boggie, Spoon) a zsűri a szuperdöntőbe küldött. A televotingon több mint 145000 szavazat érkezése után Csemer Boglárka Boggie „Wars For Nothing” című dalát küldjük az Eurovízióra. Gratulálunk!

216 hozzászólás 10 Magyarország: Boggie – Wars for nothing

  • rgbvt

    A hvg.hu felvet egy érdekes dolgot:

    ” Boggie háborúellenes dala jó, de korántsem olyan hiteles, mint a finneké. Akkor lenne például az, ha Boggie vagy maga is ukrán lenne vagy színpadra vinne magával még pár szereplőt friss háborús sebekkel. Megdöbentő lenne a húzás, mert akkor valóban megdőlne a hatvanéves történetre visszatekintő nemzetközi (Európa határain jóval tágabb) dalverseny eddigi imázsa és egy politikailag is fontos – és vitatható – platformmá válhatna: ahol nem csupán a szó szoros értelemben véve szimpla dalokon keresztül ismerhetnénk meg az egyes nemzeteket, de problémáikat és kisebbségeiket is.”

    Azért a „színpadra vinne magával még pár szereplőt friss háborús sebekkel” túlzás, de a vokalisták valóban lehetnének más nemzetiségűek. Promó szempontjából ütős lenne…

  • blizzzzman

    Jól mutatja a hazai közállapotokat, hogy a legüdítőbb, legfrissebb produkciót fikázzátok folyton, míg a leginkább depressziós, felületesen szájbarágós, hatásvadász semmit meg ajnározzátok. Bár ez nem fog soha kiderülni, de a Spoon szerintem sokkal messzebb jutott volna kinn, mint Boggie, akit kb. a mezőny hátsó felébe várnak a legtöbben. Joggal.

    • betoven

      Ezen az oldalon, kicsit feljebb, időben kicsit előtted megfogalmaztam pár költői kérdést pl. a Spoon-rajongókkal, melynek valóságtartalma igencsak érdekelne.

  • KeAndor

    Látom elindult a „magyarkodás” 😀 Messze van még május, de azt nagy örömmel látom, hogy itt mindenki hatalmas zene szakértő, aki a jövőbe lát és megjósolja a jó illetve a rossz helyezésünket. xD …én inkább annak örülök, hogy egyre több az olyan dal, ami hasonló sablonokra építkezik. Így legalább tuti kilógunk majd a sorból.

  • Isti

    Demes Tamás – ha valaki nem tudná, az X Faktor 2. szériájában volt- a tegnapi döntő eredményéről:

    Hihetetlenül örülök, hogy Boggie képviseli hazánkat a nemzetközi versenyen!
    Megérdemelten jut ki! Benne megvan a zene iránti tisztelet, alázat, és nem utolsó sorban igencsak tehetséges tiszta egyedi jelenség, előadó. A dal aktualitását illetően és a jelenlegi helyzetre való tekintettel szerintem igen komoly sikere lesz!
    Tartózkodom a nagy kijelentésektől, de nem zárom ki, hogy idén Magyarország nyeri az ESC-t. (vagy min. dobogós lesz) Látom magam előtt ahogy a nagy döntőben Európa egy emberként kántálja a „Wars for Nothing” dalt, mert mind vágyakozunk a békére és nyugalomra, és ha csak ezt a dal három percében kapjuk is meg, már megérte odafigyelni rá.
    Gratulálok BOGGIE!

  • schanc

    Gratulálok Boggie-nak, eszem szerint azt gondolom, legjobb eredmény született. (Azért eszem szerint, mert a Passed és Ív dala szerintem izgalmasabb, őket nagyon érdekes próbálkozásnak gondoltam volna kiküldeni, de Boggie-é volt a legkompaktabb produkció.) Külön örülök, hogy hangilag ilyen meggyőző előadás megy tőlünk, mert a vokalisták is szuperek. Már csak valami nagyon ütős színpadkép kell, és remek lesz ez!

  • ejudit

    Gratulálok Csermer Boginak, még akkor is ha nem ő volt a kedvenc…
    Elolvastam a gondolatokat, hááááát nem lesz könnyű jó helyezést elérni. De mi is a jó helyezés, ha bejutunk a döntőbe én már azt is sikernek tartom! Igaz, mi magyarok minél jobb eredményeket szeretnénk elérni…

    A riportokról meg csak annyit, köszönet Saundersnek, hogy nem feledkezett meg Szakács Gergő daláról! Nekem is ez a dal volt a kedvencem a dalok versenyében!! Az más kérdés, hogy esélyt sem kapott a biztosabb éneklés előadására a középdöntőben a srác…
    Hááát meglátjuk mi lesz Bécsben, remélem a döntőig eljut az üzenetünk Csemer Bogi által.

  • Dalida

    Szó, ami szó, nagyon céltudatos üzletasszony ez a Boggie kisasszony! Egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy csak úgy, by the way, meg ne említse a soron következő koncertjét.
    Ügyes!

    Szerintem a döntőbe jutás nem lehet kétséges. Budapest 2016 biztosan nem lesz (ha csak Boggie nem növeszt bajuszt és szakállt addigra!), de ebben az évadban nem volt egyetlen olyan dalunk sem, amelyikkel nyerni lehetne. Én egy 5-10. helyezés közötti eredménynek is örülnék.

  • nosugar

    Én ÍV fan voltam, de úgy gondolom Boggie dalából Európa új himnusza lehet!…Legyen egy ütős színpadkép…!!!!

    • ivanhoe

      Legeslegütősebb lenne, ha addigra kiderülne, hogy Boggie kismama :). Bár sok rosszakaró szerint az már túl manipulatív lenne.

  • Zso

    Az idén megfogadtam, hogy kevesebb kommentet olvasok a különböző oldalakon, mert felidegesít az a mérhetetlen ostobaság és rosszindulat ami dől a netről (nem erről az oldalról). Szombat este mégis beleolvastam néhányba. Az első három mocskolódó után azt mondtam, hogy elég.
    Nem tetszhet mindenkinek mindenki, az előző években is előfordult, hogy nekem nem szimpatikus előadó nyert. De ennyivel ennyi. Magyarok vagyunk, drukkoljunk a magyar indulónak, és ne mocskolódjunk!
    Régen volt ilyen döntőnk, ahol nagyon sok dal tetszett. Többet is el tudtam volna fogadni győztesként.

    Gratulálok Boggienak!
    Azonban egy javaslatom lenne. Egyetértek Magdival, hogy változtatni kell a háttéren. Nem szabad szöveget hagyni rajta. Valóban annyira megindító a dal, hogy bárminemű szöveg szenzációhajhász és elcsépelt lenne. Találni kell valami semleges, megnyugtató hátteret, mert a dal szövege elég erős önmagában is. Döntő meglesz, utána meglátjuk…
    Még egyszer gratulálok!

  • Isti

    Ez hozhat változást a következő Dal zsűrijébe vajon:
    http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-707570

  • Emil

    Én annyit mondok, hogy okz majd még meglepetést az ESC. Meghallgatva az eddigi dalokat, arra kell rájönnöm, hogy nem is olyan rossza a magyar dal, és most nem azért mondom, mert magyar vagyok, hanem általánosságban. A finnek nagyon elszúrták, pocsék dal. Nekem még mindig a Szerb dal tetszik a legjobban, Svájc kezd feljönni erősen. Megint ott vagyunk, hogy sok a tucat dal, meg az erősen hasonlítanak egymásra dalok. Moldova olyan átlagos dal, se nem jó, se nem rossz. Nagyon várom a montenegrói dalt, azért is mert Zeljko a dal szerző. Az örmény dalt is várom, mert ők még eddig nem hagytak cserben, kivéve 2012-t mikor nem jöttek. Az Izraeli dal is jónak ígrkezik, mert az orosz oldalakon nagyon várják, mert szerintük Izrael az idén nagy meglepivel készül Nadav dalával. Hát izgatottan várom az összes dalt, majd pedig az ESC. Sok sikert Magyarorzág. 😀

    • Iza

      Én Izraeltől sokat várok idén, Nadav hangja valami brutális, ha írnak neki egy jó dalt, nagyon-nagyon sokra vihetik, szerintem. Mondjuk elképzelésem sincs, hogy a Golden boy cím milyen nótát takarhat 🙂

  • anee37

    Középmezőny…A déli szomszédaink majd tesznek róla,hogy ne végezzünk előrébb.Ebből a dalból is látszik,h örökké csak a Nyugat talpát nyaljuk.Jó tudom nem jó dolog a háború, meg minden,de mi a Ruszkibarát Magyarok vagyunk más népek szemében És kicsit fura,h Boggie nyert ilyen dallal….Nem a dalokról szól a sztori,hanem,h melyik nemzet melyiknek Haverja,,,Így marad Ny. Európa,Izland,Finno..Észto. Esetleg és egy 15. körüli hely..

  • Orsolya333

    Nekem is éppen az jutott az eszembe, hogy nem olyan régen járt itt Budapesten Putyin elnök, ehhez képest az Eurovízióra küldött dalunk egy kicsit nekik is, mármint az oroszoknak is szól. Boggie nem egyszer mondta hogy őket nagy részben az Ukrán helyzet is ihlette a dal megírásánál, szóval még nem tudom mi lesz ebből, de meglepődnék ha Oroszország magas pontszámmal jutalmazna minket.

  • motholev

    Az escstats.com – on, ahol Kállay-Saunders szinte végig vezetett, most Boggie a 19. , csak a Finnország és Moldova van mögöttünk. Igaz, még csak 14% időarányban van a magyar dal. Úgy gondolom, még néhányat megelőzhet. Kb. négyet-ötöt. Ez azt jelenti, hogy 21 dal közül a 14-15. a magyar dal a rangsorban. Egy youtube-os összesítő rangsornál is hasonló eredmény született.

    • borso

      Emlékszel még a 2012 albán Rona Nishliura? Az összes youtube-os listán az utolsó és utolsó előtti helyen állt. Aztán az ötödik lett. Nem hasonlíthatom hozzá persze a mi dalunkat, mert neki azért fantasztikus hangja van és nagyon jó előadó… Nagyon-nagyon kilógott a sorból.
      Boggie először nekem sem jött be. Egyszerűen belehallgattam és ezzel letudtam, unalmasnak gondoltam, pont úgy mint azt az albán dalt akkoriban.
      Ha jó lesz a színpadkép mindenképpen be kell jutnunk a döntőbe, ennyi legyen a cél.
      Szívesebben hallgatom Bogi dalát, mint Ronáét. 🙂

    • force

      Az escstats nem mérvadó, Kati annak idején vezetett és mi lett belőle? Második volt 2011-ben a francia dal, mi lett belőle? Nem kell tovább sorolnom, mennyire nem megbízható egy olyan oldal, ahol nem egyenlőek a feltételek a daloknál, hiszen pl. az elsőként kiválasztott dal már 2,5 hónapja az oldalon van és lehet rá szavazni.

  • Gabiii

    A hangulatot kell eltalálni, ezen fog eldőlni a helyezésünk idén. Ehhez viszont minden apró részlet fontos lesz. Az előzetes szavazások ebből kifolyólag nem igazán számítanak ennél a dalnál.

    Én azt mondom jól döntöttünk mert az idei felhozatalból ebből lehet kihozni a legtöbbet. Persze a Spoon biztosabban hozta volna a 19. helyet a döntőben.

    Nagy kérdés a zsűri is azért a mostani rendszerben nagyban befolyásolják az eredményeket.

  • Gabiii

    Ha jövőre lesz dal (szerintem lesz), akkor nagy változások kellenek és lesznek is szerintem. új csatorna, új helyszín, új stáb. Persze a legfontosabbak a dalok, amikből úgy tűnik inkább a 20 lenne reális maximum bemutatható.

    • gyokub

      Szükség lesz változtatásokra, mert a műsor már kezdi elveszteni a népszerűségét. Az idei döntőt csak 650 ezren nézték meg, ami szerintem egyrészt a felhozatal alacsonyabb színvonalának, másrészt a műsor kiszámíthatóságának tudható. A középdöntőket én úgy, ahogy van, kivenném, mert semmi értelmük nincsen. Inkább csináljanak egy max. 2-3 adásos versenyt, ahol mondjuk 16-20 dal van versenyben, de a mostaninál grandiózusabbat. Sokat elvesz a műsor élvezhetőségéből ez a picike stúdió. Úgyhogy ideje törni a kobakokat!!!

    • Niko

      Én már a második selejtező óta a svéd válogatót néztem. A döntőt is csak azért néztem mert mégis a döntő bár megbántam. A változtatásokkal pedig teljesen igazat adok. Én sajnálom, hogy télleg csak ennyire futja a „nagy M1″nek. Amikor haverokkal megnéztük a svéd válogatót nekik már első két adásba volt olyan akire aztmondták hogy a magyaroknál simán nyerne. De nem is ez a lényeg hanem hogy a svédek show-t csinálnak nem egy kukába való műsort. És ami kifejezetten tetszik a svédeknél az a szavazás. Nuku zsűri. Ígykéne mennie itt is. Mert amit eza két nagypapi leművelt az fhu.. néha idegesség kapkodott.. De még arra se érdemes ez a műsor hogy idegeskedjek rajta. Már korábbi cikkekben is írtám hogy valamit kéne stábbal csinálni és igazat adok még hogy a hangosítástől és a hangmérnököktől a fülem is sír. Ésmég a végére hogy hiába írják ki a logó mellé hogy HD. Ez végképp nem az a minőség amit elvárhatnának az emberek. Szóval ennyit az M1ről.

      • force

        Én is inkább a svédeként néztem, ezerszer színvonalasabb a műsor, holott a formátum, amit a Dalban használnak, sok hasonlóságot tartalmaz a Melodifestivalenéval, természetesen nem sikerült teljes mértékben lemásolni és adaptálni. Viszont arra idén talán már rájöttek, hogy ez a 6 heti műsor itthon nem válik be. Hogy miért? Több oka is van: gyenge dalok, gyenge műsorvezető(k), gyenge és kiszámítható zsűri. Ezzel nem lehet eltolni 6 hétig egy műsort. Talán Rákay távozása az MTVA-tól ad egy vérfrissítést a jövőévi mezőnynek, de totál feleslegesnek érzem, a 6 hétig tartó herce-hurcát, amikor az elődöntők után teljesen egyértelmű, ki fog nyerni. Maradjon a 30 dal, nem bánom, de bőven elég lenne két elődöntő 15-15 dallal, mindegyikből 5 jut tovább és 10 dal a döntőben. És azzal sem értek egyet, hogy a TOP 4-et a zsűri dönti el.

      • Pitbull

        +1
        A középdöntők teljesen feleslegesek, és az elődöntők továbbjutóit is dalonként 50-50%-ban a zsűrinek és a szavazó közönségnek kellene értékelni, ugyanígy a Top4-et is hasonló módon kellene kiválasztani, amik közül már 100%-os nézői szavazással dőlne el a végső győztes dal és előadó. Mindezek mellett megtartanám azt az opciót, hogy a győztes dalt végül más adhassa elő az ESC-en (kicsi ugyan a valószínűsége ennek, de idén is volt néhány dal aminek jót tett volna egy másik előadó).

  • zigbor

    Arról tudni már valamit, hogy marad-e a „jól bevált” Gundi-Éva páros? Éva helyett mondjuk szívesebben látnék mást, de Gundi nélkül nem tudom elképzelni az eurovíziót. Főleg nem, ha a Harsányi Leventét ültetik a helyére… attól rosszul lennék.

    • BeN

      A múlt hetekben olvastam egy cikket, hogy váratlanul megszűnik a Maradj talpon, és ebben kérdezték Gundit is, és említette, hogy a bécsi Eurovíziót is ő fogja közvetíteni majd, nem marad munka nélkül. 🙂

  • chimmers

    jó lett volna, ha vmi ehhez hasonló számmal indulunk 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=SfhmuZk5AR4

  • B.Botond

    Figyelem az oddsokat.Jövünk előre csendesen.Még a múlt héten 31-ikek voltunk mostmár 23-ik Magyarország és javulnak az oddsaink.Szerintem meglesz a döntő idén is nekünk.Amúgy külföldön 2/3-a szereti a dalt.A youtubos szavazások meg nem érnek semmit ez már sokszor bebizonyosodott.Én bizom hogy top 10-15 leszünk.Byalexet is 17-iknek várták az oddsok és top 10 lett.Mit gondoltok? Kíváncsi vagyok a véleményetekre

    • borso

      A macedón, fehérorosz, moldvai és albán dalt biztosan megelőzzük. A dalunk jobb mint a dán, holland és a finn, de ez nem jelent semmit sajnos. A döntőnek meg kell lennie, mert nagyon kilógunk a sorból. Bízzunk benne, hogy lassan de biztosan elér a szívekhez. Egyre több video van fenn a youtubeon.. és ez nagyon jó jel. Ha ma lenne a magyar döntő, akkor is Boggira szavaznék.
      A youtubeos listákon sem állunk annyira rosszul egyébként. 🙂
      https://www.youtube.com/watch?v=vTdSxZqypxc

    • StanB

      Én nem szeretnék nagyképű lenni, de én egyértelműen Top 10-re számítok, egy 8.hely körüli reális lenne, mivel : Aktuális témájú a dal, gyönyörű showt lehet köré építeni, amire emlékezni fognak az emberek, Boggienak van olyan kiállása amire emlékezni fognak. A zsűri pontokra mindenképpen számíthat, mert se hangilag, se a dal felépítésében nincs semmi lehúzó tényező, bár rengeteg fog múlni, azon, hogy mekkorát üt majd Bécsben. A televotingon valószínűleg jóval lejjebb leszünk, de ezek csak az én előzetes meglátásaim 😀

      Egyébként nagyon várom az OGAE szavazást, mert a Top 5-ből minimum 1 dal mindig alaposan elhasal, de a maradék 3-4 igen szép eredményeket szokott hozni. Remélem a legjobbakat 😀

  • Orsolya333

    Próbálok nem gondolni arra, hogy mit gondolnak a dalunkról a külföldiek, mert eddig inkább negatív kritikákat olvashattam, kérlek nyugtassatok meg, hogy nem így van.
    Ha a Dal mezőnyéből indulok ki, akkor azt mondom hogy jó döntést hoztunk, csak remélni tudom hogy sikerünk lesz Bécsben is, minden esetre én olyan top10-re tippelek, de még bármi lehet.

    • StanB

      Amúgy pont ez az érdekes. Furcsa olvasni, hogy amikor ment a dal mennyien támogattuk Boggie-t és végre valamilyen egység alakult ki 😀 És miután megnyerte, külföld lehúzta, de valamiért érezhető, hogy jó helyezést fogunk elérnu ! 😀 Én nagyon optimista vagyok idén 😀

  • angelo

    Lassan de biztosan jön fel Boggie 17/26, szerintem lesz ez még jobb is! http://www.escstats.com/

    • nosugar

      Sajnos visszacsúsztunk a 21. helyre! 🙁

      • schanc

        Az az érdekes, hogy én általában azt is nézni szoktam, hogy a később kiderült dalokból mennyi előzi meg Boggie-t, mert a többi már csak statisztikai alapon is nagy valószínűséggel lehet előtte. És ilyenek csak a szlovén, spanyol, görög, német dalok. A másik, amit néztem, hogy hány embernél ő a „fav”, azaz a kedvenc (legalábbis én nem szoktam a top10-et végigszavazni a versenyen, max. 1-2-t), és ilyen szempontból pedig a top10-ben van a mi dalunk.
        Ezek egész pozitív dolgok. Miközben az összesített rangsor meg elég csúnyán mutat. És tudjuk, hogy ezek irányt mutatnak, de nem kell bennük 100%-ban megbízni.

  • peetee

    Erre az egyszerű dalocskára a szakmai zsűri vajon hány pontot adhat? Szerintem tőlük nem számíthatunk túl sokra. Marad a „közönség”, az elődöntős besorolással pedig nem jártunk jól.

    Én szoktatom magam a gondolathoz, hogy nem lesz meg döntő.

    • angelo

      Miért, hányadiknak lépünk is fel az elődöntőben?

      Igen ez egy olyan dal amin „nincs mit változtatni” már csak a szinpadkép marad amit ütőssé lehet tenni.

      Az én top 10-em a következő

      1. Spo
      2. Észto.
      3. Magyaro.
      4. Szlovénia
      5. Lengyelo.
      6. Németo.
      7. Fehéro.
      8. Málta
      9. Olaszo.
      10. Dánia

    • schanc

      Lehet, hogy egyszerű dalocska, de szerintem szép, a hangi előadásba remélhetőleg nem lehet majd belekötni (ez pedig egy nagy ütőkártya tud lenni a versenyen, ha stúdióminőséget produkál az ember!), a vetítést még nem láttuk hozzá. Én a magam részéről bizakodó vagyok.

      • betoven

        „a hangi előadásba remélhetőleg nem lehet majd belekötni (ez pedig egy nagy ütőkártya tud lenni a versenyen, ha stúdióminőséget produkál az ember!)”

        – 2 előadónak volt kifogástalan „stúdióminőségű” az előadása (minden élő adásban!!!): Szabó Ádámé és Wolf Katié. Boggie előadása a közelükbe sem ért.

      • schanc

        Szabó Ádámmal egyetértek, de Wolf Katiban nem, azért azok a magas hangok bizony csúszkáltak rendesen. Nem volt elviselhetetlen, de nem volt stúdióminőség. Boggie-ék szerintem Katinál mindenképpen jobbak voltak.

    • betoven

      https://www.youtube.com/watch?v=l5WfuQGjTcc

      http://wiwibloggs.com/2015/02/28/jury-results-adam-szabo-favourite-win-hungary-dal/83124/

      Nagyon várom a májust, hogy kiderüljön „mi, mennyi”. Jóslatokba bocsátkozni nem tudok, csak az eddigi elhangzott előadások alapján: nekem nem Boggie a győztes.

  • angelo

    Itt Bogi úgy 20.-ik, hogy a szavazók között nincs is magyar, vagy ha van is kevesebb mint 26, a favorit szavazatok száma is 25 ami top 10-et jelent. Ez biztató eredmény. http://www.escstats.com/,

  • anee37

    Örüljünk,ha Boggie benn lesz az első 15-ben…Olyan dalok nyertek az utóbbi két 7ben,hogy nagyobb hatást keltenek a külföldi nézőkben mint a miénk.És jobban hatásvadászok.PL Lengyelo.Örményo…Jövőre vagy küldjünk látás,hallás v mozgássérült előadót vagy írjunk dalt ’56-ról (a 60. évforduló ürügyén) ezzel az erővel.

    • Fox

      Már sokan leírták,de én is így állok hozzá Boggie számához: Olyasmi mint a Holland dal. A kutya nem gondolta , hogy top10-es lesz , sőt nem is szerették a számukat, de élőben nagyon megnyertek mindenkit, pedig semmit nem csináltak, csak gitároztak egymással szemben.
      A Wars for Nothing is így fog járni (remélem) , no nem hiszem azért , hogy második helyért repül,de a Top 10-ben én bízok 🙂

  • anee37

    Habár…Ez a dal is lehetne a mi névjegyünk,mert a magyar történelem nem más mint WARS FOR NOTHING-HÁBORÚK SEMMIÉRT. Nekem ez az áthallás jutott a dalról eszembe..És most azon országok voksára várunk akikkel több háborúban is harcoltunk.ÉRDEKES..FÉLEK,HOGY SOK HŰHÓ LESZ SEMMIÉRT…

  • balazs1992

    Nagyon jó dalt választottunk.
    Remélem idén is bejutunk a döntőbe.
    2 éve a ByeAlex még talán hátrébb is volt a fogadóirodáknál mégis a 10. lett.
    Nagyon szurkolok Boggie-nak.
    HAJRÁ BOGGIE!!!

  • nosugar

    Esetleg tud valaki, valamit a színpadképről? Ehhez a dalhoz, hogy kiemelkedjen a tömegből nagyon ütős megjelenítést kellene kreálni! Ez a gyengénk, ezzel tudjuk általában elszúrni a helyezéseket…

  • Pitbull

    Szerény véleményem szerint Boggie döntőbejutásának akkora a valószínűsége, mint annak, hogy egy tálnyi forró víz egy pillanat alatt jéggé fagyjon egy vörösen izzó vaslemezre téve…
    Ne legyen igazam!
    Hajrá Boggie!

    • Bakancs

      Sajnos én is egyre pesszimistább vagyok… Főleg tudva, hogy a hátteret sem tartják meg (amely akármennyire is manipulatív, szerintem sokat segített azon, hogy hatásos legyen a produkció, mert nélküle csak egy átlagos békedal), és persze látva, hogy az elődöntőnkben van szinte az egész keleti blokk, ráadásul még elfogadható dalokkal + a mindig döntőző románok és görögök + a politikai korrektségből valószínű továbbjutó finnek.
      Necces a döntő, és nem tudom, hogy sikerülne-e nekünk megismételnünk a tavalyi holland sötét ló esetét. Az viszont biztos, hogy ugyanilyen necces lett volna a helyzet Szabó Ádám, a Spoon stb. esetében is (sőt).

  • balazs1992

    Az én toplistám így néz ki jelenleg.

    1.Norvégia
    2.Izrael
    3.MAGYARORSZÁG
    4.Írország
    5.Olaszország
    6.Hollandia
    7.Svédország
    8.Észtország
    9.Málta
    10.Spanyolország
    11.Dánia
    12.Egyesült Királyság
    13.Oroszország
    14.Görögország
    15.Izland
    16.Szlovénia
    17.Ausztria
    18.Lengyelország
    19.Ausztrália
    20.Szerbia
    21.Románia
    22.Azerbajdzsán
    23.Grúzia
    24.Örményország
    25.Svájc
    26.Lettország
    27.Montenegró
    28.Litvánia
    29.Ciprus
    30.Franciaország
    31.Németország
    32.Belgium
    33.Portugália
    34.San Marino
    35.Csehország
    36.Albánia
    37.Macedónia
    38.Fehéroroszország
    39.Moldova
    40.Finnország

    Akik az 1. elődöntőből szerintem továbbjutnak!
    MAGYARORSZÁG
    Hollandia
    Észtország
    Dánia
    Oroszország
    Görögország
    Szerbia
    Románia
    Örményország
    Grúzia vagy Belgium

    Akiket biztos kiesőnek érzek az 1. elődöntőből!
    Moldova
    Finnország

    Akik a 2. elődöntőből szerintem továbbjutnak!
    Norvégia
    Izrael
    Írország
    Svédország
    Málta
    Izland
    Szlovénia
    Azerbajdzsán
    Lettország
    Lengyelország vagy Svájc esetleg Montenegró

    Akiket biztos kiesőnek érzek a 2. elődöntőből!
    Ciprus
    Portugália
    San Marino
    Csehország

    HAJRÁ BOGGIE!!!! SOK SIKERT BÉCSBEN!!! 🙂

  • Tanti

    Na,nehezen de elkészült a My top 40 videóm.Nincs túldíszítve,de a lényeg benne van.Születtek meglepő helyezések,de ez nyilván a szubjektív véleményem.A győztesemen még én is meglepődtem(Mert először a középmezőnybe raktam).Hajrá Boggie!

    https://www.youtube.com/watch?v=FLKeafuGpbE

    Vélemények?

    • angelo

      A negyedik szerbia? ott valami nem ok
      Egyébként nagyon hiányolom a top 10-ből a következőket: Sp, Németo., Szlovénia, Izrael, Észto., Svédo., Románia és Moldova helyezésével totálisan nem értek egyet!

      • Tanti

        Szerbia,Ceo svet je moj első lenne.Saját ízlésem,nem vagyunk egyformák.Aki nem jutott be a 10-be az mind jó okkal történt. 🙂

      • angelo

        Mondom, hogy valami nem ok, nálad ro az első és a szerbekhez valami mást mellékeltél.

      • Pitbull

        Szerbia a Ceo svet je moj angol nyelvű változatával indul, Beauty never lies címmel, tehát a videóban megfelelő dal szerepel, Tanti a szerb változatot tette volna első helyre, az angol csak negyedik.

      • Tanti

        Köszi Pitbull így gondoltam igen.Én meg azt hittem hogy neki(angelo) nem okés hogy olyan magasra raktam Szerbiát.Akkor tényleg nagy különbség van a szerb és az angol verzió között. 🙁

    • gaboca701

      Nem szokványos lista, az egyszer biztos 🙂
      Az én ízlésemtől sok pontban nagyon eltér, de határozottan érdekes.
      Unalmas már a sok, teljesen azonos sémára épülő listát nézni.

      Néhány megjegyzés:
      1. Végre alaki, aki szintén nincs elájulva az orosz daltól.
      Nem értem mi ez az elragadtatás a dal irányában?
      Szerintem ebben a mezőnyben is legalább 5 jobb ballada van.

      2.Finnek: Eddig 98 %-ban utolsó, 2 %-ban utolsó előtti helyen láttam.
      Szerintem a továbbiakban is páratlan lesz a listád abban a tekintetben, hogy döntős / ha éppen hogy is / helyre raktad.

      3.Moldova és Dánia általában az utolsó 5-6-ban szerepel.
      Szerintem is viszonylag jó helyezésre számíthatnak, ebben a nyálban úszó mezőnyben felüdülést jelentenek.
      Ez előnyt jelenthet még a litvánoknak és a fehéroroszoknak is.

      • Tanti

        1.Ez így van
        2.Tetszik annyira,hogy ne legyen az utolsó 10-ben.
        3.Moldovát mindig szeretem,nekem ez a daluk tetszik leginkább,amióta 2005-ben indultak.Dánia pedig semmi extra de legalább jó hangulatom lesz tőle és nagyon fülbemászó. 🙂 🙂

    • Erzsi

      Ááááá, nem hiszem el … Miközben gyakorlatilag semmivel nem értek egyet a listádon – ami kb. annyit jelent, hogy teljesen eltérő az ízlésünk – kihozod első helyezettnek azt a dalt, amelyik nekem is a legkedvesebb a negyven közül.

      Hát, … ne ítélj elsőre! (Levontam az erkölcsi tanulságot.)

      • Tanti

        Románia idén MINIMUM top10-et érdemelne a döntőben.Nagyszerű dal, nagyon megszerettem,nálam toronymagasan az első és nem véletlenül.

    • Tanti

      2/12 a like/dislike aránya.Svédország hátrasorolása miatt gondolom.Már kaptam is egy felháborodott kommentet a svédek miatt.Sajnos minél többet hallgatom(top 40-es videóknál)annál inkább nem tetszik.

      De hogy Boggie-ról is essen szó,mivel magunkra nem szavazhattam ezért nem tettem 12.helyre a videóban,de nálam ott van, és szorítani fogok hogy erős produkcióval ennél is jobb eredményt érjen el kint a döntőben.(számomra nem kérdés hogy döntőzünk, de messze még a május.)