Naptár

2015. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

10 Magyarország: Boggie – Wars for nothing

hungary_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Magyarországon hat hét után után befejeződött A Dal 2015 műsorsorozata. A nyolc fellépő közül négyet (Szabó Ádám, Mujahid Zoltán, Boggie, Spoon) a zsűri a szuperdöntőbe küldött. A televotingon több mint 145000 szavazat érkezése után Csemer Boglárka Boggie „Wars For Nothing” című dalát küldjük az Eurovízióra. Gratulálunk!

216 hozzászólás 10 Magyarország: Boggie – Wars for nothing

  • StanB

    A Mosaicos interview utolsó fél percét ajánlanám mindenkinek, hogy hallgassa meg 🙂 Érdekes…. 😀 Kezdem azt hinni, hogy nagyon erős produkciónk lesz az Eurovízión ismét ! 🙂

    • angelo

      Azért mert a ledfal más lesz én még nem látom azt a hű de erős produkciót. Tény, hogy valamivel nagyon fel kellen dobni az előadást mert túlzóan egysikú az egész.

      • StanB

        Tudod te, hogy mennyi múlik a ledfalon ? 😀 Ukrajna 2011

      • Pitbull

        Az nem ledfalas animáció volt, hanem egy sima kivetítés. A ledfal ott csupán a megjelenítést szolgálta, a fő produkció a homokgrafikát készítő művésznőé volt. Ezzel az erővel lehetett volna egy sima vetítővászon is egy projektorral. A klasszikus ledfali animáció azért más műfaj.

  • force

    2011 óta végre egy olyan magyar dal, ami nekem is tetszik és drukkolni is fogok majd neki. Nem tudom, milyen helyezést fog elérni, remélem jobbat, mint KSA 😉
    2/20 nálam eddig.

  • motholev

    Tudom, hogy nem feltétlen mérvadó, de a youtube-os listákon messze nem „nyitott” olyan jól ez a dal, mint tavaly a „Running”. Kb. középmezőny.
    Eddigi dalok alapján én sima észt győzelmet tippelek.

  • Iza

    Nem a szívem csücske a dal, nagyon nem, ettől függetlenül drukkolok Boggienak hogy minél szebb helyezést érjen el.
    9/20 eddig nálam.

  • Zolecs

    Én örülök, mert neki drukkoltam. Abban biztos voltam hogy sehová se fogják várni, se a fogadóirodák, se a fanok. Viszont ott élőben képes meglepetéseket okozni, attól is függ hogy mennyi bohócdal lesz körülöttünk.

    • Dalida

      Miért, Wolf Katit 2011-ben hova várták? És mi lett belőle?
      És a The Common Linnets-et hova várták tavaly? És majdnem nyert! (Nálam nyert is!)

      • Zolecs

        És Koncsi hol szerepelt? A toplistákon sehol, a fogadóirodáknál se volt tízbe. Akkor jött fel mindenhol mikor látták az élő prezentációt. Szóval én az ilyen listákra nem adok.

        Olaszország meg Észtország? Hagyjuk már. 😀
        Előbb nyernek a finnek sajnos.

  • rocknish

    Gratulálok Boggie-nak a győzelemhez! Hajrá, hajrá!

    • Erzsi

      Utókarácsony jól sikerült?

      • rocknish

        Komplikáltabb nem is lehetne ez a hétvége, óránként varia volt/van, szerencse, hogy én csak megfigyelő vagyok (bár nem ártana tudnom, hogy mi történik). De a tegnap estét nem zavarta semmi, titeket nem láttalak a sorok közt, pedig nagyon kerestelek. Remélem, Zolitt átadta az üdvözletemet!

      • rocknish

        Kérdésedre a válasz (mert csak azt nem írtam nyilván…): igen 🙂

      • Erzsi

        Nem tudtunk a zsűri mögé ülni, mert ültetés volt. A színpad előtti második sorba szólt a jegyünk, zsűri elé. Hiányoztál.

        De azért jó volt. Főleg, ha az győz, akinek szurkolsz. Mi Zolittal elégedettek voltunk, de a többiek öröme azért nem volt felhőtlen. (Ezt az eszközt költői túlzásnak hívják a stilisztikában.)Két Boggie, két Wolf Kati és egy-egy Passed és Gájer Bálint drukker tette ki a csapatot.

      • rocknish

        Akkor én kellettem volna még Ív fanként, és majdnem teljesen lefedtük volna a mezőnyt.

      • Erzsi

        És? Csalódott voltál, hogy nem került négybe? Felállítottuk a „papírformát” (Boggie, Ádám, Wolf K.) és azt mondtuk az az igazi kérdés, ki lesz a negyedik. Erre már többféle variáció volt, és volt, aki Ív-et várta negyediknek.

      • rocknish

        Eléggé. Ahogy tudom Ti is, még a szavazás kezdetét sem vettétek észre?
        Úgy voltam vele, hogyha Ív benne lesz a négyesben, akkor szavazok idén. Így is szavaztam, mert felhúztak a Spoonnal és Mujahid Zolival, szóval Boggie profitált az esetből.

      • Erzsi

        Én azt gondoltam, a fenti három mellé a zsűri beteszi a Passed-et, mert szeretik őket és elismerik, hogy ez újszerű, eredeti, innovatív. Ha a sokat emlegetett bizonytalan éneklés miatt mégsem, akkor Mujahid Zoli lesz a negyedik. Vagyis nekem olyan nagy meglepetés nem volt a négybe kerülése. A meglepetés a Spoon volt, amelyikben biztos voltam, hogy kiesik. Egy olyan dal, amit már a zsűri kétszer elkaszált, most két zsűritag szerint is – gyakorlatilag – a beküldött 350 dal legjobbja volt. Mit nem vettem észre? Hol volt az a látványos feljavulás, ami elkerülte a figyelmemet? És Csiszárnak még csak megbocsátom: ő többször hangsúlyozta, hogy neki tetszik, meg jöjjenek a fiatalok. De Rákay? A „diplomás esztéta” (miért? diploma nélkül is lehet), aki többször is hangsúlyozta, hogy az eurovíziós szereplés egyben országimázs építés is, az melyik ország imázsépítésére gondolt ezzel a svéd dallal? Vagy csak izgalmasabbá akarták tenni a versenyt? Azt hiszem erre szokták mondani, hogy mással játszadozzanak. Szóval, ez a része a zsűrizésnek felbosszantott. De végül is jól jöttünk ki a dologból. Lehet, hogy egy kicsit túlértékeltük a Spoon rajongótáborát. A négy döntős közül csak ők mérettek meg eddig, a másik három mindig zsűrivel jutott tovább, nem tudhattuk, hogy kinek, mekkora a támogatottsága. (Jó, nincsenek illúzióim, Mujahid Zoli nyilván nem volt versenyben a Spoonnal.)

      • Balázs

        Szerintem egyértelmű miért raktak be a Spoont. Tavaly hatalmas felháborodás volt, hogy akiket a közönség betolt a döntőbe, azokra végül nem szavazhattak a nézők. Szerintem teljesen jogos volt, hogy a két közönség továbbjutó közül a nekik jobban tetszőnek megadták a lehetőséget. Szerintem pont így volt fair.

      • Erzsi

        Én máshogy gondolom. A közönség által tovább juttatott versenyzők nem feltétlenül a közönség kedvencek. Ők a maradékból azok, akiket a nézők még egyszer megnéznének. A közönség kedvencek azok, akik a pontozás során 9 pontot kaptak (pl. Boggie, meg Ádám, ha jól emlékszem). Én jobban szeretem, ha a zsűri következetes: ha valamire már korábban (kétszer) azt mondta, hogy – leegyszerűsítem – „nem üti meg a mércét”, akkor arról ne jelentsék ki, hogy a „legjobb”. Ezt én nem tudom, hogyan értelmezzem.

        Bár a fenti hozzászólásban a zsűrit kritizáltam, azért alapvetően nincs bajom az intézménnyel, nagyon is jónak tartom, hogy van zsűri. Az a dolguk, hogy bizonyos szakmai szempontok alapján „terelgessenek” bennünket. Praktikusságból is jó hogy vannak: a nagy versenyen is fele-fele arányban ítél a közönség és a szakma, kisebb az esélye, hogy becsapjuk magunkat. Nézzük meg, hogy mi lesz az eredmény, amikor a közönség átveszi az „uralmat”. A finnek 10% zsűri és 90 % közönség támogatottság mellett hozták ki győztesnek az idei képviselőiket. ?????

      • A finneket itthon máris felkapta a bulvármédia és a hozzájuk köthető celebek. Szerintem ez a finn dal nem egy kiemelkedő valami. „Azért mert megérdemlik” alapon pedig nem szavaznék rájuk.

      • rivgos01

        Éljenek a fiatalok! Egyetértek, a Csiszár nagypapát ideje lecserélni. Philipke menjen vele, hátha félni fog nélküle. Jöhet helyettük két Pierrot, aki szakmailag ért hozzá. Az idén az egész zsűriből ő érte a legtöbbet. Ruzsa akkor esett ki nálam, amikor a falubelijét jól felpontozta… ami pedig az idei győztest illeti: nekem a legesélyesebb, bár mind a négyet bátran küldhettük volna. A nyertes dal egyszerű, az előadó egyémiség, a mondanivaló (sajnos) aktuális, ez szerintem hatni fog.

      • rocknish

        Erzsi, én a Passed kiesésében biztos voltam, ezt a hangot már a zsűri sem tudta volna őszintén támogatni. Kicsit későn fogták fel, hogy ez a produkció nem bírja el a bécsi színpadot (bocs tacom). Vagy lehet, hogy tudták, csak nem túl hajlott korukra hivatkozva nyomták őket, hátha elindulnak a pályán.

        A Spoon dühített, Mujahid Zolit meg szimplán nem értettem. Valahogy felúszott a surranón, nem tudom, hogyan.

      • Erzsi

        Azt hiszem már levélben leírtam, de most megismétlem, nehogy mások lemaradjanak a nagy okosságaimról: szerintem nyugodtan betehették volna a Passed-et a négybe, nem kockáztattak volna vele semmit. Nincs akkora táboruk, hogy megszavazzák őket győztesnek, viszont jelzésértéke lett volna, hogy a zsűri messzemenően támogatja ennyire tehetséges fiatalok szereplését. Ha valami csoda folytán mégis ők nyerték volna a szavazást, én még Bécsbe is kiengedném őket, a zenéjük annyira eredeti, hogy ez valóban a legjobb országimázs lehetett volna. Mindig a gyenge énekesi teljesítményt hánytorgatták föl nekik, amire meg azt mondom: a kislány szombat este hibátlanul énekelt. Nyugodt volt, felszabadult és kristálytiszta. A műsor után a pizzériában Nyee, aki tévében látta a műsort, szintén azt mondta, hogy hamis volt. A helyszínen nem volt hamis. (Már régóta gondolom, hogy a tévé hangosítással, keveréssel foglalkozó szakember gárdáját sürgősen el kéne zavarni egy továbbképzésre. Vagy a tévének jobb hangtechnikát beszerezni.) Az első elődöntő próbáján, amikor szintén élőben láttuk, valóban hamis volt, de szombaton nem. Hat hét alatt az énekesi teljesítménye többet fejlődött, mint Wolf Katié három év alatt. Az a Magdi-féle műaggódás meg …. Hogy tapasztalatlanul kiküldjük őket és talán nagy sérüléseket szenvedhetnek el … Ne röhögtessen már! Az interjúban elhangzik, hogy a kedves zongoratanárnő azt írta nekik, hogy keressenek más pályát. Bécsben? Már itt a Körúton letörik a szárnyukat.

      • rocknish

        Elég jelzésértékű volt szerintem, hogy a döntőbe benyomták őket. A zsűri is úgy gondolta, hogy nem azon a 20 percen múlik az ő támogatásuk, amiben háromszor 10 másodpercet bejátszanak abból a dalból. A dal lehet, hogy megérdemelte volna a négybe kerülést, a produkció messze nem. Magdi meg nem úgy gondolta, ezt tudjuk. Csak nem mondhatta azt, hogy ez vérhamis.
        Ne haragudj, de ez nem volt kristálytiszta, és nem a hangos kollégán múlt a dolog. A család egyik tagja azt mondta nézve a produkciót, hogy lehet ez a dal végig félhangokból áll, mert akkor tök jó. A család egy másik, jövendőbeli tagja, belga füllel csak annyit mondott, hogy küldjük ezt, legalább Belgium nem fog bénának tűnni.

      • tacom

        Ha már családtagokat említettél, meg az ő véleményüket…”Ki nyert? Ja, az a lány, akinek a talicskát el lehet tolni a lába között, úgy áll meg a színpadon? Igaz, hogy az a dal 3 perces, de kétszer is nagyon jót lehet aludni rajta.”

      • rocknish

        Ezért jó a teljesen független fülekkel hallgattatni a dalokat 😀

      • Dalida

        Szerintem a zsűrinek nem az a dolga, hogy azért tegyen be a végső négyesbe bárkit is, hogy támogassa őket. Én azt várom tőlük, hogy azt a négyet válasszák ki, akik a legesélyesebbek egy jó helyezés megszerzésére. És lehetőleg különböző stílusú produkciókat válasszanak, hogy többféle ízlésnek megfeleljenek. Ezt most egész jól megoldották.
        Én a döntőben (is) bűn hamisnak hallottam a Passed-et! Semmi keresnivalójuk nem lett volna a 4 között (szerintem a döntőben sem volt!).

  • angelo

    A szavazatok eloszlása nyilvánosságra lesz hozva?

    • betoven

      Ó, csak nem képzeled, hogy ezt a titkos információt a nép orrára kötik? Az lenne korrekt – nem elvárható, hanem kötelező.

      Így aztán találgathat az ember, hogy pl. a Spoon szavazótábora hová lett a döntőre. Lehet, hogy örömükben elfelejtettek szavazni? Vagy gyorsan szentmisére mentek imádkozni szavazás helyett?

      • force

        Haha 😀 Szimplán csak kiderülne, hogy mégsincs akkora szavazótáboruk, mint azt hiszik. 😀 Mekkora pofára esés volt ez nekik. 😀

  • Spiro

    Nem értem, hogy a Spoon vidámságával mit nyertünk volna. Minden ország képes 4 srácot svéd zenével színpadra állítani. Szerintem az a tuti klisé.

    Persze tényleg nem kell minden évben komoly témát küldeni, most kétszer így sikerült, és aztán.

  • Gergő

    Szerintem jó választás volt Boggiet küldeni. Megosztottsága vezetheti sikeréhez úgy gondolom,

    Sorrend :

    1-Észtország
    2-Olaszország
    3-Szlovénia
    4-Magyarország
    5-Litvánia
    6-Szerbia
    7-Lettország
    8-Macedónia
    9-Málta
    10-Fehéroroszország
    11-Ciprus
    12-Franciaország
    13-Írország
    14-Grúzia
    15-Moldova
    16-Izland
    17-Hollandia
    18-Dánia
    19-Svájc
    20-Finnország

  • magicvoice

    HÁBORGUNK A SEMMIÉRT
    (a békeharc margójára)

    Csak háborgunk a semmiért.
    Felelünk, pedig nem is kért
    rá senki, hogy rideg kéjjel
    meneteljünk feltett kézzel

    a feledés homályába.
    Nem értjük, miért a só, ha
    van könny, az igéző szemek
    tiszta forrása, műremek.

    Elhisszük a lókupecnak,
    hogy lába van a kukacnak,
    nem a porban csúszik gyáván,
    ha előtte áll a vártán

    a had és mögötte a hit.
    Gyülevész kanalas prolik
    között menetel a béke,
    már tetőtől-talpig kékbe

    bújva. Retteg a háború
    réme, bakancsok szigorú
    léptét megtöri a csend. Ma
    a gyászhuszárok rohama

    győzött. Elbukott az öröm,
    könny patakokban. Könyörgöm,
    kínnal fohászkodunk kínért
    és háborgunk a semmiért,
    csak háborgunk a semmiért,
    csak háborgunk a semmiért.

    • magicvoice

      Háborúk a semmiért
      LyricsTranslate.com fordítása

      Tudtad, hogy a Földünk egy rendetlenség
      Minden háború a semmiért van, soha sincs vége
      Mindenki megérdemel egy esélyt
      Minden lélek, minden lélek, hallod őket sírni?

      Az, hogy te békében élsz, nem jelenti, hogy
      Rendben van figyelmen kívül hagyni mások fájdalmát
      Látok gyerekeket a csillagokhoz csatlakozni
      Katonákat a sötétségbe sétálni, hadd kérdezzem meg

      Tudsz-e igazságot tenni a szemeknek
      Amelyek sose látták a napfényt
      Mondj egy jó indokot, hogy miért kell bántani
      Egy elhagyatott lelket, eltörni egy szívet, megölni egy elmét

      Tudod, hány ártatlan
      Bujkál büntetés elől
      Bűntényekért, amelyeket sosem követnének el
      Mind egyedül, mind egyedül, megérdemlik

      A halált azért, mert másban hittek
      Hogy olyan arcuk volt, amely másnak nem tetszett
      Tudtad, hogy a Földünk egy rendetlenség
      Minden háború a semmiért van, soha sincs vége
      Minden lélek, mind egyedül, fogd őket szorosan
      Minden lélek megérdemel egy esélyt az életre

  • anee37

    Gratulálok a nyertesnek!Alapjában nem rosz szám .Erős a vokál és a gitár miatt a Friderika jut eszembe,csak azok a „lóbetűk” ne lennenek mögötte…Igaza van Magdinak a ledeken változtatni kéne mert manipulatív..ÁTLÁTTAM A ZSŰRI SZITÁJÁN.A Két erős dal mellé egy esélytelennek gondolt előadót A ZOLIT ÉS A SPOONT tették. BYALEX -effettus…Küldtem is rájuk az SMS-t ,de a papírforma nyert..

  • Momo

    Örülök Boggienak! A ledfal szerencsére más lesz, s ezt sem Boggie és stábja készítette. Felháborított a mosaicos Laci mennyire érezhetően nem kedveli ezt a dalt, és furán beszél Bogival. Még a Passeddel készített interjúban is beszól, mondván ő nem gondolta volna, hogy Boggie győz! A magyar újságírók nem tudják, hogy egy riportban magánemberként nem való nyilatkozni?
    Remélem jó helyezést tudunk elérni ezzel a dallal. 🙂

    • mike88

      Igen, én is kiborultam. Azt gondoltam az elsők között lesz az, aki először megjegyzést tesz erre. Aztán jöttek itt sorba a kommentek, s kezdtem magamban keresni a hibát, hogy ezt csak én vettem észre, én érzem így, túlreagálom, hogy egy kicsit sok a srác. Évek óta követem a mosaic online-t is, ha eurovízióról van szó, egyéb témában nem igazán, s a Lacit azért bírtam, mert közvetlen, mert egy kicsit csípős, de ez már tényleg a ló túlsó oldala. Nem volt szép. Kiakasztott az is, hogy ennyi éve foglalkozik ezzel, s mind a négy riportban elhangzik a „sírva vigad a magyar”, engem nem hogy untat az ilyesmi, hanem felidegesít, ne erőltessünk már ilyen szinten semmit, mélyen tisztelt Sanyi bá’ (ismerősöm) jut róla eszembe, akit felemésztett az élet, s óránként elmondta, hogy lóf…t akarna de lóval együtt, mert anélkül semmit sem ér. Nem így ismertem meg ezt a srácot, tiszteletreméltónak tartottam eddig a munkáját, (számomra) kiemelkedett a legtöbb semmitmondó, hülye kérdéseket halmozó riporterek közül.

  • Orsolya333

    Amikor tegnap este megtudtam hogy a Spoon is ott van a legjobb négyben, tényleg azt hittem hogy egészen Bécsig szavazzák őket.
    Szerencsére nem így lett.
    Én már a műsor elejétől Boggienak szurkoltam, nagyon emlékeztet a tavalyi Holland dalra, ami második lett.
    Szerintem a TOP10-ben biztos ott leszünk.

  • zigbor

    Gratulálok Csemer Boginak. Elképesztő ez a lány. A személyisége. A dala. Perfekt! Sok sikert Bogi!

    A Spoon szerepe a legjobb 4-ben a SMS tarhálás miatt kellett. 🙂 Semmi másért. Én nyugodt voltam végig, hogy Csemer kisasszony győz!

    (Ezek a mosaic-os interjúk szörnyűek.. mármint konkrétabban a riporterek. Botrány..)

  • anee37

    Körülbelül úgy vagyok ezzel a dallal mint 2014-ben KSA Running-jával.Nem ő volt a favoritom,de mégis van vmi ebben a dalban..Ha más nem hát az,hogy a vokál miatt kükönleges hangzása van..Ezzel biztos nem bőgünk le Bécsben..(Mint Ádok Zoli Moszkvában – akkor 2009-ben helyette is „égtem mint a Reistag…)Katival és A Passed-dal lehethogy ez lett volna..(BOCS!)Ezért nem szavazta be a 4-be a zsűri őket.a swing stílustól is féltek-mármint kiküldeni(Pedig egész jó bulit csinált GB a színpadon)Maradt ÍV,Spoon,M. ZOLI,SZ Ádám,BOGGIE.
    ÍV-ben pedig Boggie női riválisát látták-így maradt a Top 4.
    Megpróbáltam a zsűri szemével gondolkodni.
    Szerintem sikerült…

  • porcukor90

    Mikor a Spoon bekerült a legjobb négybe, azt gondoltam, hogy „tessék, itt van a győztes, már most kezdhetik pakolni a bőröndjeiket” (szerencsére nem így lett). Eredetileg Katinak szurkoltam de gratulálok Boggienak és sok sikert kívánok neki! 😀

  • Bakancs

    Miután megtartották A Dal első sajtótájékoztatóját, és közzétették az első tíz dal húsz másodperces verzióját, Boggie volt az egyetlen, akiben láttam valami fantáziát (bár akkor még vártam, hogy később jön még ennél jobb dal is, de hiába).
    2007 óta ez az első magyar induló, amelynek akkor is szurkolnék, ha nem az én országomat képviselné.
    Szerintem a ledfal kell oda – lehet, hogy manipulatív, de legalább jobban átadja a dal üzenetét.
    Az engem nem érdekel, hogy néhány embert „lehangol” a dal. Az valóság igenis lehangoló, az Eurovízión pedig elvileg mindenféle dalnak helye van, engem személy szerint nem nagyon érdekelne a műsor, ha csak vidám és bulizós számokkal lenne tele.
    Jutubos toplistákon nem fog elöl végezni, mert azokat általában a TED-szerető fiatalok állítják össze, de szerintem a kinti versenyen szép helyezést érünk majd el. A minimalizmus és az üzenetet közvetítő dalok általában bejönnek Európának.
    Győzni nem fogunk, de A Dal idei mezőnyének egyéb dalával sem győztünk volna. (Micsoda optimizmus.)
    Sok sikert, Boggie!

  • kecske14

    Márciusig 21 dalt sikerült kiválasztani a 40-ből, amelyeket ha megnézünk, nagy esélyünk lehet a végső elszámolásnál. (de: a középmezőny még variálható, függ, hogy milyen kedvem van éppen)

    Szerintem a döntő simán meglesz, már most legalább 6 olyan dal van az elődöntőnkben, amelyet megelőzünk – többek között: finnek, macedónok, fehéroroszok, dánok, Grúzia és Moldova.

    Az eddigi listám:
    ——szívesen hallgatom, többször is——
    1. ÉSZTORSZÁG
    2. Izland
    3. Szerbia
    4. Málta
    5. MAGYARORSZÁG
    6. Svájc
    7. Olaszország
    8. Hollandia
    —–nem szívesen hallgatom ezeket, de meghallgatom, ha kell—-
    9. Fehéroroszország
    10. Litvánia
    11. Szlovénia
    12. Dánia
    13. Macedónia
    ——–ezek semmiféle reakciót nem váltottak ki belőlem——-
    14. Lettország
    15. Franciaország
    16. Írország
    17. Spanyolország
    18. Grúzia
    ——-kimondottan utálom———–
    19. Moldova
    20. Finnország
    21. Ciprus

  • Orsolya333

    Most jutott eszembe, hogy tavaly és tavaly előtt is az előző évi győztes készített egy videóüzenetet a magyaroknak a Dalba.
    Ezek után vártam Conchitát, hiányoltam is, nem tudom Ő mért nem csatlakozott a többiekhez ebben.

    Mindenesetre még fogalmam sincs hogy bírom ki májusig Eurovision nélkül…

  • Mona Lisa 29

    Force-al ellentetben nekem 2011 ota ez az elso magyar dal ami nem tetszik, ennek ellenere nagyon sok szerencset kivanok Boggienak 🙂
    (sajnos az az erzesem, hogy szuksege is lesz ra, de ne legyen igazam es hozzon nekunk egy nagyon szep eredmenyt) 🙂

  • kecske14

    Mikor döntik el, hogy ki hányadikként lép fel az elődöntőben??
    (azt tudom, hogy az összes dal megjelenése után)
    Van konkrét időpont?

    • force

      Valahol azt olvastam pár hete, hogy a március közepén a HOD találkozón, de szerintem későbbre várható, legalább március vége-április eleje.

  • motholev

    Néhány órája már a spanyol dal is látható, hallható.

  • angelo

    Nekem nem jön be a spanyol dal, eddig talán az észt a legjobb.

  • Emdogh

    Listavezető a dal, ez egyértelmű. És ha teljesen egyszerű lesz, akkor még a lassú dalok közül is ki fogunk tűnni. Hajrá! 😀
    1 HUN EST — SRB MAL NET SWI — SLO ICE GEO IRL MAC — LIT LAT ITA DEN ALB CYP FRA BLR MOL FIN 21

  • Emil

    Hát… nem tudom hová tegyem a TOP listámon. Tetszik is meg nem is. Nekem tetszett a SPOON vidám kis dalocska volt. De valahol a Boggie is, mert jó témája. Viszont az inkább zavar, hogy ő maga olyan fura, mintha kőből lenne, érzelmek nélkül vagy csak jól tudja leplezni. De persze drukkolok neki, nem a győzelemhez, mert persze vannak tőle jobbak, hogy minél jobb helyezést érjen el. Sok sikert.

    • Susuke

      Én Boggie „furaságát” azzal magyarázom, hogy adott egy komoly témájú dal, amit teljes átszellemültséggel énekel, több alkalommal is nyilatkozta már, hogy ehhez az előadáshoz milyen belső koncentrációra van szüksége.

      Talán a témaválasztásból is adódik, hogy egy mély érzelmekkel telített dalt nem lehet mosolyogva énekelni, és pont ezért nem lenne számomra hiteles, ha ugrálna, ujjongana örömében. Az, ahogy a dalát győztes produkcióként énekelte, megmutatta mindezt. Meghatott volt, a könnyeivel küszködött, és nem hiszem, hogy fájdalmában, hanem inkább örömében. Csetlős-hamiskás volt a hangja, látszott, hogy kevésbé tud győztesként koncentrálni. Bár attól tartottam, hogy ha nincs a vokál, akkor úszik az egész produkció, mégis valamiért ez az előadás volt a legmeghatóbb, a legemberibb az eddig általa nyújtottak közül.

      Tiszta szívvel tudok neki szorítani Bécsben, és nekem ez a legfontosabb! 🙂

  • Susuke

    A zsűri értékelésekor, mikor a Spoon második tízesét is bezsebelte, annyi szökött ki belőlem, hogy „Jézusom…”. Aztán úgy voltam vele, hogy bárki, csak ne a Spoon. Bár Boggie a favoritom, nem lettem volna csalódott ha Ádám, vagy Zoli nyer…

    Szerencsére kedvemnek megfelelően alakult, és megkönnyebbülhettem a végére. 🙂

  • Dalida

    Eddig három TOP 20-at találtam a youtube-on, és Boggie egyikben a 2., a másikban a 3., a harmadikban a 8. helyen szerepel! Legyetek már egy kicsit optimistábbak! Jól választottunk!!!!

  • akos12

    Igen jól választottunk jövőre Budapest 2016 lesz.
    Boggie lesz a győztes.

  • Slavico

    Nem szeretem a dalt, maga Boggie is olyan..karót nyelt, nem szimpi az egész.
    Deee szerintem szép eredményt lehet vele elérni, utolsó már nem lesz, hála Finnországnak.

  • Isti

    Igen, végre az eddigi 4 Dalból zsinórban 2-szer az nyert, akinek szurkoltam.
    Nagyon sok fog múlni a szinpadképen, de szerintem a TOP10 meg lesz, talán még Budapest 2016 is lehet.
    Nem értem mi tetszik mindenkinek az olasz és az észt dalon, nekem mind a 2 középmezőny. Eddig Magyarország győzelmén kívűl egyedül a litvánokénak örülnék.

      • Iza

        Hagyd már abba….

      • Isti

        Majd meglátjuk…
        Remélem te esel pofára, nem én.
        Nem értem, milyen magyar az aki azt a dalt húzza le, ami az egész magyarságot képviseli. Ha nem is értesz egyet, illene csak annyit mondani, hogy „Bár csak úgy lenne”, vagy „Reménykedjünk”. Persze, ha magyar is vagy, nem csak magyarul beszélsz.

      • motholev

        Én szurkolok a dalnak, de ha a listákon egyre inkább a 18-19. helyen található 21-ből akkor csak aggódik az ember. Legalább a döntő meglenne.
        Tavaly azért elég egyértelmű volt, hogy az élmezőnyben végzünk. Most valami más kezd kirajzolódni. Sajnos.

      • gyokub

        Ezek a listák az égadta világon semmit nem jelentenek. Hányszor volt már, hogy egyes favoritok elvéreztek odakint. A hollandok tavaly egyáltalán nem voltak kedvencek, és lám, mekkora sikerük lett. A tévénézők döntenek javarészt, nem az ESC fanok. A mi dalunk minőségi és hiteles, és ezt szerintem a nézők is látni fogják.

      • motholev

        Azért a tavalyi listákra öröm volt ránézni, és lett egy ötödik hely. Azért nem teljesen hiteltelenek ezek a listák, még ha nem is megbízhatóak. Azért egyfajta trend levonható belőle. Általában nagyon hátul 15-20. hely között szerepel a dalunk, van néhány 10. körüli és van egy 3. 4. 5. hely is. Legalább 30 listát megnéztem.

      • Isti

        Egyrészt egyet értek veled. Ez igaz, én is láttam, a külföldi oldalakon is sokat kritizálják a dalt. De!!! 2011-ben Magyarországot és Észtországot is TOP10-be várták, a listák elején voltak. Kati dala is nagyon jó volt, Észtországnak pedig szerintem messze a legjobb daluk volt mióta versenyben vannak, sose felejtem el a Rockefeller Streetet. Kati 22. lett, Getter Jaani a 24.

        2011-ben ki számíott Azerbajdzsán győzelmére?

        Tavaly Conchita győzelmére se számítottak, de akkora produkció volt, hogy meggyőzte a nézőket, bár szerintem a melegek mind rá szavaztak.
        Hollandia se volt annyira a listák elején, amit egyébként én első perctől szerettem, végül 2. lett egy hatásos produkcióval. Mei Finegoldot sokan a TOP10-be várták, még a döntő se lett meg, ezzel számomra Izrael lett 2014-ben a leg alulértékeltebb dal. Szerintem Írország kiesésére se számítottak sokan, legalább is én nem, bár most hirtelen nem tudom a listákon milyen helyen állt.

        Igen, Tényleg nem volt olyan dal idén, ami re rögtön azt mondhattuk volna, hogy oké, menjen, győzni fogunk. Tavaly Andris dalát amint meghalottam, amint felkerült a YouTube-ra, rögtön mondtam, hogy Ő fog nyerni, pedig még nem hallottam talán egy dalt se a többi közül. Így is lett. Én se szerettem rögtön Boggie dalát, annyira most se szeretem (Wolf Kati, Antal Timi és a NLE dalát szeretem a legjobban), de rá szavaztam, mert szerintem ha egy szép produkciót állítanak a színpadra az igen is sikeres lehet.
        A döntő mindenképpen meg kell legyen, van azért néhány dal az ED-ben, ami szinte biztos, hogy utána végez, aztán majd meglátjuk, én remélem a legjobbakat, és elképzelhetőnek tartom akár a győzelmet is, de mint mondtam, ahhoz nem lesz elég a dal, minden apró részlet nagyon fontos lesz.