10 Magyarország: Boggie – Wars for nothing

hungary_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Magyarországon hat hét után után befejeződött A Dal 2015 műsorsorozata. A nyolc fellépő közül négyet (Szabó Ádám, Mujahid Zoltán, Boggie, Spoon) a zsűri a szuperdöntőbe küldött. A televotingon több mint 145000 szavazat érkezése után Csemer Boglárka Boggie „Wars For Nothing” című dalát küldjük az Eurovízióra. Gratulálunk!

Comments

216 hozzászólás a(z) “10 Magyarország: Boggie – Wars for nothing” bejegyzéshez

 1. StanB avatar
  StanB

  A Mosaicos interview utolsó fél percét ajánlanám mindenkinek, hogy hallgassa meg 🙂 Érdekes…. 😀 Kezdem azt hinni, hogy nagyon erős produkciónk lesz az Eurovízión ismét ! 🙂

  1. angelo avatar
   angelo

   Azért mert a ledfal más lesz én még nem látom azt a hű de erős produkciót. Tény, hogy valamivel nagyon fel kellen dobni az előadást mert túlzóan egysikú az egész.

   1. StanB avatar
    StanB

    Tudod te, hogy mennyi múlik a ledfalon ? 😀 Ukrajna 2011

   2. Pitbull avatar
    Pitbull

    Az nem ledfalas animáció volt, hanem egy sima kivetítés. A ledfal ott csupán a megjelenítést szolgálta, a fő produkció a homokgrafikát készítő művésznőé volt. Ezzel az erővel lehetett volna egy sima vetítővászon is egy projektorral. A klasszikus ledfali animáció azért más műfaj.

 2. force avatar
  force

  2011 óta végre egy olyan magyar dal, ami nekem is tetszik és drukkolni is fogok majd neki. Nem tudom, milyen helyezést fog elérni, remélem jobbat, mint KSA 😉
  2/20 nálam eddig.

 3. motholev avatar
  motholev

  Tudom, hogy nem feltétlen mérvadó, de a youtube-os listákon messze nem „nyitott” olyan jól ez a dal, mint tavaly a „Running”. Kb. középmezőny.
  Eddigi dalok alapján én sima észt győzelmet tippelek.

  1. Tusán avatar

   Abszolút nem mérvadó, hiszen tudjuk, hogyan szerepelt ByeAlex azokon a listákon…

 4. Iza avatar
  Iza

  Nem a szívem csücske a dal, nagyon nem, ettől függetlenül drukkolok Boggienak hogy minél szebb helyezést érjen el.
  9/20 eddig nálam.

  1. motholev avatar
   motholev

   Vagyis, középmezőny. Itt a probléma. Vagy bejut a döntőbe, vagy nem.

   1. Iza avatar
    Iza

    Még szerencse, hogy nem az én véleményem a mérvadó 🙂

 5. Zolecs avatar
  Zolecs

  Én örülök, mert neki drukkoltam. Abban biztos voltam hogy sehová se fogják várni, se a fogadóirodák, se a fanok. Viszont ott élőben képes meglepetéseket okozni, attól is függ hogy mennyi bohócdal lesz körülöttünk.

  1. Dalida avatar
   Dalida

   Miért, Wolf Katit 2011-ben hova várták? És mi lett belőle?
   És a The Common Linnets-et hova várták tavaly? És majdnem nyert! (Nálam nyert is!)

   1. Zolecs avatar
    Zolecs

    És Koncsi hol szerepelt? A toplistákon sehol, a fogadóirodáknál se volt tízbe. Akkor jött fel mindenhol mikor látták az élő prezentációt. Szóval én az ilyen listákra nem adok.

    Olaszország meg Észtország? Hagyjuk már. 😀
    Előbb nyernek a finnek sajnos.

 6. rocknish avatar
  rocknish

  Gratulálok Boggie-nak a győzelemhez! Hajrá, hajrá!

  1. Erzsi avatar
   Erzsi

   Utókarácsony jól sikerült?

   1. rocknish avatar
    rocknish

    Komplikáltabb nem is lehetne ez a hétvége, óránként varia volt/van, szerencse, hogy én csak megfigyelő vagyok (bár nem ártana tudnom, hogy mi történik). De a tegnap estét nem zavarta semmi, titeket nem láttalak a sorok közt, pedig nagyon kerestelek. Remélem, Zolitt átadta az üdvözletemet!

   2. rocknish avatar
    rocknish

    Kérdésedre a válasz (mert csak azt nem írtam nyilván…): igen 🙂

   3. Erzsi avatar
    Erzsi

    Nem tudtunk a zsűri mögé ülni, mert ültetés volt. A színpad előtti második sorba szólt a jegyünk, zsűri elé. Hiányoztál.

    De azért jó volt. Főleg, ha az győz, akinek szurkolsz. Mi Zolittal elégedettek voltunk, de a többiek öröme azért nem volt felhőtlen. (Ezt az eszközt költői túlzásnak hívják a stilisztikában.)Két Boggie, két Wolf Kati és egy-egy Passed és Gájer Bálint drukker tette ki a csapatot.

   4. rocknish avatar
    rocknish

    Akkor én kellettem volna még Ív fanként, és majdnem teljesen lefedtük volna a mezőnyt.

   5. Erzsi avatar
    Erzsi

    És? Csalódott voltál, hogy nem került négybe? Felállítottuk a „papírformát” (Boggie, Ádám, Wolf K.) és azt mondtuk az az igazi kérdés, ki lesz a negyedik. Erre már többféle variáció volt, és volt, aki Ív-et várta negyediknek.

   6. rocknish avatar
    rocknish

    Eléggé. Ahogy tudom Ti is, még a szavazás kezdetét sem vettétek észre?
    Úgy voltam vele, hogyha Ív benne lesz a négyesben, akkor szavazok idén. Így is szavaztam, mert felhúztak a Spoonnal és Mujahid Zolival, szóval Boggie profitált az esetből.

   7. Erzsi avatar
    Erzsi

    Én azt gondoltam, a fenti három mellé a zsűri beteszi a Passed-et, mert szeretik őket és elismerik, hogy ez újszerű, eredeti, innovatív. Ha a sokat emlegetett bizonytalan éneklés miatt mégsem, akkor Mujahid Zoli lesz a negyedik. Vagyis nekem olyan nagy meglepetés nem volt a négybe kerülése. A meglepetés a Spoon volt, amelyikben biztos voltam, hogy kiesik. Egy olyan dal, amit már a zsűri kétszer elkaszált, most két zsűritag szerint is – gyakorlatilag – a beküldött 350 dal legjobbja volt. Mit nem vettem észre? Hol volt az a látványos feljavulás, ami elkerülte a figyelmemet? És Csiszárnak még csak megbocsátom: ő többször hangsúlyozta, hogy neki tetszik, meg jöjjenek a fiatalok. De Rákay? A „diplomás esztéta” (miért? diploma nélkül is lehet), aki többször is hangsúlyozta, hogy az eurovíziós szereplés egyben országimázs építés is, az melyik ország imázsépítésére gondolt ezzel a svéd dallal? Vagy csak izgalmasabbá akarták tenni a versenyt? Azt hiszem erre szokták mondani, hogy mással játszadozzanak. Szóval, ez a része a zsűrizésnek felbosszantott. De végül is jól jöttünk ki a dologból. Lehet, hogy egy kicsit túlértékeltük a Spoon rajongótáborát. A négy döntős közül csak ők mérettek meg eddig, a másik három mindig zsűrivel jutott tovább, nem tudhattuk, hogy kinek, mekkora a támogatottsága. (Jó, nincsenek illúzióim, Mujahid Zoli nyilván nem volt versenyben a Spoonnal.)

   8. Balázs avatar
    Balázs

    Szerintem egyértelmű miért raktak be a Spoont. Tavaly hatalmas felháborodás volt, hogy akiket a közönség betolt a döntőbe, azokra végül nem szavazhattak a nézők. Szerintem teljesen jogos volt, hogy a két közönség továbbjutó közül a nekik jobban tetszőnek megadták a lehetőséget. Szerintem pont így volt fair.

   9. Erzsi avatar
    Erzsi

    Én máshogy gondolom. A közönség által tovább juttatott versenyzők nem feltétlenül a közönség kedvencek. Ők a maradékból azok, akiket a nézők még egyszer megnéznének. A közönség kedvencek azok, akik a pontozás során 9 pontot kaptak (pl. Boggie, meg Ádám, ha jól emlékszem). Én jobban szeretem, ha a zsűri következetes: ha valamire már korábban (kétszer) azt mondta, hogy – leegyszerűsítem – „nem üti meg a mércét”, akkor arról ne jelentsék ki, hogy a „legjobb”. Ezt én nem tudom, hogyan értelmezzem.

    Bár a fenti hozzászólásban a zsűrit kritizáltam, azért alapvetően nincs bajom az intézménnyel, nagyon is jónak tartom, hogy van zsűri. Az a dolguk, hogy bizonyos szakmai szempontok alapján „terelgessenek” bennünket. Praktikusságból is jó hogy vannak: a nagy versenyen is fele-fele arányban ítél a közönség és a szakma, kisebb az esélye, hogy becsapjuk magunkat. Nézzük meg, hogy mi lesz az eredmény, amikor a közönség átveszi az „uralmat”. A finnek 10% zsűri és 90 % közönség támogatottság mellett hozták ki győztesnek az idei képviselőiket. ?????

   10. Klész Imre avatar

    A finneket itthon máris felkapta a bulvármédia és a hozzájuk köthető celebek. Szerintem ez a finn dal nem egy kiemelkedő valami. „Azért mert megérdemlik” alapon pedig nem szavaznék rájuk.

   11. rivgos01 avatar
    rivgos01

    Éljenek a fiatalok! Egyetértek, a Csiszár nagypapát ideje lecserélni. Philipke menjen vele, hátha félni fog nélküle. Jöhet helyettük két Pierrot, aki szakmailag ért hozzá. Az idén az egész zsűriből ő érte a legtöbbet. Ruzsa akkor esett ki nálam, amikor a falubelijét jól felpontozta… ami pedig az idei győztest illeti: nekem a legesélyesebb, bár mind a négyet bátran küldhettük volna. A nyertes dal egyszerű, az előadó egyémiség, a mondanivaló (sajnos) aktuális, ez szerintem hatni fog.

   12. rocknish avatar
    rocknish

    Erzsi, én a Passed kiesésében biztos voltam, ezt a hangot már a zsűri sem tudta volna őszintén támogatni. Kicsit későn fogták fel, hogy ez a produkció nem bírja el a bécsi színpadot (bocs tacom). Vagy lehet, hogy tudták, csak nem túl hajlott korukra hivatkozva nyomták őket, hátha elindulnak a pályán.

    A Spoon dühített, Mujahid Zolit meg szimplán nem értettem. Valahogy felúszott a surranón, nem tudom, hogyan.

   13. Erzsi avatar
    Erzsi

    Azt hiszem már levélben leírtam, de most megismétlem, nehogy mások lemaradjanak a nagy okosságaimról: szerintem nyugodtan betehették volna a Passed-et a négybe, nem kockáztattak volna vele semmit. Nincs akkora táboruk, hogy megszavazzák őket győztesnek, viszont jelzésértéke lett volna, hogy a zsűri messzemenően támogatja ennyire tehetséges fiatalok szereplését. Ha valami csoda folytán mégis ők nyerték volna a szavazást, én még Bécsbe is kiengedném őket, a zenéjük annyira eredeti, hogy ez valóban a legjobb országimázs lehetett volna. Mindig a gyenge énekesi teljesítményt hánytorgatták föl nekik, amire meg azt mondom: a kislány szombat este hibátlanul énekelt. Nyugodt volt, felszabadult és kristálytiszta. A műsor után a pizzériában Nyee, aki tévében látta a műsort, szintén azt mondta, hogy hamis volt. A helyszínen nem volt hamis. (Már régóta gondolom, hogy a tévé hangosítással, keveréssel foglalkozó szakember gárdáját sürgősen el kéne zavarni egy továbbképzésre. Vagy a tévének jobb hangtechnikát beszerezni.) Az első elődöntő próbáján, amikor szintén élőben láttuk, valóban hamis volt, de szombaton nem. Hat hét alatt az énekesi teljesítménye többet fejlődött, mint Wolf Katié három év alatt. Az a Magdi-féle műaggódás meg …. Hogy tapasztalatlanul kiküldjük őket és talán nagy sérüléseket szenvedhetnek el … Ne röhögtessen már! Az interjúban elhangzik, hogy a kedves zongoratanárnő azt írta nekik, hogy keressenek más pályát. Bécsben? Már itt a Körúton letörik a szárnyukat.

   14. rocknish avatar
    rocknish

    Elég jelzésértékű volt szerintem, hogy a döntőbe benyomták őket. A zsűri is úgy gondolta, hogy nem azon a 20 percen múlik az ő támogatásuk, amiben háromszor 10 másodpercet bejátszanak abból a dalból. A dal lehet, hogy megérdemelte volna a négybe kerülést, a produkció messze nem. Magdi meg nem úgy gondolta, ezt tudjuk. Csak nem mondhatta azt, hogy ez vérhamis.
    Ne haragudj, de ez nem volt kristálytiszta, és nem a hangos kollégán múlt a dolog. A család egyik tagja azt mondta nézve a produkciót, hogy lehet ez a dal végig félhangokból áll, mert akkor tök jó. A család egy másik, jövendőbeli tagja, belga füllel csak annyit mondott, hogy küldjük ezt, legalább Belgium nem fog bénának tűnni.

   15. tacom avatar
    tacom

    Ha már családtagokat említettél, meg az ő véleményüket…”Ki nyert? Ja, az a lány, akinek a talicskát el lehet tolni a lába között, úgy áll meg a színpadon? Igaz, hogy az a dal 3 perces, de kétszer is nagyon jót lehet aludni rajta.”

   16. rocknish avatar
    rocknish

    Ezért jó a teljesen független fülekkel hallgattatni a dalokat 😀

   17. Dalida avatar
    Dalida

    Szerintem a zsűrinek nem az a dolga, hogy azért tegyen be a végső négyesbe bárkit is, hogy támogassa őket. Én azt várom tőlük, hogy azt a négyet válasszák ki, akik a legesélyesebbek egy jó helyezés megszerzésére. És lehetőleg különböző stílusú produkciókat válasszanak, hogy többféle ízlésnek megfeleljenek. Ezt most egész jól megoldották.
    Én a döntőben (is) bűn hamisnak hallottam a Passed-et! Semmi keresnivalójuk nem lett volna a 4 között (szerintem a döntőben sem volt!).

 7. angelo avatar
  angelo

  A szavazatok eloszlása nyilvánosságra lesz hozva?

  1. betoven avatar
   betoven

   Ó, csak nem képzeled, hogy ezt a titkos információt a nép orrára kötik? Az lenne korrekt – nem elvárható, hanem kötelező.

   Így aztán találgathat az ember, hogy pl. a Spoon szavazótábora hová lett a döntőre. Lehet, hogy örömükben elfelejtettek szavazni? Vagy gyorsan szentmisére mentek imádkozni szavazás helyett?

   1. force avatar
    force

    Haha 😀 Szimplán csak kiderülne, hogy mégsincs akkora szavazótáboruk, mint azt hiszik. 😀 Mekkora pofára esés volt ez nekik. 😀

 8. Spiro avatar
  Spiro

  Nem értem, hogy a Spoon vidámságával mit nyertünk volna. Minden ország képes 4 srácot svéd zenével színpadra állítani. Szerintem az a tuti klisé.

  Persze tényleg nem kell minden évben komoly témát küldeni, most kétszer így sikerült, és aztán.

 9. Gergő avatar
  Gergő

  Szerintem jó választás volt Boggiet küldeni. Megosztottsága vezetheti sikeréhez úgy gondolom,

  Sorrend :

  1-Észtország
  2-Olaszország
  3-Szlovénia
  4-Magyarország
  5-Litvánia
  6-Szerbia
  7-Lettország
  8-Macedónia
  9-Málta
  10-Fehéroroszország
  11-Ciprus
  12-Franciaország
  13-Írország
  14-Grúzia
  15-Moldova
  16-Izland
  17-Hollandia
  18-Dánia
  19-Svájc
  20-Finnország

 10. magicvoice avatar
  magicvoice

  HÁBORGUNK A SEMMIÉRT
  (a békeharc margójára)

  Csak háborgunk a semmiért.
  Felelünk, pedig nem is kért
  rá senki, hogy rideg kéjjel
  meneteljünk feltett kézzel

  a feledés homályába.
  Nem értjük, miért a só, ha
  van könny, az igéző szemek
  tiszta forrása, műremek.

  Elhisszük a lókupecnak,
  hogy lába van a kukacnak,
  nem a porban csúszik gyáván,
  ha előtte áll a vártán

  a had és mögötte a hit.
  Gyülevész kanalas prolik
  között menetel a béke,
  már tetőtől-talpig kékbe

  bújva. Retteg a háború
  réme, bakancsok szigorú
  léptét megtöri a csend. Ma
  a gyászhuszárok rohama

  győzött. Elbukott az öröm,
  könny patakokban. Könyörgöm,
  kínnal fohászkodunk kínért
  és háborgunk a semmiért,
  csak háborgunk a semmiért,
  csak háborgunk a semmiért.

  1. magicvoice avatar
   magicvoice

   Háborúk a semmiért
   LyricsTranslate.com fordítása

   Tudtad, hogy a Földünk egy rendetlenség
   Minden háború a semmiért van, soha sincs vége
   Mindenki megérdemel egy esélyt
   Minden lélek, minden lélek, hallod őket sírni?

   Az, hogy te békében élsz, nem jelenti, hogy
   Rendben van figyelmen kívül hagyni mások fájdalmát
   Látok gyerekeket a csillagokhoz csatlakozni
   Katonákat a sötétségbe sétálni, hadd kérdezzem meg

   Tudsz-e igazságot tenni a szemeknek
   Amelyek sose látták a napfényt
   Mondj egy jó indokot, hogy miért kell bántani
   Egy elhagyatott lelket, eltörni egy szívet, megölni egy elmét

   Tudod, hány ártatlan
   Bujkál büntetés elől
   Bűntényekért, amelyeket sosem követnének el
   Mind egyedül, mind egyedül, megérdemlik

   A halált azért, mert másban hittek
   Hogy olyan arcuk volt, amely másnak nem tetszett
   Tudtad, hogy a Földünk egy rendetlenség
   Minden háború a semmiért van, soha sincs vége
   Minden lélek, mind egyedül, fogd őket szorosan
   Minden lélek megérdemel egy esélyt az életre

 11. anee37 avatar
  anee37

  Gratulálok a nyertesnek!Alapjában nem rosz szám .Erős a vokál és a gitár miatt a Friderika jut eszembe,csak azok a „lóbetűk” ne lennenek mögötte…Igaza van Magdinak a ledeken változtatni kéne mert manipulatív..ÁTLÁTTAM A ZSŰRI SZITÁJÁN.A Két erős dal mellé egy esélytelennek gondolt előadót A ZOLIT ÉS A SPOONT tették. BYALEX -effettus…Küldtem is rájuk az SMS-t ,de a papírforma nyert..

 12. Momo avatar
  Momo

  Örülök Boggienak! A ledfal szerencsére más lesz, s ezt sem Boggie és stábja készítette. Felháborított a mosaicos Laci mennyire érezhetően nem kedveli ezt a dalt, és furán beszél Bogival. Még a Passeddel készített interjúban is beszól, mondván ő nem gondolta volna, hogy Boggie győz! A magyar újságírók nem tudják, hogy egy riportban magánemberként nem való nyilatkozni?
  Remélem jó helyezést tudunk elérni ezzel a dallal. 🙂

  1. mike88 avatar
   mike88

   Igen, én is kiborultam. Azt gondoltam az elsők között lesz az, aki először megjegyzést tesz erre. Aztán jöttek itt sorba a kommentek, s kezdtem magamban keresni a hibát, hogy ezt csak én vettem észre, én érzem így, túlreagálom, hogy egy kicsit sok a srác. Évek óta követem a mosaic online-t is, ha eurovízióról van szó, egyéb témában nem igazán, s a Lacit azért bírtam, mert közvetlen, mert egy kicsit csípős, de ez már tényleg a ló túlsó oldala. Nem volt szép. Kiakasztott az is, hogy ennyi éve foglalkozik ezzel, s mind a négy riportban elhangzik a „sírva vigad a magyar”, engem nem hogy untat az ilyesmi, hanem felidegesít, ne erőltessünk már ilyen szinten semmit, mélyen tisztelt Sanyi bá’ (ismerősöm) jut róla eszembe, akit felemésztett az élet, s óránként elmondta, hogy lóf…t akarna de lóval együtt, mert anélkül semmit sem ér. Nem így ismertem meg ezt a srácot, tiszteletreméltónak tartottam eddig a munkáját, (számomra) kiemelkedett a legtöbb semmitmondó, hülye kérdéseket halmozó riporterek közül.

   1. Zoli avatar
    Zoli

    Egyetértek.

   2. Spiro avatar
    Spiro

    Ez a valódi “sírva vigad a magyar” effektus. Ahelyett, hogy vidám interjúk készülnének (végre meg van a győztes sok-sok szavazat révén), a mosaicos Laci panaszolja a véleményét a kérdéseiben.

 13. Orsolya333 avatar
  Orsolya333

  Amikor tegnap este megtudtam hogy a Spoon is ott van a legjobb négyben, tényleg azt hittem hogy egészen Bécsig szavazzák őket.
  Szerencsére nem így lett.
  Én már a műsor elejétől Boggienak szurkoltam, nagyon emlékeztet a tavalyi Holland dalra, ami második lett.
  Szerintem a TOP10-ben biztos ott leszünk.

 14. zigbor avatar
  zigbor

  Gratulálok Csemer Boginak. Elképesztő ez a lány. A személyisége. A dala. Perfekt! Sok sikert Bogi!

  A Spoon szerepe a legjobb 4-ben a SMS tarhálás miatt kellett. 🙂 Semmi másért. Én nyugodt voltam végig, hogy Csemer kisasszony győz!

  (Ezek a mosaic-os interjúk szörnyűek.. mármint konkrétabban a riporterek. Botrány..)

 15. anee37 avatar
  anee37

  Körülbelül úgy vagyok ezzel a dallal mint 2014-ben KSA Running-jával.Nem ő volt a favoritom,de mégis van vmi ebben a dalban..Ha más nem hát az,hogy a vokál miatt kükönleges hangzása van..Ezzel biztos nem bőgünk le Bécsben..(Mint Ádok Zoli Moszkvában – akkor 2009-ben helyette is „égtem mint a Reistag…)Katival és A Passed-dal lehethogy ez lett volna..(BOCS!)Ezért nem szavazta be a 4-be a zsűri őket.a swing stílustól is féltek-mármint kiküldeni(Pedig egész jó bulit csinált GB a színpadon)Maradt ÍV,Spoon,M. ZOLI,SZ Ádám,BOGGIE.
  ÍV-ben pedig Boggie női riválisát látták-így maradt a Top 4.
  Megpróbáltam a zsűri szemével gondolkodni.
  Szerintem sikerült…

 16. porcukor90 avatar
  porcukor90

  Mikor a Spoon bekerült a legjobb négybe, azt gondoltam, hogy „tessék, itt van a győztes, már most kezdhetik pakolni a bőröndjeiket” (szerencsére nem így lett). Eredetileg Katinak szurkoltam de gratulálok Boggienak és sok sikert kívánok neki! 😀

 17. Bakancs avatar
  Bakancs

  Miután megtartották A Dal első sajtótájékoztatóját, és közzétették az első tíz dal húsz másodperces verzióját, Boggie volt az egyetlen, akiben láttam valami fantáziát (bár akkor még vártam, hogy később jön még ennél jobb dal is, de hiába).
  2007 óta ez az első magyar induló, amelynek akkor is szurkolnék, ha nem az én országomat képviselné.
  Szerintem a ledfal kell oda – lehet, hogy manipulatív, de legalább jobban átadja a dal üzenetét.
  Az engem nem érdekel, hogy néhány embert „lehangol” a dal. Az valóság igenis lehangoló, az Eurovízión pedig elvileg mindenféle dalnak helye van, engem személy szerint nem nagyon érdekelne a műsor, ha csak vidám és bulizós számokkal lenne tele.
  Jutubos toplistákon nem fog elöl végezni, mert azokat általában a TED-szerető fiatalok állítják össze, de szerintem a kinti versenyen szép helyezést érünk majd el. A minimalizmus és az üzenetet közvetítő dalok általában bejönnek Európának.
  Győzni nem fogunk, de A Dal idei mezőnyének egyéb dalával sem győztünk volna. (Micsoda optimizmus.)
  Sok sikert, Boggie!

 18. kecske14 avatar
  kecske14

  Márciusig 21 dalt sikerült kiválasztani a 40-ből, amelyeket ha megnézünk, nagy esélyünk lehet a végső elszámolásnál. (de: a középmezőny még variálható, függ, hogy milyen kedvem van éppen)

  Szerintem a döntő simán meglesz, már most legalább 6 olyan dal van az elődöntőnkben, amelyet megelőzünk – többek között: finnek, macedónok, fehéroroszok, dánok, Grúzia és Moldova.

  Az eddigi listám:
  ——szívesen hallgatom, többször is——
  1. ÉSZTORSZÁG
  2. Izland
  3. Szerbia
  4. Málta
  5. MAGYARORSZÁG
  6. Svájc
  7. Olaszország
  8. Hollandia
  —–nem szívesen hallgatom ezeket, de meghallgatom, ha kell—-
  9. Fehéroroszország
  10. Litvánia
  11. Szlovénia
  12. Dánia
  13. Macedónia
  ——–ezek semmiféle reakciót nem váltottak ki belőlem——-
  14. Lettország
  15. Franciaország
  16. Írország
  17. Spanyolország
  18. Grúzia
  ——-kimondottan utálom———–
  19. Moldova
  20. Finnország
  21. Ciprus

  1. kecske14 avatar
   kecske14

   *(de: a középmezőny még variálható, függ, hogy milyen kedvem van éppen)–> ez a toplistához

  2. kecske14 avatar
   kecske14

   * nem szívesen hallgatom ezeket, de meghallgatom, ha kell= egyszer hallgatható (valamivel jobb megfogalmazás lenne)

 19. Orsolya333 avatar
  Orsolya333

  Most jutott eszembe, hogy tavaly és tavaly előtt is az előző évi győztes készített egy videóüzenetet a magyaroknak a Dalba.
  Ezek után vártam Conchitát, hiányoltam is, nem tudom Ő mért nem csatlakozott a többiekhez ebben.

  Mindenesetre még fogalmam sincs hogy bírom ki májusig Eurovision nélkül…

 20. Mona Lisa 29 avatar
  Mona Lisa 29

  Force-al ellentetben nekem 2011 ota ez az elso magyar dal ami nem tetszik, ennek ellenere nagyon sok szerencset kivanok Boggienak 🙂
  (sajnos az az erzesem, hogy szuksege is lesz ra, de ne legyen igazam es hozzon nekunk egy nagyon szep eredmenyt) 🙂

 21. kecske14 avatar
  kecske14

  Mikor döntik el, hogy ki hányadikként lép fel az elődöntőben??
  (azt tudom, hogy az összes dal megjelenése után)
  Van konkrét időpont?

  1. force avatar
   force

   Valahol azt olvastam pár hete, hogy a március közepén a HOD találkozón, de szerintem későbbre várható, legalább március vége-április eleje.

 22. motholev avatar
  motholev

  Néhány órája már a spanyol dal is látható, hallható.

 23. angelo avatar
  angelo

  Nekem nem jön be a spanyol dal, eddig talán az észt a legjobb.

  1. motholev avatar
   motholev

   Toronymagasan!

 24. Emdogh avatar
  Emdogh

  Listavezető a dal, ez egyértelmű. És ha teljesen egyszerű lesz, akkor még a lassú dalok közül is ki fogunk tűnni. Hajrá! 😀
  1 HUN EST — SRB MAL NET SWI — SLO ICE GEO IRL MAC — LIT LAT ITA DEN ALB CYP FRA BLR MOL FIN 21

 25. Emil avatar
  Emil

  Hát… nem tudom hová tegyem a TOP listámon. Tetszik is meg nem is. Nekem tetszett a SPOON vidám kis dalocska volt. De valahol a Boggie is, mert jó témája. Viszont az inkább zavar, hogy ő maga olyan fura, mintha kőből lenne, érzelmek nélkül vagy csak jól tudja leplezni. De persze drukkolok neki, nem a győzelemhez, mert persze vannak tőle jobbak, hogy minél jobb helyezést érjen el. Sok sikert.

  1. Susuke avatar
   Susuke

   Én Boggie „furaságát” azzal magyarázom, hogy adott egy komoly témájú dal, amit teljes átszellemültséggel énekel, több alkalommal is nyilatkozta már, hogy ehhez az előadáshoz milyen belső koncentrációra van szüksége.

   Talán a témaválasztásból is adódik, hogy egy mély érzelmekkel telített dalt nem lehet mosolyogva énekelni, és pont ezért nem lenne számomra hiteles, ha ugrálna, ujjongana örömében. Az, ahogy a dalát győztes produkcióként énekelte, megmutatta mindezt. Meghatott volt, a könnyeivel küszködött, és nem hiszem, hogy fájdalmában, hanem inkább örömében. Csetlős-hamiskás volt a hangja, látszott, hogy kevésbé tud győztesként koncentrálni. Bár attól tartottam, hogy ha nincs a vokál, akkor úszik az egész produkció, mégis valamiért ez az előadás volt a legmeghatóbb, a legemberibb az eddig általa nyújtottak közül.

   Tiszta szívvel tudok neki szorítani Bécsben, és nekem ez a legfontosabb! 🙂

 26. Susuke avatar
  Susuke

  A zsűri értékelésekor, mikor a Spoon második tízesét is bezsebelte, annyi szökött ki belőlem, hogy „Jézusom…”. Aztán úgy voltam vele, hogy bárki, csak ne a Spoon. Bár Boggie a favoritom, nem lettem volna csalódott ha Ádám, vagy Zoli nyer…

  Szerencsére kedvemnek megfelelően alakult, és megkönnyebbülhettem a végére. 🙂

 27. Dalida avatar
  Dalida

  Eddig három TOP 20-at találtam a youtube-on, és Boggie egyikben a 2., a másikban a 3., a harmadikban a 8. helyen szerepel! Legyetek már egy kicsit optimistábbak! Jól választottunk!!!!

  1. motholev avatar
   motholev

   Több 17. és 16. hely a 21-ből. Hát ez elég hátul van. A mezőny utolsó harmada. Persze vannak még csodák.

 28. akos12 avatar
  akos12

  Igen jól választottunk jövőre Budapest 2016 lesz.
  Boggie lesz a győztes.

 29. Slavico avatar
  Slavico

  Nem szeretem a dalt, maga Boggie is olyan..karót nyelt, nem szimpi az egész.
  Deee szerintem szép eredményt lehet vele elérni, utolsó már nem lesz, hála Finnországnak.

  1. StanB avatar
   StanB

   A csodás dalválasztásuk után, nem várok tőlük túl sok pontot :/

  2. grafit avatar
   grafit

   Még nem hallottam a Finnek dalát – de nem lesznek utolsók – az tuti:) Van egyébként nálunk is hasonló együttes – a Nemadomfel – és elképesztő élmény látni őket.

 30. Isti avatar
  Isti

  Igen, végre az eddigi 4 Dalból zsinórban 2-szer az nyert, akinek szurkoltam.
  Nagyon sok fog múlni a szinpadképen, de szerintem a TOP10 meg lesz, talán még Budapest 2016 is lehet.
  Nem értem mi tetszik mindenkinek az olasz és az észt dalon, nekem mind a 2 középmezőny. Eddig Magyarország győzelmén kívűl egyedül a litvánokénak örülnék.

  1. motholev avatar
   motholev

   Álmodozó!

   1. Iza avatar
    Iza

    Hagyd már abba….

   2. Isti avatar
    Isti

    Majd meglátjuk…
    Remélem te esel pofára, nem én.
    Nem értem, milyen magyar az aki azt a dalt húzza le, ami az egész magyarságot képviseli. Ha nem is értesz egyet, illene csak annyit mondani, hogy „Bár csak úgy lenne”, vagy „Reménykedjünk”. Persze, ha magyar is vagy, nem csak magyarul beszélsz.

   3. motholev avatar
    motholev

    Én szurkolok a dalnak, de ha a listákon egyre inkább a 18-19. helyen található 21-ből akkor csak aggódik az ember. Legalább a döntő meglenne.
    Tavaly azért elég egyértelmű volt, hogy az élmezőnyben végzünk. Most valami más kezd kirajzolódni. Sajnos.

   4. gyokub avatar
    gyokub

    Ezek a listák az égadta világon semmit nem jelentenek. Hányszor volt már, hogy egyes favoritok elvéreztek odakint. A hollandok tavaly egyáltalán nem voltak kedvencek, és lám, mekkora sikerük lett. A tévénézők döntenek javarészt, nem az ESC fanok. A mi dalunk minőségi és hiteles, és ezt szerintem a nézők is látni fogják.

   5. motholev avatar
    motholev

    Azért a tavalyi listákra öröm volt ránézni, és lett egy ötödik hely. Azért nem teljesen hiteltelenek ezek a listák, még ha nem is megbízhatóak. Azért egyfajta trend levonható belőle. Általában nagyon hátul 15-20. hely között szerepel a dalunk, van néhány 10. körüli és van egy 3. 4. 5. hely is. Legalább 30 listát megnéztem.

   6. Isti avatar
    Isti

    Egyrészt egyet értek veled. Ez igaz, én is láttam, a külföldi oldalakon is sokat kritizálják a dalt. De!!! 2011-ben Magyarországot és Észtországot is TOP10-be várták, a listák elején voltak. Kati dala is nagyon jó volt, Észtországnak pedig szerintem messze a legjobb daluk volt mióta versenyben vannak, sose felejtem el a Rockefeller Streetet. Kati 22. lett, Getter Jaani a 24.

    2011-ben ki számíott Azerbajdzsán győzelmére?

    Tavaly Conchita győzelmére se számítottak, de akkora produkció volt, hogy meggyőzte a nézőket, bár szerintem a melegek mind rá szavaztak.
    Hollandia se volt annyira a listák elején, amit egyébként én első perctől szerettem, végül 2. lett egy hatásos produkcióval. Mei Finegoldot sokan a TOP10-be várták, még a döntő se lett meg, ezzel számomra Izrael lett 2014-ben a leg alulértékeltebb dal. Szerintem Írország kiesésére se számítottak sokan, legalább is én nem, bár most hirtelen nem tudom a listákon milyen helyen állt.

    Igen, Tényleg nem volt olyan dal idén, ami re rögtön azt mondhattuk volna, hogy oké, menjen, győzni fogunk. Tavaly Andris dalát amint meghalottam, amint felkerült a YouTube-ra, rögtön mondtam, hogy Ő fog nyerni, pedig még nem hallottam talán egy dalt se a többi közül. Így is lett. Én se szerettem rögtön Boggie dalát, annyira most se szeretem (Wolf Kati, Antal Timi és a NLE dalát szeretem a legjobban), de rá szavaztam, mert szerintem ha egy szép produkciót állítanak a színpadra az igen is sikeres lehet.
    A döntő mindenképpen meg kell legyen, van azért néhány dal az ED-ben, ami szinte biztos, hogy utána végez, aztán majd meglátjuk, én remélem a legjobbakat, és elképzelhetőnek tartom akár a győzelmet is, de mint mondtam, ahhoz nem lesz elég a dal, minden apró részlet nagyon fontos lesz.