Naptár

2015. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2015: Ma este dalt választ Németország

germany_pngTudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurovision.de – eurofire.blog.de
Élő közvetítés: http://www.eurovision.de/Deutscher-ESC-Vorentscheid,hannover9046.html

20:15 – Unser Song für Österreich – Németország (döntő)

Németország  tovább viszi  a kiválasztás tavalyi formáját. Adott a 8 döntős, közülük kizárólag a közönség választ. Minden fellépő két dallal készült a versenyre, de közülük nem mindenki énekelheti el mindkettőt. A közönség három körben szavaz.

Az első körben mind a 8 előadó bemutatja egyik dalát.
01. – Mrs. Greenbird – Shine, shine, shine
02. – Alexa Feser – Glück
03. – Faun – Hörst du die Trommeln
04. – Noize Generation – A song for you
05. – Ann Sophie – Jump the gun
06. – Fahrenhaidt – Frozen silence
07. – Laing – Zeig deine Muskeln
08. – Andreas Kümmert – Home is in my hands


Ezután a közönség szavaz, és négy előadó kiesik a versenyből. A bennmaradó négyes továbbjut és előadhatja a második dalát is.
A potenciális dalok a második körre:
01. – Mrs. Greenbird – Take my hand
02. – Alexa Feser – Das Gold von morgen
03. – Faun – Abschied
04. – Noize Generation – Crazy now
05. – Ann Sophie – Black smoke
06. – Fahrenhaidt – Mother earth
07. – Laing – Wechselt die Beleuchtung
08. – Andreas Kümmert – Heart of stone
Így lesz  4 előadónk 8 dallal. Ekkor újra elindul a szavazás, és a közönség által két legtöbb szavazatot kapó előadó „szuperfináléba” jut.

Itt a harmadik körben újra előadják ezt a két dalt és a nézők meghozzák a végső döntést, hogy kettejük közül ki képviselje az országot Bécsben.

A versenyzők kicsit közelebbről:

Alexa FeserAlexa Feser
Hosszú évek óta próbálkozik az áttöréssel, de igazi sikert idáig nem sikerült elérnie. 2008-ban jött a nagy lehetőség, elkészítette első saját albumát „Ich gegen mich” címmel, de elvesztette ezt a harcot is. A saját kezűleg írt pop dalok nagyobb visszhang nélkül merültek feledésbe. A csalódottság ellenére nem adta fel álmait, és új kiadót keresett. Éveken keresztül elutasítások sorozata volt a válasz, már lassan bele is törődött, hogy nem az éneklés lesz, amivel kenyerét tudná keresni, amikor csörgött a telefon. A Warner Music kiadótól kereste egy hölgy. Nagyon lelkes volt a demo anyagtól, amit Alexa beküldött hozzájuk. Megtört a jég, megkapta, amiről nagyon régen álmodott, egy lemezszerződést.
Alexa dalai ma estére: a „Glück” és a „Das Gold von morgen”

Ann SophieAnn Sophie

A 24 éves Ann Sophie Londonban született és Hamburgban nőtt fel. Négy évesen a balettel kezdett, 14 évesen már tudta, hogy énekesnő szeretne lenni. 20 évesen New Yorkba költözött és egy kétéves színészeti képzésen vett részt. Emellett elindította zenei karrierjét is, bárokban énekelt, és felvette első saját dalát is. 2012 szeptemberében jelent meg első albuma. Három év New York-i tartózkodás után hazaköltözött Hamburgba. Ma a bandájával rendszeresen játszik klubokban.
Ann Sophie nyerte meg a Klubkoncert versenyét, így a jogot arra, hogy nyolcadikként csatlakozzon a döntősökhöz. A dalai ma estére: „Black Smoke” és „Jump The Gun”

 

fahrenhaidtFahrenhaidt

Eddig dalszerző és producerként gondoskodtak az előadók sikerességéről, de a 2015-ös ESC előválogatóján Andreas és Erik saját maguk szeretnének a rivaldafényben állni. Idén februárban jelent meg debütáló albumuk „ The Book Of Nature” címmel. Olyan dalok találhatóak meg a lemezen, amik erőt és bátorságot adnak. A dalok hangzását a természet ihlette ezt keverték egy kis elektronikus hangzással és ehhez jönnek a zongora és a gitár hangjai. Mindehhez fiatal énekesnők hangjai társulnak. A Wildfire című dalban nem más, mint az eurovízió győztes Emmelie de Forest működik közre.  „WOW, szóhoz sem jutunk!! Egy év alatt elkészítettük albumunkat, amibe szívünket, lelkünket beleadtuk. Az eurovíziónak nagy történelme van Németországban és mi nagyon örülünk, hogy idén a nagyszerű előadók mellett mi is részesei lehetünk ennek az eseménynek”

Fahrenhaidt ma esti dalai: „Frozen Silence” és „Mother Earth”

 

faunFaun

Misztikum és középkor – a Faun tagjai a múltba tekintenek vissza. Varázslatokat és germán hősi legendákat mutatnak be/elevenítenek fel a színpadon, mindezt korhű középkori ruhákban és fekete kabátokban. A stílusuk régi hangszerek és a természet szoros kötelékében alakult ki. Ezzel a keverékkel szeretnék az énekesek megszerezni a bécsi jegyeket. „ Az eurovízión való szereplés nekünk nagyon különleges. Elmondhatatlanul örülünk, hogy egy ilyen nem mindennapi tv-s esemény részesei lehetünk, és reméljük, hogy a „pogány – folk” zenénkkel a nézőket is el tudjuk varázsolni”

Faun ma esti dalai: „Hörst du die Trommeln” és „Abschied”

 

LaingLaing

A csapat csak női tagokból áll, akik élvezik, amit csinálnak, az ötleteiket próbálják minél egyedibben, kreatívabban megvalósítani. A lánybanda első nagy dobása a „Morgens bin ich immer müde” feldolgozása volt, ami egy nőről szól, aki esténként gázt ad, és fék nélkül bulizik ezért a reggelek nehezen idulnak. A dal eredetijét Trude Herr énekelte 1960-ban. Ebből készítettek a berlini lányok „Morgens immer müde” címmel egy táncolhatóbb elektro –pop -os verziót, amivel 2012-ben a Bundesvision Song Contest versenyén a második helyet érték el. A 2013-as év a lányoké volt, a dalukkal a toplisták felső részeit bitorolták és több, mint 150.000 hanghordozó lemezt adtak el. Az eurovízió a következő nagyobb lépés a karrierjükben.

Laning ma esti dalai: „Zeig deine Muskeln” és „Wechselt die Beleuchtung”

 

greenbirdMrs. Greenbird

Egy Folk-Pop duó, ahol mindketten énekelnek, és a gitáros férfi pedig kalapot visel. Melyik eurovízió rajongó nem gondol egyből a holland duóra, aki tavaly a második helyen végzett?  Mrs. Greenbird is kellemes, nyugtató zenét játszik, amit ők maguk „Singersongwritercountryfolkpop”-nak neveznek.

A 2012-es X Faktor megnyerése óta sikerük töretlen. A győzelem után röviddel megjelent első lemezük, ami a német lemezeladási listák első helyéig jutott, elérve az arany státuszt. 2013-ban Németországon belül turnéztak és 34 koncertet adtak.

Mrs. Greenbird ma esti dalai: „Shine, Shine, Shine” és „Take My Hand”

 

noizeNoize Generation

Az 1992-es születésű zenész a remixeivel évek óta az elektronikus zene legnagyobbjai közé tartozik. Az első sikerét 2010-ben 17 évesen érte el. Valamivel később megjelent az első EP-je „Get The Fuck Up” címmel ami a német club chart listáján 4. helyet ért el. Gorillaz dalokhoz készített remixeit nemzetközi DJ-k is játszották.
Noize Generation ma esti dalai: „A Song For You” és „Crazy Now”

 

Andreas KümmertAndreas Kümmert
2013-ban a németországi The Voice versenyében tett szert országos ismertségre. Könnyedén játszik a mély és a magas hangokkal az énekes. Elton John „Rocket Man” című dala Andreas előadásában garantált libabőr volt mind a közönségnél mind a zsűri tagjainál is. Bár a szakállával nem úgy néz ki, mint egy tipikus casting sztár, de a zene a vérében van. Ezt be is bizonyította minden egyes fordulóban. A végső döntőben magabiztos fölénnyel nyerte versenyt.
A saját maga komponált „Simple Man” döntős debütálása után pár nappal a német sikerlisták második helyéig kúszott. 2014 tavaszán jelent meg lemeze „Here I Am” címmel, ami a lemezeladási listák harmadik helyén kezdett.

Andreas ma esti dalai: „Home Is In My Hands” és „Heart Of Stone”

 

 

259 hozzászólás Eurovízió 2015: Ma este dalt választ Németország