Németország: Ann Sophie – Black Smoke

germany_pngTudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurovision.de

Izgalomból és meglepő fordulatokból nem volt hiány a német döntőben. A műsor szépen haladt a tervek szerint. Három szavazási körben mérettettek meg az előadók dalaikkal. A kör folyamatosan szűkült, míg végül már csak a közönség két kedvence maradt versenyben.

Az utolsó, harmadik körben újra előadták dalaikat, Ann Sophie – Black Smoke és Andreas Kümmert – Heart of stone. A közönség szavazott, az eredményhirdetésben Andreas Kümmert nevét kiabálta győztesként a műsorvezető.
Itt jött a csavar. Mikor Andreasnak –mint a finálékban szokás – újra elő kellett volna adnia a győztes dalát, elkérte a mikrofont, és egy súlyos bejelentést tett. Megköszönte a rá leadott szavazatokat, de az eurovízión való indulás jogát átadta a második helyezett Ann Sophie-nak.  Így május 23-án a nemzeti döntő második helyezettje lép fel Németország színeiben a bécsi Eurovízión. Gratulálunk!

Andreas Kümmert bejelentése:

Ann Sophie – Black Smoke

Comments

31 hozzászólás a(z) “Németország: Ann Sophie – Black Smoke” bejegyzéshez

 1. Pitbull avatar
  Pitbull

  Őrülthülyenemnormálisbalf@sz…

 2. Risu avatar
  Risu

  Nekem nagyon nagyon tetszik 😀 Bár még mindig az olaszok vannak első helyen a listámon, de erősen a sarkában ez a szám. 😀

 3. force avatar
  force

  Nálam jelenleg 8.helyen van. Egyébként Ann Sophie tisztára olyan, mint Lena. 😀

 4. rocknish avatar
  rocknish

  Bár örültem tegnap, hogy Andreas visszalépett (ha nem is volt szép dolog), de így aludva egyet a dalra már nem tetszik annyira. Először az első körös továbbjutóknál kötöttem kompromisszumot (Ha nem NG vagy Fahrehaidt, akkor Alexa a Glückkel), aztán pedig a második körösöknél (ha nem Alexa és nem is Andreas első dala, akkor Ann Sophie), végül nyert Andreas a gyengébb dalával, aztán visszalépett és örültem, de azért mégis a sokadik forgatókönvy nyert, ami levon az élvezeti értékéből a számomra. A Jump the gunnál mindenképp jobb, bár a refrén szerintem egy kicsit kiabálós.

 5. Zolecs avatar
  Zolecs

  Egyelőre nem tudom hova tenni, de inkább a „like” felé hajlok 😀
  Andreastól biztos jobb, bár biztos fura lehetett neki így nyerni..

 6. Serinon avatar
  Serinon

  Andreas dala sokkal jobb volt. Érdekes, hogy visszalépett, nem volt szép dolog a közönséggel szemben, de hát ez van. Az biztos, hogy azzal a dallal nálam előbb lennének. 😀

 7. Hegedüs Zoltán avatar
  Hegedüs Zoltán

  YouTube keresőbe: „Cantec Pentru Eurovision Junior”, magyarul: „Dal a Junior Eurovízióra”. 2006-ban Romániában 2. lett. Akkor kellett volna ezt meglépni, hiszen a román dal igencsak pocsék volt, ez meg nálam megnyerte volna a Junior Eurovíziót. Az ilyennek az a hátránya, hogy ha később már a saját dalát találja legjobbnak, akkor már nem fognak rá szavazni, illetve anélkül is egyes rajongói elpártolnak tőle. Úgyhogy ha nagyon szurkol egy másik dalnak, és csak azért megy hogy megmutassa a dalát, akkor ha nem tartja a sajátját abszolút esélyesnek, inkább ne nevezzen. Egyébként gyenge dal lett, az eredeti győztes dalt még nem hallgattam meg.

  1. Hegedüs Zoltán avatar
   Hegedüs Zoltán

   Javítás: „abszolút esélytelennek”.

  2. Hegedüs Zoltán avatar
   Hegedüs Zoltán

   Apropó: volt már ilyen korábban?

 8. zigbor avatar
  zigbor

  Ha valaki úgy indul el egy ilyen válogatón, hogy nem gondol bele „mi van, ha megnyerem?”, akkor az h.ü.l.y.e. Márpedig én ezt az Andreast nem tartom buta embernek. Szerintem az egész csak marketing.
  Van egy jó dal, a közönség imádja, nyer. Az illető viszont feladja, mert szerinte a másik jobban felkészült egy ESC-re. Megvan a BOTRÁNY, mindenki erről beszél, Európa felkapja a fejét. Wow. Feladta.. és küldenek egy -egyébként szerintem baromi jó- másik dalt. Lehet a múlt évi teljesítmény elégedetlensége ezt hozta ki a németekből. Cselhez kell folyamodni a jobb helyezésért. Szerintem egyébként Ann Sophie Top10-es! (Szimpi csak, engem LENAra emlékeztet picit! 🙂 HAJRÁ Németország!

  1. Pitbull avatar
   Pitbull

   Legalább ilyen arányban VALÓBAN jobb volt Andreas dala, mint a Black Smoke. Andreas ezzel a húzással húzta le a klotyón a saját zenei karrierjét, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy jót tett Ann Sophie-éval. Arról nem beszélve, hogy a saját zenésztársainak abban a pillanatban a pofájába kellett volna vágni az éppen aktuális hangszerüket, bármi is legyen az, gitár, trombita, nagybőgő, zongora etc.
   zigbor picit följebb kifejtett egy teóriát a történtekről, lehet benne igazság.

 9. Bakancs avatar
  Bakancs

  Ann Sophie hangja és előadása sokat dob a dal összértékén, így tetszik.
  Kicsit sajnáltam, amikor a nézők kifújolták (valószínűleg nem őt, hanem Andreas döntését, de akkor is), mert igazán nem az ő hibája, hogy Andreas nem vállalta a feladatot.

 10. force avatar
  force

  Szerintem valami nem stimmel ezzel a Kümmert fickóval. Mi a francnak jelentkezik egyáltalán egy ilyen műsorba, ha pontosan tudta, hogy nem szeretne kimenni az EV-re? Hiszen benne van a pakliban, hogy nyerni fog… Ez most legalább olyan, mintha Wolf Kati, aki köztudottan nem elsősorban azért nevezett a Dal-ba, hogy az EV-re menjen, hanem a dalát szerette volna megmutatni az országnak, nyert volna és azt mondja, hogy köszönöm szépen, de nem megyek, mert nem terveztem, hogy nyerek, csak a dalomat szerettem volna megismertetni a nézőkkel. WTF?
  Nem irigylem az ARD-t most ebben a helyzetben, mert ők választották Kümmertet, ahogy a többi 7 előadót is, és jól megszívták vele. Viszont remélem ennek a fazonnak nem lesz olyan vastag bőr a képén, hogy valaha még egyszer próbálkozzon egy ilyen versenyen.
  Plusz az futott át az agyamon, hogy vajon mi a garancia arra esetleg, hogy nem találja ki mondjuk 2 hét múlva, hogy akkor mégis ő szeretne menni? Totál káosz nekem ez a fazon.

 11. Orsolya333 avatar
  Orsolya333

  Szerintem ezzel az egésszel a legnagyobb baj az, hogy az emberek szavaztak rá, hittek benne, és az a sok sms nem kevés pénzükbe kerülhetett…
  Furcsa egy ember az biztos, kicsit olyan nekem mint ByeAlex, nem mellesleg 2013-ban Ő sem volt felhőtlenül boldog mikor nyert a Dalban, és ezt szóvá is tette.

 12. Iza avatar
  Iza

  Szerintem ez tipikusan olyan dal, ami egyszerűen elveszik a mezőnyben, hasonlö eredményt jósolok neki, mint az Elaizáé volt. Nálam 14/23.

 13. Klész Imre avatar

  Na az oikotimes-on elindult a cirkusz. A humorista műsorvezető azt találta mondani, hogy „Ne érdekeljen hogy miért vesz részt Ausztrália a versenyen. Görögország sincs Európában, mégis részt vesz az Eurovízión.” Az oiko-n nem szoktak lenni kommentek, de most, hogy az újság vezetője kikelt magából, EBU állásfoglalást követel, megindult a beszélgetés. Görög és német kommentelők szájkaratéznak egymással. A görögök megsértődtek, mindenféle történelmi dolgot hoznak elő, az egyik német pedig szimpatikus magyarázatot ír.

  Barátaim, légyszi ne lihegjétek túl – ez nyilvánvalóan egy vicc volt, amit egy olyasvalaki csinált, aki folyamatosan viccet csinál mindenből, még saját magából is (egy példa a tegnapi showból: Még az egyik lábam sem férne bele Ann Sophie ruhájába). Egy kabaré szereplőről beszélünk, és ha viccelődik, mint például Görögországról, az inkább azoknak az embereknek a provokálásáról szól, akik tényleg azt hiszik (hogy Görögország nincs Európában). Ironikus, hogy ez a szó is görög, nem?

  1. force avatar
   force

   A görögök mindenen megsértődnek, ez nem újdonság. 😀
   A 2013-as eredeti macedón dalon is kiborultak és hisztiztek.

   1. StanB avatar
    StanB

    Meg 2012-ben Svédországon is, és még napokig sorolhatnánk 😀

   2. Dani avatar
    Dani

    A görögök legszívesebben mindenen kiborulnának, ami macedón.

  2. force avatar
   force

   Ja meg állítólag 2009-ben, nagyon mondogatták a görög műsorvezetők az EV-n, h a görögök NE szavazzanak a norvég dalra (Fairytale), mondjuk lehet ez csak mende-monda, de több forrásból lehetett olvasni, hallani.

 14. Gergő avatar
  Gergő

  Iza pont eltalálta, amit le szerettem volna írni, hogy hiába üde, meg rádióbarát, de egy középmezőnynél jobb helyezést nem nagyon fog elérni. Nekem személy szerint tetszik a dal.

  Sorrend :

  1-Szlovénia
  2-Észtország
  3-Olaszország
  4-Magyarország
  5-Litvánia
  6-Szerbia
  7-Lettország
  8-Spanyolország
  9-Macedónia
  10-Görögország
  11-Málta
  12-Németország
  13-Fehéroroszország
  14-Írország
  15-Franciaország
  16-Ciprus
  17-Grúzia
  18-Moldova
  19-Hollandia
  20-Finnország
  21-Svájc
  22-Izland
  23-Svájc

  1. Gergő avatar
   Gergő

   nah elfelejtettem kifejteni, hogy Iza által megemlytett Elaiza-hasonlóság szerintem is megvan. Jobb eredmény fognak elérni talán, de a top10 már elég necces…, inkább egy 10.-15. helyre lesz elég a fekete füst 🙂

   1. Gergő avatar
    Gergő

    *megemlített 🙂

 15. Zoli avatar
  Zoli

  Nem tudom, milyen volt ennek az Andreasnak a dala, de már a cikk alapján látom, hogy a csávó gyökér. A győztes dal kb. kellemes.

 16. Emdogh avatar
  Emdogh

  Hiába fog elveszni a mezőnyben ez a szám, a tavalyi után igazi felüdüdlés! Elsőre harmadik a magyar és az észt dal mögött nálam.

 17. Fox avatar
  Fox

  Nagyon tetszik ez a dal pár meghallgatás után , nálam a hatodik helyen áll . Egyébként tényleg hasonlít Lenara , aminek nem tudom , hogy örüljek-e 😀 (Hát igen , azon kevesek közé tartozom , akik nagyon szeretik őt -és akkor még finoman fogalmaztam 😀 )

 18. Dalida avatar
  Dalida

  Nekem a tavalyi, az „Is it right” nagyságrendekkel jobban bejött. Ez olyan semmilyen, rögtön felejthető.

 19. Zoli avatar
  Zoli

  Huhh de megtetszett tegnap előtt óta. 😀

 20. Mona42209 avatar
  Mona42209

  Nekem is jobban tetszett Elaiza tavalyi dala, de ebben is van valami kicsit különlegesebb. Viszont elsőre tényleg nem marad meg, ezért én sem jósolok neki 15. helynél jobbat.

 21. balazs1992 avatar
  balazs1992

  Németország dalai közül nagyon szeretem a 79-es, a 81-es, a 82-es, a 85-ös, a 87-es, a 94-es és a 2010-es dalt.