Németország: Ann Sophie – Black Smoke

germany_pngTudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurovision.de

Izgalomból és meglepő fordulatokból nem volt hiány a német döntőben. A műsor szépen haladt a tervek szerint. Három szavazási körben mérettettek meg az előadók dalaikkal. A kör folyamatosan szűkült, míg végül már csak a közönség két kedvence maradt versenyben.

Az utolsó, harmadik körben újra előadták dalaikat, Ann Sophie – Black Smoke és Andreas Kümmert – Heart of stone. A közönség szavazott, az eredményhirdetésben Andreas Kümmert nevét kiabálta győztesként a műsorvezető.
Itt jött a csavar. Mikor Andreasnak –mint a finálékban szokás – újra elő kellett volna adnia a győztes dalát, elkérte a mikrofont, és egy súlyos bejelentést tett. Megköszönte a rá leadott szavazatokat, de az eurovízión való indulás jogát átadta a második helyezett Ann Sophie-nak.  Így május 23-án a nemzeti döntő második helyezettje lép fel Németország színeiben a bécsi Eurovízión. Gratulálunk!

Andreas Kümmert bejelentése:

Ann Sophie – Black Smoke

31 Comments

Nekem nagyon nagyon tetszik 😀 Bár még mindig az olaszok vannak első helyen a listámon, de erősen a sarkában ez a szám. 😀

Bár örültem tegnap, hogy Andreas visszalépett (ha nem is volt szép dolog), de így aludva egyet a dalra már nem tetszik annyira. Először az első körös továbbjutóknál kötöttem kompromisszumot (Ha nem NG vagy Fahrehaidt, akkor Alexa a Glückkel), aztán pedig a második körösöknél (ha nem Alexa és nem is Andreas első dala, akkor Ann Sophie), végül nyert Andreas a gyengébb dalával, aztán visszalépett és örültem, de azért mégis a sokadik forgatókönvy nyert, ami levon az élvezeti értékéből a számomra. A Jump the gunnál mindenképp jobb, bár a refrén szerintem egy kicsit kiabálós.

Egyelőre nem tudom hova tenni, de inkább a “like” felé hajlok 😀
Andreastól biztos jobb, bár biztos fura lehetett neki így nyerni..

Andreas dala sokkal jobb volt. Érdekes, hogy visszalépett, nem volt szép dolog a közönséggel szemben, de hát ez van. Az biztos, hogy azzal a dallal nálam előbb lennének. 😀

YouTube keresőbe: “Cantec Pentru Eurovision Junior”, magyarul: “Dal a Junior Eurovízióra”. 2006-ban Romániában 2. lett. Akkor kellett volna ezt meglépni, hiszen a román dal igencsak pocsék volt, ez meg nálam megnyerte volna a Junior Eurovíziót. Az ilyennek az a hátránya, hogy ha később már a saját dalát találja legjobbnak, akkor már nem fognak rá szavazni, illetve anélkül is egyes rajongói elpártolnak tőle. Úgyhogy ha nagyon szurkol egy másik dalnak, és csak azért megy hogy megmutassa a dalát, akkor ha nem tartja a sajátját abszolút esélyesnek, inkább ne nevezzen. Egyébként gyenge dal lett, az eredeti győztes dalt még nem hallgattam meg.

Ha valaki úgy indul el egy ilyen válogatón, hogy nem gondol bele “mi van, ha megnyerem?”, akkor az h.ü.l.y.e. Márpedig én ezt az Andreast nem tartom buta embernek. Szerintem az egész csak marketing.
Van egy jó dal, a közönség imádja, nyer. Az illető viszont feladja, mert szerinte a másik jobban felkészült egy ESC-re. Megvan a BOTRÁNY, mindenki erről beszél, Európa felkapja a fejét. Wow. Feladta.. és küldenek egy -egyébként szerintem baromi jó- másik dalt. Lehet a múlt évi teljesítmény elégedetlensége ezt hozta ki a németekből. Cselhez kell folyamodni a jobb helyezésért. Szerintem egyébként Ann Sophie Top10-es! (Szimpi csak, engem LENAra emlékeztet picit! 🙂 HAJRÁ Németország!

Legalább ilyen arányban VALÓBAN jobb volt Andreas dala, mint a Black Smoke. Andreas ezzel a húzással húzta le a klotyón a saját zenei karrierjét, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy jót tett Ann Sophie-éval. Arról nem beszélve, hogy a saját zenésztársainak abban a pillanatban a pofájába kellett volna vágni az éppen aktuális hangszerüket, bármi is legyen az, gitár, trombita, nagybőgő, zongora etc.
zigbor picit följebb kifejtett egy teóriát a történtekről, lehet benne igazság.

Ann Sophie hangja és előadása sokat dob a dal összértékén, így tetszik.
Kicsit sajnáltam, amikor a nézők kifújolták (valószínűleg nem őt, hanem Andreas döntését, de akkor is), mert igazán nem az ő hibája, hogy Andreas nem vállalta a feladatot.

Szerintem valami nem stimmel ezzel a Kümmert fickóval. Mi a francnak jelentkezik egyáltalán egy ilyen műsorba, ha pontosan tudta, hogy nem szeretne kimenni az EV-re? Hiszen benne van a pakliban, hogy nyerni fog… Ez most legalább olyan, mintha Wolf Kati, aki köztudottan nem elsősorban azért nevezett a Dal-ba, hogy az EV-re menjen, hanem a dalát szerette volna megmutatni az országnak, nyert volna és azt mondja, hogy köszönöm szépen, de nem megyek, mert nem terveztem, hogy nyerek, csak a dalomat szerettem volna megismertetni a nézőkkel. WTF?
Nem irigylem az ARD-t most ebben a helyzetben, mert ők választották Kümmertet, ahogy a többi 7 előadót is, és jól megszívták vele. Viszont remélem ennek a fazonnak nem lesz olyan vastag bőr a képén, hogy valaha még egyszer próbálkozzon egy ilyen versenyen.
Plusz az futott át az agyamon, hogy vajon mi a garancia arra esetleg, hogy nem találja ki mondjuk 2 hét múlva, hogy akkor mégis ő szeretne menni? Totál káosz nekem ez a fazon.

Szerintem ezzel az egésszel a legnagyobb baj az, hogy az emberek szavaztak rá, hittek benne, és az a sok sms nem kevés pénzükbe kerülhetett…
Furcsa egy ember az biztos, kicsit olyan nekem mint ByeAlex, nem mellesleg 2013-ban Ő sem volt felhőtlenül boldog mikor nyert a Dalban, és ezt szóvá is tette.

Szerintem ez tipikusan olyan dal, ami egyszerűen elveszik a mezőnyben, hasonlö eredményt jósolok neki, mint az Elaizáé volt. Nálam 14/23.

Na az oikotimes-on elindult a cirkusz. A humorista műsorvezető azt találta mondani, hogy “Ne érdekeljen hogy miért vesz részt Ausztrália a versenyen. Görögország sincs Európában, mégis részt vesz az Eurovízión.” Az oiko-n nem szoktak lenni kommentek, de most, hogy az újság vezetője kikelt magából, EBU állásfoglalást követel, megindult a beszélgetés. Görög és német kommentelők szájkaratéznak egymással. A görögök megsértődtek, mindenféle történelmi dolgot hoznak elő, az egyik német pedig szimpatikus magyarázatot ír.

Barátaim, légyszi ne lihegjétek túl – ez nyilvánvalóan egy vicc volt, amit egy olyasvalaki csinált, aki folyamatosan viccet csinál mindenből, még saját magából is (egy példa a tegnapi showból: Még az egyik lábam sem férne bele Ann Sophie ruhájába). Egy kabaré szereplőről beszélünk, és ha viccelődik, mint például Görögországról, az inkább azoknak az embereknek a provokálásáról szól, akik tényleg azt hiszik (hogy Görögország nincs Európában). Ironikus, hogy ez a szó is görög, nem?

A görögök mindenen megsértődnek, ez nem újdonság. 😀
A 2013-as eredeti macedón dalon is kiborultak és hisztiztek.

Ja meg állítólag 2009-ben, nagyon mondogatták a görög műsorvezetők az EV-n, h a görögök NE szavazzanak a norvég dalra (Fairytale), mondjuk lehet ez csak mende-monda, de több forrásból lehetett olvasni, hallani.

Iza pont eltalálta, amit le szerettem volna írni, hogy hiába üde, meg rádióbarát, de egy középmezőnynél jobb helyezést nem nagyon fog elérni. Nekem személy szerint tetszik a dal.

Sorrend :

1-Szlovénia
2-Észtország
3-Olaszország
4-Magyarország
5-Litvánia
6-Szerbia
7-Lettország
8-Spanyolország
9-Macedónia
10-Görögország
11-Málta
12-Németország
13-Fehéroroszország
14-Írország
15-Franciaország
16-Ciprus
17-Grúzia
18-Moldova
19-Hollandia
20-Finnország
21-Svájc
22-Izland
23-Svájc

nah elfelejtettem kifejteni, hogy Iza által megemlytett Elaiza-hasonlóság szerintem is megvan. Jobb eredmény fognak elérni talán, de a top10 már elég necces…, inkább egy 10.-15. helyre lesz elég a fekete füst 🙂

Nem tudom, milyen volt ennek az Andreasnak a dala, de már a cikk alapján látom, hogy a csávó gyökér. A győztes dal kb. kellemes.

Hiába fog elveszni a mezőnyben ez a szám, a tavalyi után igazi felüdüdlés! Elsőre harmadik a magyar és az észt dal mögött nálam.

Nagyon tetszik ez a dal pár meghallgatás után , nálam a hatodik helyen áll . Egyébként tényleg hasonlít Lenara , aminek nem tudom , hogy örüljek-e 😀 (Hát igen , azon kevesek közé tartozom , akik nagyon szeretik őt -és akkor még finoman fogalmaztam 😀 )

Nekem is jobban tetszett Elaiza tavalyi dala, de ebben is van valami kicsit különlegesebb. Viszont elsőre tényleg nem marad meg, ezért én sem jósolok neki 15. helynél jobbat.

Németország dalai közül nagyon szeretem a 79-es, a 81-es, a 82-es, a 85-ös, a 87-es, a 94-es és a 2010-es dalt.

Comments are closed.