Naptár

2015. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Németország: Ann Sophie – Black Smoke

germany_pngTudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurovision.de

Izgalomból és meglepő fordulatokból nem volt hiány a német döntőben. A műsor szépen haladt a tervek szerint. Három szavazási körben mérettettek meg az előadók dalaikkal. A kör folyamatosan szűkült, míg végül már csak a közönség két kedvence maradt versenyben.

Az utolsó, harmadik körben újra előadták dalaikat, Ann Sophie – Black Smoke és Andreas Kümmert – Heart of stone. A közönség szavazott, az eredményhirdetésben Andreas Kümmert nevét kiabálta győztesként a műsorvezető.
Itt jött a csavar. Mikor Andreasnak –mint a finálékban szokás – újra elő kellett volna adnia a győztes dalát, elkérte a mikrofont, és egy súlyos bejelentést tett. Megköszönte a rá leadott szavazatokat, de az eurovízión való indulás jogát átadta a második helyezett Ann Sophie-nak.  Így május 23-án a nemzeti döntő második helyezettje lép fel Németország színeiben a bécsi Eurovízión. Gratulálunk!

Andreas Kümmert bejelentése:

Ann Sophie – Black Smoke

31 hozzászólás Németország: Ann Sophie – Black Smoke

  • Pitbull

    Őrülthülyenemnormálisbalf@sz…

  • Risu

    Nekem nagyon nagyon tetszik 😀 Bár még mindig az olaszok vannak első helyen a listámon, de erősen a sarkában ez a szám. 😀

  • force

    Nálam jelenleg 8.helyen van. Egyébként Ann Sophie tisztára olyan, mint Lena. 😀

  • rocknish

    Bár örültem tegnap, hogy Andreas visszalépett (ha nem is volt szép dolog), de így aludva egyet a dalra már nem tetszik annyira. Először az első körös továbbjutóknál kötöttem kompromisszumot (Ha nem NG vagy Fahrehaidt, akkor Alexa a Glückkel), aztán pedig a második körösöknél (ha nem Alexa és nem is Andreas első dala, akkor Ann Sophie), végül nyert Andreas a gyengébb dalával, aztán visszalépett és örültem, de azért mégis a sokadik forgatókönvy nyert, ami levon az élvezeti értékéből a számomra. A Jump the gunnál mindenképp jobb, bár a refrén szerintem egy kicsit kiabálós.

  • Zolecs

    Egyelőre nem tudom hova tenni, de inkább a „like” felé hajlok 😀
    Andreastól biztos jobb, bár biztos fura lehetett neki így nyerni..

  • Serinon

    Andreas dala sokkal jobb volt. Érdekes, hogy visszalépett, nem volt szép dolog a közönséggel szemben, de hát ez van. Az biztos, hogy azzal a dallal nálam előbb lennének. 😀

  • Hegedüs Zoltán

    YouTube keresőbe: „Cantec Pentru Eurovision Junior”, magyarul: „Dal a Junior Eurovízióra”. 2006-ban Romániában 2. lett. Akkor kellett volna ezt meglépni, hiszen a román dal igencsak pocsék volt, ez meg nálam megnyerte volna a Junior Eurovíziót. Az ilyennek az a hátránya, hogy ha később már a saját dalát találja legjobbnak, akkor már nem fognak rá szavazni, illetve anélkül is egyes rajongói elpártolnak tőle. Úgyhogy ha nagyon szurkol egy másik dalnak, és csak azért megy hogy megmutassa a dalát, akkor ha nem tartja a sajátját abszolút esélyesnek, inkább ne nevezzen. Egyébként gyenge dal lett, az eredeti győztes dalt még nem hallgattam meg.

  • zigbor

    Ha valaki úgy indul el egy ilyen válogatón, hogy nem gondol bele „mi van, ha megnyerem?”, akkor az h.ü.l.y.e. Márpedig én ezt az Andreast nem tartom buta embernek. Szerintem az egész csak marketing.
    Van egy jó dal, a közönség imádja, nyer. Az illető viszont feladja, mert szerinte a másik jobban felkészült egy ESC-re. Megvan a BOTRÁNY, mindenki erről beszél, Európa felkapja a fejét. Wow. Feladta.. és küldenek egy -egyébként szerintem baromi jó- másik dalt. Lehet a múlt évi teljesítmény elégedetlensége ezt hozta ki a németekből. Cselhez kell folyamodni a jobb helyezésért. Szerintem egyébként Ann Sophie Top10-es! (Szimpi csak, engem LENAra emlékeztet picit! 🙂 HAJRÁ Németország!

    • Pitbull

      Legalább ilyen arányban VALÓBAN jobb volt Andreas dala, mint a Black Smoke. Andreas ezzel a húzással húzta le a klotyón a saját zenei karrierjét, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy jót tett Ann Sophie-éval. Arról nem beszélve, hogy a saját zenésztársainak abban a pillanatban a pofájába kellett volna vágni az éppen aktuális hangszerüket, bármi is legyen az, gitár, trombita, nagybőgő, zongora etc.
      zigbor picit följebb kifejtett egy teóriát a történtekről, lehet benne igazság.

  • Bakancs

    Ann Sophie hangja és előadása sokat dob a dal összértékén, így tetszik.
    Kicsit sajnáltam, amikor a nézők kifújolták (valószínűleg nem őt, hanem Andreas döntését, de akkor is), mert igazán nem az ő hibája, hogy Andreas nem vállalta a feladatot.

  • force

    Szerintem valami nem stimmel ezzel a Kümmert fickóval. Mi a francnak jelentkezik egyáltalán egy ilyen műsorba, ha pontosan tudta, hogy nem szeretne kimenni az EV-re? Hiszen benne van a pakliban, hogy nyerni fog… Ez most legalább olyan, mintha Wolf Kati, aki köztudottan nem elsősorban azért nevezett a Dal-ba, hogy az EV-re menjen, hanem a dalát szerette volna megmutatni az országnak, nyert volna és azt mondja, hogy köszönöm szépen, de nem megyek, mert nem terveztem, hogy nyerek, csak a dalomat szerettem volna megismertetni a nézőkkel. WTF?
    Nem irigylem az ARD-t most ebben a helyzetben, mert ők választották Kümmertet, ahogy a többi 7 előadót is, és jól megszívták vele. Viszont remélem ennek a fazonnak nem lesz olyan vastag bőr a képén, hogy valaha még egyszer próbálkozzon egy ilyen versenyen.
    Plusz az futott át az agyamon, hogy vajon mi a garancia arra esetleg, hogy nem találja ki mondjuk 2 hét múlva, hogy akkor mégis ő szeretne menni? Totál káosz nekem ez a fazon.

  • Orsolya333

    Szerintem ezzel az egésszel a legnagyobb baj az, hogy az emberek szavaztak rá, hittek benne, és az a sok sms nem kevés pénzükbe kerülhetett…
    Furcsa egy ember az biztos, kicsit olyan nekem mint ByeAlex, nem mellesleg 2013-ban Ő sem volt felhőtlenül boldog mikor nyert a Dalban, és ezt szóvá is tette.

  • Iza

    Szerintem ez tipikusan olyan dal, ami egyszerűen elveszik a mezőnyben, hasonlö eredményt jósolok neki, mint az Elaizáé volt. Nálam 14/23.

  • Na az oikotimes-on elindult a cirkusz. A humorista műsorvezető azt találta mondani, hogy „Ne érdekeljen hogy miért vesz részt Ausztrália a versenyen. Görögország sincs Európában, mégis részt vesz az Eurovízión.” Az oiko-n nem szoktak lenni kommentek, de most, hogy az újság vezetője kikelt magából, EBU állásfoglalást követel, megindult a beszélgetés. Görög és német kommentelők szájkaratéznak egymással. A görögök megsértődtek, mindenféle történelmi dolgot hoznak elő, az egyik német pedig szimpatikus magyarázatot ír.

    Barátaim, légyszi ne lihegjétek túl – ez nyilvánvalóan egy vicc volt, amit egy olyasvalaki csinált, aki folyamatosan viccet csinál mindenből, még saját magából is (egy példa a tegnapi showból: Még az egyik lábam sem férne bele Ann Sophie ruhájába). Egy kabaré szereplőről beszélünk, és ha viccelődik, mint például Görögországról, az inkább azoknak az embereknek a provokálásáról szól, akik tényleg azt hiszik (hogy Görögország nincs Európában). Ironikus, hogy ez a szó is görög, nem?

  • Gergő

    Iza pont eltalálta, amit le szerettem volna írni, hogy hiába üde, meg rádióbarát, de egy középmezőnynél jobb helyezést nem nagyon fog elérni. Nekem személy szerint tetszik a dal.

    Sorrend :

    1-Szlovénia
    2-Észtország
    3-Olaszország
    4-Magyarország
    5-Litvánia
    6-Szerbia
    7-Lettország
    8-Spanyolország
    9-Macedónia
    10-Görögország
    11-Málta
    12-Németország
    13-Fehéroroszország
    14-Írország
    15-Franciaország
    16-Ciprus
    17-Grúzia
    18-Moldova
    19-Hollandia
    20-Finnország
    21-Svájc
    22-Izland
    23-Svájc

  • Zoli

    Nem tudom, milyen volt ennek az Andreasnak a dala, de már a cikk alapján látom, hogy a csávó gyökér. A győztes dal kb. kellemes.

  • Emdogh

    Hiába fog elveszni a mezőnyben ez a szám, a tavalyi után igazi felüdüdlés! Elsőre harmadik a magyar és az észt dal mögött nálam.

  • Fox

    Nagyon tetszik ez a dal pár meghallgatás után , nálam a hatodik helyen áll . Egyébként tényleg hasonlít Lenara , aminek nem tudom , hogy örüljek-e 😀 (Hát igen , azon kevesek közé tartozom , akik nagyon szeretik őt -és akkor még finoman fogalmaztam 😀 )

  • Dalida

    Nekem a tavalyi, az „Is it right” nagyságrendekkel jobban bejött. Ez olyan semmilyen, rögtön felejthető.

  • Zoli

    Huhh de megtetszett tegnap előtt óta. 😀

  • Mona42209

    Nekem is jobban tetszett Elaiza tavalyi dala, de ebben is van valami kicsit különlegesebb. Viszont elsőre tényleg nem marad meg, ezért én sem jósolok neki 15. helynél jobbat.

  • balazs1992

    Németország dalai közül nagyon szeretem a 79-es, a 81-es, a 82-es, a 85-ös, a 87-es, a 94-es és a 2010-es dalt.