06 Görögország: Maria Elena Kyriakou – One last breath

greece_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Tegnap este Görögország nemzeti döntőt rendezett a 2015-ös Eurovízióra. Az öt előadó közül a ciprusi származású Maria Elena Kyriakou “One last breath” című balladáját viszik a versenyre. Gratulálunk!

15 Comments

Az első gondolatom, már amikor a snippetet meghallottam, az volt : Anna Vissi – Everything. És valóban, ügyes “reinkarnációja” annak a dalnak.
Nálam valahogy így nézett ki a sorrend a műsor előtt : 1. Shaya (mindegy, mert értékelhetetlen volt), 2. Barrice (mindegy, mert az egyetlen pozitívum tényleg a külseje volt, énekelni azt nem tud), és Maria. Azt hiszem, határozottan a legjobb döntést hozták, nem egy világmegváltó dal, de korrekt, ha jó lesz a színpadkép, szerintem a top10-et elcsíphetik. Nálam egyelőre 8/22.

(De jövőre azért valami….görögebbet, ha lehet 😀 )

A részlet alapján erre a dalra voltam a legkíváncsibb, a teljes verziót pedig pillanatok alatt megszerettem. Perpill listavezető nálam. Egyedül azt sajnálom, hogy nem görögül van.

Tényleg ügyes reinkarnációja Anna Vissi 2006-os dalának, de szerintem az mérföldekkel jobb volt. Ennek a dalnak kéne egy alapos áthangszerelés, mert eléggé sablonos és semleges, de még így is a TOP 10-ben van nálam, jelen pillanatban pont 10.helyen a 22-ból, szerintem csúszni fog még lejjebb.

Pont az futott most át az agyamon, hogy szerintem Oroszország és Azerbajdzsán kivárja a lehető legutolsó pillanatot a dalbejelentéssel majd és pont olyan dalt választanak, ami hiányzik az idei évi mezőnyből. Tavaly az osztrákok is, ha jól emlékszem már januárban bejelentették volna eredetileg a dalt, de vártak vele márciusig, végül a RLAP a második elődöntőben nagyon kitűnt, mert iszonyat sok volt a tempós dal, és kevés a lassú (a norvég, az osztrákon kívül). Persze ez csak teória.

Én nem ezt választottam volna az öt közül, de egy szép lassú dal, amit meglehetősen jól és magabiztosan énekel az előadó. Nálam a jobbak között van, bőven befér az egyéni Top10-embe, és a nagy versenyen is jó helyezésre van kilátás.

Jelenleg 11/22, de valószínűleg egyre többet hallgatva kicsit előrébb tud csusszanni a listán. Az énekesnő jól énekel, a dal sem rossz.

Egyelőre 13., nem tudom, lesznek-e olyan értékei a dalnak számomra, amit idővel kidomborít. Pl. úgy, mint Molly (az írek nálam már ötödikek).

Nekem most a 8. a listámon, de a TOP3-ban változások lettek. Ma egész nap Molly dalát hallgatom.
1. Írország (+2)
2. Litvánia (-1)
3. Magyarország (-1)
4. Izland
5. Hollandia
6. Macedónia
7. Dánia
8. Görögország
9. Észtország
10. Málta
11. Spanyolország
12. Franciaország
13. Lettország
14. Szlovénia
15. Ciprus
16. Svájc
17. Olaszország
18. Fehéroroszország
19. Szerbia
20. Grúzia
21. Moldova
22. Finnország

Nekem nem feltétlenül jutott róla eszembe Anna, de most már akarva akaratlan hozzá hasonlítom, és ahhoz képest jóval gyengébb. :/
Középmezőny lesz nálam, de örülök hogy a korábbi évekhez képest mással próbálkoznak a görögök.

nagyon szép, a lassú dalok közül az egyik legjobb.
Viszont a hölgy csak addig volt szimpatikus amíg megtudtam hogy utálja a Lordit (najó nem :D)

Görögország dalai közül nagyon szeretem a 91-es, a 92-es, a 93-as, a 95-ös, a 2001-es, a 2004-es, a 2005-ös, a 2007-es és a 2008-as dalt.

Comments are closed.