09 Szerbia: Bojana Stamenov – Beauty Never Lies

serbia_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Frissítve: 2015.03.16. 15:14

Ma este Szerbián volt a sor, dalt választottak a 2015-ös Euroízióra. Három dal szerepelt a versenyen, ezek közül a zsűri és a közönség 50-50%-os döntése alapján Bojana Stamenov “Ceo Svet Je Moj” című dalát küldik Bécsbe. Gratulálunk!

A hivatalos verzió angol szöveggel:

A dalbemutatós verzió:

55 Comments

Az eddigi legjobb, pont egy ilyen dalra volt szüksége a versenynek.
Sorrendem:
1. Szerbia
2. Izland
3. Málta
4. Hollandia
5. Albánia
6. Svájc
7. Franciaország
8. Grúzia
9. Dánia
10. Macedónia
11. Ciprus
12. Fehéroroszország

Ha a lettek Aminata-t választják jövőhéten, akkor ők is ott lesznek a TOP 5-ben szerintem nálam. A litván dal nálam középmezőny lesz valószínűleg, ha az észtek a nagy favoritot választják az is valahol a középmezőnyben lesz nálam.

Ó, te jó Ég, micsoda hang!
Rühellem ezt a kifejezést, de úgy érzem, most találó, tipikus Eurovíziós dal. Amiket amúgy én szoktam szeretni, teház nincs baj. Nem fogott meg elsőre, de ez később majd változhat, de határozottan nem rossz.

Nálam eddig :

13. Málta
12. Hollandia
11. Grúzia
10. Dánia
9. Albánia
8. Izland
7. Franciaország
6. Macedónia
5. Szerbia
4. Svájc
3. Fehéroroszország
2. Ciprus
1. Ezt pedig fenttartom az olaszoknak, mert jönni fog a Grande Amore, én érzem 😀

Egyébként igen, amilyen döcögősen indult az elején a dalok választása, egyre jobbak és jobbak jönnek, ez nagyon jó. Várom a jövőhét végét, ha a lettek kiküldik Markust, nálam borul minden, és az észtek is befurakodhatnak a top3-ba, feltéve ha Elináékat küldik 🙂

Szerintem is találó, ez egy tipikus eurovíziós dal. A bridge-től eltekintve nem tartom rossznak, viszont kissé jellegtelen, így nem is lesz emlékezetes számomra.

Szerintem az eddigi legjobb dal,de a következő hétvégén az észtek és a lettek révén jelentősen tovább erősödhet a mezőny.

Hát…nekem olyannyira nem tetszik, hogy jelenleg utolsó a listámon…no sebaj, a szerb dalok egyébként is, valahogy sosem tetszettek, szóval nem is vártam csodát.

Elsőre nekem nagyon rossz, meg amúgy az izlandi is. A hétvégi merítésből az olasz tetszett. 😀 Összességében még Svájc és Franciaország. Tehát nekem még mindig kiábrándítóan híg a nemzetközi mezőny, de nagyon szeretném, hogy már csak jó dalok jöjjenek. 🙂

Gyerekek ez mindent visz… 🙂 Belgrád ’16, egyenlőre. Az olaszokat is belekalkulálom a top listában, mert érzem, hogy ezzel a dallal fognak menni 🙂

Sorrend :

1-Szerbia,
2-Olaszország,
3-Macedónia,
4-Málta,
5-Franciaország,
6-Ciprus,
7-Izland,
8-Albánia,
9-Fehéroroszország,
10-Grúzia,
11-Hollandia,
12-Dánia,
13-Svájc

Nekem nagyon tetszik! 🙂
Közel áll hozzám ez a zenei stílus, a szláv nyelvű dalok sem idegesítenek, mint egyeseket, egyelőre komoly harcot vív az izlandi dallal a jelenlegi listám második helyéért. Franciaország vezető helye még mindig nincs veszélyben, ami annyira meglepő számomra 12 ismertté vált dal után, hogy szavakba önteni sem tudom.
Kezd jobb lenni a helyzet, mint a tavalyi évben volt, nem kellene most visszaesnie a dalok minőségének!

Ez nagyon együtt van.Brutális hang ráz a hideg a dalt is jó összerakták.De nekem nem jön be a szerb nyelv 🙁 Döntőzni fognak , bár ha 2013 -at figyelembe vesszük nem biztos az előző produkciojuk is ugyanilyen volt.Valami újat!!Ez a saját véleményem.
Top13:
1.Grúzia
2.Málta
3.Svájc
4.Izland
5.Albánia
6.Olaszország
7.Szerbia
8.Ciprus
9.Hollandia
10.Macedónia
11.Fehéroroszország
12.Dánia
13.Franciaország

Szerintem elég gyenge ez a dal. Az egész kaotikus szerintem, kicsit emlékeztet Macedónia 2013-ra, mondjuk az gyengébb volt, de nem sokkal. Én nem jósolok döntőt a szerbeknek idén. Kár értük! 🙁

Középmezőny.
TOP4:
1. Izland
2. Málta
3. Svájc
4. Hollandia

(a többi dal vagy elmegy, vagy hangulattól függően hallgatnám, vagy egyszerűen szörnyű–> Ciprus, Albánia, Macedónia, Grúzia, Olaszország)

Nekem is tetszik a dal, de pont azért mert TED (Tipikus Eurovíziós Dal) kicsit ellenszenves. Jobban szeretem azokat, amelyekben van valami különleges és kiemelkedő. Pl Aminata, Nina Sublatti.
Azért a döntő szerintem meglesz nekik.
Igaz még a dalok többségét nem ismerjük, még lehet meglepi!

Hűha, nekem ez a dal már így első meghallgatásra is tetszik. Bár meg kell hagyni, számomra ez egy olyan “tipikus eurovíziós dal”, de hát a fenébe is, mégiscsak az ESC-ről beszélünk 😀 Részemről döntőben a helye.

A teljes nemzeti döntőt követtem, és egész idő alatt ez a dal fogott meg és azt mondtam, hogy ha nem ez nyer, akkor nagyon elszúrják, de ezt a szerbek is tudták, mert rá szavaztak, több mint 10.000 szavaztak rá. Nálam is eddig első helyen. Az Olaszoknál is jó a fiú csapat, de nem biztos, hogy a Grande Amore dalt fogják ez ESC-n énekelni. Nagyon várom a holnapi Izraeli döntőt.

Na hát az eddigiek alapján így néz ki a TOP listám.
1. Szerbia – nagyon élen van.
2. Georgia
3. Malta- bár ez picivel jobban tetszik mint GEO, na de ő volt szovjet és egy kicsit közelebb áll, szimpátia egy kicsit
4. Svájc- tetszik a hangja és nem lapos
5. Hollandia- nem tudo, hogy miért, de meg kapott
6. Macedónia- szeretem a tipikus balkán zenét és ez olyan
7. Albánia
8. Franciaország
9. Izland
10. ciprus- jobban örültem volna Panagiotis Koufogiannisnek, még a TOP lista élén is lett volna.
11. Dánia
12. Belarus- sajnálom a barátokat, de most nem tetszika számuk. Persze még sokat fog változnia lista amint több ország választ. Örményország, Azerbajdzsán, Magyarország ezek mindig élen állnak nálam.
Olaszországtól tetszik a fiú csapat, de még nincs meg a daluk, azok is biztos valahol a TOP10-be lesnek nálam.

Nem értem miért tetszik szinte mindenkinek. Nagyon nem szeretem az ilyen dalokat. Egyébként a nő hasonlít egy szellemre a Démonok közöttből, nagyon csúnya, inkább küldték volna Danicát, ő legalább jól néz ki és a dala valamivel jobb is volt. Remélem kiesnek az elődöntőben.

Azért azt el kell ismerni, hogy hatalmas hangja van. Ja és valahol nálam a sor végén van eddig Georgia és Fehéroroszország előtt.

eszméletlen hangja van amit ebben a dalban meg is tud mutatni bőven, nagyon pörgős, kellett már a mezőnynek egy ilyen dal is.Imádom a szláv nyelveket és külön az is tetszik hogy Szerbia mindig saját nyelvű dalt küld, egy szóval: szuper.
Azzal meg nem értek egyet ,hogy páran (nem csak itt de itt is) az énekesnő kinézetével vannak elfoglalva, szerintem egyáltalán nem csúnya, nem kéne ítélkezni anélkül hogy ismernéd

nálam elég elől van:

1. Szerbia (szerb-svájci kb ugyanúgy tetszik de most a szerbhez volt hangulatom 😀 )
2. Svájc
3. Izland
4. Hollandia
5. Grúzia
6. Dánia
7. Fehéroroszország
8. Franciaország
9. Málta
10. Macedónia
11. Albánia
12. Ciprus

Én sajnos állandóan szláv nyelvűekkel vagyok körbevéve, az oroszat leszámítva mindegyik szláv nyelvet utálom, főleg az ukránt.

hmm hát én valahogy így vagyok az arabbal meg néha a héberrel (bár az még néha elviselhető) és valamiért a román nyelvet sem szívlelem 😀
szláv nyelvek közül egyet alapból beszélek + még egyet tanulok, lehet ezért jönnek be ennyire

Hát nekem ez sem tetszik. Az eleje rendben, a közepéig még okés nagy duzzogva de két perc körül az az ócska techno-turbó katyvasz… lehet, hogy velem van a baj… Eddig talán Málta és a francia dal… de ennyi.

Végre eljutottunk oda, hogy elég Top 10-et írhatok 😀 Mert 1-2 dalra inkább nem is pazarlom a betűket 😀

Az első szó ami eszembe jutott a “Hűha”. Nagyon jó a dal, de nekem nagyon nehezen ragad meg :S A végén a váltás nagyon a “Vola”-t idézi, de bejön. Annyire sose rajongtam a balkán dalokért, ezért se rajongok annyira, de el kell ismerni, hogy brutáljó 😀 Bojana hangja valami elképesztő (a végén), sajnos szerintem túl lapos a dal eleje.

1. Grúzia
2. Svájc
3. Szerbia
4. Franciaország
5. Hollandia
6. Izland
7. Dánia
8. Málta (Hát igen, egyre jobban kúszik felfelé a listámon :D)
9. Fehéroroszország (Ez pedig egyre jobban lefelé :D)
10. Macedónia

Ettől függetlenül, még mindig kitartok a mellett, hogy a dal a Survivor utóéletéből született 😀 Máshogy, nem tudom kifejezni, mert ugye én vagyok az egyetlen aki szerint koppintás, de azért mégse így írtam 🙂

Én Szerbia esetében ezt a dalt nem tartom tipikus EV dalnak, ha egy újabb balkáni balladát küldtek volna, na az TED lett volna (esetükben). Egyébként meg nem kell fikázni Bojana kinézetét, semmivel sem néz ki rosszabbul, mint mondjuk Tóth Vera. 😉

Pont az jutott eszembe, hogy Tóth Vera is ilyen jellegű számmal tök jól meg tudná mutatni magát és nemcsak a kinézete miatt. Hangilag legalább olyan jó mint Bojana.

Mona most hogy megemlítetted, tényleg a Tóth Vera az akinek a hangja kissé hasonlít rá. Nagyon szeretem a Vera hangját. Csak sajnos, hogy ő már kiesett a Dalból.

Megnéztem Elina és Stig előadását az észt nemzetin, lehettek volna kicsit eredetibbek, totálisan lemásolták a tavalyi holland dal előadását, annyi a különbség, hogy egymásnak háttal vannak és nem szemben állnak. Pff… Remélem nem őket választják, ha meg igen, akkor ez eredetiségből egy hatalmas 1-es és bízom benne, hogy kiesnek az elődöntőben.

Csak pillázok, amikor valaki itt a fórumon a véleményében gúnyos megjegyzésekkel illeti a szerb indulót. Szánalmasak vagytok!

Szerintem egy nagyon karakteres előadó és a dalt sem sorolnám unalmas kategóriába. Nem állítom, hogy az én ízlésvilágomba beleférne, de rossz jelzővel semmiképp nem társítanám. Sok sikert!

Én sem értek egyet azzal, aki a külsőt nézi, itt nem az a lényeg hanem a dal és a produkció ami nagyon szuper és különleges eddig, nem találtam olyat eddig ami vetekedne vele. A nyelvekkel kapcsolatban pedig valamelyikőtökkel egyetértek valamelyikőtökkel nem. Szerintem nem számít a nyelv, nem hiába törölte el az EBU is a nyelv korlátozási szabályokat, elég ha jó a dal. Szláv nyelvű dal is nyert már, gondolok itt Szerbiára, Jugoszláviára meg Ukrajnára, mert 2004-ben ukrán nyelvű is volt a dal szöveg. Angol dal is nyert, meg HÉBER is. Ez is mutatja, hogy nincs nagy jelentősége annak. Persze az angol előnyösebb elismerem, mert többen értik. Én több szláv nyelvet beszélek, mert köztük élek, szerintem nem a nyelvvel van a baj, hanem velünk emberekkel. Minden nyelv szép a maga nemében. 😀 Nem tudunk túllátni a gyűlöletünkön és meglátni a másik nemzetben a jót ezért van háború. Legkevesebb esetben pedig ezért van az, hogy egy dalt leértékelünk, hiába jó, csak mert azon a nyelven énekel ami nekem nem tetszik, meg azt az országot képviseli akikre én haragszom. Nekem ez a szerény véleményem. Jöhet a “golyózápor”.

Részben egyetértek veled, ha egy dal jó az egyéni ízlés alapján, akkor mindegy a nyelv – erre jó példa az idei francia dal, közismert itt a fórumon, hogy meglehetősen hadilábon állok a francia nyelvvel, ez a dal mégis nagyon tetszik, mert jónak tartom – ; ha viszont egy dalt nem tartok jónak és ráadásul olyan nyelven szól, amit utálok, akkor bizony nagyon hátul végez a listámon. Fordítva is működhet a dolog: ha egy előadó elénekli nekem az észt telefonkönyvet, az nekem nagyon fog tetszeni, mert odavagyok az észt nyelvért, bár egy szót sem értek belőle. A héber nyelvű dalok meg teljesen esélytelenek nálam, irritálnak azok a turhaszívásra emlékeztető hangok amik sajnos igen gyakran előfordulnak benne.

Például nekem én a héberrel úgy vagyok, hogy hidegen hagy. Szeretem amikor értem a szöveget-lehet angol, vagy valamilyen szláv. A finn nyelv nekem olyan vicces, gondolok a 2010-es Työlkire 😀 😛 2013-ban nagyon tetszett amikor Eithor Izlandról saját nyelven énekelt, szép volt. Az Örmény nyelv tetszik még, csak eléggé nehéz. Na és nagyon tetszett az, bár a dal annyira nem ragadott el, amikor ByAlex magyarul énekelt, mert az olyankor olyan mintha rólad szólna, vagy hogy is fejezzem ki magam, segítsetek 😀 Egyszóval tetszett, ja és amikor minden évben magyarul megköszönik az angol mellett, ezt is szeretem.

Én szinte teljesen biztos vagyok abba, hogy ha egy igazán jó dal hangzik el az ESC-n, akkor tök mindegy milyen nyelven adják elő az előadók.

Szerintem nagyon sok példát tudnánk erre hozni. Pusztán arról szól ez, hogy kinek mennyire áll rá a füle. Sok világzenét hallgatok, ahol aztán végtelen utazás van nyelvek között. Nem teszek különbséget közöttük. Ha a dalban van, ami megfogjon – a nyelven kívül- akkor az így is, úgy is betalál. 🙂

Ezért imádok zenét hallgatni.

Nagyon nem tetszik, szerintem rémesen kiabál ez a nő. Nem is értem azokat, akiknek ez tetszik, nem hallanak? Ez nem éneklés, hanem vonyítás. Már csak abban bízom, hogy a stúdió változat elviselhetőbb lesz.

Tudod kedves Persus, erre szokták mondani, hogy ízlések és pofonok. A lényeg az, hogy van ott hang. És ezek a kiabálások jól ki adják, hogy mi van a tüdejében, mert az igazt megmondva, nekem már eléggé az agyamra ment az a sok lapos dal meg az egyhangú dalok melyeket évről évre küldenek az országok. Sőt, sok annyira hasonlít, hgy meg sem tudod különböztetni, meg összemosódik az egész.

Nem rossz ez a dal, jó alapanyag, de nálam több sebből vérzik. Egyrészt jó lenne angolul énekelni mert a szerb nyelv szerintem ront rajta, angolul erősebb lehetne. Jó lenne kicsit kevésbé ordítva énekelni a vége felé ahogy felettem is említették, és végül sajnos meg kell említsem, anélkül hogy kritizálnám az előadó külsejét, hogy ne csináljanak hozzá ilyen koreográfiát félmeztelen táncosokkal, mert ez a produkció nem lesz ettől szexi. (Kicsit olyan mintha valami termékenységi istennő körül táncolnának…).
Szóval jó dal, de azért van mit rajta javítani, nekem a listám közepén van valahol.

Nekem a félmeztelen táncosok nem azt sugallták, hogy szexi lenne a produkció. Szerintem -szerintem- a dal van olyan hangulatú, hogy ezt a vadságot egy ilyen “bevállalós” tánccal fűszerezve prezentálják. Szerintem. 🙂

Meg hát a szöveghez is passzol, mert arról énekel, hogy az egész világ az övé, és szerintem se azt akarják sugallni, hogy szexi vagy valami hasonló. A nyelvvel meg nincs baj, ez így jó ahogy van, lehet az angol nem tudná így vissza adni. Meg ha már Istennőről beszélsz, lehet, hogy ez akar lenni inkább, buja Istennő.

Na végre!!! 😀 Pont Hera Björk ugrott be, és a történet hasonló is. Én pedig nagyon imádtam azt az izlandi produkciót! Még ha elsőre kicsit gagyi is a második refrén utáni diszkóbetét, az egésznek van egy különleges hangulata. Egyértelműen letaszította Máltát a listám elejéről, ami végre nem csak egy hosszú középmezőny! 😀

Comments are closed.