12 Izland: Maria Olafs – Unbroken

iceland_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com
Frissítve 2015.03.16. 15:12

Az izlandi Söngvakeppnin nemzeti döntő ma este befejeződött. Hét dal versenyzett a döntőben innen kettő jutott a szuperdöntőbe. A két dal közül a közönség María Ólafsdóttir Lítil Skref című dalát küldi Bécsbe. Gratulálunk!

A hivatalos verzió szerint Maris Olafs néven fog futni a 2015-ös versenyen, a szöveg pedig angol lesz, Unbroken az új dalcím.

32 Comments

Gondoltam megvárom az olaszokét is, de esélytelen (lehet nem is azt küldik majd, aki nyer, lehet nem is azzal a dallal, amivel indult, felesleges törnöm magam :D)

Sorrendem:
1. Izland
2. Málta
3. Hollandia
4. Albánia
5. Svájc
6. Franciaország
7. Grúzia
8. Dánia
9. Macedónia
10. Ciprus
11. Fehéroroszország

Egész jó kis dal, jelenleg a középmezőny jobbik felében van.

Sorrend :

1-Málta,
2-Macedónia,
3-Franciaország,
4-Ciprus,
5-Izland,
6-Fehéroroszország,
7-Grúzia,
8-Albánia,
9-Hollandia,
10-Dánia,
11-Svájc

Egészen a mai napig semmit nem tudtam az izlandi mezőnyről, bár asszem nem vesztettem túl sokat. Nem rossz dal, nekem Ellie Goulding – Love Me Like You Do c. dala jutott eszembe róla, annál a kitépemahajamannyirairritáló Fridriknél százszor jobb. Vannak nála jobbak, de nálam még így is a mezőny elejében szerepel.

1. Ciprus
2. Fehéroroszország
3. Svájc
4. Izland
5. Macedónia
6. Franciaország
7. Albánia
8. Dánia
9. Grúzia
10. Hollandia
11. Málta

Teljesen felejthető számomra, kicsit olyan, mint valami Disney-film betétdala.
Még tovább ront a helyzetén, hogy valószínűleg angolul adja majd elő, pedig az izlandi nyelv még megmenthetné.

Szerintem nagyon kellemes dal, tetszik a csaj hangja is, bírnám, ha nem angolosítanák. Eddig második helyen a listámon a “Nublié Pá” után.

Na, már sikerült nem csak elfogadnom, de angolul is megszeretnem. Hollandia végre lekerült a dobogóm első helyéről 🙂

Megtudtam, hogy angolul énekel.
Miért?!
Így el kell gondolkodnom, hogy meg tudja-e tartani az első helyét a listámon! 🙁

Én eddig nem nagyon figyeltem fel erre a dalra, most viszont határozottan tetszett.
Feljött nálam a második helyre, Elin mögé.
Elin szerintem sokkal hatásosabb, a végtelen egyszerűségével is nagyon magával ragadó, szerintem kitűnt volna a mezőnyből.

érdekes de nekem angolul még jobban tetszik, kedves kis dal,jó helyezést érhetnek el vele

1. Svájc
2. Izland
3. Hollandia
4. Grúzia
5. Dánia
6. Fehéroroszország
7. Franciaország
8. Málta
9. Macedónia
10. Albánia
11. Ciprus

Elsőre 2012 Belgium ugrott be róla, de újranézve ez ütősebb. Valahol középmezőnyben van nálam is, nekem mindkét verzió tetszik, de a döntőbe jutásról még inkább nem írnék.

Eddig a 2013-as daluk volt a kedvencem az eddigi indulójuk közül, de ez jobb. Örülök, hogy ezt a dalt küldik.
A listám eddig:
1. Izland
2. Litvánia (még az előadó kiválasztása után változhat, Vaidas jó)
3. Hollandia
4. Macedónia
5. Dánia
6. Albánia
7. Málta
8. Franciaország
9. Ciprus
10. Svájc
11. Fehéroroszország
12. Grúzia

Úgy léptem be ehhez a cikkhez, hogy most jól lehúzom. nem ismertem a dalt, tegnap este hajnal fél 3 – 3 környékén jutottam el oda, hogy meghallgassam és elkönyveltem, hogy ez határozottan rossz…
Ahogy olvastam itt a hozzászólásaitokat, hogy itt első hely, ott első hely, a harmadiknál is első hely…. el is bizonytalanodtam, hogy lehet túl fáradt voltam mikor hallgattam, és elhamarkodottan írtam le magamban ezt a dalt, így meghallgattam újra.
A hatás ugyanaz mint este. Teljesen átlagos szürke dal, amiben az énekesnő számomra erőszakosan visítozik.
igazából nem tudok vele mit kezdeni. Jelenleg nálam középmezőny alsó fele.

Engem hidegen hagy. Eléggé unalmas, a refrén meg túl lapos. Ez max. a legújabb Csingiling mese betétdala lehetne. Több helyen láttam már, hogy ez biztos TOP 10 meg TOP 5-ös dal. :S Hát, én inkább a másik pólust látom ebben. Bocs, Izland! Legközelebb majd jobb lesz.

Nem hittem volna hogy pont azt a dalt fogják választani, amiért meg vagyok bolondulva.Azt hiszem az én győztesem megvan… 😀

Mondjuk egy kicsit sajnálom hogy nem eredeti nyelven megy…

Nagyon-nagyon jó! Gratulálok nekik a választáshoz! Jah, és remélem a versenyen sem angolul fogja a hölgyemény énekelni, mert én személy szerint imádom, amikor az anyanyelvükön adják elő a dalokat!

Sajnos sok előadó dönt úgy, hogy a versenyen már angol nyelven adja elő a dalát. Egy-két interjúban anno hallottam, hogy a megkérdezettek azt válaszolták az erre irányuló kérdésre, hogy szerintük így nagyobb lehet a sikerük, mert angolul többen értenek (mint pl. finnül, svédül, magyarul stb.), így több embert ér el a dal üzenete, mondanivalója.

És én erre szoktam mindig mondani, hogy azért megnézném, hogy pl. a kelet-európai nézők mekkora része érti első hallásra az angol szöveget. 😀 (Még jobb, amikor az előadó se érti, hogy mit énekel, de ez Izland esetében nem valószínű.)

Hát az már igencsak szánalmas eset lenne, ha maga az előadó sem érti, hogy mit énekel, csak betanulja a szöveget. Mint ahogy azt már leírtam, én kifejezetten díjazom, ha valaki a saját anyanyelvén énekel a versenyen. Az ad egy kis pikantériát az egésznek. Néha nem kellene erőltetni ezt az angolul-éneklős-dolgot. 🙁

Jó kis szám, talán nem nyertes, de jó helyezést lehet vele elérni. Jó lenne, ha a fele izlandi nyelven a fele angol nyelven lenne. Így a kecske is jóllakna és a káposzta is megmaradna. Nekem is jobban tetszik izlandiul.

Nálam a top 5 eddig, Szerbia, Málta, Izland, Franciaország, és Grúzia-Hollandia verseng. (Ez a vájájájáj walk along befurakodott az elmémbe és állandóan előjön, pedig annyira nem jó szám)

Nagyon jó a hangzása, de dallamban egy ötleten akad fenn a 3 perc, ami nem jó ómen. Sajnos, pedig anélkül vinné a prímet! 1 MAL NET ICE MAC SWI GEO DEN CYP FRA ALB BLR 11

Ezt a csupasz vezetékeken lógó villanykörtés poént már ellőtték tavaly az orosz ikrek, a gejzírföldiek lehettek volna kicsit kreatívabbak is.

Comments are closed.