A Dal 2015: Kit küldjünk Bécsbe?

01_a_dal_2015_otodikSzerző: Klész Imre

Mindent meggoldoltunk, mindent megfontoltunk, a szavazásunk az utolsó köréhez ért. Már csak egy maradhat. Jelentkezz be és szavazz a legjobbra 🙂

sajnáljuk, jelenleg nincs elérhető szavazás

98 Comments

A sorrendem:

1. ÍV
2. SZABÓ ÁDÁM
3. CSEMER BOGLÁRKA BOGGIE
4. GÁJER BÁLINT
5. SPOON
6. MUJAHID ZOLTÁN
7. PASSED
8. WOLF KATI

1. Wolf Kati (kedvenc dalom, de nem képes nyernyi ez a dal)
2. Boggie (rá szavaztam, vele van a legnagyobb esélyünk)
3. Szabó Ádám
4. Spoon
5. Mujahid Zoli
6. Gájer Bálint
7. Ív
8. Passed
Az 1-3ból bárki megy,én örülni fogok.

Isti! Lehet, hogy jó Kati dala, de mint előadó már egyszer megbukott egy ennél jobb dallal, szerintem. Nem képes átadni a dal üzenetét, mert merev, hideg, sosem lesz igazán jó előadó, mert ilyen a természete. Ezzel szemben Boggienak nemcsak a dala jó, de mozdulatlanságában is szuggesztív előadó. Vele lenne a legtöbb esélyünk, ahogy te is írod. Rá kell szavaznunk, szerintem.

Minden szavad igaz. Boggie dalát is imádom. Már most szinte biztos,hogy az Ő dala fog szólni Bécsben. Hiszek benne,hogy BUDAPEST 2016 lesz. 🙂

Hinni lehet sokmindenben, a nagy spagettiszörnyben is, de hogy ezzel az altatódallal sose nyerünk, az biztos. A döntőbe jutás már siker egy ilyen minősíthetetlenül gyenge mezőny mellett.

Látod, ez csak azt bizonyítja, hogy valakire hat egy előadás, másra meg nem. Kérdés, hogy Európában mennyire hatna Boggie dala?! Én arra szavazok, hogy igenis hatna, sokakhoz eljutna az üzenetük. Remélem ők mennek Bécsbe, és sikerük lesz.

Boggie dala csak altatódalnak felel meg.Ugyan az a dallamocska elejétől végéig, nincs kitörés, nincs refrén, semmi ami feldobná Európa zenekedvelőit.Őt ne.
Spoon vagy Wolf Kati többre vihetik.

Csakis Boggie a befutó! Még kíváncsi vagyok arra, hogy a döntőre milyen meglepetést hoz Ív. Ő még robbanthat!

Még csak 46 szavazat van a rendszerben, de úgy látom, Ív szombati produkciója sok ember számára meggyőző volt. (Jelenleg 5 szavazattal lemaradva Csemer Boggie mögött a második! Szerintem ilyen elöl ő még nem volt, mióta itt szavazgatunk.)

Bárki nyer, szurkolok neki, persze van személyes kedvencem, de győzzön a legjobb. Valaki írta egy másik helyen, hogy a zsűri fél Gájer Bálinttól. Milyen igaza lehet. Swing ide, 30-as évek oda, ha nem a 40-50 évesek kapták elő a mobilt és nyomták az smst, hanem zömében a fiatalok szavaznak, és ha nekik ennyire bejött ez a látvány és zene, akkor ennek a Bálint fiúnak igenis van itt helye.

Először soroljunk fel 6 előadót az első elődöntőből, Bécsből akiket biztos megelőzünk!

Szabó Ádámot Én szívesebben látnám jövőre egy még jobb dallal, mivel a hangja meg van egy jó eurovíziós szerepléshez.

Boggie: Azért küldeném, mert egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is nevezne. A probléma ugyan az lehet mint tavaly Andrással: Sokan azért ülnek le eurovíziót nézni, hogy legalább ott ne a háborúról, erőszakról szónokoljanak nekik, ha már a hírekben mindenhol az megy…

Wolf Katinak a dala egész jó de félő, hogy már a spanyol entry-vel sem venné fel a versenyt.

A Passed ugyanazt hozná mint Bye Alex.

Akkor feltétlenül a Passed-et küldjük 🙂
Azt hiszem nincs ember kis hazánkban, aki ne alélna el a boldogságtól egy 10. hely tudatában.
Főleg a dalaink ismeretében.

A családon belüli erőszakról sem öröm hallani, beszélni, mégis megérintett sokakat tavaly a téma és KSA előadása. Szerintem Boggie dal is ilyen, sok emberhez eljut az üzenetük, ráadásul nem a háborúról énekel, hanem hogy minden embernek joga van ÉLNI. Egy valós problémát boncol csodásan egyszerű, tiszta zenei eszközökkel…nálam nyerő. Meggyőződésem, hogy Európa is vevő lesz rá, ki fog tűnni a sok egyendal közül 🙂

Nem tekintem kötözködésnek mások véleményét 🙂 Valóban sok a banális téma az Eurovízión, éppen ezért mi legyünk igényesek. Amúgy egy banális témát is lehet zeneileg jól felépíteni. Szerintem az nyer, aki valamiképpen kitűnik, hatással van az emberekre. Rám hatással van Boggie dala, a flashmob is nagyon jól sikerült, igazi közösségi élmény volt azoknak, akik ott voltak, de azoknak is, akik csak videón látták. Nem látok még egy olyan dalt, ami kint kitűnne, és jobb eséllyel indulna, mint Boggie. Persze tudom, hogy kétesélyes minden, nem lehet tudni mi az ami valóban hat Európa-szerte. Egy biztos, majd kiderül.

Véleményem szerint a legjobb dala Ív-nek van, úgyhogy rá szavazok, de tulajdonképpen felőlem akárki kimehet, semelyik dalt sem unszimpatikus, mindegyiket el tudom képzelni Bécsben a színpadon (mondjuk talán Mujahid Zolit a legkevésbé).

1. Fire
2. Mesmerize
3. That’s how it goes
4. Wars for nothing
5. Ne engedj el (egyetlen magyar nyelvűként a döntőben* :O)
6. Keep marchin on
7. Give me your love
8. Beside you

*ráadásul ezt is angolul adná elő Kati Bécsben, ha megnyerné a Dalt, legalábbis valahonnan ez rémlik.

Az esélylatolgatást folytatva:

Spoon: Szinte biztos nem lesznek a legjobb 4-ben, mivel akkor Ők mennének Bécsbe (hatalmas fanbase) Hasonlóan tavalyi NLE szerepléshez.

ÍV: Állítólag nagy változások lesznek a dalában a döntőben.

Mujahid Zoli: A 4-be abszolút esélyes, de nincs akkora bázisa, hogy kijusson Bécsbe.

Gájer Bálint: A zűri már az előző körben is szórta volna. Valóban nem ad semmi újat az eurovízióhoz, akármilyen jó is a dala.

Végül is Én Boggie-t küldeném.

A döntő momentum: képzeljük el…
Az emberek többsége a bécsi döntőben szembesül a dallal.
Itt hihetetlenül sokat számít az adott ország narrátorának felkonferálása.
Érdemes megnézni a tavalyi BBC angol közvetítést! Miket mond a BBC “szakkommentátora” élő adásban pl: Kállay Andrist imádta -> 5. hely!!!

Idén képzeljük el ahogy az élő adásban sokszor megemlítik, hogy Ukrajna nem nevezett, majd Boggie-hoz érve hogy már több mint harmincmillióan látták egy(Parfüm) dalát.
Hatása ahhoz hasonlítható ahogy tavaly másodikok lettek a Hollandok. Szerintem…

Csemer Boginak kell mennie szerintem is, bár már írtam többször hogy én Gájer Bálinttal is meglennék elégedve, de Bogival több esélyünk lenne, főként a témaválasztás miatt.
Meglepődtem hogy Ív a második helyen áll jelenleg, számomra érdektelen a produkciója és mű is, talán az elváltoztatott hang miatt.

Sziasztok!

Az én sorrendem a következő:

1. Az én voksom Szabó Ádámra ment. Szerintem az előadásmódja hatásos, a dalában van erő, szuperül énekel. Érzelmeket mutat és vált ki, ami nagyon fontos!

2. Bálint! Tetszik az ő és az egész csapata profizmusa, az, hogy táncolni van kedvem, ha meghallom a dalát. A stílusra mindig lesz olyan, aki panaszkodni fog, mert ma nem igazán divatos a swing, de jókedvet, lendületességet sugároz, szórakoztat, és mindezt magas színvonalon teszi!

3. Mujahid Zoli pedig: egyre több potenciált érzek bele. A studio változatot nagyon szeretem! Az élő előadásban is nagyon jó, szerintem kellemes sz összhatás, jó a csapat és ő is!

4. Spoon: Igazából megvagyok velük. Tetszik, hogy jól énekelnek a srácok és hogy aránylag fülbemászó a dal, fogalmam sincs, hogy meddig tudnának elmenni a versenyben. A dal szerintem közepesen erős.

5. Boggie..szerintem a téma rettenet uncsi, a dal kis lágyika..az előadásmód egészen jó..a háttérnek viszont mennie kell, én próbáltam nem rá koncentrálni, de állandóan bevillant..szerintem eltereli a figyelmet, számomra kifejezetten zavaró volt.

6. Passed. Csiszár Jenővel értek egyet, miszerint nagyon jó a rádióban meghallgatni a dalt, de élőben..Dóri nagyon merev, mosolyog, mert muszáj,énekileg meg..egyszerűen kifordul magából a dal.

7. Kati..a külföldiek szeretik, szerintem mindenkiben a What about my dreams? van még, ez a dal sajnos nem elég erős. Nagyon nem győz meg !

8. Ív… ahogy megszólal a dal azonnal azt érzem, hogy ki kell kapcsolnom a tv-t…a hangzásától is ráz a hideg, ha meg ránézek a csajra, olyan érzésem támad, mintha egy thrillert néznék…a studio változat király, de nem tudok mit tenni, élőben kiakaszt.

Összességében Ádámnak, Bálintnak, Zolinak ürülnék, Spoonak és Bogginak azt mondanám, hogy OK, szurkolni fogok nekik, de Kati és Ív..nos. Valószínűleg egy nagyon-nagyon nagy levegő után talán nekik is.

Amúgy szerintem Boggie fog menni! 😀

Bár nincs reális esélye a nézői pontokat tekintve, de én hiszek benne, hogy ÍV dala ott lehet Bécsben. Csak azért, mert egy egyedi hang, egy egyedi dallal, amiben még mindig nagyon nagy potenciál van, még mindig lehet csiszolni, és a középdöntős produkció sokkal jobb volt, mint az elődöntős. Szóval, hajrá ÍV! 😀

Boggie! Más előadót szinte nem tudok elképzelni a színpadon csak Boggiet! 🙂 (Ha esetleg nem Boggie nyerne, akkor azt mondom hogy ÍV menjen.)

Én vagyok itt az egyetlen, aki nem Boggie-nak szurkol (?)
Meglehet a zsűrinél elérne egy 5-10. helyet, de még mindig nem látom miért is szavaznának rá a nézők. Lehet jönni a komoly mondanivalóval, de a szavazók nagy része nem ezt fogja nézi. Így akár a 20.helyre is kerülhet.

Továbbra is két dal van, ami könnyen “beragadhat”, ezek pedig a Passed és Spoon dalai, utóbbi a fütyülős rész miatt.

Nálam Iv a befutó, az ő menetele teljesen kielégitene, de ha már Boggie kell menjen akkor azt is elfogadom, viszont Iv produkciójában még nagy a potenciál, remélem ezt szombaton ki is használja!

1.Boggie
2.Wolf Kati
3.Szabo Adam

Szerintem ez a három közül megy vlki meg esetleg Iv,rémélem hogz a sponnt nm syavayyak be a legjobb 4übe a ysuri

Én Boggie-t küldeném. Ha már nincs igazán kiemelkedő dalunk, menjen egy olyan, amelyiknek üzenete van. Viszont a produkción változtatnia kellene szerintem, ő is nagyon statikus. Sétálgathatna mondjuk ő a vokalistáihoz és nem fordítva. Akár kezdhetné a gitáros mellett ücsörögve, egy kicsit utcazenész hangulatot keltve, aztán mehetne a vokalistákhoz. A kameramozgásokkal meg pláne sokat lehetne variálni, hogy hatásosabb legyen. Persze ez csak az én fantáziám 😀
Örülnék egyébként még Gájer Bálintnak, Ívnek és a Passednek, ők is egyediek a maguk módján, biztosan kitűnnének.

Ne aggódj! Bécsben profibban fogják kamerázni, és máris jobb lesz a produkció színpadképe is. Amúgy nem értek veled egyet, én Boggie dalát kiemelkedőnek tartom, sőt azt hiszem régen volt ilyen színvonalas dalunk, pedig tavaly is KSA nyerte a legjobb eurovíziós dalnak járó címet az 5. hely mellé. Kevesen veszik észre, hogy Boggie nemcsak tisztán énekel, de a 4 vokalista is fantasztikus teljesítményt nyújt. Erre építeni egy dal fokozását merész dolog, sok zenésznek beletört már a bicskája, de Boggiéknál működik, mert mindannyian profi, jól képzett zenészek, kristálytiszta hanggal.

Még lemaradt: a színpadi mozgást én nagyon szeretem náluk, ahogy szűkül a tér, s végül mind az öten együtt lépnek, valami zseniális, rám nagyon hatott. Nem szeretném, ha csak úgy össze vissza mozognának, hogy ne legyen statikus, mert nekem így sem az. Inkább tudatosan felépített zenei fokozás, amit erősít a színpadi mozgás. Talán egyedül Boggie ruháját cserélném le, s a háttérben a feliratokat valami kreatív hatású, egyszerű háttérrel.

Show-műsorba a showman menjen, vagyis Gájer Bálint. Nekem Cs. Bogi túl szenvtelen, de ha ezt itt leírom, mindig kapom a ledurungolást.

Hát Ív felfejlődèsère nem nagyon számítottam, de baromira örülök neki 😀 Ha kiveszik a táncosokat meg mèg buherálnak rajta párat esetleg kiütheti Boggika világvègesiralom számát. Mèg mindig utálom a tèmáját, de az egyetlen kiküldhető darab, ami úgymond “kèsz van”ezt így elismerem……..De azèrt…… Hajrá Ív!!! ratatatataaa hátha hátha 😀

ÍV 🙂 nagyon szeretném, ha Ő menne vagy Kati! Ha Boggie menne akkor Európa el fog aludni…. 😀 de ez csak egy vélemény 🙂

Csiszár: számunkra a magyar könnyűzene nem áll ott, tehát nem vagyunk a nemzetközi könnyűzenei térképen még egy pötty sem, na most van egy ilyen Euroviziós dalfesztivál és akkor próbáljuk meg azt az oldalát megnézni, gondolom én, hogy mindegy hányadikak vagyunk, de olyan markáns jelzést adni…
http://adal2015.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=1067764

és én ezt úgy fejezném be: megmutatni hol tartunk és lehetőséget adni egy valakinek felkerülni arra a bizonyos térképre.
Tehát szerintem kell egy jó dal az ESCre és siker, teljesítmény a múltból. A döntősök közül ehhez csak egy valaki felel meg, Boggie!

Nehéz kérdés… őszintén szólva nem tudok dönteni. Én mikor először hallgattam a dalokat Mujahid Zolinál merült fel, hogy ok, ő mehet. És ennyi. Azóta megkedveltem más dalokat is.
A Spoon-nal egyetlen bajom van: meg tudnám csapkodni (durvábban kifejezve fejbe tudnám őket “lökdösni”) őket, mert tenyérbe mászóak, főleg az énekes kissrác. Kicsit vissza kéne venniük az arcból és akkor azt mondanám, hogy oké, mert alapvetően egy kedves kis dal. De ez a körítés baromira rombol szerintem…

Ív-vel és a Passed-del bajban vagyok. Nem érzem azt hogy erős produkciók lennének…

Akit küldenék: Ádám, Boggie, esetleg Bálint.
Számomra nagyon nehéz az idei kérdés…

Hogy szerintem ki lesz a legjobb négyben? Boggie, Ádám, Kati és még valaki, de hogy ki? Az még rejtély. És bánatomra nem fogom látni élőben a döntőt 🙁

Idén ismét bebizonyosodott, hogy fontosabb az eurovízió kompatibilitás, mint maga a minőség. A döntősök közül számomra egyedül Boginak és dalának van kisugárzása, így én neki drukkolok.

Comments are closed.