Naptár

2015. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: Kit küldjünk Bécsbe?

01_a_dal_2015_otodikSzerző: Klész Imre

Mindent meggoldoltunk, mindent megfontoltunk, a szavazásunk az utolsó köréhez ért. Már csak egy maradhat. Jelentkezz be és szavazz a legjobbra 🙂

[poll id=”5″]

98 hozzászólás A Dal 2015: Kit küldjünk Bécsbe?

  • Spiro

    Spoonnal és Wolf Katival az a baj, hogy nem magyarok írták nekik a dalt. Tehát nem képviselik igazán a magyar könnyűzenét.

    Tök jó dalok és örülök, hogy már külföldről is írnak magyaroknak dalokat, de az ESCre mi értelme lenne kiküldeni? Hacsak nem lennének világraszóló énekesek, előadók,- na de hát…

  • Pando

    Csemer Bogit <3

  • motholev

    Mindegy ki nyer, mert kevés az esély, hogy Bécsben túléljük az elődöntőt.

    • Gergő

      Nagyon nem mindegy, hogy ki megy Bécsbe, mert egyes előadóval egész jó eredmény érhetnénk el, másokkal meg ahogy leírtad kevés lenne rá az esély, hogy túléljük az elődöntőt.

  • kecske14

    Elveszve érzem magam az idei DAL miatt, egyszerűen nincs kiemelkedő, és ez… 🙁

  • Gergő

    http://adal2015.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=1068681

    Egyszerűsége és közvetlensége miatt pont ő neki kellene Bécsbe mennie. 🙂

  • zigbor

    Hajrá Csemer Bogi! 🙂

  • borso

    Számomra az eurovízió nem a dalokról szól. 🙂 Olyan mintha háromperces filmeket néznék. És hát a kedvenc filmjeim lelke a zene. Boggie dala messze, messze a legjobb az idei 30-ból. A hang, az üzenet, az egyszerűség, az összkép.
    A sok erőltetett LOVE, meg Amore meg Warrior…
    Ennek a dalnak igazi lelke van! Nem gondoltam, hogy kb. 30 meghallgatás után meg tudok hatódni, és tessék ez a flashmobos video…
    Boginak KELL mennie! 🙂

  • Orsolya333

    Jó olvasni, hogy sokan Csemer Bogit küldenénk, remélem nem fogok majd csalódni szombat este.:)

  • Nézzétek meg a 9046 blog esélylatolgatását is. 🙂 A végén pedig szavazzatok ki nyer szerintetek.

    http://9046.blog.hu/2015/02/25/8_dal_8_esely_1_cel_a_hetvegen_eldol_a_dal

  • akos12

    Budapest 2016 lesz de csak akkor ha Boggie indul

  • motholev

    Még a DAL műsor megkezdése előtt összeállított toplistámon szereplő dalok, a döntőre jelentősen megfogyatkoztak. Sok szerintem jó dal elvérzett, miközben felejthető dalok tovább mentek.
    Még az elődöntőben elvérzett (my top 2-es FJB,a 7-es Leander, 8-as Magyar B., 13-as Szakács G.). A középdöntőben pedig (my top 3-as Tóth V., 4-es Bogi, 6-os Oláh G., 9-es Antal T.)
    A döntőre megmaradt my top 1 (Passed), my top 5 (Ív) élőben kevésbé bizonyult életképesnek.
    A további döntősök közül a svédek által futószalagon gyártott eurovíziós dalok magyar példányai Vuk Kati (my top 15.) és Spoon (my top 30.) szerintem kukába való, bár Kati legalább jól énekel. Mujahid Z. dala a listám 21-25. helyéről, jellegtelen tucat dal. Gájer B. listám 21-25. helyéről jó színpadi teljesítménnyel jutott döntőbe, de az Esc-n nem sok esélye van egy ilyen dalnak. Szabó Á. listám 16-20. helyéről egy közepes dallal szinte az egekbe emelkedett, hiszen élőben nagyon jól adta elő dalát. Ettől még a dala ugyanolyan közepes. Csemer B. listám 12. helyén állt. Most esélyesnek kiáltják ki sokan nem csak Mo-n, de az Esc-n is. Bárcsak így lenne. Szerintem ez a dal is csak közepes, bár Boogie jól énekel, a dal egy kicsit unalmas, a háttér szörnyű.
    Tavaly egyértelmű volt KSA dobogó körüli szereplése. Az idén, (remélem nem jön be a jóslatom), de összetehetjük a kezünket, ha bármelyik dallal döntőbe jutunk.

  • Dalida

    Szerintem az idei felhozatalból csupán egyetlen olyan produkció van, amit érdemes kiküldeni Bécsbe, és ez Boggie dala. Ezzel nemcsak hogy a döntőbe jutás garantált, hanem ott egy nagyon jó helyezés is. A színpadképen még lehet kicsit javítani, de összességében nagyon hatásos produkció, szép, letisztult dal, kiváló énekhang, kiemelkedne a mezőnyből. Nagyon csalódott lennék, ha bárki más nyerné meg a szombati döntőt. Csakis Boggie, hajrá Boggie!!!

  • Pottomke

    Gondolatok

    Szabó Ádám: a semmi feltupírozva, kiváló énektudással előadva.
    Passed: kínosan amatőrök, olyan dallal, melyből hiányzik a zene.
    Wolf Kati: slágergyanús szerzemény, rutinos énektudás, ami leginkább az akusztikus verzióban érvényesül. A színpadon túl sok a zenei „csim-bum” a dal körül.
    Spoon: kedves, fütyülnivaló dal, főleg a klipben hatalmas kreativitás, tetszik, de nem tudom mi lenne vele Bécsben.
    Ív: felfelé „ívelő” irány, a dal kifejezetten jó, de még mindig úgy érzem, hogy ha más adná elő, jobb euroviziós eredményt érhetnénk el vele.

    Boggie: egyszerűen kedves, megható. A Bazilika előtti flashmob könnyeket csalt a szemembe. Profi helyszínválasztás, úgy hangzott a dal, mint egy ima.

    Vélemény:
    Küldjük Boggie-t.
    Az ő dala annyira mély érzelmeket vált ki az emberekből, hogy akár még egy TOP5 helyezést is jelenthet Bécsben

  • schanc

    Így kb. egy hét után tűnik fel nekem, hogy a váltakozó fejlécen Ádám mellett a 07 kód szerepel, pedig az Szakács Gergő volt, Ádám a 12-es kóddal versenyez.

  • frimoka

    Akiket szívesen látnék Bécsben: Boggie, Bálint, Ív vagy talán a Passed. Esetleg még Zolit is, ha változtatna a ruháján és kevésbé katonás hatást váltana ki a dala. Ádám szerintem nagyon jó énekes, de túl görcsös a színpadon, olyan „izzadságszagú” ettől az előadás. (elnézést, ha valakit ezzel megsértek) W.Kati nem tűnne ki Bécsben ezzel a dallal, de 22.helyezést talán most is elérne. A Spoon pedig nekem nem jön be.

  • betoven

    Hajrá Szabó Ádám, remélem te nyered meg a szombati döntőt!

    Minden zenei szempontból kimagasló teljesítményt nyújtott eddig. Semmi szégyenkezni valónk nem lenne ezzel a dallal + Ádámmal.

    A legbiztosabb, legnagyobb zenei tudással rendelkező versenyzőnk (zeneakadémia), aki a hazai versenyek mellett nemzetközi versenyeken is 1. helyezést ért el – van bőséges tapasztalata nagyközönség előtti fellépések és versenyhelyzet tekintetében. Olyan agogikái vannak, amit csak kivételes előadók tudnak megcsinálni. + a v.klippjei is csodálatosak.

    Remélem a döntő döntőjét Szabó Ádám nyeri meg. Másik kedvencem Ív, reméljük a legjobbakat!

  • anee37

    Spoont ne,Zoli dala is tök semleges..Boggie hát nem tudom..jó ,de csak a ledfalat nézem a szám alatt elvonja a figyelmemet a szövegről…Ez nem klipverseny(lehethogy ott nyerne..)Bálintról a 2014-es dal rockabily száma jutott eszembe arra se számított senki hogy a nézők továbbjuttatják és az se trendi stílus de érdekes szinfolt mindkettő(nem keserednék el ha Bálint nyerne -legalább sokan koppannának mint 2013-ban Alexxel….)ÍV is bejön csak a koreografián változtatnék..A PASSeD is okozhat meglepetést.Ha a Passed ,BOGGIE,ÁDÁM,KATI 4ES JÖN be akkor Ádám nyerjen(nagyon drámai,expressziv a dal csak én tennék a koreográfiájába egy táncosnőt pl)Esetleg Passed ha a lány nem izgul (különleges a fílingje)V menjen Bálint esetleg ÍV..(rádióban jól szól).NEM PAPÍRFORMÁNAK SZURKOLOK

  • betoven

    Az „Akusztikus” szavazás eredményeiből a döntőbe jutottakra vonatkozó szavazatok sorrendje is érdekes. (csak azért tettem nagyságbeli sorrendbe, mert a A DAl 2015 honlap ezt mellőzte)

    1. Spoon (3623 voks)
    2. Passed (365 voks)
    3. Szabó Ádám (218 voks)
    4. Csemer Boggie (165 voks)
    5. Mujahid Zoli (77 voks)
    6. Gájer Bálint (66 voks)
    ………..
    Ív és Wolf Kati kiesett ebből.

    • betoven

      jav.: Mujahid Zoli (74 voks)

    • motholev

      Ez egyáltalán nem érdekes. Akinek nagyobb a faszbuk rajongótábora, az több voksot kap. Teljesen érdektelen.

      • betoven

        Véleményem szerint meg, ha már rendeznek szavazós-versenyt, akkor lényeges és érdekes az, hogy a nézői voksok milyen sorrendet mutatnak – különben mi értelme lenne egy szavazós-versenynek.

        Ha ellene vagy az akusztikus verseny-szavazásnak, az már más kérdés.

        Egyébként nem az kapott több voksot a 8 döntős közül, akinek a nagyobb a fb-kos „kedvelés” száma – ebből következően lényegtelen a fb-kos rajongótábor „mennyisége” ebben az akusztikus verseny-szavazásban.

  • Spiro

    Így utólag, az én álomdöntőm, hogyha minden színpadi produkció tökéletes lett volna:
    Boggie
    Farkas-J Balázs
    Tóth Vera
    Antal Timi
    Leander R
    NLE
    Szabó Ádám
    Passed

    Akik épphogy nem fértek be:
    Szakács Gergő, Magyar Bori, Wolf Kati, Bogi, Spoon

    Sorry, de Ív-Fire valahogy nem kerek számomra

  • Sebi

    Ív dala szólt a legjobban és még ígér változtatást, szerintem meglepetést fog okozni!! Hajrá Ív! Rád ment a szavazatom! Ha szombaton a Passed énekesnője végre tiszta lesz rájuk is megy az ő daluk a legjobb de rutintalanok még. Boggie dala csupa közhely ne menjen Bécsbe!!
    sorrendem:
    1. Ív
    2. Passed
    3. Spoon
    4. Wolf Kati
    5. Mujahid Zoli
    6. Boggie
    7. Gájer Bálint
    8. Szabó Ádám

  • Úgy néz ki, hogy a döntősök előadnak majd valami közös produkciót, legalábbis ezen a videón mintha az menne hátul a monitorokon kb. 3 és fél perctől:

    https://www.youtube.com/watch?v=jhEU51hsSag

  • grafit

    ByAlexet eltaláltátok 2 éve?
    Őszintén szólva engem egyre jobban zavar ami a Passed körül zajlik – állati gyanús az egész. Szerintem is cukik (bár a fiúk inkább iszonyatos lúzernek tűnnek) aranyos a dal, de milyen zsűri az, aki egyformán rajong ezért és Wolf Katiért? Ez a dolog akkor lenne „menő”, ha a közönség imádná őket. A zsűritől ez tök hiteltelen – mintha bizonyítani akarnának, hogy „tudják ám a tutit”. De nem szimpatikus, ahogy nyomkodják le az ember torkán, ahogy tavaly Bogit. Persze, Alex tavalyi pojácasága fényében (blogger), az is világos, hogy ő sem véletlenül pottyant be egy amúgy egy teljesen kilógó dallal – viszont abban a műfajban vetélytárs nélkül – a DAL-ba.

  • grafit

    Amúgy én Ív-et, vagy Boogie-t küldeném.

  • ejudit

    Sziasztok!
    Most nagyon fogtok utálni… de tegnap este hívott a szerkesztő, hogy van két jegyem a döntőbe! 🙂
    A baj csak az, hogy a kedvenceim már mind kiestek. Így a pillanatnyi „dalélmény” alapján fogok dönteni, hogy ki érdemli meg, hogy Bécsbe menjen. Az idei mezőny nagyon megosztott, nincs kiemelkedő teljesítmény, nincs egyértelmű kedvenc… Az alábbi két előadóból választanék: Csemer Bogi, Szabó Ádám. Bár hozzá kell tennem, hogy nekem Bogi dala kissé unalmas, Ádám refrénje meg egyáltalán nem jön be.
    Bárki is megy, remélem nem okoz csalódást a továbbiakban.
    Hajrá!

    • schanc

      Én meg naivan azt hittem, mikor elkezdtem olvasni a hozzászólást, hogy felajánlod valakinek a jegyeket, mert nincs már kedvenced a versenyben… 😛

    • betoven

      Nem utállak érte, csak erőteljesen irigykedem. Ha véletlenül lebetegednél, nagyon szívesen helyettesítelek Bécsben 🙂

      • betoven

        bocsi, nekem még reggel van, ((hajnalban jöttem meg egy koncertről)): szóval: Bp-en Bécs helyett – de Bécsben is, ha esetleg arra is kapnál jegyet 🙂

  • Pando

    Most nekem Katiiii <3 🙂