A Dal 2015: Harmadik elődöntő ma este!

Keresztes Ildikó a Dal 2013-ban
Keresztes Ildikó a Dal 2013-ban

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA
Internetes közvetítés 20:25-től: http://adal2015.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=1050177
A MédiaKlikk oldalon a linkre kattintás után az ÉLŐ menüpontból kiválasztani a tévécsatornát: http://www.mediaklikk.hu/m1/ vagy http://www.mediaklikk.hu/dunaworld/

Ma este következik a hat fordulós magyarországi eurovíziós válogató harmadik fordulója a harmadik elődöntővel. A szabályok változatlanok: a négytagú zsűri pontoz és értékel a dalok végén, a közönség a dalok közben szintén pontoz, majd a dal végén a szavazatok alapján egy átlagolt pontszámmal növekszik a zsűritagok által adott pontok értéke.

Az összes dal elhangzása után az 5 legtöbb pontot kapott dal jut a középdöntőbe, a többi 5 dal közül egyet a közönség szavazással juttat tovább. Minden szavazás vagy pontküldés egy SMS árába kerül. A dal közben csak egy pontot lehet küldeni, amikor a hatodik dalt kell kiválasztania a közönségnek, akkor telefonszámonként maximum 20 szavazatot lehet elküldeni.

A mai forduló fellépői:
Péter Barbara – Listen to the Universe
Proof of Life – Hol a határ
Mujahid Zoltán – Beside You
Boggie – Wars for Nothing
Gájer Bálint – That’s How It Goes
Spoon – Keep Marching On
Other Planet – Untold Story
Keresztes Ildikó – Hazám hazád lehet
Fool Moon – Back To Right
Wolf Kati – Ne engedj el

A szavazási szünetben a Kiscsillag zenekar lép fel az MR Szimfonikusokkal. Ismét lesz Dal+ az m2-n és az adal2015.hu-n is, ahol interjúkat láthatunk a közönséggel, és a nézők akár be is telefonálhatnak a műsorba.

101 Comments

Fool Moon! Tökjó volt! Használták a hátteret, a kamerák nem röpködtek végre céltalanul, megcsinálták! Jól mozogtak, jól mutattak a képernyőn, jól énekeltek, a dal is kedves. A nagy versenyen nem szoktak remekelni az acapellák, így hát ez egy erős nyolcas!

Hú de szigorú ma a Jenő! Biztos voltam benne, hogy a zsűri odáig meg vissza lesz ettől a daltól. Meglepő, hogy így lepontozták. Mondjuk én sem vagyok oda annyira ezért a stílusért, de ők legalább csináltak valamit a színpadon, és tetszett a háttér is.

Kicsit zavaró, hogy mindig a tavalyi dallal hasonlítgatják a produkciókat. Az tavaly volt, idén idén van. (Ettől függetlenül egyetértek, szerintem is jobb volt a Fool Moon tavalyi dala, de ettől el kellene vonatkoztatni.)

Mi történt Ildikó hajával? Vagy a fodrászával? Ez a dal nem elég ütős az Euróvízióra. Nagyon szépen elénekelte, de ennyi.

Ildikó talán még a stúdióverziónál is jobban énekelt. A dal viszont egyszerűen unalmas. Biztosan továbbjut ettől függetlenül, mert ő Keresztes Ildikó. 😀

Ildikó: szép a hangja mint mindig. Vártam hogy mikor jön a katarzis, de majdnem megvolt. Az elején nagyon szép volt a színpad a füstszőnyegről visszaverődő fénypontokkal. Valami hiányérzetem van a dallal kapcsolatban. A tavalyi dala sokkal jobb volt, bár másabb is. Legyen egy ötös.

Nálam eddig Csemer Bogi magasan a legjobb élő előadásban. A POL is jó volt, remélem továbbjutnak. A 3. elődöntő már most erősebb nekem, mint az első kettő összesen. 🙂

Azért egy ország nemzeti döntőjének egyik műsorvezetőjének szerintem illene annyira tisztában lennie az Eurovízióval, hogy ha meglát egy képet Eric Saaderól, ne azt nyögje ki, hogy “nem tudjuk, honnan” . Szerintem 🙂

Jó szám csak kölcsönzött, erős áthallása van egy régi Fred Astaire számra, szinte ugyanaz. Így csak 7 pont!

Jó hangja van Bálintnak, tisztán énekel. A rózsaszín-kék háttér borzalmas. De szerintem nem kellene egy swing számot küldeni Euróvízióra, nem igazán nyerő, a németeknek sem jött be pár éve.

Gájer Bálint: Hát ez is tökjó volt! Végre összhangban van a dal a színpaddal. Sőt ha beállt volna még a legvégén a két vokálos csaj is, akkor csúcs lett volna. Ez már legalább a harmadik jó produkció a színpadon, az elmúlt hetekben talán Dér Heni szoknyája volt emlékezetes. Szép volt! Nyolcas!

OP: Az együttest itt is jól szétültették, mert “az a jó ha az Eurovízión valaki be tudja lakni a színpadot”. Nem az én stílusom a dal, ha a fehér ing a koncepció, akkor az énekes egyet visszagombolhatott volna az ingjén. De talán kell egy ilyen stílus is a műsorban. Négyes.

Pierott az egyetlen normális zsűritag a többiről nem tudok a jóizlés határain belül nyilatkozni, ezek után.

Én a dalról beszélek, nem a hangról. LOL A zsűri most nagyon gáz, erre tízeseket osztogatni… Bocsánat, ez az Eurovízión szokott lenni a “pisiszünet” dal. Tényleg nem akartam megbántani senkit sem, de az ilyen produkció nem szokta lekötni a közönséget.

Így lenne lottó ötösöm. Tudtam, hogy a Pierrot 5 pontot fog adni. A többi 10-esen meglepődtem, illetve, szerintem taktikáztak, mert tudták, hogy a Pierrot nagyon keveset fog adni, ezért nekik maximálisat kell. Egyébként nem volt olyan rossz!

Wolf Kati: Földbe van gyökerezve a lába, csapzott a haja, de most legalább bevállalt egy kis szélgépet. Jó a dala, a színpadi produkció semmi. Ötös.

Comments are closed.