A Dal 2015: Harmadik elődöntő ma este!

Keresztes Ildikó a Dal 2013-ban
Keresztes Ildikó a Dal 2013-ban

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA
Internetes közvetítés 20:25-től: http://adal2015.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=1050177
A MédiaKlikk oldalon a linkre kattintás után az ÉLŐ menüpontból kiválasztani a tévécsatornát: http://www.mediaklikk.hu/m1/ vagy http://www.mediaklikk.hu/dunaworld/

Ma este következik a hat fordulós magyarországi eurovíziós válogató harmadik fordulója a harmadik elődöntővel. A szabályok változatlanok: a négytagú zsűri pontoz és értékel a dalok végén, a közönség a dalok közben szintén pontoz, majd a dal végén a szavazatok alapján egy átlagolt pontszámmal növekszik a zsűritagok által adott pontok értéke.

Az összes dal elhangzása után az 5 legtöbb pontot kapott dal jut a középdöntőbe, a többi 5 dal közül egyet a közönség szavazással juttat tovább. Minden szavazás vagy pontküldés egy SMS árába kerül. A dal közben csak egy pontot lehet küldeni, amikor a hatodik dalt kell kiválasztania a közönségnek, akkor telefonszámonként maximum 20 szavazatot lehet elküldeni.

A mai forduló fellépői:
Péter Barbara – Listen to the Universe
Proof of Life – Hol a határ
Mujahid Zoltán – Beside You
Boggie – Wars for Nothing
Gájer Bálint – That’s How It Goes
Spoon – Keep Marching On
Other Planet – Untold Story
Keresztes Ildikó – Hazám hazád lehet
Fool Moon – Back To Right
Wolf Kati – Ne engedj el

A szavazási szünetben a Kiscsillag zenekar lép fel az MR Szimfonikusokkal. Ismét lesz Dal+ az m2-n és az adal2015.hu-n is, ahol interjúkat láthatunk a közönséggel, és a nézők akár be is telefonálhatnak a műsorba.

101 Comments

Láttátok a heti Kívánságkosarakat? A Proof of life nagyon tetszett… Kati, Gájer Bálint tuti előadók. Boggie a tegnapiban volt.. zongorával is gyönyörű a dal… és még ott a Fool Moon… az Other Planet énekesének nagyon tetszik a hangja… Hát szóval szerintem nagyon jó kis este lesz.

Bár nekem ez a leggyengébb kör a háromból, de remélem, hogy történik valami nagyon meglepő és hihetetlenül szerelmes leszek egyik-másik produkcióba. Amit aztán persze a zsűri nem kaszál el.

Én is ebben bízom. Valami történhetne már, nem akarom kikiáltani A leggyengébb Dal évad címet. Nem is csoda, hogy az eddigiek után nagyon sok külföldi a dán a svéd vagy a finn válogatót választja ma este. A Proof of life a nagy kedvencem, Kati dalát is szívesen hallgatom, de a Fool Moon is jó lehet. Remélem valaki igazán meg fog győzni ma este!

Én tudok egy holland fiatalembert, aki ma minket fog nézni 😀 Legalábbis minket biztosan. Nekem már szinte mindegy, csak valaki hasson. Boggie-ban bízom belsős infók alapján.

Péter Barbarát, Mujahidot, Spoont, Gájert érzem kiesőknek. Azt hiszem sikerült eléggé megismerni a zsűri és a zsűribohóc “ízlését”.

Lehet egyedül leszek a véleményemmel, de én ezt az elődöntőt vártam a legjobban, itt van a legtöbb kedvencem.
Elsősorban Péter Barbara, benne van minden reményem, hangi gubancokra nem számítok, remélem jól viszik színpadra.
A Spoon szerintem okozhat meglepetés, nem egy világmegváltó dalocska , de szerethető, a tinilányok biztos értékelik majd a fiúkat, kíváncsi leszek.
A “titkos” favoritom pedig az Other Planet, oké kicsit Coldplay, kicsit The Killers, de ezzel együtt nagyon “trendi”, emészthető zene, nagyon szeretném őket a közép, vagy akár a végső döntőben látni. (Oké, oké, megfogadtam, hogy elvonatkoztatok a külsőségektől, de (((((nem elhanyagolható szempont, hogy van egy szemrevaló énekesük 😀 ))))) )
A tippjeim mára :
-biztos továbbjutók- : Boggie, Keresztes Ildikó, Wolf Kati, Fool Moon (juj, pedig mennyire nem szeretem őket 🙁 )
A másik két helyre pedig sztem bárki beférhet, akit elfelejtettem kiemelni, az Mujahid Zoli, nagyon korrekt produkciónak ígérkezik, annyi a bajom vele, hogy ordít róla, hogy Diaz keze van benne, de nagyon durván. Ettől függetlenül, még okozhat meglepetést. Az egyetlen “biztos” kiesőnek a Proof of life-ot érzem (bár, franc se tudja, az elmúlt két Dal alapján), de szoros lesz az este, az biztos.

Ebben az elődöntőben van az egyetlen előadó, akinek szerintem az idei mezőnyből esélye van akár jó eredményt is elérni a nemzetközi versenyen: Boggie. Úgy érzem, hogy a dal egyszerűsége – a tavalyi hollandokhoz hasonlóan – bejön majd az európai közönségnek, és van egy világbékés szövege is, ami szintén tetszetős. Nagyon bízom benne, hogy a zsűri sem fogja elgáncsolni (de van olyan sejtésem, hogy igen). Persze nem ez a legpopulárisabb dal, de úgy érzem, hogy ez az egyetlen, amely az idei mezőnyből emlékezetes maradhat a nagyközönség számára is anélkül, hogy visszafelé is elsülhetne (utóbbira példa a Passed).
Mellette még Péter Barbara dala tetszett meg nekem az utóbbi időben, de ez tipikus rádiós dal, amelyet jó elhallgatni főzés/vezetés/stb. közben, de Eurovízión előadva hatástalan.
A többi dal viszonylag hidegen hagy.

Igen, én is Csemer Boglárkában bízom, remélem nem okoz majd csalódást.
Tetszik a dal, és a téma is találó, főleg itt jelenleg, Európában.
Izgulok már előre, várom mi lesz ma este, és hátha még Conchita is betoppan.:)

Idézet a Szám 2015-ből: A GOMA producerduó két tagja Godzsák Dávid és Szabó Levente, aki egyébként A Számmal párhuzamosan a köztévé dalműsorában is versenyben vannak a Passed nevű formációjukkal. Ebben a cloud rapre emlékeztető dalban egyébként egy atlantai rapper, None Like Joshua működik közre. https://www.youtube.com/watch?v=Yap2s5ziBhw

Na eljött az utolsó elődöntő
Most csak sorrendet írok.
1.Proof of Life
2.Gájer Bálint
3.Other Planet
4.Fool Moon
5.Wolf Kati
6.Boggie
7.Spoon
8.Péter Barbara
9.Mujahid Zoltán
10.Keresztes Ildikó
Senkit nem küldenék ebből az elődöntőből,de ma este még adok nekik esélyt, győzzenek meg.

Kevés alatta a zenei hangszerelés! A szám amúgy jó, de ez így csak 7 pont nekem. A ruha cipzárja a legrosszabb helyen gyűrődik meg:)

Barbara szépen énekel, a színpadi ötlet semmi, mindenki szét van szóródva a színpadon, kapaszkodik az előadó a mikrofonállványba. A nasa ruha csak rontott sztem, a dal sem tetszik annyira. Hármas.

Barbara valóban erőtlen volt, és úgy tűnik, az idei szezonban az első fellépőé az ügyeletes statiszta szerep.
Mujahid Zoli produkciójában nekem csak a háttér tetszik. Hangilag viszont meglepően erős.

Zoli profinak tűnik nekem. Szép egyenruha, némi mozgás – közelebb ment a vokálosokhoz, és néha a rendezőnek sikerült eltalálni egészen izgalmas szögeket, ami passzolt a grafikához és az énekeshez. A dal ront le egy kicsit, hetes.

P.O.L. Szuper a ledfal, a színpadi szereplők a dallamhoz képest sokkal dinamikátlanabbak. Az énekes S betűi furcsák, sokszor csukott szemmel énekel. Az egyik idei kedvenc dalom, a színpadra vitel amatőr lett. Jó hogy megvannak a dal 2015 cd-n. 4 pont.

A Proof of Life előadásmódja számomra unottnak, flegmának, igénytelennek tűnik. A dal valóban egy boszorkánykonyhai katyvasznak tűnik számomra.

Tiszta szép hangja van Boginak a szám is szép, de sajnos nem hiszem, hogy győztes dal. Azért 9 pont! Szép volt Bogi!

Boggie. Lehet, hogy elfogult vagyok, de: profi.
A háttér igazán erőteljes volt, a ruhákat le kellene cserélni.

Boggie és csapata szép békedalt adott elő. Robek mondta hogy a stúdióban látta rendesen a ledfal feliratait, ami eléggé lehangoló volt, olvasni azokat az adatokat, hogy miben halnak meg az emberek a világon. Szerencsére ebből nem sokat lehetett látni a tévében. Az elején Friderikára emlékeztetett a sötét háttérrel, tiszta hanggal és az arckifejezéssel. Kár hogy utána fehér és élénk világos kék színekkel elvették az egész hangulatát. A végére kicsit jobb lett, jó hogy csapatba verődtek az előadók a végén. Nem tudom mi legyen vele, de nem ugrottam fel a székből. Szabó Ádám még eddig a nyerő. Nekem gyenge hetes.

Féltem, hogy a zsűri elgáncsolja Boggie-t, de kellemesen csalódtam.
Szerintem a háttérben lévő adatok igenis kellettek oda. Lehet, hogy lehangoló, de ez az igazság, sajnos.
(Most úgy érzem magam, mint egy elvakult rajongó, elnézést kérek ezért 😀 )

Comments are closed.