Naptár

2015. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: Előszavazás, második forduló

01_a_dal_2015_otodikSzerző: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Folytatódik az old.eschungary.hu előszavazása a 2015-ös Eurovízióra. A harmincas létszám lecsökkent 18-ra, így most ezek a dalok játszanak az előszavazásunk második fordulójában. Láttuk a produkciókat, láttuk hogy melyik produkcióban mekkora potenciál lehet, így próbáljuk meg eltalálni a végső győztest most is. Az esélylatolgatásoknál természetesen ebből a szavazásból fogjuk megjósolni a lehetséges döntőbe jutókat. Azzal sajnos most nem tudunk számolni, hogy ki fog makacsul ragaszkodni az elődöntős produkciójához, és azzal sem, hogy melyik dalt fogják – az MTVA közleménye szerint – annyira áthangszerelni, hogy alig lehet majd ráismerni az eredetire a középdöntőkben. A döntés most is rajtad áll, jelentkezz be a szavazáshoz, és találjuk meg együtt a legjobbat!

[poll id=”4″]

50 hozzászólás A Dal 2015: Előszavazás, második forduló

 • akos12

  A két Bogi közül menjen a magyar induló.

 • Isti

  Boggie vagy Kati! 🙂

 • Gyuri123456

  Csak egyet szavaztam 🙁

 • motholev

  PASSED. Remélem feljavulnak élőben.

 • Bakancs

  Antal Timié a kedvenc dalom, de Boggie dala az, amellyel szerintem a legjobb eredményt érnénk el Bécsben, szóval kettejükre szavaztam.

 • Slavico

  Nem értem ezt a nagy Boggie hájpot :/

 • Iza

  Az Other Planet és Szabó Ádám kapták a voksaimat 🙂

 • Kitty

  Hol vannak az Oláh Gergő rajongók? Még egy szavazatot sem kapott 🙂
  Én Boggiera és Szabó Ádámra szavaztam.

 • kecske14

  Boggie és ÍV 🙂

 • Robek

  Mi van itt? Mindenki másik műsort néz? 🙂
  HAJRÁÁÁÁ PANKASTIC!!!!!! Egyébként meg mindegy, hogy kinek szurkolunk , mert Farkas Cathryn fog menni Bécsbe! Mindenféleképpen!
  1.) Képviseli kicsiny hazánkat az ESC-en.
  2.) Vásárolni megy
  Ez a két lehetőség van! 😉

  • Spiro

   Ez jó, és mennyire igaz. Szerintem 2) vásárlás

  • Gergő

   én se bánnám , ha a Pankastic! menne és nem értem miért kell annyira lenézni ezt a csapatot… Azért, mert egyediek??? Mert nem egyenlő a Spoonnal??? Azért, mert nem trendi amit játszanak??? Igen is jó dallal neveztek be és vannak itt a 2015-ös A dal-ban 🙂 Természetesen a 3 voks közül ,amit eddig kaptak az egyik tőlem származik 🙂 Mert megérdemlik!!!

 • Lorix

  Boggie kell hogz kepviselje

 • Momo

  Egyértelműen Boggie! Ha a Passed jobban énekelne élőben, rájuk is szavaztam volna, de így megvárom a középdöntőt, hátha…Meghallgattam Kállay S.András két feldolgozását, az egyik a Passed, a másik Bogi dala. Érdemes meghallgatni, bár valóban náthás hangon énekel, de így is érzékelhető a különbség, amikor egy jó énekes KSA formál meg egy dalt, vagy egy (két) kislány énekelget…Különösen Bogi dalánál lepődtem meg milyen jó kis dal, eddig észre sem vettem. 🙂

 • Spiro

  Boggie vagy NLE!
  Mert biztos döntősök és ők tudnának esetleg a legtöbbet nyerni a nagy nézetségből. Ő esetükben nyílhatna ki a legtöbb ajtó az európai könnyűzenei világban. Ők már most azon a szinten vannak, hogy nem csak ez a mostani, hanem a sok másik számuk is nemzetközi szintű.

  Wolf Kati már megmutatta magát, így nem látom értelmét újra kiküldeni. Vannak más színvonalas dalok/előadók. Esélyt mindenkinek.

  Szabó Ádám, Timi, Vera dala is kiváló, de azt tartom, hogy élvezzen elsőbbséget akinek van repertoárján több más nívós dal is.

  Passed az előbbi, de szerintem még nem is elég érettek a feladathoz.

  Mivel nincs kimagasló dal, hogy a fentiek közül melyik érné el a legjobb helyezést, úgysem tudjuk előre eldönteni. Nem is biztos, hogy feltétlenül cél. Tehát nem árt logikusan, érdek mentén is gondolkodni.

  A többi dal pedig véleményem szerint nem elég jó.

 • lackoo

  Én meg bízom Boggie-ban vagy Oláh Gergőben! Két 100%-os produkció, semmit se változtatnék rajta, pazar hang, pazar zene!

 • anee37

  A harmadik elődöntő volt a legerősebb.A továbbjutók személyével nagyjából egyetértek,bár én a spoont nem juttattam volna tovább,mert a daluk egy kicsit mintha poppintás gyanús lenne csak azt nem tudom ˇkire hajazˇ …..Helyettük a proof of life-ot küldtem volna tovább…Hogy miért ? Mert a refrén a legerősebb volt az ED-BEN ..Mujahid Zolit leszámítva…A TOP 8 -ból 5 öt borítékolok..Wolf KATI -Bár emberileg a legszimpibb nekem a lenti Őszi fesztivál óta(a lenti gyerekeket köztük lányaimat felhívta a színpadra..)a dal kb egy színten van a „SZerelem mért múlsz”-aL. Rúzsa MAGDI elszólta magát ő : ő a zsűri egyik kedvence.A PASSED, ŐK IS ZSŰRI KEDVENCEK,Szabó Ádám-jó a dala,-csak a harmónikáját elhagyta,ha a Kd-ben elővenné garantáltan adnék rá egy 10-est!!! BOGGIE- az a gyanúm ,hogy ő nyer nem rossz a szám,csak „a háttérkép” nem jön be nekem….EGY SZabó Leslie-s ledfallal tökéletes lenne…(A HOGY SEGÍTHETNÉK C számé).Oter planet csak azt nem tudom miért pontoznák fel…35 öt érdemelt volna max .A másik 3 nem tudom-bárki befuthat osonópályán…(NLE,MUJAHID ZOLI, O .GERGŐ,Antal TimiTóth VERA,..akáR Szűcs Gabi IS

 • rgbvt

  Alapvetően Boggiera szavaznék, de nekem nem tetszett az elődöntőben.

  1) fontos az előadó karizmája, semmi nem jött át belőle. Ez nagyban annak is köszönhető, hogy amilyen arckifejezéssel kezdte a dalt úgy énekelte végig. „Karót nyelt effektus” Bécsben is nagy hátrány lenne, mert „nem szeretető karakter” érzetét kelti.

  2) a dal nem építkezett annyira, mint pl. az akusztikus változatban, ott egyedül felépítette a dalt, tök jól, míg az élő műsorban az építkezés nagy része abból állt, hogy a vokalisták bekapcsolódtak.

  De a döntőben ott lenne a helye.

 • Mona42209

  Miért van az, hogy egy-egy dalra ráhúzzuk „mert ez biztos döntős, avagy biztos nem jut be Bécsben”. Honnan tudjátok? Semmit nem lehet előre tudni ki hogyan szerepelne, ha kijutna. Ki gondolta volna ByAlex bejut a döntőbe és pláne 10. lesz. Vagy tavaly a Holland dal 2. helyezett lesz?

  Itt maximum arról beszélhetünk kinek mi tetszik vagy mi az ami megfogta avagy nem abban a számban.

  A lényeg, hogy bárki jut ki így vagy úgy (zsűri illetve közönség által) annak szurkolni kell és 100%-ig melléállni.

  Aki nekem tetszett az ED-k folyamán Szabó Ádám (szerintem úgy ahogy van egy kerek egész volt az egész produkció), Boggie (szintén hangilag tetszett, a színpadon kicsit változtatnék), a szám miatt Antal Timi (ott már több volt a hamis hang, de egy dinamikus szám, látok benne fantáziát.)

 • Spiro

  Mondjuk Antal Timi kijut, 10-20 között végez, megveregeti mindenki a vállát, hazamegy és aztán mi lesz? Ezzel az egy számával bejárja majd Európát, kicsi az esély. Ehhez képest Boggie vagy NLE, mivel már eddig is felmutattak minőséget, esetleg bekerülhetnek a nemzetközi vérkeringésbe, még akár sikeresek is lehetnek. Ráadásul meg is gazdagodhatnak, ami nem utolsó szempont.
  Én azt mondom, ne csak egy jó dalt küldjünk ki, hanem egy lehetőséget is.

  • Erzsi

   Én igazán szeretem a NLE dalát, a házi szavazásunk első fordulójában a három szavazatomból az egyik az övék volt, de nem tudok annyira elfogult lenni velük szemben, hogy ne lássam a hiányosságokat. Zola még mindig becsukott szemmel ezerrel arra koncentrál a mikrofon előtt, hogy tisztán tudjon énekelni. Ez a hangi és előadói teljesítmény lehet, hogy elég egy koncerten, ahol saját rajongó tábora csápol neki, de sajnos már a Dal színpadán is kevés, nem hogy odakinn. Csalódottan vettem tudomásul, hogy ez az igazi bulis zene mennyire nem jön át a képernyőn. Valószínűleg nagy rádiós sláger lesz, de sajnos ennyi van bennük.

   • Spiro

    Ez igaz, hogy Zolának van hova fejlődni. Erre mondjuk lehetőség a következő két forduló is. Sőt az is lehet, hogy jövőre majd egy igazi bomba dallal indulnak és ők járnak a legjobban, hogy nekünk köszönhetően várhattak még egy évet. Sajnos nem látunk előre.
    De az is igaz, hogy saját szerzeményeik vannak, amelyek nemzetközi minőségűek.
    Szerintem azt nem lehet előre megjósolni, hogy milyen eredményt érnének el odakint. Döntő azért meglenne.
    Mindenesetre reménykedem a jobb Zolában most szombaton.

 • János

  Egyelőre Boggie és a Panastic! az én két befutóm. 🙂

 • betoven

  Remélem még nem késő szavazni (sítáborban voltam eddig):
  Szabó Ádám és Ív a 2 választottam. ((Boggie dala túl nekrológ-jellegű számomra, sematikus, nem építkezik, ezért nem is hatásos.))

 • B.Botond

  Nekem is Boggie a Wars for nothing a befutó.Azzal a dallal döntő esélyesek vagyunk a külföldi portálok szerint is

 • B.Botond

  Wolf Kati nagy kedvencem, de nem énekelt jól újra akár az elődöntőben Düsseldorfban.Erőltetett volt és nem működött nekem, pedig drukkoltam.Szabó Ádám remek volt de tucat a dal.Tóth Vera gyönyörűen énekelt egy átlagos balladát.Amúgy az idei mezőny 90%-a magyar kommerc, tucat, egy kaptafa, elég jó, nem bánt, de felejthető majdnem rögtön.És van Boggie akit én nem ismertem és nem tudom mekkora sztár Mo.-on de működik a dal, szép a lírája, jól van énekelve, felépítve és jól van előadva.Ezért nekem kiugrott a mezőnyből, jó csomagnak tűnik csak a ruházaton javítanék.Én egy Common Linets, Tom Dice vagy legalább top 10-et jósolok Bécsben…amúgy ezek a külföldi vélemények is, döntő biztos meglesz, a zsűri 100% továbbiviszi ha nem a nézők, de ugye az utóbbi időkben a nézők is megleptek az Eurovízión, lásd tavaly Common Linets, 0 esélyt adtak eleinte a fogadóirodák és 2 lett, vagy Anouk vagy Tom Dice 2010-ben szóval szerintem ez a dal amit ki kell küldenetek.Én szavazni fogok rá Erdélyből

 • Emdogh

  Szavatam: ÍV és Boggie, de csak szubjektivitásból. De ha azt nézem, ki tudna Keresztes Ildikó szavaival élve, „olcsó siker”-t elérni, akkor Spoon. Még akkor is, ha élőben nem tudnak énekelni. Csak playback. Max. leégünk, ha ott élő lesz a dolog. Akkor is, ha nem. Dehát, mi már az ilyenhez hozzá vagyunk szokva! 😀

  • Mona Lisa 29

   Ugy tunik a Spoon lesz az idei Vastag Tamas 🙂

   „Úgy gondoljuk, hogy , akik mindig is támogattak es támogatnak minket, megérdemelnek egy nagy ajándékot!:)
   A most szombaton legtöbbet szavazók között kisorsolunk 4 SZERENCSÉST, aki eljöhet velünk egy ÜNNEPI VACSORÁRA!
   Küldjetek el képernyőfotóval a szavazatokat üzenetben nekünk es igy kitudjuk sorsolni a vacsora partnereinket!:)
   Köszönjük szepen mindenkinek!
   Sok sok ezer puszi!
   Miki,Peti,Cici,Marci”

  • grafit

   Nem playback – félplayback az összes előadás, de ezt Ti is tudjátok. Attól még gyalázatnak tartom, hogy egyáltalán 30-ba bejutottak. Ennyit a műsor hazai popkultúrát nemesítő szándékáról:)))

 • karamata

  Ide írok, mert ez a legfrissebb cikk.
  Segítség kellene. Van pár kérdésem, meg egy fogzó kisgyerekem, aki miatt nem alszok, és időm nincs még guglizni sem, sem keresgetni az oldalon. Megtenné valaki, hogy válaszol nekem pár kérdésre.
  – Miért Tatár Csilla a műsorvezető? A csatornaváltási mizériája eljutott hozzám, mert a csapból is ez folyt, na de azt nem tudom,hogy miért nem Novodomszky Éva vezeti? Vele mi lett? Erről semmi infóm nincs.
  – 5 zsűri általi továbbjutó van? És csak 1 közönségszavazatos? Eddig nem 3-3 volt?
  Valamikor erre tévedek újra, köszönöm, ha valaki válaszol!

 • Zsuzsanna Jackson

  Kedves Pitbull. Ismét megnevettettél, puszi.

 • Gergő

  Mindenkinek jó szórakozást az estéhez! 🙂

 • Morgo

  Ezek után fenyegetőtő rémként magasodik a Spoon kimenetele! Bár megérné, mert az Bécsben akkora égés lenne, hogy talán végre észbe kapna a Rákay féle banda!

 • maja6

  Kedves Kitti ne örülj ennyire itt vagyunk.

 • zigbor

  Azért abban nagyon bízom, hogy Gundel marad a kommentátor az eurovízión és nem a Harsányi ‘Majdszétesekolyanlazavagyok Levente fog menni Bécsbe hablatyolni a közvetítéskor.