Naptár

2015. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: Az első középdöntő eredményei

spoon_kd1Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este 9 dal versenyzett a döntőbe jutásért, belőlük hármat a zsűri, egyet pedig a közönség juttatott tovább. Gyakorlatilag a pontszámok alapján a top 4 jutott tovább, így megvan a február 28-i döntő mezőnyének 4 produkciója.

Lássuk az este pontjait!

Dal Pontszám Közönség pontja ESCH helyezés
Szabó Ádám – Give Me Your Love 47 9 2
Csemer Boglárka Boggie – Wars For Nothing 47 9 1
Mujahid Zoltán – Beside You 43 7 8
Spoon – Keep Marching On 41 8 4
Antal Timi – Woke Up This Way 39 8 3
Karmapolis – The Time I Now 36 6 9
Pankastic! – Kicsi a világ, de nagy világ 34 7 6
New Level Empire – Homelights 33 8 5
Tóth Vera – Gyémánt 32 7 7

Az első középdöntő eredményei (összpontszám, ebből a közönség pontszáma, végül az old.eschungary.hu tippje)

Olvasóink négy előadóból hármat sikeresen megtippeltek. Folytatás jövő héten!

59 hozzászólás A Dal 2015: Az első középdöntő eredményei

  • Iza

    Szabó Ádám isteni, ha most kéne egy nevet mondanom, akkor Ő lenne. Boggie továbbjutásától nem vagyok oda, de várható volt, Mujahid Zoli meglepetés, nem számítottam rá, a Spoon meg engem nem zavar 😀
    Tóth Vera és az NLE kiesésének örülök a leginkább.

  • Gergő

    Érdekes lesz a döntő. Nem tudom ,hogy meddig fogják a Spoont ennyire nyomni. Nem szeretném, ha a jó/(jobb) daloktól elvenné a lehetőséget… Abban bízom, hogy nem válogatják be a legjobb 4-be, mert akkor tuti ők mennek…

  • KevinGreen

    Az én sorrendem:
    1. Boggie (Még mindig az egyik nagy favoritom.)
    2. Mujahid Zoli (Kifejezetten tetszett az előadás és a dal is most, megérdemli a döntőt.)
    3. Antal Timi (Nekem volt benne valami, ami miatt továbbjuttattam volna, pedig a refrén érdekes volt egy kicsit számomra.)
    4. Spoon (Nem igazán szerettem őket a televíziós tehetségkutatóban sem amiben voltak, de most sokkal jobban tetszettek, mint múltkor és így nem zavar hogy továbbjutottak)
    ———————————
    5. Szabó Ádám (Érte se különösképpen rajongok, de jobban tetszett most, mint múltkor, de nekem nem volt benne a TOP 4-ben.)
    6. New Level Empire (A dalt jó hallgatni, ha rádióban szól akkor is szívesen meghallgatom, de ez így az Eurovízión nem hiszem, hogy működne, főleg hogy szerintem is ez gyengébb dal, mint a tavalyi.)
    7. Pankastic! (Érdekes formáció, dallamvilág, de egyszer-kétszer jó hallgatni, Eurovízión nem tudom mit váltana, váltott volna ki, de ebben most ennyi volt.)
    8. Tóth Vera (Nekem a refrénje fülbemászó volt első hallásra is, de összességében semmi több.)
    9. Karmapolis (Nekem egyáltalán nem tetszett, legyen ennyi elég.)
    Összességében az én sorrendem csak egyel tévedett a végleges sorrenddel szemben, viszont akiben tévedtem az Szabó Ádám továbbjutása volt, sőt nem is hogy tévedtem, mert tudtam hogy a zsűri felpontozza, csak én nem szerettem volna őt, helyette szerettem volna inkább Timit. :/

  • Tanti

    Na a tegnapról.
    Antal Timi:Sokkal jobban tetszett mint eddig,igazából viszont semleges számomra a kiesése.
    Karmapolis: Gyenge,nem kár a kiesésért.
    Tóth Vera:Kitartok mellette,tetszett.Csalódott vagyok a kiesése miatt.
    Mujahid Zoli: Nincs vele semmi bajom.Meglepett egy kicsit a továbbjutása. Összeségében megérdemelten jutott be a döntőben,de nem küldeném Bécsbe.
    Spoon: Múltkor jobbak voltak,mivel a zsűri nem viszi (elvileg) a Top 4-es fordulóba és a dal is tetszik így örülök hogy továbbjutottak.
    Szabó Ádám: Ne.Ne őt. Mérhetetlenül csalódott leszek ha ő megy(vagy ha OG).Túl van pontozva a dala.Most őszintén ez a dal mióta van egy szinten a Wars for nothing-gal? (47 pont).
    Pankastic!:Kellemes dal,de szerintem nem sok esélyünk lehetett volna vele kint.
    Boggie: Katarzis nincs nálam,de tartom olyan erősnek most már hogy nyugodtan kiküldeném Bécsbe.Szabó Ádám hozzá képest sehol sincs.
    New Level Empire:Nem volt rossz.De nem csoda hogy kiestek. Pierot szerintem túlzásba esett.

    Az este sorrendje nálam:
    1.Boggie
    2.Tóth Vera
    3.Muijahid Zoltán
    4.Spoon
    5.Pankastic!
    6.Antal Timi
    7.New Level Empire
    8.Karmapolis
    9.Szabó Ádám(nem tudnák neki őszintén örülni ha őt küldjük)

    Jövőhéten három dalnak tudok szurkolni igazán: Mesmerize,Ne engedj el,Úgysem felejtesz el.Sajnos utóbbi fix kieső már most.

  • gaboca701

    Szerintem Szabó Ádám az igazi meglepetés.
    A legtöbb dal sokkal gyengébb élőben, mint csak hallgatva.
    A jó dalok közül elvétve van olyan, ami ugyanolyan profin szól a színpadon is. /pl. Boggie/
    Szabó Ádám az egyetlen, akinek a dala sokkal-sokkal jobb élőben,
    Előtte a dalra nem is igazán figyeltem fel / és szerintem nem is tartozik a legjobbak közé/, de ez a srác tud valamit, átüt az előadása.
    Nem véletlen a holtverseny, gondolom köztük fog eldőlni a kijutás /csak nehogy Oláh Gergő is top4-es legyen!!!!!!!!! /.

  • schanc

    A tegnapi adás sok szempontból pozitív volt:
    – Tatár Csilla egészen kezd belejönni a műsorvezetésbe, Jenő meg is orrolt rá, amiért belefojtotta a szót 😀
    – a zsűri egyszerre pontoz, yeah!
    – alapjában véve jobb színvonalúak voltak az éneklések, Antal Timi pl. fényévekkel lépett előre ezen a téren.
    – a dalváltoztatások is hozzá tudtak tenni a produkciókhoz, bár itt inkább vegyesek voltak az eredmények.

    A mezőnyről annyit, hogy nagyrészt elég érdektelenek számomra továbbra is a dolgok, Ádám és Boggie produkciója megérdemelten emelkedtek ki, Mujahid Zoli meg a többi között valóban még a legkorrektebb volt. Negyediknek inkább Timit vagy a Pankastic!-ot vittem volna tovább.

    Tóth Vera kiejtése meglepő volt, de könnycseppeket nem ejtek érte. Pierrot kritikája meg a NLE felé kemény, viszont nagyon egyet tudtam érteni – amíg Zola az énekesük, ilyen versenyben ne számítsanak sok jóra.

  • rocknish

    Meglepő az eredmény számomra, de nem rázott meg igazán a dolog. Boggie győzelmében már nem vagyok olyan biztos, Szabó Ádám is odaérhet (a közönség reakcióit figyelve, nem szubjektív vélemény). Antal Timi átdolgozása nekem nem jött be. Az akusztiknál a fokozatosságot emelte ki a többség, hogy szépen építkezik a dal. Hiába vették át az elejét, a refréntől megint az a kiabálós, tinipop volt, nulla átmenettel. Vera utolsó helye meglepetés volt, azt hittem, hogy jobban alárakják a döntős helyet.
    A jövőhétre egyelőre csak annyi a tippem, hogy Oláh Gergő és a Passed nem fognak olyan magas pontszámot elérni, mint az első körökben.

  • peetee

    Akkor leírom a véleményem:

    Boggie: Powerpoint-prezentáció, altatódal-aláfestéssel.
    A háttérrel egységesítik, mire gondoljanak az emberek, miközben a dalt hallgatják. Nem helyes. Milliók fogják nézni a műsort és ez a szöveg sokféle gondolatot ébreszthet bennük…
    Összességében a Wars for Nothing-nak kioktatás-szaga van, Európa pedig alig várja, hogy megleckéztessük őket… megint… pont mi.
    A dal maga pontvadász és utolsóként küldeném ki Bécsbe.
    És ha gyakorlatiasra vesszük, akkor melyik szakmai zsűri adna pontot erre a dalocskára? Azokra a pontokra pedig nagyon nagy szükségünk van.

    Szabó Ádám: Érzem én, hogy ez a dal nagyot szól, de már amikor felhangzik, azon kezdek agyalni, hogy miért nincs rendes szövege, agybajt kapok a negyedik give me your love-nál, eszembe jut a videója, ami szerintem nagyon béna és folyamatosan az jár az eszemben, hogy ez európai szinten egy égés.
    Viszont a srácról elhiszem, hogy tényleg szerény, és aranyos, ahogy szerelmes, szóval maga az ember megvett magának 🙂

    Mujahid Zoltán: ezt a számot szeretem. Tényleg mint egy európai előadó, biztos énekes, biztos háttér, biztos vokál. Bírom az összképet úgy egészében. Persze azt nem tudom eldönteni, Eurovízióra való-e a dal maga. Szeretném, ha így lenne.

    Spoon: Jó szám ez, itthonra. A háttér mutatós, jó nézni, felvidulok tőle 🙂

    Antal Timi: A favoritom volt. Jó hang, tökéletes megjelenés, megnyerő személyiség, jól kidolgozott dal 🙂 Mérges vagyok.

    Karmapolis/Pankastik!: Nem is nagyon emlékszem rájuk.

    NLE: Nem a legjobb számuk, megérdemelték a kiesést.

    Tóth Vera: Nem vagyok oda sem a dalért, sem az előadójáért, nem bánom, hogy nem döntős, de ez az utolsó hely elég durva. Persze biztos nem így akarta a zsűri sem.

    Remélem, a második középdöntőben nagyobb szerencsém lesz 🙂

    • betoven

      peetee:”Boggie: Powerpoint-prezentáció, altatódal-aláfestéssel.
      A háttérrel egységesítik, mire gondoljanak az emberek, miközben a dalt hallgatják. Nem helyes. Milliók fogják nézni a műsort és ez a szöveg sokféle gondolatot ébreszthet bennük…
      Összességében a Wars for Nothing-nak kioktatás-szaga van, Európa pedig alig várja, hogy megleckéztessük őket… megint… pont mi.
      A dal maga pontvadász és utolsóként küldeném ki Bécsbe.”

      Egyetértek Veled. még annyit: hogy a mély regiszter nem jön ki neki se dallamban, se szövegben, rossz levegővétel miatt szétszabdalt dallam, – a vokál nem teljes egészében hallatszik, – régmúltat felidéző 70-es évekbeli diák-színpados koreográfia, – iszonyú pocsék fellépő ruha + színpadi kép.
      Na, de mit mondott a zsűri? Többek között politikai üzenete van a dalnak a jelen helyzetben.

      Hát kérem szépen, én személy szerint nem akarok olyan dalt kiküldeni egy európai dalversenyre, aminek politikai üzenete van – ezért mint magyar állampolgár nem szavazok olyan dalra. Nem kell a macska bajszát húzogatni, mert hátha felébred, és akkor jövünk rá, hogy nem macska, hanem tigris. Persze azzal tisztában vagyok, hogy nem én döntök, de ez az álláspontom. A Magdi által emlegetett Pink szám (3. elődöntő) pedig nem egy másik állam államelnökének szólt, hanem a sajátjának – na és ez nagy különbség!!!

  • János

    Egy kis értékelés tőlem:

    Antal Timi: Az akusztikus verzió sokkal kellemesebben hangzott,mint a refrénnek a tányércsörömpölős része. Több hamis hang volt még mindig. Érdemes lenne csiszolgatni a produkción a későbbiekre nézve.

    Karmapolis: Harmatgyenge minden tekintetben.

    Tóth Vera: Nagyon erős előadás volt. Nem értettem a párhuzamot Conchitával, Vera egy pillanatra sem engedett el a dal közben,így nem tudtam semmiféle hasonlóságra gondolni. (Ebből is látszik,hogy a zsűri kb. 20x hallotta már az összes produkciót,és könnyedén kizökkenve az aktuális előadásból ilyeneken gondolkoznak.)

    Muhajid Zoli: Semmi érzelem nem jött át, pedig Zoli nagyon igyekezett. Hiába, maga a dal nem engedi ezt, ráadásul az angol még felszínesebbé tette számomra.

    Spoon: Az elődöntőben hangilag erősebb volt, a középdöntőben inkább erőlködés lett belőle. A tini szavazók igen előnyben vannak, remélem végül nem csak a kislányok fogják eldönteni az ország képviselőjét.

    Szabó Ádám: Give me your love love love, I need your love love love – Rákay Philip kritikája hol maradt? 😀 Most komolyan,ha az ember kiáll egy vélemény mellett,akkor 5 percenként ne váltogassa az álláspontját. Ez a dal ugyanabban a kalapban van nálam mint Mujahid Zolié.

    Pankastic!: Még mindig nagyon kedvelem a formációt, áradt a jó hangulat.

    Boggie: Megállt a levegő, az egész jelenség olyan érdekes. Nálam ő a befutó, és főleg idén méltón is képviselhetné Magyarországot.

    New Level Empire: Előző sikerek meglovagolásának éreztem.

    Az én továbbjutóim ők lettek volna:
    1.Csemer Bogi
    2.Tóth Vera
    3.Pankastic
    4.Antal Timi
    ( A lányok taroltak?!:) )

  • borso

    Tetszett a tegnap este. A kórus az elején tuti volt, elkapott a nosztalgia.
    Boggie nem jött be annyira mint először, de minden bizonnyal azért van, mert már nagyon sokszor meghallgattam a dalt vagy álmos voltam. Most megnéztem megint és tetszett. A „fa arcról” csak annyit, hogy a hangja teljes mértékben kompenzálja. „Himnusz-szerű” a dal, ezért nem is kell több. Csak rá figyelek, a háttér és a kórus ellenére. Hát sajnos ahogy olvasom nem mindenkinél tudja ezt elérni, remélem a többségnél igen.
    A Spoon… 🙂 Hát nekem egyre jobban tetszik. Amikor anno meghallgattam az első 30 másodperceket, munkába menet akaratlanul ezt kezdtem el dúdolni… „szégyen”, de ez van. Dánia nyertes dalához viszonyítva a mi fiaink sokkal jobban megérdemlik a plüssmacikat. 🙂 Ezzel próbáljatok meg vigasztalódni.
    Meglepő módon Mujahid Zoli is tetszett. Talán jobban mint Szabó Ádám. Bár tök mindegy. Hát röviden ennyi a tegnapról.

  • motholev

    Sajnos, egyre többen elhiszik, hogy azok a dalok, amelyek tovább jutottak, azok jók. Bécsben valószínűleg mind elvérzik az elődöntőben.

    • grafit

      az a szomorú, hogy egyáltalán nem biztos

    • borso

      Hát én nem hiszek semmit…. az idei mezőny legtöbb dala között színvonalban alig van különbség… Az ikrek dala sokkal jobb a két fiú bandánál.. (dehát képtelenek voltak lazulni). Élőben a Spoon legalább vidáman bugyuta… 🙂 és tényleg jobb mint a dán győztes… na most meg az orosz nagymamák jutottak az eszembe… 🙂 na tessék…

    • borso

      amúgy ne rezeljetek be! nem kerülnek a 4 közé.. 🙂 Illetve hát szorítsunk a Passednek ha ezt mindenképpen el akarjuk kerülni… Még van Kati… vagy Oláh Gergő?… hmmm.. hát ez a fene nagy helyzet…

  • Gergő

    Én már látom szemeim előtt a top4 döntőst : Boggie, Szabó Ádám, Mujahid Zoli és Oláh Gergő. Erre fogadni mernék.

    • Tanti

      Ha ez így lesz akkor Oláh Gergő fog menni szerintem.És akkor már biztos a döntőben a top 10-es helyezés mert az ország hangja,pazar dal, jó színpadkép, vagy mégsem… és remélhetőleg előfordulhat hogy lepontozzák OG-t úgy mint mondjuk szegény Verát.Boggie és Szabó gívmijorláv Ádám biztos top4-es,szerintem Wolf Kati és a Passed lesz a másik kettő.Ha így lesz ahogy én remélem/gondolom, akkor mindegy ki megy csak ne Ádám(nem szeretném ha összeesne a bécsi színpadon, annyit izzad meg nyilván a dala is számomra egy nagy nulla)

  • Gergő

    Pierrot feldobta a labdát, az NLE pedig visszaütötte… 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=-gzSHbrfg2w

  • Boggienak nagyon örülök, most már egyértelműen őt küldeném! Nyerni ő sem fog, de vele szerintem biztos a döntő.
    Szabó Ádám nem rossz, szerintem ő is döntőbe tudna jutni, de igazából semmi különleges.
    Mujahid Zolit egyáltalán nem értem, szerintem nagyon gagyi ez a dal, fogadni mertem volna, hogy már az első körben elvérzik, most meg a döntőbe jut… Nyerni biztos nem fog, kizárt hogy sokan szavaznának rá.
    Spoon… Nem rossz, tényleg, de voltak náluk jobbak. Az utolsó négyesbe biztos, hogy nem rakják be őket, a zsűri se szeretné, hogy ők nyerjenek.
    Antal Timi nagyon megérdemelte volna a továbbjutást, tegnap sokkal jobb volt, nekem ő volt a kedvencem.
    Tóth Vera dalából kihozták most a maximumot, de jobb, hogy most kiesett, tényleg túlságosan hasonlít Conchita dalára.
    Zolára nem az arrogáns jelzőt használnám, inkább nagyképű, de nagyon, nekem se szimpatikus. Nem juttattam volna tovább az NLE-t, nem volt olyan jó ez a dal.
    Meglepődtem volna, ha a Karmapolis és a Pankastic továbbjut, én már az első körben kiejtettem volna őket.

    Jövő héten Oláh Gergő szerintem ugyanúgy jár, mint Tóth Vera, hasonló véleményeket kapott az előző körben. A közönség viszont lehet, hogy továbbviszi. Sokkal kiszámíthatatlanabb lesz az a középdöntő, én csak Wolf Katit gondolom biztos továbbjutónak, de remélem még továbbmegy a Passed és Gájer Bálint is, bár utóbbira kevés esélyt látok.

  • zigbor

    Háborús Bogit Bécsbe! 🙂
    Habár ezen véleményem még függ attól, hogy a Passed miként szerepel szombaton! 🙂

    ..és még egy kérdés. Van valami jelentősége Boggie fellépőruhájának? Nálam egyedül ott vérzik el a színpadkép. Nagyon fura az a bordó bőr ruha..

  • zigbor

    Sugároz.. a szemembe! 🙂 Remek.

    Csak ne jegyezzék meg úgy, mint anno Ádok Zoli fellépőruháját, amit ha jól emlékszem egy „kedves különdíjjal” jutalmaztak. 🙂

  • Zso

    Most azt gondolom, hogy Boggie, Mujahid Zoli, Szabó Ádám,( és majd jövő héten gondolom továbbjut Wolf Kati)közül bárki kimehet Bécsbe. A 30-as mezőnyből a legjobb dalok, nyerés kizárt, de döntő inkább meglesz, mint nem.
    De azért egyre figyeljenek nagyon de nagyon oda.
    A FELLÉPŐRUHA!!!
    Boggie sürgősen cserélje le a döntőre ezt a ruhát. Valami iszonyat. Nem is illik a dalhoz, meg nem is szép.
    Egy rossz fellépőruha tönkreteszi az egész előadást!
    Szerintem súlyos pontveszteségek léptek fel pl. az alábbi esetekben:

    -Ádok Zoli: éppen nem volt rossz dal, de a ruha…
    -Wolf Katiéknál az az idétlen világító ruha. Ha nem ez lett volna,5 hellyel fentebb végzett volna.
    -Moran Mazor. Imádom a dalt, de az a szemüveg, meg a ruha, amibe belepaszírozták…
    -Tijanának tavaly az a nadrágkosztüm, vagy mi, meg a haja. A nők felejtsék már el, hogy szexi az egyik oldalt majdnem kopasz fej, másik oldalon meg 5 kg haj.
    Most ennyi jut hirtelen eszembe.

  • Orsolya333

    Igazad van Zso, ezen már én is sokat gondolkodtam.
    Örülök, hogy Boggie és Szabó Ádám bejutottak a döntőbe, Mujahidról még nem vagyok biztos hogy ott a helye.
    A Spoon helyett én biztos Antal Timit vittem volna tovább, bár érte amúgy is mindegy már, úgysem nyerte volna meg, azért az egy fordulóért meg fölösleges lenne.
    Boggie meg tényleg cserélje le a ruháját, persze nem egy abroncsos estélyire gondoltam, csak valami vállalhatóra.

    Pieorot nagyon keményen odamondta a NLE-nek, csak úgy megjegyzem, hogy Ő sem egy olyan nagy világszínvonalú énekes.

  • betoven

    Most csak Szabó Ádámról:

    – gratulálok, neked szurkoltam!
    – szép énekhang
    – tiszta intonálás
    – férfias hang
    – nagyon jó ének-technika végig (sokszínű megoldások)
    – jó kiállás
    – klassz megjelenés/összkép
    – erő (a finom, halk részeknél sem esik össze)
    – a dal tökéletes felépítésű, jól építkezik, van kiteljesedése
    – biztos előadó (mely fakad a kiemelkedő zenei múltjából is, és a zeneakadémiás jelenéből is)
    – 12 pont 🙂
    – az első középdöntőből Te vagy nekem az abszolút favorit,
    – sok sikert!!!

    Hajrá Ádám!

  • lil71

    A tegnapi adás valahol szomorú is volt. Röviden összefoglalva azok jutottak tovább, akiket Pierot szeretett volna. Érdemes ilyen szempontból megnézni a pontozást. A másik érdekesség, hogy a három nézők által tovább küldött produkciót egy elődöntőbe tették – nem volt nehéz kitalálni, hogy háromból csak egy jut tovább. Megkockáztatom arra is lehetett előre fogadni, hogy a Spoon lesz most is a nézői kedvenc.

    • Kristinna

      Sajnos egyértelmű volt – legalábbis számomra -, hogy a Spoon fog vigaszágon továbbjutni. Mint ahogy azt már több kommentemben is leírtam, én egyáltalán nem tartom jónak a dalukat, így nem is örülök annak, hogy ismét továbjutottak…

  • Klaris

    Szabó Ádám: Semmi különös nincs a dalba. Sem a szövegben. Úgy éreztem, mint 2013-ban Vastag Tominál, hogy elhitetik vele, hogy tényleg megnyerheti. Még a ruhája is olyan volt. Oké megnyerheti, de nem sok esélyt látok rá. Emberileg becsülöm, de a produkció felejtős.

    Antal Timi: Nagyon jó volt. Tetszett. Ruhája, haja, rendeben volt. Tovább juthatott volna.

    Spoon: Nem tetszett ez az öltönyösdi. Nem volt már olyan felhőtlen,szabad a produkció, zsűri jól áthipózta őket. Viszont a végén a plüssmacik egész jók voltak. Nesze neked Pieró 😀 Továbbjutásuk pozitívan hatott nem gondoltam volna, de nincs bajom vele. Nővérem(35) az emeleti fürdőszobából ujjongott, hogy tovább mentek. Hallatlan 😀 Nem is nézi a Dalt…(elvileg)

    Tóth Vera: Erőtlen volt még mindig. Ha nem foglalkozna, annyit azzal, hogy mit gondolnak róla az emberek, lehet kijönne az a csodás hangja. Fogyjon le, ha zavarja a súlya vagy olvasson kevesebb kommentet. El se hiszi magáról, hogy ő jó énekes. Nem értem komolyan, hogy így hogy lehet egyáltalán kiállni.

    Mujahid Zoli: Semmi extra. Számomra unalmas volt. Hangilag lehetne jobb.

    Karmapolis: Semmi extra.

    NLE: Csak pislogtam mikor Piero learrogánsozta Zolát. Azon gondolkodtam, hogy ez? Pont ez az ember beszél? 😀

    Pankastic: Örültem, hogy nem jutottak tovább. Vasárnapi ebédnél a csirkecomb mellé viszont elmegy.

    Boggi: Hamiskásan indult, de ugyanolyan szép volt, mint az elődöntőben. A ruhája tényleg rossz. Egy szép fehér ruha egy kis csilivilivel vagy gyöngyökkel jobb lenne (nem túl sokkal csak egy picivel meghintve). Háttérénekeseknek jót tett a változtatás, de kék szalag helyett piros jobban mutatna. Nem a kedvencem, de elismerem, hogy vele lenne esélyünk.

    Jövőhétre Passed és Ív produkciójára vagyok nagyon kíváncsi. De nem reménykedek olyan nagy fejlődésben :/

  • Mona42209

    Szabó Ádám: Bár nagyon korrekt és meglepően jó produkció volt, a már meglévő ESC dalok között úgy érzem nem sokra jutna. Akik először hallják azoknak nincs benne semmi különleges. Nekünk is csak azért tetszett, mert a sok hamis és széteső szám közül ez volt az első ami összhangban volt.

    Boggiet el tudnám képzelni Bogi ruhájában (lebegős piros, narancssárga ruha) ez a bőrszerkó nagyon zavaró. A vokál pedig inkább olyasmibe mint Maria Serifovic Molitvája alatt. Amúgy a dal szép, akár még különleges is lehet. Sajnos nem lehet megjósolni mi lesz Bécsbe, de ezzel döntősek lehetünk.

    Antal Timi nekem nagy kedvencem és sajnálom, hogy nem jutott be a döntőbe megérdemelte volna. Ez már véleményem szerint megjegyezhető szám lett volna az ESC színpadán. Kicsit még darabos volt, de májusra össze lehetett volna rakni egy jó kis produkciót!

    Mujahid Zoli, bár jól énekelt nekem unalmas az egész. Kicsit olyan mint Szabó Ádámé, de gyengébb kivitelben. Nem vittem volna tovább!

    Spoon, nekem hamiskás és erőltetett. Ha esetleg ez a dal jut ki,nem vagyok biztos hogy döntőznénk vele. Remélem nem jut a 4 közé.

    Pankastic, tényleg a 2015-ös Dal Honey Beast-je, különleges és szórakoztató, de csak nekünk magyaroknak.

    Tóth Vera, nagyon szeretem Vera hangját, szerintem nagyon szép. Nála nem kell attól tartani, hogy hamis. Ebben a számban sajnos nem tudta megmutatni mire képes. Kívánom, hogy találjon már egy szuper dalszerzőt, aki hozzá méltó számot ír. A lepontozást azért nem érdemelte meg!

    New Level Empire, rádióban szeretem, de egy ESC-n nem mutat valami jól. Jogosan nem jutottak döntőbe. Bár Zola most jobb volt, mint tavaly.

    Karmapolis, abszolút megjegyezhetetlen, semmilyen szám. Csodálom hogy idáig is eljutott.

    Továbbjutóim: Szabó Ádám, Antal Timi, Boggie a többiben nem éreztem lehetőséget.

  • Kristinna

    Sajnálom, hogy Antal Timi nem jutott tovább. Nekem valamiért bejött a dala. Sőt, szerintem a középdöntős előadása fényévekkel jobb volt annál, amit az elődöntőben produkált. De hát, ez van sajnos.

  • Maci

    Annyira jó volt hallani Pierrot kommentjét a New Level Empire daláról! Szívemből szólt, csak én nem tudtam volna olyan szépen és pontosan megfogalmazni, mint Ő…

  • anee37

    Nekem 75 % -ban bejött a megérzésem.A NLE nem jutott tovább kicsit bosszamtó volt,hogy a Pierott lepontozta 4 re…(Én is csak ennyire tartottam a 90 es évek közepén a dalait!!!)Mérgemben 10-es adtam a Nle-nek..Lehet h megosztó de ennyire nem rossz ez a dal…Spoon nem tudom miért került be Tul sok afütyülés benne..

  • betoven

    Sziasztok, légy szí segítsetek nekem 2 témában!

    I. Nem értem az idei A DAL 2015. telefonos nézői szavazás ponttá minősítését. Elolvastam a szabályzatban leírtakat, de nem értem.

    Tavaly (állítólag) pusztán a betelefonálás/sms-küldés alapján kaptak szavazatokat/pontokat a versenyzők – bár tavaly sem értettem, hogy miért nem lehetett konkrétan tudni, hogy XY pontosan hány db nézői szavazatot kapott. Tényleg miért nem?

    Na, de az ideit meg végképp nem értem. Ugyanis itt nem az sms-szám volt a döntő, hanem az azon beküldött pontok nagysága, na de ez is összesítve-átlagolva-kerekítve? Hogyan?

    Túlzott elvárás az, hogy konkrétan közöljék az XY-ra adott pontos (!) számadatokat, és azok átváltását-kerekítését?

    II. Szerintetek mi jelent az, hogy egy dal „tipikus eurovíziós dal”?

    köszi a segítséget előre is!

  • anee37

    Szerintem a követező top 4 lesz:Boggie,Ádám,Volf Kati, -ezt 80%-ra biztos és esetleg Passed ,OLáh Gergő v Bogi…Nem vettétek észre,hogy a „tehetségkutatósok egyeduralma ” ez? (Boggie-Csillag születik,ÁDám:X-FAKTOR ÉS CS.SZ,MUJAHID ZOLI:Megasztár,Spoon:X-FAKTOR)Meg kellene törni a hegemóniájukat:Passed ,v Szűcs Gabi nekik 9 v 8 a többire nem szavazok….Ha az eddigi 4 döntős közül kellene választanom akkor inkább SZABÓ ÁDÁM menjen Bécsbe.

    • Susuke

      Boggie „védelmében” talán annyit fűznék hozzá, hogy az ismertségét legkevésbé sem a Csillag Születik-nek köszönheti.

      De amúgy tökéletesen igazad van a tehetségkutatók tekintetében.

  • anee37

    Még pár szót szólnék Boggie ruhájáról..TÉNYLEG SZÜRNYŰ..Rúgja ki a stylistját!!!!Még Bayer Friderika 1994 -es fellépőruháját is jobban elképzelném rajta mint ezt…Vagy farmerben és egy fehér pólóban lépjen fel..Mint Magdi…

  • Spiro

    A Dal műsor nem arról szól, hogy a zsűri ossza az észt a fellépőkkel kapcsolatban. Pierott eltévelyedett! (van ilyen szó egyáltalán?) Különben is, szerintem alapvetően magából indul ki! Nem először döfte a fellépőkbe, hogy nem is alkotóművészek, hanem üzleti vállalkozók.

    • betoven

      Valóban nem egy szakmai zsűritől elvárható szakmai értékelés amit ők produkálnak. Ami az 1. középdöntőben elhangzott, az mindennek a teteje volt. Röviden: ha ilyen észrevételeik vannak, akkor minek válogatták be a LEGJOBB 30 DAL KÖZÉ? Vagy a középdöntőbe? (Tóth Vera, NLE) Egy jó polgári jogra szakosodott ügyvéd klassz szerzői jogi/személyiségi jogi pert indíthatna, megspékelve egy rágalmazás/becsületsértés perrel.

      Továbbá, az is érdekes, hogy közülük egyikük sem mérettetett meg ilyen jellegű műsorban, mert Magdi sem országos Dal-válogató miatt került ki az Eurovízióra. Pierrot átélt már valaha is szakmai zsűri véleményezést a hangját, személyiségét illetően? Csiszárról meg Rákayról nem is beszélve. És még lehet folytatni…

      Az nem „eurociki”, hogy a M. Zoli fellépő-ruhája dettó a Coldplay együttes frontemberének ruhájával? (Origo, 2015. 02. 10.)
      Az nem „eurociki”, hogy olyan előadók kerültek be a középdöntőbe, akik HAMISAN énekeltek?
      Az nem „eurociki”, hogy a O. Gergő dala felidézi a Stop c. dalszámot? (Ezt a zsűri is szóba hozta, és továbbjutott a dal a középdöntőre!)
      Az nem „eurociki”, hogy egy zsűritag olyant mond a 3. elődöntőben, hogy felállhatna a székéből és hazamehetne, mert megtalálta a legeurovizíósabb dalt – miközben még jócskán voltak vissza fellépők az aznapi műsorból?
      És még lehetne sorolni.

      • Spiro

        Nem lehet könnyű zsűrizni. Biztos én is előbb utóbb önellentmondásba keverednék.
        Mindenképp a zsűri javára kell írni, hogy a 3 korábbi Dalban, végül is sikeresen oldották meg a feladatukat. Compact Disco, Alex és KSA kiváló indulók voltak. Persze a végén a közönség dönt, de a zsűri is kell hozzá. Az más kérdés, hogy ha a zsűri választotta volna azt az egyet, akkor sem Alex (mert a My Baby ment volna), sem KSA nem ment volna (mert Bogi ment volna).
        Én a személyeskedő, okoskodó kritikákat tartom nem a műsorhoz méltónak.

        Úgy látom, hogy végeredményben mindenki, még Pierott is, tényleg a legalkalmasabb jelöltet keresi, és ez a legfontosabb.

  • Spiro

    A második középdöntőben nem látok olyan dalt, amit érdemes lenne kiküldeni, hacsak a Bogi dalának a második felét érdemben át nem írják vagy a Passed csodát nem tesz a színvonallal. Ezért én Boggiet támogatom, de még Szabó Ádámot tartom méltónak.

    Remélem, hogy a Spoon (mert a dal koppintás szagú) és Wolf Kati (mert már egy sokkal jobb dallal is, enyhén szólva sem sikerült) nem jut a 4 közé.