Naptár

2015. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: Az első középdöntő eredményei

spoon_kd1Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este 9 dal versenyzett a döntőbe jutásért, belőlük hármat a zsűri, egyet pedig a közönség juttatott tovább. Gyakorlatilag a pontszámok alapján a top 4 jutott tovább, így megvan a február 28-i döntő mezőnyének 4 produkciója.

Lássuk az este pontjait!

Dal Pontszám Közönség pontja ESCH helyezés
Szabó Ádám – Give Me Your Love 47 9 2
Csemer Boglárka Boggie – Wars For Nothing 47 9 1
Mujahid Zoltán – Beside You 43 7 8
Spoon – Keep Marching On 41 8 4
Antal Timi – Woke Up This Way 39 8 3
Karmapolis – The Time I Now 36 6 9
Pankastic! – Kicsi a világ, de nagy világ 34 7 6
New Level Empire – Homelights 33 8 5
Tóth Vera – Gyémánt 32 7 7

Az első középdöntő eredményei (összpontszám, ebből a közönség pontszáma, végül az old.eschungary.hu tippje)

Olvasóink négy előadóból hármat sikeresen megtippeltek. Folytatás jövő héten!

59 hozzászólás A Dal 2015: Az első középdöntő eredményei

  • Momo

    A második elődöntőben a Passedre vagyok nagyon kíváncsi. Remélem tiszta lesz, s akkor ők biztosan döntősök. Még Bogi nagy átalakulását, a dala megújulását várom, hátha. Sajnos Wolf Katit biztosan benyomja a zsűri. Nem örülnék, ha ő menne Bécsbe, s nem azért mert már volt, hanem azért, mert azóta sem fejlődött sokat előadásában. Van ebben a nőben valami hideg merevség. Nem tud hatni! Ha a múltkori szuper jó számot nem tudta sikerre vinni, úgy ezt az annál gyengébbet még úgysem tudná. Oláh Gergő nagyot énekel, de a dala nem tetszik. Azt sem szeretném, ha Gájer Bálint jó kis szvingje bekerülne a döntőbe, nem küldhetünk Bécsbe egy múltidéző amerikai dalt. Nekem a 18 közül abszolút nyerő a Boggie, vele bármilyen jó eredmény elérhető. Ha a Passed összeszedi magát, akkor ők is sikeresek lehetnek Bécsben. A Szabó Ádám jó, de ezzel a dallal legfeljebb a 10-20 helyek egyike néz ki, ami azért nem rossz. Mujahid dala nagyon igényes, jó zene, jól elénekelve, de nem tűnne ki a többi közül, elveszne. Spoon! Isten ments! Remélem nem kerülnek 4 közé. Ív dala még esélyes lehet, ha egy kicsit javítanak a színpadképen, előadáson. Majd meglátjuk.

  • Mona42209

    Sajnos én úgy érzem a Passed nem képes annyit fejlődni, hogy tisztán és erősen énekeljen. Még nagyon fiatalok és nincs mögöttük elég olyan tapasztalat, ami gyakorlásnak is megfelelő lenne. Azt elismerem, hogy jó és különleges zenei hangzású a szám, de ennél nem várok többet. Ami a maradékból (és továbbjutottakból) elég különleges és egyedi talán tényleg Boggie dala, színpadra vitelben és hangban nagyon jó Szabó Ádám, de az ő száma meg elég tucat. Katival kapcsolatban abszolút egyetértek az előttem szóló Momoval, bár nem rossz a száma.
    Majd meglátjuk lesz-e valakivel kapcsolatban meglepetés a 2. középdöntőben, már alig várom 🙂

  • Spiro

    Tényleg érdekes, hogy 2013ban a zsűri mindenáron a My Baby-t akarta kiküldeni, míg 2014ban nem a My Baby-nél jobb dalnak a tartott Running küldte volna, hanem a We all-t. Még jó, hogy van közönség! Szerintem kimondottan jól járt velünk KSA, hogy várhatott még egy évet. Remélem, hogy a NLE-vel is így lesz.

    • grafit

      Nagyon csodálkoznék, ha a zsűri nem alélna el Bogi új verziójától – bármilyen is lesz. Valahogy megint meg fogja úszni a közönségszavazást és ha sokat sulykolja a zsűri, egyszer úgyis sikerül megetetni a néppel.

  • Spiro

    Szerintem is, Oláh Gergő száma túlságosan emlékeztet Sam Brown: Stop-ra, így „a remélem, hogy nem jut be a 4 közé” kategóriába a Spoon és Wolf K mellé Oláh Gergőt is felveszem.

    • Spiro

      Ettől függetlenül egyre jobban tetszik Oláh Gergő dala, szerintem a magyar piacra semmi probléma vele, csak tényleg ciki így kiküldeni.