A Dal 2015: A második középdöntő eredményei

hungary_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

Ma este újabb 4 dallal lett feltöltve a jövő heti Dal döntő mezőnye. A zsűri – ás 20%-ban a közönség – 3 dalt küldött a döntőbe, egy dalt pedig tisztán közönségszavazás juttatott tovább.

Dal Pontszám Közönség pontja ESCH helyezés
Wolf Kati – Ne engedj el 44 8 2
Passed – Mesmerize 43 7 1
Ív – Fire 41 7 4
Other Planet – Untold story 40 7 7
Oláh Gergő – A tükör előtt 39 7 3
Gájer Bálint – That’s how it goes 38 8 6
Dallos Bogi – World of violence 38 8 5
Éliás Jr. feat. Fourtissimo – Run to you 37 7 9
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el 33 6 7

Az old.eschungary.hu olvasói ismét három dal tovább jutását találták el.

A jövő hétvégi döntő mezőnye:

Csemer Boglárka Boggie – Wars For Nothing
Gájer Bálint – That’s how it goes
Ív – Fire
Mujahid Zoltán – Beside You
Passed – Mesmerize
Spoon – Keep Marching On
Szabó Ádám – Give Me Your Love
Wolf Kati – Ne engedj el

A fenti listát a zsűri elfelezi, és a megmaradt négy dal közül a közönség közvetlenül fogja kiválasztani a Dal 2015 győztesét.

62 Comments

A jövő heti zsűri által választott 4-be én mindenképp beraknám Gájer Bálintot, Csemer Boglárkát és Szabó Ádámot. Bármelyikük dalát szívesen látnám Bécsben.

Tetszik a 3-as csoportod! Megegyezik az én választottaimmal, Mujahid Zolival kiegészülve meg is van a 4. A youtube-ra feltöltött videómban is ők vannak a Top4-ben, a következő címmel: Eurovision Hungary 2015 A DAL – my top 18. ((február 8)) – Milyen kár, hogy a lottón nemcsak ennyi lehetőség van… 😉

Szerintem Boggie , Szabó Ádám és Wolf Kati biztosan benne lesz a TOP4-be.
A negyedik továbbjutó, attól függ hogy a Passed énekesnője hogy énekel, ha jól övé a negyedik pozició, viszont ha nem énekel jól Mujahid Zoli fog bekerülni a 4 közé.
Hajrá Boggie!

A középdöntők alapján akiket szívesen látnék Bécsben:
1. Boggie: Szerintem nem is kell magyarázni 😀
2. Ív: Nagyon meggyőzött a középdöntőben, az eltorzítással együtt is, de remélem kiveszik a táncot és beraknak valamit, dobokat vagy valami tüzet 😀
3. Gájer Bálint: Ha leveszik a GB-t, szerintem egy Top15-öt meg lehet csípni ezzel 😀
4. Wolf Kati: Valahogy még erősebbé kellene tenni ezt a dalt.

Jövőheti TOP 4: Szabó Ádám, Passed, Boggie, Wolf Kati, ami szerintem a harmadik elődöntő óta borítékolható. Remélem nem Szabó Ádámmal nyeretik meg.

Jövőheti top4: Szabó Ádám, Boggie, Wolf Kati és Ív
Passed-et nem merik beletenni az ének miatt, Gájer Bálintot nem küldhetjük, ez az egész Nagy Gatsby-re hajazás ( háttér ) nagyon lejárt már, tavaly volt minden második szalagavatós osztálytánc huszas évekbeli.
Személyszerint nekem Boggie dala nagyon közhelyes és lerágott csont, nem is tudom felidézni a dallamát sem.
Wolf Kati dala teljesen ugyanolyan, mint a düsseldorfi.
Szabó Ádám oké.
Ívnek drukkolok, remélem az előadás továbbra is ilyen tendenciában fog javulni. 🙂

Először a tegnapi kiesőkről:
Other Planet: Rettentő hamis volt és unalmas, nem kár értük.
Oláh Gergő:A produkció a végére teljesen sz-é-te-s-ett,össze vissza énekeltek a vokalisták és Gergő is,nagy ordibálás lett a vége.Örülök hogy végre kiesett.
Dallos Bogi:Énekileg fejlődött,egész jó volt,de mindegy volt számomra mi lesz vele…kiesett,nem nagy kár.
Éliás Gyula Jr.:A változás nem változtatott a dalon nálam,semmi keresni valójak sem volt a középdöntőben sem.
Szűcs Gabi:Jó volt,de nem ide való bármennyire is tetszett.

Továbbjutók:
Wolf Kati:Nem tudok belekötni,jó volt,örülök neki.
Passed: Nem tetszett az ének az elődöntőben sokkal jobb volt,nem tudtam élvezni a dalt miatta,visszakérném az elődöntős éneket ruhákat és hátteret is.De azért örülök hogy bent vannak.
ÍV:Végre. Hangilag mérföldkövekkel jobb volt.Megérdemelt a továbbjutás.A ruha is jó.
Gájer Bálint:Jó showt csinált,a dala is tetszik és inkább ő mint OG.

Tegnap esti sorrendem:
1.Wolf Kati
2.ÍV
3.Passed
4.Gájer Bálint
5.Dallos Bogi
6.Szűcs Gabi
7.Éliás Gyula
8.Other Planet
9.Oláh Gergő

A döntőről
Alapvetően a közönség továbbjutóinak(Gájer Bálint,Spoon) nincs sok
esélye, tudjuk miért.Valamint akinek az ötödik zsűritag nem 8 vagy 9 pontot adott(Mujahid Zoli,ÍV,Passed) annak is lecsökkent az esélye a kijutásra szerintem. Így marad Boggie,Wolf Kati,Szabó Ádám. Most 99% hogy közülük megy valaki szerintem.

Döntő sorrendem:
1.Wolf Kati
2.Boggie
3.ÍV
4.Passed
5.Spoon
6.Gájer bálint
7.Mujahid Zoltán
338.Szabó Ádám(csak őt ne,akkor inkább Zoli de akkor se ő,csalódott leszek ha egy ilyen dal megy tőlünk)

Elnézést hogy hosszú voltam.

A Passed bejutása meglepett, Bogit vártam a helyükre, de meg tudom érteni a kiesését. Jól indult az átdolgozás, de nekem a refrénnél leült az egész. Úgy éreztem, hogy ehhez a verzióhoz egy erősebb hang kellett volna. Ívnek örülök, most jobban tetszett, bár így is csekély az esélye, hogy ő menjnen sajna.

Örülök a továbbjutóknak. Bogi produkciója kapcsán abszolút egyet értettem Pierrot-val. Lehet, hogy Bogi stílusához közelelebb állóan hangszerelték át a dalt, de annyira bizarrnak tűnt, hogy ott “pattog”, s közben meg az erőszakos világról énekel. Nem volt jó döntés. :S

Az elejétől kezdve kitartok 2 formáció mellett és bízom benne közülük kerül ki a győztes: Boggie és Passed! Hajrá hajrá! 🙂

Akiket a jövő héten a zsűri négybe juttathat:
biztosan ott lesz- Boggie (fő esélyes)
Szabó Ádám

A másik kettő szerintem Mujahid Zoli/Wolf Kati és Ív

Ív állítólag változtat, meglepetést hoz a döntőben. Ha ez jól sikerül, akkor ő a 4. döntős. Mujahid és Wolf Kati közül talán Kati az esélyesebb, sajnos. Én őt semmiképpen nem küldeném. Gájer Bálint bármennyire is jó a szvinggel, szerintem őt nem fogja a zsűri a négybe tenni. A Passednek itt véget ér, ők nyertek egy országos ismertséget. 😀 Nem valók még nagy színpadra, iskolás éneklés, és bizonytalan is az intonációja.

Boggienak egyértelműen Bécsben a helye , azt érzem, hogy egyszerűsége olyan sikert válthatna ki, ami 1994-ben már megtörtént hazánkkal Friderika képviseletében.

Én is Boggiet küldeném, szerintem Ő lenne a legesélyesebb, viszont lehet hogy ezzel csak én vagyok így, de én Gájer Bálintba is látom a lehetőséget.
Ívnek ez az eltorzított hangja nagyon zavart, Wolf Kati meg olyan mint 2011-ben, csalódott lennék ha ő képviselne minket az Eurovízión.
Mujahid Zolinak van egy kellemes hangja, és mellé egy viszonylag jó dal, de ez kevés már a “nagy” színpadon.
A Spoon szerintem nevetséges hogy még mindig bent vannak, azt sem értem hogy kik szavazzák be állandóan őket.
Szabó Ádám nálam eddig a harmadik, túl kiszámítható a dala, nincs benne semmi különös.
A Passed számomra is iskolás, az ének iskolájában szoktak így énekelni, nem pedig egy nemzetközi versenyen.

a sorrendem:
1. Boggie
2. Gájer Bálint
3. Szabó Ádám
4. Mujahid Zoltán
5. Wolf Kati
6. Ív
7. Spoon
8. Passed

Csak két gondolat: megint erős lett a harmincas mezőny, ezt lassan bebizonyítják a versenyzők. A másik: nagyon jó dalok a 8-as mezőnyben lévők egytől-egyig, és tekintve, hogy csak Boggie és Szabó Ádám kapott 9 pontot a nézőktől, ha minden így marad, egyikük készülhet Bécsbe.

Az én sorrendem ugyanez, csak 2. Passed 3. Wolf Kati
Egyébként nem biztos, hogy a Passed “kevés szavazatot hozna”…. youtube-os nézettség alapján pláne, sokan nem szeretik, de sokan igen.. és a végén csak az igenek döntenek, akárcsak alap esetben.

Illetve, ha a zsűri biztosan tudja kit szeretne kiküldeni, akkor a TOP 4-be, három teljesen esélytelent tesz. Szerintem náluk Boggie a befutó, és nem lepne meg, ha Ív, Mujahid és Passed/Gájer menne melléjük a TOP 4-be, de inkább a Passed, mert ő kevesebb szavazatot hoznának, mint Gájer Bálint. Ha teljes mértékben a nézőkre akarják bízni, akkor lesz Boggie, Wolf Kati, Szabó Ádám és Passed TOP 4, de ezt a luxust a zsűri nem fogja megadni a nézőknek.

Most megnéztem a 8 döntős elődöntős és középdöntős pontjait, és ezek alapján tippeltem meg a zsűri négy szuperdöntősét: Boggie, Passed, Szabó Ádám és Wolf Kati. A végső győzelemre pedig szerintem Boggie és Szabó Ádám esélyesek.

Jah erről jutott eszembe, hogy Ív és a bolgár duó, Elitsa és Stoyan összeállhatna a döntőre egy Water-Fire párosítás erejéig. Nah az lenne a nagy meglepetés 😀

Nekem Iv a favoritom, szerintem sokat fog még javulni szombatig és akár meglepetést is okozhat majd, mivel a szavazók nagy részének még nincs egyértelmű befutója.

Pontosan egyetértünk StanB megint, a Spoonon és Mujahid Zolin kívül szinte mindenki mehetne Bécsbe. Listám:
1. Ív
2. Wolf Kati
3. Szabó Ádám (az első 3-nak nagyon örülnék)
4. Boggie
5. Gájer Bálint
6. Passed
7. Spoon
8. Mujahid Zoli

Nagyon izgalmas döntő elé nézünk…
Boggienak kell nyerni, ez nem kétség, ha továbbjut a zsűri által biztosan megy a 20 SMS szavazat! 🙂

Az én sorrendem:

1. Boggie (Ez a dal úgy tökéletes ahogy van, Boggie egy csiszolatlan gyémánt nagy esélyünk lenne vele! Komoly témát dolgozz fel amire Európa is felfigyelhet!)
2. Ív (Tegnap nagyon meglepett Ív, iszonyatosan jól sikerült a produkció amit összeügyködtek! Nem lennék szomorú ha ő képviselne minket!)
3. Wolf Kati (A mi Katink, örülök annak hogy továbbjutott, jó a dal is, de nagyon kétséges lenne a döntőbe jutás…)
4. Gájer Bálint (Ez a dal is mint ahogyan az Ív dala ez is egy nagy meglepetés volt számomra, nagyon jó volt a dal és az előadás mód is! Swing stílus ami jó, de lehet hogy az Euróvízióra nem nagyon való.)
5. Szabó Ádám (Sokkal jobban énekel itt élőben mint a stúdió verzióban, elviselném ha ő képviselne minket de nem nagyon lenne döntő ebből.)
6. Passed (Szegény lányka, mindig észre lehet venni rajta hogy izgul. Szokatlan dal és a stílus is, de nem nagyon küldeném őket. Nem tudom miért nyomja ennyire a zsűri?!?
7. Mujahid Zoltán (Semleges dal, előadás unalmas, döntő a magyaroknak biztosan nem lenne belőle.
8. Spoon (Hát csak a tinilányok nyomják őket, nem baj a zsűri szerintem nem viszi őket tovább… Annyira rühellem ezt a “nyál” stílust meg a bandát hogy… inkább nem írom le)

ÍV fan lettem! 🙂 Nagyon meggyőzött, nagyon tetszik…DE, ha őt küldenénk kérjék fel Kentaurt, hogy egy nagyon ütős körítést csináljanak neki! Nem sajnálnám ha Szabó Ádám vagy Boggie nyerne…de a többiek az elődöntőben elvéreznének!

Én sorrendem jövő hétre:

1. Passed (vagy Spoon)
2. Spoon (vagy Passed)
3. Gájer Bálint
4. Ív
5. Wolf Kati
6. Boggie
7. Szabó Ádám
8. Mujahid Zoltán

Hajrá Passed/Spoon! 😀

Először a tegnap estéről: Nagyon örülök, hogy nem jutott be Oláh Gergő a közönség által, és végül Bálint lett a befutó. Még a végén sikerül megkedvelnem a dalt, pedig a swing nem a szívem csücske. Nem tudom miért tolja annyira a zsűri Wolf Katit, de ez a szám a nyomában sincs a What about my dreams-nek, és azzal sem értünk el túl jó helyezést, és akkor nem a dallal volt a baj. Boginak sokkal jobban állnak az ilyen típusú dalok, mint a mostani áthagszerelt, de egy olyan számot, aminek ilyen súlyos mondanivalója van, nem lehet mosolyogva előadni. A Passed számomra nagyon gyenge volt, a döntőben még énekelnek egyet és kész, Bécsbe úgysem jutnak ki.
Jövő hét: A zsűri a legjobb 4-be biztos nem teszi be a közönség kedvenceket, tehát marad 6, ebből tuti benne lesz Boggie, Kati és Szabó Ádám. Negyediknek esetleg Ív fog becsúszni(akinek nagyon örülnék, szeretem a dalt, csak a körítés hozzá….. azon kellene változtatni), esetleg Mujahid Zoli. Vagy, az is előfordulhat, hogy a zsűri a saját kis kedvencét olyanokkal rakja körül, akik nem jelentenek veszélyt. Én Boggienak örülnék a leginkább, Szabó Ádámot is el tudnám képzelni Bécsben, de akit a leginkább nem szeretnék látni, az a Passed és Wolf Kati.

Bocsi, de hül.eségeket írsz 🙂
Ki kapta a közönségtől a legtöbb pontot?
Boggie és Ádám.
Ezek szerint kik a közönség kedvencei?
Mindenki kinevezi a közönség által továbbjuttatott dalokat a közönség kedvenceinek.
A maradékból ez tetszett legjobban, de nekik is mások voltak a kedvenceik, csak ott egyezett a véleményük a zsűriével.
A két említett énekes mindenki szerint top4-es lesz, vagyis a zsűri a közönség kedvenceit biztosan bejuttatja 🙂

Egyet aludva a történtekre és előretekintve:

Ádám és Boggie top4 a jövő héten, ez az eddigiekből kiindulva nem lehet vitás, a zsűri mindkettejüket nagyon szereti, és élőben is jók.
Kati faramuci kérdés. Leírtam már, hogy szerintem ha bekerül a top4-be, nagy eséllyel őt szavaznák ki a nézők. Ha a zsűri is így gondolja, és nem akarják kiküldeni, akkor nem fogják bevinni a 4-be, ami viszont azért karcos, mert az ő döntős mezőnyből szerintem az ő produkciója (mindent összegezve) benn van a 4-ben. (Na, ezt se gondoltam volna decemberben, hogy leírom…)
A 4. helyért a Passed, Ív és Mujahid Zoli versenyezhetnek (szerintem a két közönség-továbbjutó esélytelen, főleg Bálintot díjazta a középdöntőben alacsony pontszámmal a zsűri). Szerintem a Passed lépéselőnyben van, ha Dóri éneke valami varázslat folytán feljavul, akkor ők vannak még a négyben.

Az én álomnégyesem – tökéletes hangi teljesítmény mellett – Ádám, Boggie, Passed, Ív lenne. Boggie-val szerintem sima lenne a döntőbe jutás Bécsben is, Ádámot félteném egy kicsit, mert az ő dala nem annyira egyedi.

Ádám dala nem csak hogy sablonos, hanem fertelmes a szövege, pedig nagyon szuper, atombiztos a hangja. Sajnos az idén semmi kreativitás néhány dal kivételével.
Ívről még nem írtam. Ő volt a harmadik, akire szavaztam, mert értékeltem, hogy egy érdekesen összerakott dalt hoztak. Vegyesek az érzéseim. Vagyunk néhányan, akik szeretik, de nem biztos, hogy mindenki így lesz ezzel. Sajnos kicsit esetlen a színpadon. Az utolsó pillanatra talán jó lesz a színpadkép… hát reméljük.
Boggie és a Passed tuti a döntőbe kerülne, de hogy aztán mi lenne a sorsuk.. nem tudom megtippelni… A Passedet azért küldeném mert mindent egyedül hoztak össze és egész jól sikerült. Ezt mindennél többre díjazom és nem érdekel a helyezés meg hogy hamis..
A Spoon azért tetszik, mert nem akar több lenni, mint ami, vidám, könnyed dal. Egyébként az észt dal sem bonyolultabb, csak hát szerencsére az azért nem annyira plüssmacis. 🙂
Kati.. hát.. Kati is bejutna a döntőbe, de nem sokkal végezne jobb helyen mint anno.
Hát azt hiszem az idén nem álmodozom top 10-ről.

1. Spoon – fiatalos, energikus dal, jó a videoklippje. Az elődöntős énekteljesítményt (playback, már ha volt, nélkül) hozni kéne viszont.

2. Szabó Ádám – jó dal, eleinte nem tetszett, de élőben nagy hatásfoka van, és Ádám kitűnő énekes. Jó lenne kezdeni valamit az izzadással, nagyon gáz, hogy a produkció végén csurom vizes. Fújjanak be hideget, vagy sminkeljék rendesen.

3. Wolf Kati – nagyon szeretem, egy igazi díva a színpadon. A dal semleges.

4. Gájer Bálint – kicsit elavult, de legalább szórakoztató dal.

5. Ív – a mostani produkciója sokkal jobb volt, mint az 1., ettől függetlenül nekem fura a dal, nem tudtam igazán megszeretni.

6. Boggie – közhelygyűjtemény, a kiscsaj merev tekintetével pedig vallatni lehetne.

7. Mujahid Zoltán – iszonytatóan gáz ez a figura.

8. Passed – egy gimis szalagavatóra sem elég. Ének lényegében nincs, dalról sem igazán beszélhetünk.

“Boggie – közhelygyűjtemény, a kiscsaj merev tekintetével pedig vallatni lehetne. ” Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki így gondolja. Mint ahogy azt már korábban is leírtam, nem világos számomra, hogy miért nyomják őt ennyire. Sem a dala, sem maga az előadás nem indokolja ezt a nagy haccacárét körülötte!

Wolf Katiért nem vagyok oda, a 2011-es dala pl. egyáltalán nem tetszett, de a mostani dala valamiért (eléggé) tetszik. Nem mondom, hogy az én listámon ő az első, de nem is az utolsó! Továbbá benne valóban megvan az, ami a színpadra kell.

El sem hiszem, de a zsűri továbbjutóival, teljesen egyet értettem, Bálint pedig csinált egyfajta hangulatot.
ÍV nagy meglepetés volt nekem is, sokat fejlődött hangilag, jó ötlet volt a plussz 2 vokál, de annyira koreografálnék nekik egy jobb koreográfiát. Lenne egy nagyon bombasztikus ötletem is, na de hát nem én csinálom, ezért más felel, így telepatikusan próbálok rájuk hatni. 😀
na de ha a döntőre valamit alkotnak, akkor áldásom rá, mert a dal nagyon jó.
Boggie a másik kedvenc, aki szintén jó lenne, engem már megvett, és igazából neki is örülnék, de ÍV felcsigázott most, így adok neki még egy esélyt. De idén én is örülnék, ha női előadó képviselne minket újra!

A listám:
1 ÍV
2 Boggie
3 Passed
4 Wolf Kati
5 Szabó Ádám
6 Spoon
7 Gájer Bálint
8 Mujahid Zoltán

Veres Mónikát már el is felejtettem :O Vastag Tomira meg kár volt emlékeztetni… 😀 Remélem azzal, hogy a három nyertes után raktad be Wolf Katit nem predesztinálni szeretted volna valamire, aminek nem kéne megtörténnie 😀

Comments are closed.