A Dal 2015: A harmadik elődöntő továbbjutói

Képernyőkép – 2015-02-07 23:30:28Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu

Újabb hat dal jutott tovább, így kialakult a középdöntők mezőnye. A Dal szabályzata szerint 3 napja van a műsor szerkesztőinek arra, hogy elkészítsék a középdöntőkön szereplők rajtsorrendjét, ami az eddigieknek megfelelően péntek estéig titokban lesz tartva. De visszatérve a mai fordulóra, ezúttal nem alakult ki holtverseny, és sok jó produkcióért lehetett izgulni.

A harmadik elődöntő eredményei. A jelekről:
zs – a zsűris pontokkal jutott tovább
k – a közönségszavazás juttatta tovább
e: – az old.eschungary.hu olvasóinak tippje

Boggie – Wars for Nothing 46 zs e:
Wolf Kati – Ne engedj el 45 zs e:
Other Planet – Untold Story 42 zs
Gájer Bálint – That’s How It Goes 40 zs e:
Mujahid Zoltán – Beside You 39 zs
Spoon – Keep Marching On 38 k e:
Keresztes Ildikó – Hazám hazád lehet 37 e:
Proof of Life – Hol a határ 37
Fool Moon – Back To Right 32 e:
Péter Barbara – Listen to the Universe 30

Képernyőkép – 2015-02-07 22:03:24

Jövő héten már a középdöntőkkel fog folytatódni a műsor, de idén nem lesz Dal hétvége, hanem eltelik egy hét a két középdöntő fordulója között. Idén már a középdöntőben is lehetőséget kapnak a versenyzők arra, hogy változtassanak a dalon, sőt a zsűri bejelentette azt is, hogy teljesen át lehet hangszerelni a dalokat, de még a dalszöveget is meg lehet változtatni. Mindenesetre egy B tervnek már a tarsolyban kell lennie, hiszen akiket három nap múlva az első középdöntőbe sorsolnak, nem sok ideje marad a felkészülésre.

3.4. Az egyes középdöntőkben szereplő dalokat és azok előadási sorrendjét legkésőbb az elődöntők lezárultát követő három napon belül kell megállapítani.

A Dal 2015 középdöntőinek mezőnye, benne megjelenítve az eddig gyűjtött pontszámok a számmal jelölt elődöntőben:

Boggie – Wars for Nothing 46, 3
Szabó Ádám – Give Me Your Love 46, 2
Wolf Kati – Ne engedj el 45, 3
Passed – Mesmerize 43, 1
Other Planet – Untold Story 42, 3
Oláh Gergő – A tükör előtt 41, 2
Gájer Bálint – That’s How It Goes 40, 3
Mujahid Zoltán – Beside You 39, 3
Tóth Vera – Gyémánt 39, 1
Spoon – Keep Marching On 38, 3
Ív – Fire 38, 2
Pankastic! – Kicsi a világ, de nagy világ 38, 2
Dallos Bogi – World of Violence 38, 1
Karmapolis – Time Is Now 37, 1
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el 37, 1
Éliás Gyula Jr. feat. Fourtissimo – Run To You 36, 2
New Level Empire – Homelight 34, 2
Antal Timi – Woke Up This Way 33, 1

Visszatérve a harmadik elődöntő előszavazásaira, az old.eschungary.hu és az escbubble.com olvasói 4, a wiwibloggs.com olvasói 5 továbbjutót találtak el.

És egy kis kulisszatitok a végére: Sajnos csak ilyen képernyőképeket tudunk adni illusztrációnak, mert az MTVA az első elődöntő után bő egy nappal kb 2-3 napig tette elérhetővé a hivatalos stúdióképeket, más képeket nem csinálhat bent, az első elődöntő óta pedig csak a sztájliszt fotójában gyönyörködhetünk a megosztott mappában.

Comments

78 hozzászólás a(z) “A Dal 2015: A harmadik elődöntő továbbjutói” bejegyzéshez

 1. schanc avatar
  schanc

  Most nézem vissza a produkciókat. Csemer Boggie-ék nagyon magas színvonalú előadást tettek le az asztalra. Itthon top4-ben kell lenniük, és most már én is azt gondolom, hogy ez akár a nagy versenyen is az élbolyban lehet.
  A Fool Moon látványra remek volt, de hangzásban most nem voltak olyan homogének. Ettől függetlenül továbbmehettek volna.

 2. Pitbull avatar
  Pitbull

  A 18 továbbjutó közül csak két dal van ami tetszik, igen jellemző módon a pontszámok adta lista két utolsó helyezettje… 🙁
  Hiába, mint azt már többen, többször is megállapították: fordítva vagyok bekötve.
  Már írtam, hogy ez az év gyengébb, mint a tavalyi, de a továbbjutók tekintetében kezdek vigasztalhatatlan lenni, Antal Timi és a New Level Empire dalának további sorsával kapcsolatban nincsenek illúzióim, így azt mondom, Bécsbe menjen Csemer Boglárka, ő legalább tud énekelni, és ugyan a dala nem igazán jön be, de nem is kapok tőle sikítófrászt, mint a fenti lista Top 10-esének legtöbb tagjától!

  1. kecske14 avatar
   kecske14

   nem is kell nyilatkoznom, „lopom a szöveged” 100%-ig ugyanígy gondolom.

  2. rocknish avatar
   rocknish

   Ennek ellenére szerintem Antal Timi és a NLE is döntős lesz. Nem tartom kizártnak, hogy a nézők benyomják őket, mint tavaly a HoneyBeastet és a Depressziót.

   1. Pitbull avatar
    Pitbull

    Döntősök lesznek, hurrá, ez tök jó! 🙂
    Csakhogy van egy ici-pici bökkenő! A Top4 kiválasztása a zsűrin múlik. Elhanyagolható a valószínűsége, hogy olyan dalt rakjanak be végül a 4 közé, amit annak idején alacsony pontszámokkal szórtak meg. Ezt a „hibát” már elkövették ByeAlexnál, meg is nyúlt az arcuk az eredmény láttán, nem lépnek kétszer ugyanabba a szarba, elvégre egyikük sem Brúszvillisz…

   2. schanc avatar
    schanc

    Kérdés, hogy lesz-e a nézőknek lehetősége mindegyikőjüket továbbjuttatni, vagy éppen egy középdöntőbe kerülnek, és akkor a közönség nem tud mindkettőn segíteni. És akkor még ott van a Top4 szűrés, amit Pitbull is leírt.

 3. Mona Lisa 29 avatar
  Mona Lisa 29

  En Balintot, Mujahid Zolit vagy Timit kuldenem. 🙂

 4. Iza avatar
  Iza

  Na lássuk csak.

  Péter Barbara kiesése nekem nagy érvágás, nagyon bíztam benne, és szerintem nem volt annyira rossz, hogy ilyen lepontozást érdemeljen… Oké, a színpadkép az nem éppen a legütősebb volt, de ez dalverseny, vagy micsoda, na… Sajnálom a kiesését.
  Mujahid Zoli meglepetést okozott, nem számítottam a továbbjutására, nem voltam hasraesve a produkciójától, de korrekt volt.
  A Proof of life nagyon-nagyon nem tetszett, a lehető legtávolabb áll az a stílus tőlem, amit képviselnek, úgyhogy nekem kicsit sem fognak hiányozni.
  Csemer Bogi…..fú, de sokan fogtok ezért utálni. Nem szeretem az ilyen dalokat, főleg az, igen, nagyon fontos problémák a világban, de ha a zenét nézzük, rettenetesen elcsépelt téma miatt, és egyáltalán nem voltam elájulva a produkciótól, sőt. Ahogyan már többen is kitértetek rá, nem tudtam a dalra koncentrálni, a háttérben olvasgattam a háború, drog, ebola, meg hasonló lehangoló dolgokat, nem tudom ki találta ezt ki, de azt sürgősen rúgják ki (a stylisttal egyetemben) mert szerintem tönkrevágja az egészet, arra mondjuk számítottam, hogy a zsűri oda lesz, meg vissza, így nem okozott nagy meglepetést a felpontozása. Bogi sem szimpatikus, így nekem ez nagyon- nagyon nem 🙁
  A Fool Moon hozta a szokásosat, ami mondjuk engem idegesített, de ez csak szubjektív vélemény, meglepett a kiesésük, meg az alacsony pontszámuk, de nem fognak hiányozni.
  Keresztes Ildikó dala nem igazán kötött le, olyanokon gondolkodtam hogy az Aladdinba, vagy a Pocahontasba illene-e jobban….szép dal, hibátlan éneklés, de nem sok helye van az Eurovízión, a két évvel ezelőtti dalához képest sehol sincs.
  Gájer Bálint pont azt hozta, amit vártam tőle, nem tudom, én valahogy nem tudok kibékülni a swinggel, számomra az összes ilyen műfajú dal ugyanolyan (bár laikus vagyok a műfaj terén), így engem nem győzött meg túlságosan. A hang rendben volt, de ennyi.
  Other Planet, hmm-hmm. 🙂 Már kifejtettem korábban, szóval most hagyjuk az énekes külső adottságait, az 10/10, foglalkozzunk a dallal 😀 Valószínüleg én leszek egyedül ezen a véleményen, de nálam a mai este győztesei, magasan. A dalt eddig is nagyon szerettem, és örömömre szolgált, hogy sikerült jól színpadra vinni, tetszett, hogy nem estek túlzásba, letisztult maradt az egész, (bár néha kicsit Carbonfools-érzésem támadt, de üsse kő), nagyon egyben volt. Ezzel biztos hogy egyedül leszek, de nem éreztem soknak a három 10 pontot, ellenben Pierott 5 pontja ugyanolyan nevetséges volt, mint Szakács Gergő esetében a négyes, mindegy, kell egy ilyen zsűritag is. 🙂 Szvsz döntő-szagú a dolog, legalábbis én nagyon szeretném 🙂
  Wolf Kati esetében az első, amit kiemelnék : elég kínosnak tartom a csatorna meg a zsűri részéről ennyire hangoztatni Düsseldorfot, meg 2011-et, amikor Rúzsa Magdi kijelentette, hogy miért ne indulhatna kétszer egy előadó, azon jót nevettem. Nem kéne elfelejteni Kati helyezését, akármennyire is szerette állitólag Európa azt a dalt. Szerintem. Na mindegy. A továbbjutása nem lepett meg, szerintem indokolatlanul felpontozták, de ez is csak az én véleményem.
  A Spoon is pontosan azt hozta, amire számítottam, kedves kis dalocska, a fiúk helyesek, a tinilányok szeretik őket, hangilag nem nagy eresztés, de ez mindig egyértelmű volt, még egy körre jók lesznek, de ennyi. Ja, és legközelebb, ha lehet, ne adjanak ennyire tapinacit az énekesre, nem bírtam levenni a szemem róla, nagyon nem állt jól, köszi 😀
  Összességében szerintem a legjobb volt a 3 este közül, kiváncsian várom a folytatást.

 5. Feri avatar
  Feri

  Összességében jó estét zártunk, habár most is voltak meglepetések.

  Boggie – Maga az előadásmód, énekhang perfekt volt, a vokál is jó volt, a háttér nem annyira jött be. Ezzel a dallal csak annyi a bajom, hogy nem mindig van kedvem hallgatni. (9 pont)
  Wolf Kati – Ez az egy dal volt a mai estén, ami a családom mindegyik tagjának tetszett. A színpadképen kellene még valamit alakítani, a ruha jó volt. (10 pont)
  Other Planet – Szerintem nagyon túlpontozták. Unalmas, egyhangú volt, majdnem bealudtunk rajta. (5 pont)
  Gájer Bálint – Jó kis produkció volt, de nem az én stílusom, és nem az ESC-re való. (7 pont)
  Mujahid Zoltán – Maga a szám, a háttér jó volt, a koreográfia egy kicsit erőltetettre sikeredett. (8 pont)
  Spoon – Hangulatos, de elég gagyi szám. Reméltem nem fog bejutni, egyedül a kislányom örült a továbbjutásuknak. (5 pont)
  Keresztes Ildikó – A dal és a dobok tetszettek, nem bántam volna ha bekerül a középdöntőbe. (8 pont)
  Proof of Life – Rádióban jobban megfogott a szám, így tévében nem volt olyan jó. (6 pont)
  Fool Moon – Tavaly nekik szurkoltam, de a mostani daluk jóval gyengébb lett, és a produkciójuk is elég erőtlenre sikeredett. (6 pont)
  Péter Barbara – Tetszik a hangja, a szám sem rossz, de egy idő után tényleg elég egysíkú a dal. (7 pont)

  Kíváncsian várom ki melyik középdöntőben fog szerepelni, és mit változtatnak a dalokon.

 6. János avatar
  János

  Péter Barbara: A vokállány szerepből nem tudott kitörni, kockázatmentesen teljesített.
  Mujahid Zoli: Az átvezető részek tetszettek, a refrén viszont lehúzta az egészet. Ha az a ricsaj meg lenne szüntetve, és csak egy könnyedebb hangzás lenne, már is nagyon lendítene rajta.
  Proof of Life: Nagyon messze esik az általam kedvelt stílusoktól, ám a próbálkozást értékeltem.
  Csemer Boglárka: Igazán kellemes érzéseket keltett bennem Bogi és csapata. Helyenként nagyon jó szögből is lett kamerázva a 3 perc. Nagy potencia van benne. A következő előadásra talán egy kicsit még több átütésre vágyom.
  Fool Moon: Tavaly erősebb volt a dal, ám még mindig jópofa.
  Keresztes Ildikó: Öröm volt hallgatni. Finomabb hangzásvilág nagyobb hatást váltott volna ki.
  Gájer Bálint: A maga nemében remek volt, de nem kellett volna továbbjutással méltatni, hisz akármelyik kávézóban felcsendülhet ugyanezen dallam.
  Other Planet: Az első fél percben nem lopták be magukat a szívembe, aztán eszembe jutott Chris Isaak és a Wicked Game. Majd a két dal egyszerre ment a fejemben, és végül egy pozitív dolog keletkezett. Ám az OP egyedül nem tudta volna ezt elérni, úgy érzem.
  Wolf Kati: Tipikus Katis szám, ám az ő kultuszától már kevésbé vagyok elájulva. Mindenesetre most megérdemelten lépett tovább.
  Spoon: Szerintem nem csak a tini lányok élvezhetik az effajta zenét. Szimplán aranyos volt, amit még én is tudok értékelni.

  A 18 dalból eddig Boggie, Oláh Gergő, Panastic hármasa fogott meg az első hallás után.

  1. Mona Lisa 29 avatar
   Mona Lisa 29

   Az en 73 eves bacsikamnak is tetszett a Spoon. o.O
   Azt mondta szavazzak rajuk! Meg is tettem! Dobtam rajuk egy 1-est 😀

   1. Doresz avatar
    Doresz

    big lájk 😀 😀

 7. Doresz avatar
  Doresz

  Ez az elődöntő egy fokkal jobb volt, mint az eddigiek. Levente ugyanolyan idióta, Csilla jó volt, bár még mindig zavar, hogy felteszi a kérdést, majd nem várja meg, míg válaszolnak rá, s már át is adja a szót a zsűrinek. A jó édes anyám szerint a lábai „mint két bot”. Szerintem meg jók 🙂
  Én is megosztanék pár gondolatot, kivételesen sokszor egyet kellett értenem a zsűrivel.
  Péter Barbara – az űrszerkó nem jött be, vmi nőiesebb jobb lett volna. Az éneke sokszor elhalt/elhalkult, míg igenis rájöhetett volna, hogy itt most ő a főszereplő, s nem a hátsósorba kapott jegyet a vokálszekcióba. A dalt így élőben unalmasnak találtam.
  Mujahid Zoli – anno, mikor megjelentek a dalok, talán egy embernél olvastam, hogy tetszik neki. Áhh, én rögtön imádtam, nekem ez volt a „tipikus” eurovíziós dal. Jól sikerült, nagyokat tud énekelni, remélem, még jobban kiereszti majd a hangját.
  Proof of Life – Ásós Attila hangjába már régóta szerelmes vagyok. Szuper előadás volt, a háttér is nagyon ott volt. A rapper pasi nem kellett volna. A Spoon helyett őket küldtem volna tovább.
  Boggie – Sírtam a végére. Anyum többször megkérdezte, hogy a háborúkról szólt-e, mire végre meg tudtam szólalni. Szép volt és megható. Csupa jó hang vette körül, pont eltalálták, nem énekelték túl. Imádtam. Itt még megemlíteném Petruska Andrást, aki benne volt a vokálban, érdemes rákeresni, fantasztikus hang!!!
  Fool Moon – Számomra nagy csalódás volt. Bár unalmas lett az idei dal, halk volt, nem voltak úgy együtt, ahogy megszoktam. Ez volt a kukoricapattogtatós dalom.
  Keresztes Ildikó – a hang; mindig stúdióminőségben énekel. Most csak a haja nem tetszett.
  Gájer Bálint – Bár nagy swingrajongó vagyok, s én is járom a swinget/lindy hop-ot, idén nem Bálint volt a kedvencem. Jól hozta a dalt, vehette volna kicsit „Gatsby-sebbre” a figurát. A négy táncos lány egyszerűen „felháborító” volt. Ezeket a lányokat az mtva adta? Jó lenne, ha igazi swingesek lennének körülötte.
  Other Planet – Tetszett, de ahogy Pierrot is mondta, ez lopás. De azért persze szórjuk meg 10 pontokkal. Elhangzott Chris Isaac, én csak annyit mondok, Bronski Beat. Szinte egy az egyben lenyúlták, s ez a motívum fut végig a dalon. Némi korai U2 is volt benne, de azért nem volt rossz.
  Wolf Kati – Szeretem a refrénjét, anyukámnak tetszett. Nem tudom, hogy jobb helyet érnénk-e el ezzel a dallal, mint Düsseldorfban. Remélem, döntős lesz a Dalban, mert a „Megfogadom”-ban úgy nyilatkozott Kati, hogy ebben az esetben elénekli a Vukot 🙂
  Spoon – Menten lekaparom magam. Tipikus nyál. Míg anyumnak azt mondtam, mintha két különböző dalból lenne összerakva, vagy épp két kül. rádióadó szólna egyszerre… Erre Philip: mintha három dalból lenne összertéve 🙂 Nem ér, hogy ők mentek tovább. Semmit nem tettek le az asztalra. Bunda 🙂

  1. Doresz avatar
   Doresz

   Ja, még annyit, hogy a Spoon-os csákó hangja rendben volt. Boggie-nál, akit írtam, Petruska András, a stúdiófelvételen vokálozott, nem a színpadon.
   S szégyen, hogy az MTVA nem tudja meghívni Conchita Wurst-ot, így szegény kénytelen volt a Story Gálára menni 🙂

 8. hidapeta avatar
  hidapeta

  Nos,személy szerint nagyon vártam már ezt az elődöntőt.Volt csalódás,de volt kellemes meglepetés is.Nekem a Proof of Life volt a favoritom,ez a dallam fogott meg a legjobban.Az élő előadás viszont hazavágta az egészet…..mindenesetre a Spoon gagyi nyáltenger dala helyett inkább még egyszer meghallgattam volna a középdöntőben ezt.
  Ez van.Wolf Katit és a dalát semmi esetre sem küldeném ki újra,hacsak nem akarunk utolsó előttiek lenni megint.Boggie nagyon szépen énekel,jó volt a vokál is a dal is illene a vízióra,csak nekem egy kicsit egysíkú.Hiányzik belőle a csúcspont.Gájer Bálint szintén nagyon jól énekel élőben de ezzel a hatvanas éveket idéző számmal biztos nem jutnánk túl messzire vele.A többieket akiket nem említettem meg nem hagytak bennem semmilyen nyomot,úgyhogy nem is tudok mit írni róluk.
  Az idén nincs különös kedvencem,úgyhogy kíváncsi leszek végül ki fog képviselni minket májusban.Remélem azért sikerül az idén is úgy választanunk hogy ne kelljen majd szégyenkeznünk a végén.

 9. rocknish avatar
  rocknish

  Csak pár sorban a tegnapról. Először is örülök, hogy nem agyvérzéssel feküdtem le, ez köszönhető annak, hogy a mezőny egész kiegyenlített volt. Talán csak az Other Planet helyett a Fool Moon volt a listámon.

  Azért, mert egy dalban benne van az „univerzum” szó még szerintem nem kéne ilyen túlzásokba esni. A háttér sablonossága nem volt meglepő, de ezek a NASA pizsamák… Remélem a következő körben ÍV nem öltözik tűzoltónak.

  Keresztes Ildi nem is volt olyan egyhangú, mint gondoltam. Azt hittem, hogy a közöséng majd őt nyomja be. Csak azt nem tudom, hogy hol tartották azt a sasmadarat a stúdióban, aminek a fészke Ildikó fején volt.

  Boggie nagyon szépen énekelt, talán az ő hangi teljesítménye tetszett a legjobban a 30 közül. Van egy kisugárzása is a lánynak, a döntő végső négy helye közül az egyik az övé lesz. A zsűrin meglepődtem, hogy nem húzta le.

  A Fool Moon próbált építeni a vizuális megjelenésre, de sajna élőben így sem állt meg számomra a dolog a színpadon. Tingli-tangli volt.

  Ja, és a hangosítók nem végeztek túl jó munkát, Péter Barbinál és Mujahid Zolinál nagyon hangos volt a vokál.

 10. Tanti avatar
  Tanti

  A harmadik elődöntő.Csak sorrend,a műsor utáni.
  1.Wolf Kati
  2.Spoon
  3.Boggie
  4.Fool Moon
  5.Gájer Bálint
  6.Mujahid Zoltán
  7.Proof of Life
  8.Other Planet
  9.Keresztes Ildikó
  10.Péter Barbara

  Van egy két meglepetés itt.Ez volt így utólag a legerősebb elődöntő szerintem.

 11. Bende avatar
  Bende

  Ha jó helyet szeretnénk elérni akkor kiküldjük Boggiet!
  Ha döntőt akkor kiküldjük Katit , Timit vagy Bálintot!Saját vélemény!!

 12. schanc avatar
  schanc

  Kezdődhet megint az időpontok vadászata, hogy ki melyik középdöntőben lesz.
  Karmapolis – február 14.

  1. Morgo avatar
   Morgo

   Antal Timi : február 14

 13. BeN avatar
  BeN

  Sziasztok!
  Nekem a tegnap este tetszett eddig a legjobban. A két favorit számomra Csemer Boglárka és Wolf Kati. Elismerem, mindkettőn van mit még javítani, de szerintem az eddig látottak(és sajnos az összes dal színpadi produkciója) után kettőjükben látok potenciális 2015-ös magyar dalt. 🙂 Kati valóban megtanulhatna egy kicsit koreográfiával feldobni a dalt. Többen írtátok, hogy magas pontszám a düsseldorfi 22. helyezésnek. 4 éve, emlékszem oda meg vissza volt Katitól, a What about my dreams-től mindenki itt a fórumon és az előddöntő után is TOP10-ben bíztunk! A másik dolog, az hogy, 53 ponttal lett 22. a döntőben, mások 53 ponttal 15-17. hely környékén szoktak végezni! : (Fehéroroszország 2014, 43 p 16. hely; Grúzia 2013, 50 p 15. hely, Bosznia-Hercegovina 2012, 55 p 17 hely) Ez alapján, nem gondolnám, hogy annyira lebőgés lett volna Kati és a produkciója 2011-ben! De hangsúlyozom azzal én is egyet értek, hogy egy plusz koreográfia nem ártana és még inkább feldobná a látotattakat! 🙂

  1. Klész Imre avatar

   Szia! Én azért hoztam fel Kati 22. helyezését, mert úgy tűnt, a zsűri Katinak a múltját pontozta most, nem a jelenét. De ez csak egy kis adalék, akkor is jó dala volt, most is jó a dala, akkor is rossz volt a produkciója és most is. Kati amikor zsűritag volt, azt mondta az egyik versenyzőnek, hogy az Eurovízión sokat szeretik mutatni az arcokat. Hát az övét mutatták most is sokszor, mást nem is nagyon lehetett. Egy látványos színpadi kellékkel fel lehetne dobni produkcióját, ha már nem akar megmozdulni, csak gesztikulálni, mint ahogy egy rendes érzelmes balladához illik. Bár ez a dal nem az… :s

 14. Mettyú avatar
  Mettyú

  Nekem is ez az este volt a legjobb.

  Péter Barbi: tényleg nem nyújtott maradandót, nem sajnáltam.
  Mujahid Zoltán: pozitív meglepetés volt, de ennyi.
  Proof of life: Attila hangját nagyon szeretem, és a dalt is szerettem, de az adásban nálam olyan is-is érzés volt.
  Boggie: a végén írom le.
  Fool Moon: nem voltak rosszak, tetszik a színpadi megoldásuk mindig, de a dalt nekem se volt nagy durranás, és az esc-re ezt nem küldtem volna ki.
  Keresztes Ildikó: a hangja csodás, szerintem jó színpadképet is csináltak, én továbbvittem volna.
  Gájer Bálint: jó volt, de nem küldeném ki az ESC-re, mert annyira nem jó.
  Other Planet: nekem az est pozitív meglepetései voltak, Izával hasonló a véleményem. Én is szerettem ezt a számot a kezdetektől, szóval örültem nekik. ( Egyébként ez a plágium, másolás dolog azért vicces, mert a mai zenei világban, már nagyon kevés dal van, amire nem lehet ráhúzni egy másikat. Euróvízió szempontjából gondoljunk csak Dániára és az elmúlt két évre, tavaly Bruno Mars, idén is hasonló dal, régebben is sokszor hoztak olyan dalokat, amire rá lehetett húzni másikat, és mégis jó helyeket értek el. Az országok különböző válogatóiban is egyre több az olyan dal, ami hasonlítható másikhoz.)
  Wolf Kati: Hangilag lehetett volna jobb, nem volt rossz, tetszett. Kíváncsi leszek mi lesz a sorsa.
  Spoon: Ők is megleptek, én azt hittem, hogy énekileg sehol sem lesznek, de mégis, és igazából egy laza, egyszerű dal, ami akár lehetne is jó.

  Boggie: EZAZ! Engem megvett kilóra. A műsorok előtt a a kedvenceim: Szécsi lányok, Szakács Gergő és Boggie volt, ebből az első kettő sajnos kiesett, így csak Boggieban bízhattam, de sikerült. Szerintem kint jó helyet tudna elérni. A lányban van valami hihetetlen ami annyira meg megragad, hogy az váó. 🙂 A ruhák nem voltak valami jók, de szerintem ez is koncepció volt. És szerintem nem baj, ha az emberek néha „drasztikusabban” érintkeznek egy témával, ezt értem a háttérvetítésre, aminek a hangulatát, Boggie személyisége tud enyhíteni. Nekem ez jött le.

  A műsor szerintem élvezhető volt.
  Kíváncsi leszek a középdöntők beosztására, mennyire lesz „egységes.”

  1. Orsolya333 avatar
   Orsolya333

   Igen, Boggie háttérénekeseinek ruháiról elfelejtettem írni.
   Úgy néztek ki mint ha egyenesen az utcáról jöttek volna be a színpadra.
   Ezen az egy dolgon van még mit átgondolniuk.

 15. Orsolya333 avatar
  Orsolya333

  Jó volt a tegnapeste, bár Conchitát nagyon hiányoltam, és meglepő, de Pierottal kivételesen elég sok mindenben értettem egyet.

  Péter Barbara: Nem volt olyan rossz, tény hogy nem olyan erőteljes a hangja, de voltak tegnap nála sokkal rosszabbak is.

  Mujahid Zoltán: Nekem kimaradt a topp hatból, nem sok mindenre emlékszem a produkciójából.

  Boggie: Először éreztem azt, hogy ennek a dalnak van esélye Bécsben. Nagyon találó a téma, sajnálom hogy csak foszlányokat értek belőle, mivel tényleg csak nagyon alap szinten beszélek angolul. Nem tudjátok hol találom meg az angol nyelvű dalok magyar szövegét?

  Keresztes Ildikó: Igaza volt Pierotnak, ha még egy pár perccel tovább szól a dal, akkor sokkal ütősebb lett volna.
  (emlékeztetett a tavalyi San Marino által küldött zenére)

  Spoon: Kifejezetten utálom az ilyen semmitmondó dalokat, van egy olyan érzésem hogy a középdöntőben úgyis kiesnek.

  Wolf Kati: Nem hinném hogy szerencsés kétszer ugyanazt az embert küldeni. (pl.: tavaly Románia) Jobban tetszett a dal mint amikor először hallottam.

  Fool Moon: Tegnap nekem az első háromban benne voltak, alapból nagyon szeretem az acapella éneklést, a Spoon helyett Őket vittem volna tovább. (egészen a döntőig)

  Gájer Bálint: Végre valami új, nem pedig egy tucat! Örülök, hogy bejutott, én értékelem a különleges zenét az eurovízión, a swing is egy ilyen műfaj.

  Proof of life: Lehet hogy csak nekem tűnt fel, de az énekes mintha egy kicsit sziszegett volna. Ez egy rosszul összerakott dal volt, nem csodálkoztam hogy kiestek.

  Other Planet: Nem hiába Őket írtam utoljára, már el is felejtettem hogy tegnap egyáltalán szerepeltek, ebben nem volt semmi különleges, amire sokáig emlékezni tudnék.

  1. Gyuri123456 avatar
   Gyuri123456

   Wars for nothing – MAGYAR FORDÍTÁS
   Tudod-e, őrült az egész világ,
   Véget nem érő oktalan háborúk dúlnak.
   Hallod-e a sok síró lelket?
   Mind megérdemelnek egy esélyt az életre.

   Ha békében élsz, még nem gondolhatod,
   Hogy minden rendben, nincsen fájdalom.
   Látom, ahogy gyermekek a csillagokba szállnak,
   Látom, ahogy katonák a sötétség felé vonulnak, mondd:

   Hogyan tudod igazolni, hogy ennyi tekintet elvész?
   Csak egy jó okot adj, hogy miért kell bántani védtelen embert,
   Összetörni szívét, megölni lelkét.

   Tudod-e, hogy hány ártatlan lélek bújkál büntetés elől
   Olyan bűnök miatt, melyeket sohasem követtek el
   Mind egyedül, mind egyedül, hát ezt érdemlik?

   Meghalni csak azért, mert másban hisznek,
   Olyan arccal élni, melyet mások el nem viselnek.
   Tudod-e, őrült az egész világ,
   Véget nem érő oktalak háborúk dúlnak.
   Gondolj a sok magányos lélekre,
   Mind megérdemelnek egy esélyt az életre.

   1. Orsolya333 avatar
    Orsolya333

    Nagyon köszönöm a fordítást!
    Szerencsére a szöveg nem okozott csalódást, ha most kéne döntenem, hogy kit küldenék ki Bécsbe, Boggie lenne az.

  2. motholev avatar
   motholev

   A POL énekesének igen komoly beszédhibája van.

 16. Gyuri123456 avatar
  Gyuri123456

  Ez az elődöntő volt a legerősebb és legjobb!:)

  Péter Barbara:Nekem tetszett, sztem alul lett pontozva.. Tényleg hangilag nem volt annyira nagy durranás, de voltak nála rosszabbak..

  Mujahid Zoli: Nekem a stúdióverzió jobban tetszik, a koreográfia sztem felesleges volt az a fáklyás cucc,ez meg túl lett pontozva 😛

  Proof of Life: A refrén tetszett, a rapp az nem kellett volna, nem bánom h kiestek.

  Boggie: Az este egyik legjobbja volt, a háttérrel én még egy variálnék h ütősebb legyen, de nagy esélyes.

  Fool moon: Hát ez valami katasztrófa volt, mind a koreográfia a zene meg minden, nagyon örülök h nem lett fel pontozva és hogy kiestek.

  Keresztes Ildikó: Sztem jó volt a háttér meg a dobosok meg tökéletesen énekelt, a dal is tetszik, de tényleg első hallásra nem mászik a fülbe, azért tovább mehetett volna.

  Gájer Bálint: Jó showt csináltak, meg jól énekelt, de remélem azért döntős nem lesz annyira azért nem jó.

  Other Planet: Jó zene jó énekhang, kicsit uncsi, három tíz pontot nem ért azért.

  Wolf Kati: Az este másik legjobbja, tökéletes hang, vokál, háttér, dal, remélem döntős lesz.

  Spoon: kellemes kis dal, szép hangszíne van az énekesnek, a dal elmegy,háttér különösen jó volt.

  Na a középdöntők kemények lesznek, nagyon kemény. Nagyon várom már. Kedvenceim a 3 elődöntőből, akik remélem döntősek lesznek: Tóth Vera, Bogi, Ív, Wolf Kati, Boggie

 17. force avatar
  force

  Csak két produkciót néztem (Boggie, Wolf Kati), szerintem eléggé egyértelmű, hogy ők a nagy favoritok a zsűrinél is, amivel nekem nincs bajom egy percig sem.

 18. Doresz avatar
  Doresz

  Már el is felejtettem ezt a pontosdit a végén, a Fool Moon osztotta meg ezt a blogbejegyzést. Mindenesetre felettébb érdekes…
  http://depianyu.cafeblog.hu/2015/02/07/oriasi-baki-a-dal-eloadasaban/

  1. force avatar
   force

   Ez nekem is feltűnt, hogy a francba lehet 36-os meg 40-es kód….

 19. force avatar
  force

  Egyébként most végignéztem a TOP 18 összpontszámát ez a sorrend, ami alapján a TOP 4: Boggie (46), Szabó Ádám (46), Wolf Kati (45), Passed (43). Sejtésem szerint pont ez a 4 lesz a TOP 4-ben is a döntőben. Esetükben a mobil app szavazás alapján az ED-ben Boggie, Ádám és Wolf Kati ugyanannyi pontot kapott (8), míg a Passed 6 pontot.
  A két legalacsonyabb pontszámmal rendelkezők (Antal Timi és NLE) szintén 8 pontot kaptak a mobil applikációból és mindkettőt a nézők vitték tovább hatodikként. Kíváncsi leszek, hogy ők a középdöntőben mit produkálnak majd, bár szerintem a zsűri tuti lehúzza őket, ha döntőbe kerülnek véletlenül.

 20. KBSCfan avatar
  KBSCfan

  Hát utólag néztem végig az adást és Boggie előadása tényleg megfogó, hacsak a zsűri nem akarja kigolyózni, akkor biztosan ott lesz az első négyben. Mondjuk Magdi véleménye utána ebben biztos vagyok. Gájer Bálint is tetszett, meg Wolf Kati dala is jó, de a színpadi előadás semmilyen.

  Viszont ez az Other Planet elég gyenge volt, én végig azt kerestem kire hasonlítanak, mert biztos hallottam már ilyet valahol. Szerintem az énekes sem volt jó, és a dal se ragadt meg bennem. Nem is értettem a három 10 pontot…nyilván tudták, hogy Pierrot keveset ad és így ők felhúzták az átlagot. Csak úgy, mint a POL-nél, mikor jöttek a magas pontok és Phillip a végén behúzta a hatost.

  Most úgy érzem, hogy Boggie lesz a nyerő, remélem!

 21. Bende avatar
  Bende

  Ha Boggiet küldjük egy biztos 12 pontunk van. (Franciaország.)
  Arra kiváncsi lennék ha Boggiet küldenénk az oroszok hogy viszonyulnának ehhez.

  1. Balázs avatar
   Balázs

   Azért ne túlozzunk… Azt se értem miért van ennyire túlértékelve a produkciója. A dal nem átütő, és Boggie se egy megnyerő személyiség, elég fapofával énekel. Attól, hogy egy mai témáról szól, még nem ér többet. Az eurovízión nincs helye ilyen direkt politikai tartalmú dalnak!

   1. Tanti avatar
    Tanti

    Egyetértek Balázzsal.Én is azt érzem hogy túl van értékelve.Tartok tőle hogy nagyot koppannánk vele.

   2. Momo avatar
    Momo

    Mitől politikai a téma? Általában a háborúról szól, a szenvedésről, a rasszizmusról….Nem egy politikai eseményt fogalmaz meg, általában szól a háborúról, amit a világban számtalan helyen vívnak értelmetlenül. Nem átütő a dal? Nekem igenis az. És a fapofáról már nem is beszélek. Vannak olyan énekesek, akik szuggesztív erővel tudnak közölni valamit, nekem ilyen Boggie is. Hozzád nem jut el az üzenete, te nem vagy vevő rá! Ilyen egyszerű. Attól még sok emberhez eljut az üzenet, hatással van rá a dal és az előadásmód, a tökéletes énekhang és a jó vokál együttes hatása. Ízlések és pofonok…Nekem a visszafogott egyénisége, intelligenciája is szimpatikus. Szerencsére nem vagyunk egyformák. 🙂

   3. Balázs avatar
    Balázs

    Azért politikai, mert Boggie nyíltan kimondta, hogy az ukrajnai helyzet inspirálta. Nincs szükség ilyen indíttatású produkcióra! Mint láthatod hirtelen az én írásom után többen felkapták a fejüket, hogy nem is mondok hülyeséget… Köszönöm azoknak, akik igazat adtak nekem, én nagyon csalódott leszek, ha a Wars For Nothing lesz a magyar induló!

   4. Momo avatar
    Momo

    Az Ukrajnában folyó harc INSPIRÁLTA, azaz ihlette, de a dal mégis általában a háborútól sújtott emberek, gyerekek szenvedéséről szól, s ez nagy különbség! Olyan ez, mintha egy szerelmes dalban azt kifogásolnád, hogy a szerzője xy-hoz/ról írta, pedig a személyes érzések csak inspirálták, a mondanivaló tágabb, általánosabb. Szerintem ezért nem politikai a mondanivaló, legfeljebb aktuális, mint a tavalyi dalunknál is a családon belüli erőszak kérdése. Azért persze elfogadom, ha nem tetszik Boggie dala és előadása, nem vagyunk egyformák, nem mindenkire hatott. De ezt ne fogd az aktuálpolitikai mondanivalóra.

   5. Zsuzsanna Jackson avatar
    Zsuzsanna Jackson

    Hogy Neked milyen igazad van! Boglárka valóban faarccal, teljesen szenvtelenül adta elő dalát, én nem látom benne azt az erőt, amivel milliókat megmozgatna. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy bécsi részvétele máris kőbe van betonozva.

   6. tacom avatar
    tacom

    Már azt hittem, csak én éreztem ezt:
    „Boglárka valóban faarccal, teljesen szenvtelenül adta elő dalát, én nem látom benne azt az erőt, amivel milliókat megmozgatna.”

    Örülök, hogy mégsem vagyok egyedül ezzel. Vagyis, nem, mégsem örülök…

   7. borso avatar
    borso

    Na mi az Zsuzsa! Úgy látszik nem Bálint, hanem Te ragaszkodsz foggal-körömhöz Bécshez. 🙂
    Én meg azt utálom, amikor valaki negatív kommenteket ír a videók alá, pusztán azért, mert nem az ő kedvence nyert. Van ilyen sok sajnos Boggie dala alatt. Rákattintok és látom, hogy Farkas-Jenser rajongó stb.
    Engem annyira lenyűgözött Boggie, hogy elfelejtettem szavazni… szóval ennyit az előadásról.

   8. borso avatar
    borso

    Had hőbörögjek még egy kicsit. Szóval nem az adott előadóval van a bajom, még mielőtt valaki bármit is félreértene. Hanem a egy-két rajongóval. Ahelyett, hogy örülnétek, hogy van egy valamire való dalunk, aminek a többség örül… és van némi esélyünk egy jobb szereplésre… tessék..
    Kicsit faarc, de a hangja csodálatos és ez a dal nem kíván „tújátszást”, már így is sok(k)…
    Most Izába kötnék bele. 🙂 Kedves Iza! Már lassan 3 éve olvasom a kommentjeidet, nagyon megkedveltelek… így pontosan tudom, hogy teljesen eltér az ízlésed az átlagtól. Ami nem baj. 🙂 Sőt! A tavalyi görög produkcióhoz semmi sem fogható… 🙂 de láthattad mi lett az eredmény…

   9. Iza avatar
    Iza

    Örülök, hogy megkedveltél, ezt jó olvasni, a kommentjeimet max. 1 éve olvashatod, mert kb. akkor regisztráltam, mindegy, nem is ez a lényeg 🙂
    Igen, azt is tudom, hogy valószínüleg én vagyok az egyetlen a fórumon, aki szerette Dima Bilant, vagy hasonlók, ezt nem is tagadom 🙂
    És igen, emlékszem, mi lett tavaly a görögökkel.
    Viszont, lehet hogy velem van a baj, de engem baromira hidegen hagy, hogy egy dal esélyes, vagy sem, a többség szereti, vagy sem, ha nekem tetszik, akkor kiállok mellette. És ez fordított esetben is igaz. Szóval lehet, hogy Boggie dala esélyes a kijutásra, vagy egy jó szereplésre Bécsben (őszintén bevallom, szerintem is ő fog kijutni), de ha egyszerűen nem tetszik és nem tudok vele azonosulni, akkor ha fejreállok, se fogok róla pozitiv véleményt írni, vagy örülni neki. Mert nem megy. Mondom, lehet hogy velem van a gond, de ez az én szubjektív véleményem 🙂

   10. Zsuzsanna Jackson avatar
    Zsuzsanna Jackson

    Szia, leirtam vele elfogult vagyok, kedves ismerősöm, bocsánat. Egyébként Ív dala lett volna a favoritom.

   11. Momo avatar
    Momo

    Egyik favoritom nekem is Ív lett volna, viszont élőben nem győzött meg, ellenben Boggie annál jobban! Szerintem az ő produkciója olyan volt, hogy akire hatott letaglózta, aki nem vevő rá, azt hidegen hagyta. Úgy látom többekre hatott…rám is.

   12. StanB avatar
    StanB

    Olvasva a rengeteg hozzászólás én is kifejtem már a véleményemet Boggieval kapcsolatban. A dal már az elejétől fogva tetszett, de tegnap este nagyon meggyőzött, nagyon megragadó volt, hasonlóan Borsóhoz, én is majdnem elfelejtettem szavazni annyira rabul ejtett 😀 Kritikusabb pontok:

    Háttér: Sajnos a szöveg 70%-át nem tudtam elolvasni a kameraállások miatt stb, de kellenek az adatok, hiszem ezért íródott a dal. Egyébként nagyon jóra sikerült 🙂

    Fapofa: Nagyon vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Mert kell a komolyság a dalhoz és nekem még így is átjött az egész, de így tényleg nem tud milliókat meghatni, de van Boggie személyiségében annyi, hogy meg tudja ezt tenni. Maga a tény, hogy vállalta, hogy a témáról énekel nagy tartásra vall szerintem és Európa ezt értékelni fogja.

    Stylist: Lecserélni sürgősen….

    Mindenképpen őt szeretném látni Bécsben, ha minden kötél szakad akkor Wolf Kati, Bogi vagy Gájer Bálint. A favoritom Ív volt, remélem a középdöntőre meglepnek 🙂

 22. KevinGreen avatar
  KevinGreen

  Az én sorrendem tegnapról egy kis véleménnyel:
  1. Boggie (Az egyik favoritom, nagyon tetszett az ének, az előadásmód is, sokan mondják hogy lerágott csont ez a háborús, világbékés téma, viszont szerintem Eurovízióra tipikusan való ez és kell is, akár szerintem a TOP 4-ben is benne lehet a fináléban, viszont lehet még egy-két dolgot csiszolni rajta)
  2. Wolf Kati (Jó a dal, jó az ének, jó a ruha, akár döntős is lehet)
  3. Gájer Bálint (Ez ebben a műfajban tökéletes volt, viszont az Eurovízión nem tudom mit szólnának hozzá, de megérdemelt továbbjutás volt)
  4. Fool Moon (Rosszabb volt mint a tavalyi dal, de azért szerint a továbbjutást megérdemelték volna)
  5. Spoon (Olyan kis aranyos fiúbanda feeling volt benne, de nem döntőbe való)
  6. Mujahid Zoltán (Nem váltott ki különösebben semmit belőlem, viszont az ének jó volt, még egy körre jó lesz)
  7. Other Planet (Nem rossz, de nekem nem tetszett az ének :/)
  8. Keresztes Ildikó (Számomra egy film, főként valami animációs film betétdala jutott eszembe róla)
  9. Péter Barbara (Szintén felejthető, vokalistaként szólt a hangja)
  10. Proof of Life (Nekem egyáltalán nem tetszett)

 23. Patrik avatar
  Patrik

  Boggie-nak kell mennie! 🙂 A hátteren még én is változtatnék, valami drámaibbra. Háborús képeket vetíteni, vagy olyan híradós részleteket mozaikszerűen (akár hazait, akár külföldit, bár a külföldi jobb lenne, az angol aláírás miatt) ahol elsőként jelentik be a világot érintő háborús katasztrófákat. (Pl, Ukrajna, Franciaország, vagy akár 2001 szeptember 11-ikertornyok) Akár egyes országokat is meg lehetne fogni vele, ha a saját országukban zajló/ már lezajlott konfliktusok vetítődnének ki egy dal alatt, ami nagy valószínűséggel meg is érintené a közönséget, főleg, ha a saját esetükre gondolnának vissza Magyarország fellépése alatt.

  Hajrá Boggie! 🙂

  1. Bende avatar
   Bende

   Full ugyanezen gondolkodtam! 🙂

  2. Carioca avatar
   Carioca

   Pacsi, Patrik, már az adás közben belső dizájnerkedni kezdtem- naná, hogy háborús képeket kellene bevágni ( személy szerint a Manu Chao- Rainin’ in Paradise c. dalának klipjén már kisgyermekként könnyeket hullattam, és ez annyira markáns élményként ragadt meg bennem ,hogy nem csoda, hogy az este folyamán is felöltődött- Én még egy hosszú, fekete muszlimruhát tudnék egy icipici szélgéppel elképzelni Boggie-n, hogy a ruha alját épphogy lengesse egy finom szellő, fuvallat, mert a drámaiság a részletekben rejlik, de ezt már csak az elvetemült olasz egyetemista mondja bennem! 😀 E lánynak van y nagyon megkapó kisugárzása, ezt kell megülnünk, és akkor TOP10 lesz a sógoroknál a jutalmunk.

   A tegnap esti műsor kicsit ízetlen volt számomra- egy kis kolbásszal lehetett volna rajta pikánsítani, ha értitek mire gondolok :’DDD

  3. StanB avatar
   StanB

   Teljes mértékben egyetértek 😀

  4. Doresz avatar
   Doresz

   Igen, valóban hatásos lenne, de erre van vmilyen szabály az Eurovízión. Emlékezzünk csak a Compact Disco-ra, ők sem mehettek azzal a háttérrel (háborús), amivel még a hivatalos klip előtt kijött a daluk.

  5. Zolecs avatar
   Zolecs

   Abban egyetértek hogy Boggie-nak kell menni, viszont ne legyünk már annyira hatásvadászok a hátteret illetően. Bőven elég lenne a színekkel és a fényekkel jobban variálni.

  6. borso avatar
   borso

   „Boggie-nak kell mennie!!!!!” 🙂 Én is csatlakoznék! Azt hiszem én lettem a legnagyobb rajongója. Szóval ne haragudjatok, hogy elragadtatom magam. Szeretem a műfajokat, amivel eddig próbálkozott. Néhány dalában a magas hangoknál nem tetszik, de ez a dal pont jó neki. Nem szeretek ilyennel jönni: de ő az aki megérdemli.
   Mi az, hogy nem megnyerő személyiség? Nagyon is hogy különleges.
   A hatásvadászattal kapcsolatos észrevételekkel egyetértek.

 24. hph01 avatar

  Ha Gájer Bálint kijut, 1000%-osan ellene fogok drukkolni. Nálam a 10-es skálán egy nulla volt. Nemcsak, hogy nem szeretem az ilyen dalokat, de ESC-n? Soha.
  Amúgy miért ilyen 80-as évekbeli dalokat válogatnak be? Miért nincs egy értelemes zsűri? Pierot az egyetlen normális közöttük.

  1. Pitbull avatar
   Pitbull

   Borzasztóan utálom az ilyen megjegyzéseket! ELLENE fogsz drukkolni??? Na, ne már! 🙁
   Értem én, hogy nem tetszik a dal, nekem sem tetszett sem ByeAlex, sem KSA dala (és akkor még NAGYON finoman fejeztem ki magam), de hogy a saját országom képviselője ELLEN drukkoljak, az nonszensz! Szerintem nem is méltó egy ESC rajongóhoz ez a hozzáállás, de te tudod. Én úgy vagyok vele, hogy bárki is jut ki tőlünk Bécsbe, teljes mellszélességgel támogatni fogom, akkor is, ha az a bizonyos dal netán a Mesmerize lesz, pedig a továbbjutott mezőnyből talán azt utálom a leginkább. Ez nem elvtelenség, hanem a hazámmal szembeni elhivatottság, mely magasabb rendű érzelem, mint az egyéni zenei ízlésem megélése.

   1. Zoli avatar
    Zoli

    Én is borzasztóan utálom az ilyen megjegyzéseket, de annál inkább imádom Pitbull utolsó mondatát. 😀

   2. nosugar avatar
    nosugar

    Itt a pont…pacsi!!

 25. Brii21 avatar
  Brii21

  A 3. elődöntő tetszett leginkább. A továbbjutóknak örülök, mert mind profi szinten énekelt, egyet kivéve: Other planet. A dalukat még az adás során sem tudták megkedveltetni velem. Wolf Kati kissé csalódást okozott, mert voltak félresikerült hangok, ettől függetlenül tudna képviselni minket újra, ezzel a dallal, mert valóban nagyszerűen épül fel a dal, ahogy a zsűri megmondta. A 18-as toplistám megtekinthető a http://youtu.be/pWzDkSqRQk8 oldalon. Kíváncsian várom a véleményeket a videó alatt.

 26. Rita avatar
  Rita

  Csemer Bogi nagyon tetszett, és nálam párja nincs ennek a produkciónak, látva a teljes felhozatalt. Még a nagy kedvenceim is buktak (Ív!, bár a Passed nekem tetszett, hamis hangok ide vagy oda, a dalt annyira szeretem, hogy még ezt is meg tudtam nekik bocsátani), és produkciók tekintetében még mindig igen alacsony a színvonal, egy-két üdítő kivételtől eltekintve. Boginál ezt mind egyben volt, nálam most ő a legnagyobb favorit, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

 27. Momo avatar
  Momo

  A legjobb elődöntő a 3. volt. Boggie dala eddig is tetszett, de az élő előadással teljesen levett a lábamról. Gyönyörű hang, tökéletes éneklés, sugárzó személyiség. A vokál hasonlóan kiváló teljesítményt nyújtott. Az egész felépítése meggyőző, ízléses és hatásos. Én nem tudtam figyelni a hátteret, annyira lekötött az énekhang s a kicsi, de annál hatásosabb mozgás. Hihetetlenül tudtak fokozni azzal a szerény eszközzel, ami rendelkezésükre állt. Nálam ők a nyerők, s meggyőződésem, csak velük érhetünk el jó eredményt Bécsben. Wolf Kati dala nem rossz, de a düsseldorfi eredményre gondolva, semmi reményünk, hogy majd most jó lesz az előadása, mert merev, hideg egyéniség, ezen nem tud változtatni. Mujahid jól énekel, a vokál helyenként hamis volt, összességében semmi remény, hogy vele jó eredményt érjünk el.A Fool Moon dala nem tetszett, a tavalyi sokkal jobb volt. Ezzel együtt a produkciójuk profi, minőségileg magasan a legjobbak közé tartozott. Sajnáltam, hogy kiestek. Az Other Planet dala tetszett, de ha igaz, amit Pierrot mondott, ne menjenek tovább, égés, ha nyúlták a dalukat. A Proof of Life jó dala élőben nulla volt! Iszonyúan idegesített a sok beszédhiba, amit az énekes művelt…s még hamis is volt sokszor. Péter Barbara jó munkát végzett, de semmi több. Keresztes Ildikó dala nem tetszik, az éneklése most is kiváló. A Spoon meglepett, jobb volt, mint amire számítottam, de így is csak közepes, aranyos kategória semmi esélyünk velük Bécsben.Szóval, hajrá Boggie!!!

  1. Momo avatar
   Momo

   Hú, Gájer Bálintot kifelejtettem! Talán nem véletlenül… 😀 Jó kis szving, profin megoldva, szép hangon elénekelve, a körítés is jó, a táncosok profin helytálltak. Mégsem küldeném Bécsbe, ugyanis teljesen igaza van Pierrotnak, egy múltidéző, amerikai zenével ne képviseltessük mi magyarok magunkat!

  2. Iza avatar
   Iza

   Ne menjenek tovább, mert „lopták” a dalukat? Szerintem hallhattunk már elég sok plágiumgyanús zenét, a nagy versenyen is, (pl. Oroszország 2013), amik szép helyezést értek el. Most nem arra célzok, hogy küldjük az Other Planetet, hisz kit zavar a plágium, de szerintem ezért kiejteni egy dalt hülyeség lenne. Szerintem 🙂

   1. Doresz avatar
    Doresz

    Elég csak a dalok elejét meghallgatni 🙂
    Other Planet:
    https://www.youtube.com/watch?v=m3MKfz9ofTY
    Bronski Beat:
    https://www.youtube.com/watch?v=Xuz94ZIPfJk

 28. motholev avatar
  motholev

  Az Other Planet nem volt jó, az ének hamis volt.

  1. Momo avatar
   Momo

   Már a stúdiófelvételen is voltak hamis hangok, úgyhogy nem vártam jobbat élőben 😀

 29. kecske14 avatar
  kecske14

  Végi hallgattam az összes középdöntőbe jutott produkciót… de, hogy ebből hogy lesz –> 2016 Budapest, azt nem tudom..