Naptár

2015. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: A középdöntők beosztása

wolf_kati_ne_engedj_el

Képen: Wolf Katit nem engedte el a zsűri a harmadik elődöntőben

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

Elkészült A Dal 2015 középdöntőinek beosztása. Három héttel ezelőtt indult A Dal 2015 három elődöntővel, ezekből fordulónként hatan jutottak tovább. A 18 produkciót most két középdöntőbe sorolták a szervezők. A középdöntőkből fordulónként összesen 4 dal jut a döntőbe, hármat a zsűri, egyet a közönség. Ezek alapján 8 résztvevős lesz a döntő, itt a zsűri elfelezi a mezőnyt, és a fennmaradó 4 produkció közül a közönség közvetlenül juttatja ki a győztest Bécsbe.

A középdöntők beosztása (a produkciók után látható az elődöntős pontszám, valamint az, hogy melyik elődöntőben szerepeltek az elmúlt három hét alatt):

Első középdöntő, 2015.02.14.
Antal Timi – Woke Up This Way 33, 1
Boggie – Wars for Nothing 46, 3
Karmapolis – Time Is Now 37, 1
Mujahid Zoltán – Beside You 39, 3
New Level Empire – Homelight 34, 2
Pankastic! – Kicsi a világ, de nagy világ 38, 2
Spoon – Keep Marching On 38, 3
Szabó Ádám – Give Me Your Love 46, 2
Tóth Vera – Gyémánt 39, 1

 

Második középdöntő, 2015.02.21.
Dallos Bogi – World of Violence 38, 1
Éliás Gyula Jr. feat. Fourtissimo – Run To You 36, 2
Gájer Bálint – That’s How It Goes 40, 3
Ív – Fire 38, 2
Oláh Gergő – A tükör előtt 41, 2
Other Planet – Untold Story 42, 3
Passed – Mesmerize 43, 1
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el 37, 1
Wolf Kati – Ne engedj el 45, 3

Az MTVA sajtóközleménye szerint egy-egy előadó dalára szinte rá sem lehet ismerni, annyira át lett hangszerelve. Idén a szervezők nemcsak a döntőre, hanem már a középdöntő fordulóira is engedélyezték, hogy szabadon módosítsanak a produkció bármelyik területén.

25 hozzászólás A Dal 2015: A középdöntők beosztása

 • KBSCfan

  A 3 közönségkedvenc egy középdöntőben. Bravó MTV!

  Amugy az első kört Boggie simán viszi, viszont a másodikban kíváncsi vagyok a zsűri a saját kis kedvencei (Passed, OP, Wolf Kati, Oláh Gergő) kit fog kiejteni..

  • schanc

   Szerintem az Other Planetnek nagyon nyugodt szívvel el fogják engedni a kezét.
   Viszont a második elődöntő nagyon fincsi lesz. A két 46 pontoson kívül az összes 40 pont feletti itt van.
   Az első elődöntőben Ádám és Boggie mellett talán Tóth Vera lesz még zsűris továbbjutó.

 • zigbor

  Lehet csak én tartom furának, de minek adták ki már a DAL 2015 cd-t, ha a műsor végeztével esély van rá, hogy a nyertes dalra „szinte rá sem lehet ismerni”.. ?!

 • zigbor

  Az első eresztés valóban elég híg lesz.. gondolom nem véletlen. Rákai Filippínó gondolom megkavarta kicsit a paklit, hogy kedvezzen a kedvenceknek.

 • Gyuri123456

  Az első elődöntő az sokkal gyengébb, mint második. Nagyon kíváncsi leszek a második elődöntőre. Az aztán húzós lesz.

 • Zolecs

  Ez azért már a pofátlanság netovábbja…Egy elődöntőbe tenni mindhárom közönség kedvencet..De legalább ne hangsúlyoznák 63x egy adásba hogy mekkora felelősség van rajtunk..

  • Na csak annyra akarom csak védeni az MTV-t, hogy nem derült még ki egyértelműen, hogy ki a közönség legnagyobb kedvence. Mert ugye csak az elődöntősök felére szavazhatott a nép. És onnan is csak egyet juttathatott tovább. Hát mégis igazságosabb lett volna az 50-50%-os szavazás, applikáció nélkül…

   • Tanti

    Én is épp ezen gondolkodtam.A régi rendszer szerintem jobb volt.Valamint kérdésem.A döntőben amikor a zsűri 8 dalból kiválasztja a 4 kedvencét akkor nézők is zsűritagnak számítanak?Mert elvileg az az idei év újdonsága hogy a nézők az ötödik tag,vagy ebből kihagynak?
    Elég furcsa lenne akkor is szavazhatnák(hiszen előre lehet tudni ki lehet a nyertes) de akkor is ha nem(mert egyszer zsűritagok vagyunk egyszer nem).Utóbbi logikusabb lenne.

   • gyokub

    A döntőben csak a zsűri választja ki a 4 produkciót. Azonban nem 4, hanem 6 dalt fognak pontozni (12,10,8,6,4,2 pont).

   • Tanti

    Köszi az infót.

   • A Dal 2015 szabályzatának 3.5-ös pontja:
    „Az összes dal elhangzása után, az eurovíziós dalversenyek nemzetközi gyakorlatához (Eurovíziós Dalfesztivál elődöntő, döntő) hasonlóan pontozza a produkciókat 12, 10, 8, 6, 4 illetve 2 ponttal…”
    Új gyakorlatot írunk 😉

  • schanc

   A közönség az első középdöntőben szereplő dalokra összesen 67 pontot adott az első körben. A 9-ből 6-ra (!!) 8 pontot adtak, 7 pontot kapott Mujahid Zoli, míg 6-ot a Karmapolis és a Pankastic!

   A második középdöntő dalai összesen 62 pontot szereztek a nézőknél első alkalommal:
   8 – Éliás Gyula, Gájer Bálint és Wolf Kati
   7 – Dallos Bogi, Oláh Gergő, Other Planet
   6 – Ív és Passed
   5 – Szűcs Gabi

 • Bakancs

  Érdekes lesz ez így. Szerintem az első középdöntőt Boggie nyeri meg, viszont kíváncsi vagyok arra, hogy a három közönségszavazatos közül melyikük éli túl (már ha közülük kerül ki a túlélő, de valószínűleg igen). Itt a zsűri szerintem továbbviszi Boggie-t, Szabó Ádámot és Tóth Verát, a negyedik pedig valószínűleg a Spoon-Timi-NLE hármas egyike lesz. Aztán persze minden megtörténhet.
  A második középdöntő sokkal kiszámíthatatlanabb… Meg sem tudom tippelni, hogy ki fogja megnyerni, a 40 pont felettiek közül kettő koppintás, a Passed és Kati hájpjáról pedig azt hittem, hogy nem fog egy körnél tovább tartani.

 • Momo

  Tudja valaki, hogy a középdöntőben is lesz közönségszavazás, azaz 3 énekest a zsűri és egyet a közönség juttat tovább? Vagy a zsűri négyet? Ha a zsűri hármat, akkor az 1. középdöntőből Boggie, Szabó Ádám és Tóth Vera/Mujahid Zoli a továbbjutó, a közönség nagy valószínűséggel Antal Timit vagy Spoont juttatja tovább. A 2. középdöntőből a zsűri Wolf Kati, Passed és Ív megy tovább, míg a közönség talán Oláh Gergőt löki a döntőbe. A zsűri szerintem leírja most már az Other Planet-et és Gájer Bálintot is. Kis esélyt látok még Bogi továbbjutására is, de minimálisat. Remélem a Passed énekese tisztán fog intonálni, és nem változtattak a hangszerelésen túl sokat, mert így volt jó a daluk.

 • gaboca701

  És milyen igazuk is lenne!!
  Ha két alkalomból 2x nem tudja jól elénekelni, nincs is helye a versenyben.
  Remélem nem így lesz, én is drukkolok neki.

 • force

  A TOP 4 Boggie, Kati, Ádám, Passed lesz a döntőben sztem.

 • Mona Lisa 29

  Ugy dontottem, hogy a kozepdontokre es a dontore megvaltoztatom a szavazasi modszeremet es ezutan mar nem a kedvenc dalaimra fogok szavazni, hanem azokra, amiket nem szeretek. Igy ha minden jol megy akkor azok a dalok fognak tovabbjutni, amiket szeretek 🙂

  Szerintem a kozepdontok igy fognak alakulni (bar a megerzeseim eddig meg sosem jottek be):

  1. KD:
  Zsuri altal tovabbjut: Boggie, Adam, Vera
  Kozonseg tovabbviszi: ez egy baromi jo kerdes. Timi/NLE/Spoon. -> Szerintem a Spoon jut be a dontobe. (de akkor rosszul leszek)

  2. KD:
  Zsuri altal tovabbjut: Passed, Kati, Bogi
  Kozonseg altal tovabbmegy: Olah Gergo

  Nem ertem miert gondoljak itt sokan, hogy az elso kor gyengebb lesz, mint a masodik…
  En ugy gondolom, hogy az elso KD-bol fog kikerulni a gyoztes, ebben vannak a jobb dalok, arrol nem is beszelve, hogy kivancsian varom, hogy ki lesz a kozonsegkedvenc 🙂
  A masodik korben szerintem gyengebbek a dalok, kiegyenlitettebb a mezony. IV remelem megtanul enekelni az elkovetkezendo masfel hetben, mert O az en nagy remenysegem (Timivel, Balinttal es Zolival egyutt) 🙂

 • Emdogh

  Pontoztam a dalokat elődöntőnként, 10-et a legjobbnak, aztán 9-et a másodiknak, etc. Most összeadtam, hány pontot kapott a 9-9 produkció, ami az egyes középdöntőkben van: 1. KD: 66, 2. KD: 49!
  Előtte persze bogarásztam a két KD névsorát, és egyértelműen a másodikat mondtam az erősebbnek. Ez az ellentmondás számomra egyet jelent: olyan csapnivaló a mezőny összesítve, még véletlenül sem lehet eldönteni, melyik a jobb. Persze, ez nyilván Rákay Úrnak kedvez. Csak nem tudjuk, miért…

 • betoven

  Aki ezt a két középdöntőt így összeállította, az „monggyon le!”