Naptár

2015. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: A harmadik elődöntő továbbjutói

Képernyőkép – 2015-02-07 23:30:28Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu

Újabb hat dal jutott tovább, így kialakult a középdöntők mezőnye. A Dal szabályzata szerint 3 napja van a műsor szerkesztőinek arra, hogy elkészítsék a középdöntőkön szereplők rajtsorrendjét, ami az eddigieknek megfelelően péntek estéig titokban lesz tartva. De visszatérve a mai fordulóra, ezúttal nem alakult ki holtverseny, és sok jó produkcióért lehetett izgulni.

A harmadik elődöntő eredményei. A jelekről:
zs – a zsűris pontokkal jutott tovább
k – a közönségszavazás juttatta tovább
e: – az old.eschungary.hu olvasóinak tippje

Boggie – Wars for Nothing 46 zs e:
Wolf Kati – Ne engedj el 45 zs e:
Other Planet – Untold Story 42 zs
Gájer Bálint – That’s How It Goes 40 zs e:
Mujahid Zoltán – Beside You 39 zs
Spoon – Keep Marching On 38 k e:
Keresztes Ildikó – Hazám hazád lehet 37 e:
Proof of Life – Hol a határ 37
Fool Moon – Back To Right 32 e:
Péter Barbara – Listen to the Universe 30

Képernyőkép – 2015-02-07 22:03:24

Jövő héten már a középdöntőkkel fog folytatódni a műsor, de idén nem lesz Dal hétvége, hanem eltelik egy hét a két középdöntő fordulója között. Idén már a középdöntőben is lehetőséget kapnak a versenyzők arra, hogy változtassanak a dalon, sőt a zsűri bejelentette azt is, hogy teljesen át lehet hangszerelni a dalokat, de még a dalszöveget is meg lehet változtatni. Mindenesetre egy B tervnek már a tarsolyban kell lennie, hiszen akiket három nap múlva az első középdöntőbe sorsolnak, nem sok ideje marad a felkészülésre.

3.4. Az egyes középdöntőkben szereplő dalokat és azok előadási sorrendjét legkésőbb az elődöntők lezárultát követő három napon belül kell megállapítani.

A Dal 2015 középdöntőinek mezőnye, benne megjelenítve az eddig gyűjtött pontszámok a számmal jelölt elődöntőben:

Boggie – Wars for Nothing 46, 3
Szabó Ádám – Give Me Your Love 46, 2
Wolf Kati – Ne engedj el 45, 3
Passed – Mesmerize 43, 1
Other Planet – Untold Story 42, 3
Oláh Gergő – A tükör előtt 41, 2
Gájer Bálint – That’s How It Goes 40, 3
Mujahid Zoltán – Beside You 39, 3
Tóth Vera – Gyémánt 39, 1
Spoon – Keep Marching On 38, 3
Ív – Fire 38, 2
Pankastic! – Kicsi a világ, de nagy világ 38, 2
Dallos Bogi – World of Violence 38, 1
Karmapolis – Time Is Now 37, 1
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el 37, 1
Éliás Gyula Jr. feat. Fourtissimo – Run To You 36, 2
New Level Empire – Homelight 34, 2
Antal Timi – Woke Up This Way 33, 1

Visszatérve a harmadik elődöntő előszavazásaira, az old.eschungary.hu és az escbubble.com olvasói 4, a wiwibloggs.com olvasói 5 továbbjutót találtak el.

És egy kis kulisszatitok a végére: Sajnos csak ilyen képernyőképeket tudunk adni illusztrációnak, mert az MTVA az első elődöntő után bő egy nappal kb 2-3 napig tette elérhetővé a hivatalos stúdióképeket, más képeket nem csinálhat bent, az első elődöntő óta pedig csak a sztájliszt fotójában gyönyörködhetünk a megosztott mappában.

78 hozzászólás A Dal 2015: A harmadik elődöntő továbbjutói

 • kongika

  Nekem a harmadik elődöntőből Boggie, Keresztes Ildikó és a Spoon produkciója tetszett a legjobban. Tetszett Gájer Bálint produkciója is, de nem vagyok benne biztos, hogy Euróvízióra való. Éppen most hallgatom az akusztikus verzióját, és nagyon jó. Szerintem szavazok is rá egyet.

 • Orsolya333

  Most olvastam, hogy Keresztes Ildikó kiakadt a Dal miatt, mindezt azzal magyarázta, hogy idézem:

  „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok csalódott, mert bárki bármit mondhat, én hiszem, hogy ez egy nagyon értékes dal, egy olyan szöveggel, amit ha jobban meg kell magyarázni, akkor már nagyon nagy baj van. Én soha nem voltam azaz énekesnő aki felült volna az olcsó siker pályájára, ez látszik is a szakmai múltamon. Én elsősorban a szerzők miatt érzem igazságtalanságnak és talán nem sértek meg senkit, de szakmaiatlanságnak érzem a döntést.
  Egy Presser Gábort nem lehet megkérdőjelezni, egy East együttest nem lehet megkérdőjelezni, egy Pálvölgyi Gézát nem lehet megkérdőjelezni, aki ezt a versenyt már megnyerte a Magányos csónak című dallal. Vannak bizonyos trendek a világban azt elfogadom, tinisztárok, popsztárok satöbbi, de egyet nem bírok elfogadni: az igazságtalanságot.
  Elég alázatos vagyok a szakmámmal kapcsolatában és hiszem, hogy az én, vagy az ő szakmaiságuk ezzel a döntéssel megkérdőjeleződne. Persze nehéz ebben a szituációban bármit is mondani, mert akkor azt mondanák a szkeptikusok, hogy biztos savanyú a szőlő.”

  Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy lehet, itt Magyarországon tényleg elismert énekesnő, de ez külföldön, az Eurovízión senkit nem fog majd érdekelni, mind ahogy az sem, hogy ki a dal szerzője, meg hogy mennyi munkájuk van benne stb…
  Tény, hogy ennek a dalnak Bécsben nagy sikere nem lett volna, még akkor sem ha Keresztes Ildikót mi itt Magyarországon elismerjük.

 • Morgo

  Akiről Tudni lehet, mikor lesz :
  február 14: Antal Timi, Karmapolis, Spoon
  február 21: Éliás Gyuszi, Tóth Vera Other Planet

  • KBSCfan

   Azt hittem a Petőfi a héten csak a most szombati dalokat nyomatja, de tegnap volt Tóth Vera is, így ez a verzió kilőve…remélem azért az NLE nem most lesz, mert szép lenne ha minden közönségkedvenc egy középdöntőben lenne…

 • anee37

  Nagyon kíváncsi vagyok,hogy ki jut a döntőbe.AZ elődöntők közül ez volt a legerősebb az első pedig a leggyengébb…AZ első elődöntőből a Passed ,A 2.ból Szabó Ádám és OLáh Gergő a harmadikból Boggie és Wolf Kati emelkedett ki.Talán valamennyire. Ha Boggie kijut az ukrán háború által ihletett dalával akkor felejtsük el,hogy pontot kapunk a ruszkiktól….Nincs bajom a dallal, csak a ledfal lehetne más mögötte..A legutolsó 4 Eurovízióból le tudok vonni egy következtetést…Mi ,magyarok csak hatásvadász,feltűnést keltő,vagy esetleg undergroundos produkcióval kerülhetünk a top 10-be…(LD BYALEX ÉS KÁLLAY S. ANDRÁS)Ha a produkciónkat a titkos esélyesek közé sorolják akkor inkább felejtsük el még a top 20 at is (ld Wolf Kati, Compact Disco) Ezt vegyétek figyelembe ha pontoztok…12 EGY TUCAT DALOCSKÁKKAL LABDÁBA SE RÚGHATUNK

 • zigbor

  Még a műsor indulása előtt végighallgatva a harmincas mezőnyt 3 dalnak szavaztam bizalmat és fektettem bele hitemet! 🙂 Ők pedig Csemer Bogi, Passed és Szakács Gergő. Ez utóbbiért már nem kell izgulnom, de a versenyben maradt két kedvencemért nagyon szorítok! E kettő közül szeretném az egyiket látni Bécsben. 🙂

 • Hádész

  Na, most jutott időm arra, hogy röviden véleményezzem a harmadik elődöntőben látottakat/hallottakat:

  – Péter Barbara dala mindig is tetszett, jó volt hallgatni, megnyugtató kis dal, élőben is nagyon jó volt, bár a ruhák nekem sem tetszettek igazán. Sajnáltam, hogy csak annyi pontot kapott, amennyit.
  – Mujahid Zoli dalát is szerettem, az a fáklya igencsak meglepett az elején, de azért jó volt, viszont nem szeretném, ha ez a produkció képviselné az országot, ahhoz nem érzem elég erősnek.
  – A Proof of life volt a második kedvencem az egész mezőnyből, sajnos élőben kevésbé volt erős, de szerintem még mindig egy nagyon jó dal, sajnálom, hogy kiestek.
  – Őszintén szólva Boggie dala eddig nem igazán nyűgözött le, mármint szépnek találtam meg minden, de nem igazán fogott meg. Viszont élőben azonnal hatni tudott rám, és elvarázsolt. Elég szomorú voltam, amilért múlt héten az abszolút kedvencem(Leander Rising)kiesett, de most már nincs gond, megvan az új kedvencem. Magdival értek egyet, ezt a dalt tudnám leginkább elképzelni Bécsben. Hajrá Boggie! 🙂
  – A Fool Moon tavalyi dala sokkal jobban tetszett, az különlegesebb volt, nem igazán sajnálom hogy kiestek, de szeretném, ha még a tavalyihoz hasonló produkciókkal próbálkoznának, mert nagyon bírom, amit csinálnak.
  – Keresztes Ildikó is tetszett, nagyon szép kis dal, de úgy nagyjából ennyi.
  – Nem rajongok különösebben a swing-ért, de Gájer Bálint dala nagyon tetszik, nagyon hangulatos, örülök hogy továbbjutott, jó produkció volt.
  – Az Other Planet felpontozása nagyon meglepett, nekem nem igazán jött be ez a stílus, na de hát ez van…
  – Wolf Kati dala is jó volt, bár a What about my dreams-t sokkal ütősebbnek találom. Várható volt a továbbjutása, de nem szeretném, ha nyerne.
  – És végül számomra az este pozitív meglepetése, a Spoon. Nagyon hangulatos előadás volt, én nem igazán rajongok az ilyen fiúbandákért, de ez nagyon tetszett. Boggie-nak örülnék a legjobban, de ha netán ők jutnának ki Bécsbe, az sem zavarna. A fütyülésért pedig nálam szinte mindig jár plusz pont 🙂
  Ennyi voltam, minden jót 🙂