Naptár

2015. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: A döntő ma este!

DAL_2014_LOGO_RGBTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu
Internetes közvetítés 20:25-től: http://adal2015.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=1050177

Elérkezett a nagy nap: Magyarország ma este dalt küld a 2015-ös bécsi rendezésű, egyébként 60. Eurovíziós Dalfesztiválra. Az este folyamán a zsűri csak értékelni fog, az összes dal elhangzása után („az eurovíziós dalversenyek nemzetközi gyakorlatához NEM hasonlóan” – javított idézet a Dal szabályzatából) minden zsűritag 4 dalra fog szavazani, 4, 6, 8 és 10 ponttal. Az így kialakult sorrendben az utolsó 4 dal kiesik, a 4 legtöbb pontot gyűjtött produkcióra pedig elindul a közönségszavazás. Így az este folyamán a közönségnek most csak egy alkalommal, a műsor utolsó harmadában kell használnia a telefont.

A zsűri pontoknál kialakult holtverseny esetében a zsűrinek kell egyértelműsíteni, hogy ki az, aki kiesik és ki az, aki tovább jut. Ha netalán az a furcsa helyzet állna elő, hogy a közönségszavazásnál alakulna ki szavazategyenlőség, akkor újra kell indítani a szavazást a holtversenyben álló dalokra. Egy telefonról húsz szavazat adható le.

A Dal döntőjének főszereplői:

Csemer Boglárka Boggie – Wars For Nothing
Gájer Bálint – That’s how it goes
Ív – Fire
Mujahid Zoltán – Beside You
Passed – Mesmerize
Spoon – Keep Marching On
Szabó Ádám – Give Me Your Love
Wolf Kati – Ne engedj el

237 hozzászólás A Dal 2015: A döntő ma este!

 • Clusters

  Huh, megnyugodtam. Szerintem jó választás lesz. 🙂

 • Kitty

  Hatalmas kő esett le, hogy nem a Spoon ment! Jólvan, jó lesz ez! Örülök Boginak, én rá szavaztam! Hajrá Bogi! Gratulálok!

 • force

  Takarooodj Spoon! Remélem soha többet nem látom őket 😀

 • motholev

  Lehet, hogy a döntő ezzel sem lesz meg, de legalább vállalható a dal. A Spoon dala a 30 dalból a legrosszabb volt.

 • peetee

  na, ez is megvolt 🙂
  ügyik voltok, srácok 🙂

 • Sok sikert Boggie-nak! Gratulálok!

 • motholev

  Boogie a Parfümnek köszönheti, hogy legyőzte a Spoont. :))

 • Zial

  Nem a legjobb, dal ment ki, de örülök, hogy nem a spoon az nagy égés lett volna. Kicsit depis ez a dal, de talán van esélye az első 10-be kerülni.

 • Rita

  Eddig mindig az jutott ki, akire küldtem SMS-t. Lehet, hogy én vagyok a szerencsemalac 😀 gratulálok Boginak!!

 • English3025E

  Most már én is mondom, hogy van esélyünk a fesztiválon! Lehet, hogy nem nyerjük meg, de erős, jó dalt választottunk, úgy érzem! HAJRÁ BOGGIE!!! 😀 <3

 • Dalida

  Nagyon, nagyon örülök. Szerintem az a dal ment ki, amelyiktől a legjobb eredményt várhatjuk Bécsben.

 • Zoli

  Te jó ég, de örülök!!! 😀 😀 Szívinfarktust kaptam, mert a másik három dal közül egyiket sem tartottam volna vállalhatónak, Boggie-ban viszont óriási reményeim vannak. K**va jók leszünk Bécsben megint! 😀

  • magicvoice

   Szerinted, miért választotta a zsűri pont azt a három előadót Boggie mellé, és nem Wolf Kati, a Passed, Ív és Gájer Bálint közül ellenfeleket?

 • borso

  Én is kisebb sokkot kaptam a Spoon miatt… mindenre számítottam, de erre nem… eddig védeni próbáltam a zsűrit, ma teljesen elszakadt nálam a cérna… na de nem leszek ünneprontó.
  Az nyert, akit szerettem volna. 🙂 Jó lesz, meglátjátok simán bejutunk a döntőbe!!! Aztán majd meglátjuk…

 • Dani

  Én bevallom, azért nem szavaztam a Top 4-ben, mert 1000%-ra biztos voltam a Spoon győzelmében…erre történt egy valószínűleg isteni csoda, és a győztes nem a tinilánymágnes Spoon, hanem a teljes 30-as mezőny legjobbja, BOGGIE lett!!! Elmondhatatlan, mennyire örültem, és örülök most is, és a tavalyi baklövés után, amikor Magyarországot az elődöntőnk utolsó helyén láttam volna legszívesebben, idén teljes erőmből kiállok kicsiny országunk mellett, mert idén nagyon-nagyon érzem, hogy megnyerhetjük a versenyt egy ilyen mesterművel, ami mellesleg szerintem a legjobb dalunk az Eurovízió-történelmünkben. A tavalyi süket szavazóknak pedig ezzel a döntéssel természetesen megbocsátottam. 😀

  Miniszterelnökünk szavaival élve, aktualizálva: HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ BOGGIE!!! 😀

  • force

   Ugyanígy gondolom én is Dani 🙂

  • Iza

   Minden évben legyenek olyan süketek a szavazók, hogy top5-ös eredményünk legyen…

  • hidapeta

   Behalok az ilyen embereken mint te!Milyen alapon nevezed a tavalyi döntésünket baklövésnek???Az ötödik hely nem volt elég bizonyíték rá hogy esetleg nem a mi hanem a te hallásoddal van valami baj?És azt meg egyenesen felháborítónak tartom hogy egy magát magyarnak valló ember a saját országa ellen szurkoljon azért,mert éppen a kiküldött előadó nem az ő kedvence volt!!!!
   Képzeld nekem NEM Boggie volt ebben a mezőnyben a kedvencem,de mivel Ő kapta a többségtől a legtöbb szavazatot így természetesen innentől kezdve szurkolok neki,hogy minél jobb helyezést érjen el.Látod lehet ezt így is emberként kezelni,nem úgy ahogy te tetted tavaly, és most.

   • Pitbull

    Hagyd el! Dani „imád” „gyűlölni”.
    Én is utáltam/utálom KSA tavalyi dalát, de azért szurkoltam neki!

   • hidapeta

    Tudom Pitbull olvastam a tavalyi hozzászólásaidat,rád nem is haragudtam.Megmondtad a frankót,de normális keretek között.A Dani írása viszont annyira antiszociális és sértő hogy bedühödtem tőle.Most már lenyugodtam és elfogadom a tényt hogy vagy túl éretlen még vagy túl megkeseredett.Ha az előbbi akkor van még remény.Ha az utóbbi akkor már csak a csoda segíthet rajta 🙂

   • Pitbull

    Egyébként pontosítanám a fenti hozzászólásomat. Nem a dalát utáltam, mert az jó (Dani szerint is), hanem azt, ahogy KSA előadta, a hangját, előadói stílusát. Daninak is ez volt a problémája vele, csak ő végletesen szokta megfogalmazni a véleményét, bár az utóbbi időben meglepő és tiszteletre méltó javulást kezd mutatni e téren a srác. Dani, ha olvasod ezt, csak így tovább! 🙂

 • Kitty

  Olyan jó olvasni ezt a sok pozitív hozzászólást!

 • Fabiana

  Utolsó 10-be zuhantunk oddscheckeren. :/

 • angelo

  Csermely Bogika = unalom a köbön, azt hiszem sokat kell még hallgassam ezt a melankólikus számot ameddig valamelyest elfogadom majd, de hát mint jó hazafi csak azt mondom hajrá Bogika:(

 • Dalida

  Bár a zsűrit nem szokás dicsérni, én most – főleg, miután megnyugodhattam, hogy Boggie nyert! – úgy gondolom, hogy jól választották ki a négyet. Mindegyik vállalható lett volna, és a négy három különböző stílust képviselt. (Csak Ádám és Zoli dala volt hasonló stílusában). Bármelyikkel több esélyünk lett volna Bécsben, mint a kiesőkkel. De fő, hogy a közönség jól döntött. Boggie megérdemelten győzött, előkelő helyre várom Bécsben.

 • gyokub

  Nagyon gratulálok Boggienak! Méltón fogja képviselni Magyarországot! Ami a fogadóirodákat illeti, még nincs semmi veszve. Erre számítani lehetett az elején, mert nem érzik biztos befutónak. Ahogy hallottam, anno Friderikát is a mezőny végére jósolták, és lám, mi lett belőle. Mindig a verseny idején rendeződik át alaposan a mezőny. Ami érdekes, hogy a végső négybe végül az első középdöntős továbbjutók kerültek.

 • Emdogh

  Annak ellenére, hogy nem tisztem be- és kiszavazós műsorokban bőszen SMS-eket pötyögni, most 20-at is nyomtam Boggie-ra. Az ok egyértelmű: védeni akartam Bécset egy tökéletes, Bjornstadtboorg márkanevű IKEA-panelsorozattól. Sikerült, és csak két érdekes gondolat adalékként:
  -Boggie az első női énekes, akit küldünk,
  -már másodjára egy nagy mondanivalóval rendelkező, kvázi értéket közvetítő dalt adunk Európának.
  Ez utóbbi nem feltétlen jó ómen, de ki tudja. A dal ettől még megérinti az embert. Szóval, hájrá Boggie! 🙂
  Csak jövőre jöjjön valami gagyi téma, gagyi szöveg, de brutálisan jó zene, amit kiküldhetünk! 😀

 • borso

  Egyébként ez a dal képvisel bennünket a leginkább. A béke „nagyon unalmas”, az már csak ilyen. Kívánom, hogy legyen még minimum 1000 évig ilyen unalom, mint amilyen az elmúlt néhány évtizedben volt! Nem érdekel, hogy milyen helyezést érünk el, az üzenetet remélem fogja mind kelet, mind nyugat. Ja és ne értsetek félre, nagyon szeretem a vidám dalokat az eurovízión és utálom a politikát 🙂
  A magyarok mindig a szívükkel szavaznak… ez a negyedik ilyen dalunk sorozatban.

 • blizzzzman

  Boggie és a Spoon csatája volt az este, sajnos a rosszabb nyert. A többi 6 labdába se rúghatott, ez evidenssé vált a végére.

 • magicvoice

  Gratulálok Boggie-nak! Ő az egyetlen előadó a 30-as mezőnyben, akinek a zenéjét önszántamból is hallgatom. A második albumáról az Utazom a kedvencem, de azon kívül is sok remek dal van rajta, ezért nem értettem, miért a legkevésbé közönségbarát számmal indultak A Dalban? Most is azt gondolom, hogy a Wars for Nothing nem való az ESC-re, ettől függetlenül sok sikert kívánok neki.

  • Tweek

   Kállay Saundersről, ByeAlexről is a többség azt mondta, nem Eurovízióra valók. Ha Boggie döntőbeli eredménye is annyira „nem Eurovízóra való” lesz, én simán kiegyezek vele.

   Ha kicsit visszagondolsz, általában pont az Eurovízióra valónak mondott dalainkból szokott vesszőfutás lenni a végén… 🙂

  • Mentsükmegaföldet-világbéke dal, szerintem ez totál Eurovízió-kompatibilis.

 • rose

  Jó lesz ez a dal az eurovízióra, csak egy aprócska baj van vele: A döntőbe már nem jutunk be, ahhoz ez túl kevés lesz 🙁

  • StanB

   Mert a tavalyi Holland dal az sok volt ?

  • hidapeta

   Akkor fejts ki bővebben légyszíves hogy ebből az idei rém gyenge harmincas felhozatalból kinek lenne szerinted több esélye döntőzni az idén,és miért?

   • StanB

    Rose kommentje az Eurovízióra vonatkozott, a tied viszont A Dalra, akkor nem értem, most mit is szeretnél kérdezni valójában 😀

   • hidapeta

    Az én kommentem is az eurovízióra vonatkozott és nem a dalra.Arra gondoltam hogyha rose szerint Boggie dala kevés a döntőbe(tehát rosszul döntöttek az emberek),akkor kit látott volna esélyesebbnek az idei mezőnyünkből az eurovízió döntőjébe jutni?
    Remélem így már érthető a kérdésem 🙂

   • rose

    Tegnap lehet kicsit elhamarkodottan fogalmaztam, de olyan szinten elkeserített az idei mezőny színvonala, hogy minden csalódottságom benne volt ebben a mondatban. Most már nem látom olyan borúsan a helyzetet, és mivel Boogie az aki képviselni kicsiny országunkat, most már azt mondom, álljunk mellé és támogassuk őt! 🙂

   • rose

    – 1 „most már” 😀

   • hidapeta

    Vagyis hát helyesen: „lett volna esélye döntőzni”mivel már meg van a győztes.

   • StanB

    Na így már értem, köszi 🙂

 • Feri

  Röviden összefoglalva jó kis döntő volt, kisebb izgalmat okozott a zsűri, de végül az nyert, akit szerettem volna. A lényeg az, hogy egy szimpatikus előadó képviseli Magyaro.-ot Bécsben egy jól felépített, aktuális témájú dallal, amire büszkék lehetünk akkor is, ha nem ér el kimagasló eredményt (bár én a TOP 10-be várom). Bár Ádám és Zoli is jók voltak, de összességében nem fogtak meg annyira, mint Boggie. A Spoon meg most volt a legrosszabb, csodálom hogy a 4-be kerültek, és nagyon féltem, hogy ők nyernek, mert nem jósoltam volna valami jó helyezést nekik az ESC-n. Leginkább Wolf Katit és Ívet sajnálom, ők mindketten megérdemelték volna a TOP 4-et.

  Az eddigi 17 dal közül, amit már hallottam a TOP 10 nálam jelenleg:

  1. Magyaro.
  2. Hollandia
  3. Litvánia
  4. Észto.
  5. Fehéroroszo.
  6. Izland
  7. Málta
  8. Olaszo.
  9. Ciprus
  10. Grúzia

  Hajrá Magyarország! Hajrá Boggie!

 • Spiro

  A csepeli lány előtt széles az út, Bécs csak az első állomás. Mi minden vár még rá! Aki képes a Spoont lenyomni, ott minden lehetséges! De jó ez az este!!!

  • hidapeta

   ott a pont! 🙂

  • blizzzzman

   Semmi nem vár rá. Egy átlagos vagy gyenge bécsi helyezés, majd a teljes névtelenség a folytatásban. El ne ájuljatok már egy ilyen közhelyes, hatásvadász semmiségtől.

   • Iza

    Te meg ne légy már ennyire rosszindulatú!! Én sem vagyok elájulva Boggietól meg a dalától, de azzal, hogy orrba-szájba szidod, azzal semmit nem érsz el, ő megy Bécsbe, kész, ennyi. Egy kicsit is jó érzésű magyar ember max. annyit ír, hogy nem tetszik a dal, de az országomat képviseli, szóval sok sikert neki, nem ott szidja, ahol tudja….sosem értettem az ilyen embereket, komolyan…

 • gyokub

  Nem kell előre jóslásokba bocsátkozni. A produkció, ami most győzni tudott, nem ugyanaz lesz Bécsben. Kint sokkal profibb technika lesz. Lesz vagy 20 kamera, ami segít, hogy a produkció a legelőnyösebb plánokból tűnjön a képernyőn. Én biztos vagyok benne, hogy a bécsi produkció izgalmasabb lesz. Egyébként én azt gondolom, hogy ez a dal egy fekete ló lehet (lásd The Common Linnets) odakint. A győzelemre nem mernék mérget venni, de ha már bekerülünk a TOP 10-be, ami szerintem összejöhet, akkor nincs okunk panaszkodni.

 • Spiro

  Nagyon érdekes, hogy a zsűriből már megint csak a Magdinak sikerült eltalálnia a közönség véleményét. Meglepő, de tavaly is így volt, csak a Magdi adott 10 pontot KSA Running-ra. És ByeAlex esetében is, bár akkor a Magdi sem mert 10 pontot adni, de mégis Ő adta Alexnek a legmagasabb pontszámot.
  Mostani pontszámok:
  Pierrot pontjai: Ív 4 pont, Szabó Ádám 6 pont, Boogie 8 és Mujahid Zoli 10 pont.
  Rúzsa Magdi pontjai: Mujahid Zoli 4 pont, Szabó Ádám 6 pont, Wolf Kati 8 pont és Boogie 10 pont.
  Csiszár Jenő pontjai: Wolf Kati 4 pont, Mujahid Zoli 6 pont, Szabó Ádám 8 pont és Spoon 10 pont.
  Rákay Philip pontja: Wolf Kati 4 pont, Boogie 6 pont, Szabó Ádám 8 pont és a Spoon 10 pont.

 • Értem én, hogy mondanivalót akar közvetíteni, de a hasonló, melankolikus daloktól kedvem támad kimenni, hogy rágyújtsak cigiszünet címén, pedig nem is dohányzom. Kétszer futottam neki, mire harmadjára sikerült végignéznem, hallgatnom a produkciót. Személyes véleményem csak annyi, hogy unalmas. Nekem nem tetszik. (Nem mondom, hogy más jobb volt, de ez már egyéni szoc. problem.)