Naptár

2015. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: A döntő ma este!

DAL_2014_LOGO_RGBTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu
Internetes közvetítés 20:25-től: http://adal2015.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=1050177

Elérkezett a nagy nap: Magyarország ma este dalt küld a 2015-ös bécsi rendezésű, egyébként 60. Eurovíziós Dalfesztiválra. Az este folyamán a zsűri csak értékelni fog, az összes dal elhangzása után („az eurovíziós dalversenyek nemzetközi gyakorlatához NEM hasonlóan” – javított idézet a Dal szabályzatából) minden zsűritag 4 dalra fog szavazani, 4, 6, 8 és 10 ponttal. Az így kialakult sorrendben az utolsó 4 dal kiesik, a 4 legtöbb pontot gyűjtött produkcióra pedig elindul a közönségszavazás. Így az este folyamán a közönségnek most csak egy alkalommal, a műsor utolsó harmadában kell használnia a telefont.

A zsűri pontoknál kialakult holtverseny esetében a zsűrinek kell egyértelműsíteni, hogy ki az, aki kiesik és ki az, aki tovább jut. Ha netalán az a furcsa helyzet állna elő, hogy a közönségszavazásnál alakulna ki szavazategyenlőség, akkor újra kell indítani a szavazást a holtversenyben álló dalokra. Egy telefonról húsz szavazat adható le.

A Dal döntőjének főszereplői:

Csemer Boglárka Boggie – Wars For Nothing
Gájer Bálint – That’s how it goes
Ív – Fire
Mujahid Zoltán – Beside You
Passed – Mesmerize
Spoon – Keep Marching On
Szabó Ádám – Give Me Your Love
Wolf Kati – Ne engedj el

237 hozzászólás A Dal 2015: A döntő ma este!

 • Bende

  Boggie lecseréli a ruháját!Abba a produkcioba csak ez az egy dolog hibádzott.
  TOP8:
  1.Boggie
  2.Passed
  3.Wolf Kati
  4.Ív
  5.Mujahid Zoli
  6.Gájer Bálint
  7.Spoon
  8.Szabó Ádám

 • xaby

  Személyes TOP8:

  1.Boggie
  2.Ív
  3.Wolf Kati
  4.Szabó Ádám
  5.Gájer Bálint
  6.Passed
  7.Spoon
  8.Mujahid Zoli

 • borso

  Boggie, Passed, Ív, Wolf Kati (utóbbi kizárólag azért mert magyarul énekel). Ha Szabó Ádám lesz a negyedik a döntőben három csajszi mellett, nem fogok bánkódni. Boggie-hoz ragaszkodom egyedül.
  Gyerünk-gyerünk csajok!!!!

 • Iza

  Szerintem a végső négyes : Szabó Ádám, Boggie, Wolf Kati, Ív.
  Közülük Ádámnak örülnék a legjobban, de nem fogom itatni az egereket, ha nem ő megy, annyira azért nem izgatott az idei Dal. Az egyetlen akit nagyon nem szeretnék kint látni, az Wolf Kati.

 • rocknish

  Ív, Ív, hajrá Ív! Amúgy szinte 100, hogy Boggie megy, nem bánom 🙂 Wolf Katit ne.

 • StanB

  1. Ív
  2. Boggie
  2. Gájer Bálint
  4. Wolf Kati
  —————-
  5. Passed
  6. Spoon
  7. Szabó Ádám
  8. Mujahid Zoli

 • magicvoice

  1. Gájer Bálint
  2. Ív
  3. Boggie
  4. Passed
  ____________
  5. Wolf Kati
  6. Szabó Ádám
  7. Spoon
  8. Mujahid Zoli

  Gájer Bálint – egy igazi szórakoztató revü, profin előadva, a bécsi aréna táncolna, kitűnne a többi induló közül
  Ív – nagyon hatásos lehetne egy jobb színpadképpel
  Boggie – előadó kisugárzása, dal egysége remek, kár, hogy túl komor, most nem erre van szüksége Európának (szombat este az emberek szórakozni akarnak, nem kellene még akkor is a háborúra, a gondjaikra emlékeztetni őket)
  Passed – jó dal, fiatalos, szertelen, már csak egy énekes kellene
  ————-
  Wolf Kati, Szabó Ádám – Nagy esélyük van a négyes döntőbe jutni, de nem lenne sok értelme őket Bécsbe küldeni, nagyívű dalokkal már tele a padlás, elvesznének a többiek között.

 • schanc

  Az a legnagyobb bajom, hogy az utóbbi napokban teljesen elhatalmasodott rajtam, hogy Ív menjen 🙂 Csak nem tudok olyan négyest összerakni, amiből őt szavaznák ki a nézők.
  A top4 legyen Ív, Passed, Ádám és Boggie. Közülük bárkinek tudnék örülni.

 • Orsolya333

  Mindenképpen Csemer Bogit szeretném Bécsben látni, akivel még kiegyeznék az Gájer Bálint, de Ő nem hiszem hogy ott lesz a legjobb négyben.
  Akiket a legkevésbé sem küldenék az Eurovízióra az a Spoon és a Passed.

  Lehet hogy nincs igazam, de szerintem sok múlik a sorrenden.
  Ha megnézzük az elmúlt pár adást, akkor látszik hogy akik elsőnek léptek fel, azok valahol mindig elfelejtődtek és nem is kaptak valami sok pontot a zsűritől és a közönségtől sem.
  Remélem a kedvenceim valahol a végén szerepelnek majd.

 • Levi21

  1. Ív
  2. Szabó Ádám
  3. Wolf Kati (a színpadi statikusság miatt)
  4. Boggie
  —————–
  5. Gájer Bálint
  —————–
  6. Passed (nagyon gyengék hangilag, a dal sem jön be)
  7. Mujahid Zoltán (utálom a dalát, borzalmas, a színpad egy nagy 0, de mégsem tudtam az utolsó helyre rakni, pedig szeretném)
  8. Spoon (remélem, a zsűri nem csinál valami megbocsáthatatlan hibát azzal, hogy felpontozza őket, szégyen, 30-ból nálam ők a 29.-ek)

  Eredeti toplistám szerinti Top 8:
  1. Farkas-Jenser Balázs (nagyon sajnálom)
  2. Szécsi Saci & Böbe (élőben lehetett volna sokkal jobb is, azért továbbjuthattak volna bőven)
  3. Ív (szuper, egyre fejlődik, ha megnyeri, nagyon örülni fogok)
  4. Antal Timi (ő se lett volna rossz a döntőbe, szerintem jó volt a produkció)
  5. Dér Heni (a színpadkép pocsék volt, azért továbbjuthatott volna az ED.-ből)
  6. Wolf Kati (jó dal, de a színpadképen itt is lehetne javítani)
  7. Szabó Ádám (ő inkább az élő produkció miatt, a dal magában nem lett volna elég a sikerhez)
  8. helyezettem nem nagyon volt, talán Bogi az átdolgozott változattal (de ahhoz meg a szöveg nem passzolt)

 • Gergő

  1. Boggie
  2. Szabó Ádám
  3. Ív
  4. Wolf Kati

 • János

  Csemer Bogi: Szeretem ezt a dalt, Bogi egy szimpatikus egyéniség. Ha Bécsben ő képviselne minket,akkor én a háttérrel játszanék el egy picit,mert az ha a dallal megtalálná a harmóniát,akkor az egész produkció ütősebb lenne.

  Gájer Bálint: A Dal vendégfellépőként felvonultathatná az ilyen stílust,nincs értelme versenyeztetni.

  Ív: Nekem az Only Teardrops és a tavalyi ír dal keveréke. Az akusztikus verzióban Ív hangja teljesen másképp szól,nem értem minek élőben az a torzítás.

  Muhajid Zoltán: A refrén kifejezetten rosszul esik a fülnek.

  Passed: Az előadás és a dal aranyos, ám még nagyon fiatal az énekeslány, bőven van ideje fejlődni.

  Spoon: Minden lehetséges fiúbandás elemet bevetve érzek, de a vokált mégsem tudja kompenzálni.

  Szabó Ádám: A szerelem egy lány,gyengéd érzelem, nem egy erőszakos valami.

  Wolf Kati: Ez egy nagyon erős dal, Kati egész jól előadja. Kb. 2 percig magával tud ragadni,de az utolsó 1 perc kizökkent. Ott valami hiányzik,ami megérne egy átalakítást.

  Összességében:
  1.Cs.Bogi
  2.Wolf Kati
  3.Passed
  4.Spoon

  • Tanti

   Én pont ma gondolkoztam hogy melyik dalra hasonlít ÍV dala,és nekem is pont a tavalyi ír dal jutott eszembe.Örülök hogy nem csak én hallom így.Valamiért arra emlékeztet.Talán dobok, és a ritmusa miatt.(És tudjuk mi lett a sorsa a tavalyi ír dalnak.)

 • anee37

  Én félreteszem a szimpátiát arra bökök akinek esélye lenne a 30 -as döntőbe esetleg a top 15-be kerülni talán 3 olyan dal van akiknek sikerülhet:Boggie,Ádám ,ÍV esetlegPASSED V Bálint(attól függ nyugaton mennyire jön be a swing..)Boggie dala lehet kétélű fegyver is (azt gondolhatják,h ez egy közepes ,langyi dal feltűnő ledfallal feltuningolva és a háttér elvonhatja a szövegről a figyelmet-ne legyen igazam.).KB Ez a véleményem Volf Katiról is.A MUJAHID ZOLI ÉS A SPOON esélye pedig attól függ,hogy mennyire lesz V.I.P.effektus..A VIP képviselte M.O.-T 1997-BEN . „NYUGATI HATALMAK” elég jó pontszámokat adtak nekik a 10-enéves lányoknan köszönhetően.(akik ma kb 35-40 évesek).Nem tudom hány tinilány nézi a ed-t de akár az ő anyjuk is szavazhat rájuk ha kijutnak Bécsbe. (Ők voltak akik a V.I.P-re szavaztak anno) SZóval bármi lehet akárki nyer HAJRÁ MAGYAROK!!!!

  • BeN

   Kedves anee37! 🙂
   1997-ben még nagyrészt a nemzeti zsűrik szavaztak, egyedül az Egyesült Királyság adott 8 pontot, a többi 4 ország, ahol a közönség szavazott egy pontot se adott a V.I.P.-nek! :/

 • Isti

  Már nagyon várom az estét:

  Boggie- Csak fehér ruhát tudok elképzelni a dalhoz, talán hosszút. A ledfalra pedig hatalmas tömeget tennék, amibe a vokalisták beleolvadnak, vagy akár ő is a színpadon.
  Nem az én stílusom ez a dal, de nagyon szeretem. A vokál elképesztően jó. Ez az egyetlen dal amivel nyerhetünk is akár, ha szép lesz a színpadkép. Már most látom, ahogy kapja a magas pontokat. Remélem igazam lesz, mindenesetre optimista vagyok vele.

  Wolf Kati- az ő dala a kedvencem, de nem nyerhetünk vele. Kevés az esélye, hogy ő megy, de ha esetleg mégis, akkor egyrészt nem leszek szomorú, mert legalább szeretem a dalt, de az biztos, hogy a TOP10 nem lesz meg, a döntőbe szerintem simán bejut. Hiányzik még valami a színpadra. A vokál lehetne jobb.

  Szabó Ádám- A dal szépen építkezik, szép kis ballada ez. A döntő szerintem vele is meg lenne, ott pedig szerintem a 15. hely környékén végezne. A vokál itt is nagyon jó, a teljes produkcióval itt vagyok a leginkább megelégedve a 8 közül.

  A többi dalt nem tudom elképzelni Bécsben.

  1. Boggie 10 pont
  2. Wolf Kati 8 pont
  3. Szabó Ádám 6 pont
  .
  .
  .
  4. Spoon 4 pont (csak mert muszáj valakinek 4 pontot adni)
  5. Ív
  6. Gájer Bálint
  7. Mujahid Zoli
  8. Passed

  • schanc

   Boggie-nak tényleg fantasztikusak a vokalistái. De Ádám se panaszkodhat e tekintetben, csak ott nem annyira hangsúlyos a szerepük.

   • betoven

    A vokalistái közül csak első vokalista csaj a fantasztikus, akinek szebb hangja van, mint Bogginak. Sajnos a többi vokalista (főleg a fiúk) nem egységes.
    A legegységesebb vokál Szabó Ádámnál és Wolf Katinál hallható.

 • BeN

  Sziasztok! Ma este Boggie győzelmére számítok,,és drukkolok is neki! Remélem eljutottak hozzájuk a pozitív kritikák és a hiányosságaikat (ruha, háttér) kijavítják. 🙂 Érdekes egyébként, hogy a nemzetközi rajongói oldalak Wolf Katit várja és szeretné Bécsben látni.

 • Gergő

  Ádám dalát talán legjobban a tavalyi montenegrói dalhoz tudnám hasonlítani, szerintem ha ő menne olyan eredményt is érnénk el, mint Segej. Hasonlóan egy 15.-20. hely jutna Katinak. Boggienak összejöhet egy top5 simán, és én hiszek is ebben 🙂
  Ív és Gájer Bálint ha kijutna egy 20.-26. hely, Passed és Spoon elődöntőben maradna…

 • Emdogh

  ÍV, ÍV, ÍV!!!
  Bár 99%, hogy Boggie megy, de… ÍV!!!!! 😀

 • Dalida

  Nem értem ezt a nagy hype-ot ÍV körül! (Kivéve, ha a nőnek szól, nem a produkciónak.) Simán az elődöntőben maradnánk, ha ő menne. Ugyanez a véleményem a Passed-ról is. Még a Spoon-tól is jobb helyezést remélnék, mint tőlük.

  Szerintem – mint produkció – a döntőt Boggie mellett csak Ádám, Gájer Bálint, Wolf Kati és Mujahid Zoli érdemelné meg.
  Viszont
  – Ádám dalát csak a jó előadás emeli ilyen magaslatokba, ami itthon kitűnik, az Eurovízión elveszne a többi között. A szöveg pedig teljesen gáz!
  – Gájer Bálint kiváló előadó, profi az egész produkció, ez a műfaj azonban nem képviselheti Magyarországot 2015-ben.
  – Wolf Kati egy ennél sokkal jobb dallal sem tudott jó helyezést elérni, ettől még ennyi sem várható.
  – Mujahid Zolinál a dal jellegtelen, elveszne a sok hasonló között, valószínűleg az elődöntőben maradna.

  Az egyetlen, akit nyugodt szívvel és jó helyezés reményében küldenék: Boogie.

 • betoven

  Én azon ábrándozom, hogy milyen jó lenne, ha tényleg az elhangzott produkciókat értékelnék, és nem egy előre megbeszélt/lepontozott műsor lenne a „szakmai alázat” nevében.

  Mindenkinek jó szurkolást!

 • Kitty

  Szerintem a zsűri a 4-be Wolf Katit, Szabó Ádámot, Boggiet és talán Ívet teszi be. Én nyugodt szívvel küldeném ki Boggiet és Ádámot, velük úgy gondolom dőntőbe juthatnánk. Nekem egyébként Ív a kedvencem, remélem összehoznak estére egy jó produkciót. Wolf Katit viszont nem szeretném Bécsben látni, a Passednek bizonytalan az énekesnője, Mujahid Zoli dala semmilyen, Gájer Bálintnál nem biztos, hogy a stílus bejönne Európának a Spoon pedig szintén nem nagy eresztés, nem hiszem, hogy döntőbe tudna jutni.

 • Gyuri123456

  1.Ív
  2.Boggie
  3.Wolf kati
  4.Passed
  Remélem ez lesz a TOP4, még talán Szabó Ádám a többi felejtős

 • Mettyú

  Én top 4-em: ÍV, BOGGIE, WOLF KATI, PASSED

  mint már mondtam szeretnék női előadót idén. A fiúk közül: A Spoon kedves dala akár még jól is elsülhetne az ESC-en, de nem fog, Ádám hiába jó és hiteles, de ez a dal nagyon egy lenne a sok közül. Bálint nem lenne nyerő, Zoli se.

  Boggienak szurkoltam a legjobban elejétől, neki is kellene mennie úgy gondolom, nálam csak ÍV az aki ezen változtathatna, mert nekem tetszik ez a dal. Remélem változtattak a produkción, úgy akár még meg is győzhetne. Wolf Kati és Passed (elvileg lesz vokál, kíváncsi vagyok), én őket is szeretem, ha ők jutnak ki azt sem fogom bánni. Ezek közül bárkinek örülnék, de legjobban Boggienak.

  Kíváncsian várom hogyan alakul az este, de sok meglepetést már nem akarok, mert abból már volt idén elég. 😀

 • Euphoria

  Remélem hogy a végső négyes: Boggie, Ív, Kati és Szabó Ádám lesz! 😀 Szerintem a további négy dal ezeknek a közelébe sem ér…Természetesen Boggie győzelmének örülnék a legjobban, úgy gondolom hogy ebben a lányban és a dalban, minden meg van, hogy esélyünk nyíljon Bécsben a győzelemre. 🙂 Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi váratlan meglepetés, mint két éve…

 • Feri

  Nálam a sorrend az eddigi teljesítmények alapján:

  1. Boggie – itt a legjobb az összhang, az előadás.
  2. Szabó Ádám – itt az előadás erősebb, mint a dal
  3. Wolf Kati – ez a legnagyobb sláger, nagyon szeretem hallgatni, de félek hogy a színpadi monotonság nem lenne nyerő Bécsben.
  4. Mujahid Zoli – nem a kedvencem, de ez a 2. olyan szám, amit gyakran dúdolgatok.

  5. Ív – A szám tetszik, de a színpadi összkép elég béna, főleg ahogy táncol, és hiányzik a „tűz” a produkcióból.
  6. Spoon – Sokadjára hallgatva már nem olyan rossz, de nem szeretném hogy a legjobb 4-be kerüljön.
  7. Gájer Bálint – A legjobb show-t csinálta, de sem a dalt, sem a stílust nem kedvelem.
  8. Passed – Nekem egy kakukktojás ez a szám. Egyszerűen nem bírom végighallgatni, nem tudom mit esznek rajta.

  Ha az első háromból kerül ki a győztes, akkor már jó estém lesz.

  Jó szórakozást Mindenkinek!

 • Zial

  Szerintem a kezdő dalt, a nap dalát kéne kiküldeni ebben a felállásban Bécsbe!:))) Nagyon tetszett!

 • Kitty

  Csillának milyen szopottgombóc feje van 🙂

 • Zolecs

  01.Gájer Bálint
  Egész kellemes, én szívesen hallgattam ezt a dalt, de azt gondolom hogy bár kitűnne a bécsi mezőnyből, kevés az a réteg amelyik szavazna rá.

  Esély a kijutásra: 0%

 • Zial

  G.B : 9 pont nem rossz az új változat:)

 • Kitty

  Jó volt a Bálint, táncolni lett volna kedvem 🙂 Sajnos Bécsben elődöntőben maradna.