Junior Eurovízió 2014: A döntő ma este!

Fotó: junioreurovision.tv
Fotó: junioreurovision.tv

Tudósító: Klész Imre
Forrás: junioreurovision.tv
Internetes közvetítés 19:00-tól: http://www.junioreurovision.tv/page/webtv?program=114133

Ma este 19 órától kezdődik a Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2014 élőben Máltáról. 16 ország versenyzője fog megmérkőzni a 12. Junior Eurovízió megnyeréséért. Magyarország nem vesz részt ezúttal sem ezen a versenyen, de a fenti internetes linken keresztül meg lehet nézni a 10 és 15 év közötti énekesek számára rendezett versenyt. A műsor 19:15-től kezdődik.

Olaszország, Montenegró és Szlovénia újoncként indul a versenyen, Bulgária, Horvátország, Ciprus és Szerbia pedig kisebb-nagyobb kihagyás után küldött újra versenyzőt.

A ma esti verseny résztvevői:

Rajtszám Ország Előadó Dalcím
01 Fehéroroszország Nadezhda Misyakova Sokal
02 Bulgária Krisia, Hasan & Ibrahim Planet of the Children
03 San Marino The Peppermints Breaking My Heart
04 Horvátország Josie Game Over
05 Ciprus Sophia Patsalides I pio omorfi mera
06 Grúzia Lizi Pop Happy Day
07 Svédország Julia Kedhammar Du är inte ensam
08 Ukrajna Sympho-Nick Pryyde vesna
09 Szlovénia Ula Ložar Nisi sam (Your Light)
10 Montenegró Maša Vujadinović és Lejla Vulić Budi dijete na jedan dan
11 Olaszország Vincenzo Cantiello Tu primo grande amore
12 Örményország Betty People of the Sun
13 Oroszország Alisa Kozhikina Dreamer
14 Szerbia Emilija Đonin Svet u mojim očima
15 Málta Federica Falzon Diamonds
16 Hollandia Julia Around

Hasznos link:

Blog: Junior Eurovízió 2014 gyorstalpaló

116 Comments

Egyértelmű. A rendezés szuper, Fehéroroszország rendesen megoldotta, Bulgáriánál néhány helyen elcsúszott, amúgy jó volt; San Marinonál a koreográfiával volt bajom; Horvátországnál pedig Josie-n egyértelműen látni és hallani lehetett, hogy izgul. Az eddigi legjobb talán a fehérorosz volt, a közönség szerint pedig szerintem a horvát.

A grúz dal nálam botrányos volt, Lizi éneklése sem tetszett, remélem, közel lesznek az utolsó helyhez, de sajnos nem valószínű.

Trampli kislanyoknak beoltoztetett bolgarok voltak nekem eddig a legjobbak. Ciprus meg unalmas volt nekem. San Marino sem rossz. Gruzia nem ilyen dalokkal szokott nyerni. Na johetnek a svedek 🙂

A svéd dalban benne volt amúgy Thomas G:Son. Ez az eddigi legunalmasabb műve. Viszont pozitívum, hogy Julia megtanult valamennyire énekelni. A színpadi produkció egész jó lett. Azért remélem, hogy a két Julia közül ő lesz a gyengébb. 🙂

No bekapcsolódok én is egy picit, alapvetően a JESC nem az én versenyem, de adok egy esélyt neki. 🙂 Ciprusnál kaptam el a fonalat, az tetszett, a kiscsaj jól énekelt, a dala sem idegesített és mint egyéniség is betöltötte a teret. A grúz lány inkább aranyos volt, nagy minőséget nem hozott nekem hangban/zenében, de lehet, hogy ezzel nem fog kilógni a sorból, fogalmam sincs, mi jön még. 😀 Tényleg nem tudok most róla nagyon mit mondani… Valami lepke végigrepült a LED-falon, erre emlékszem. A svéd produkció kicsit megviselt már, ahogy a betanított “thank you Europe, we love you” és “come on Europe, sing along”-ok is. És most megy az ukrán mini-Sophistic… Hát nem tudom, hogy ilyen dalokon mit lehet élvezni, de szép arcuk van és menő árnyalatát választották ki a kék színnek.

Az ukrán dal nagyon jól össze van rakva, simán nyerés-esélyesek. Hangjuk jó, a színpadon jól mozognak, ügyes munka.

Egész jó kis várakozáskönnyítő lenne tényleg ez a JESC így félúton két ESC között, ha kicsit jobbak lennének a dalok és nem lenne ott az a rengeteg aggály az alapkoncepcióval kapcsolatban. Viszont valahogy most kevésbé megrázó, mint amilyen szokott lenni régebben. Talán javul a verseny? Nem árt neki, az biztos, de mintha pár éve még sokkal gagyibb lett volna. A szlovén dal jól kezdődik.

Ha így fog vonyítani a lányom, bármelyik nyalókát megveszem neki a Coop ABC-ben. Nem tudom tényleg eldönteni, hogy jól énekel-e, vagy idegesítően visít. 😀

A szlovén dal és Ula hangja szintén csodálatos, szerintem nagy meglepetések lesznek a szavazásnál. Eddig a kedvencem, és a nézőknek is tetszik.

Először nézek JESC-t. Nekem a fehérorosz dal a kedvencem, élőben sem csalódtam, a másik kedvencem Hollandia. Remélem közülök lesz a győztes, bár Fehéroroszországot nem látom nagyon esélyesnek, főleg, hogy elsőként léptek fel, vagy itt nem szokott számítani?

Az ukránoknál nagyon jó hang, szép arc meg van, de a dal nem is tudom, egyes részei tetszenek, mások viszont nem.

Montenegrónál nekem eleve a dallal van bajom, de a lányok jól működnek együtt a színpadon, és a háttér is jó. Eddig (szerintem) egy gyenge produkció sem volt Grúzián kívül.

Kicsit talán sok hangban, de brutál. Nem az első olyan gyerek ma, aki a felnőtt mezőnyben is bőven megállná a helyét. Sőt, a felnőtt mezőnyben a jobbak között. A dal nekem itt is semleges, de ügyes előadás volt, talán kicsit túl modoros, de ennyi idősen elnézhető.

Az olasz fiú nagyon jól ad elő, a hangjában nagyon sok érzelem van, és egy jó dal párosul hozzá. Talán egy icipicit túljátssza, de nekem eddig nagyon tetszik.

Nekem Montenegro ilyen se’ ize, se’ buze. Az olasz fiu nekem tenyerbemaszo. Az jutott eszembe h az ilyen fiukat  szoktak szivatni az iskolaban…. bocsanat…

Az örmény kellemes váltás. A csaj nem annyira hivalkodó, mint az előző gyerek, a színpadképben vannak érdekes, látványos megoldások, a dalnak pedig bizonyos részei kifejezetten tetszenek. Egye fene, ez a dal tetszik. Felírom Ciprus mellé, de az azért jobb volt.

nálam eddig Ukrajna és Olaszország nyerésre esélyes, sajnos a fehérorosz produkciót nem láttam, így nem tudok róla mit mondani…

Az örmény dal nálam teljesen átlagos, ha nem lenne, észre sem venném. Viszont jól meg van csinálva, és Betty megtanult énekelni. De az a haj borzalmas. Olyan Waka Waka hangulatú az egész.

Oroszország, mint az Eurovízióra, ide is egy sablonballadát küld, ami egész jól sikerült. A háttér lehetett volna egy kicsit figyelemfelkeltőbb.

A szerb dal nagyszerűsége az egyszerűségében, és Emilija hangjában rejlik. Az összkép talán egy kicsit unalmas, de fog pontokat kapni bőven.

Comments are closed.