Naptár

2014. november
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Junior Eurovízió 2014: A döntő ma este!

Fotó: junioreurovision.tv

Fotó: junioreurovision.tv

Tudósító: Klész Imre
Forrás: junioreurovision.tv
Internetes közvetítés 19:00-tól: http://www.junioreurovision.tv/page/webtv?program=114133

Ma este 19 órától kezdődik a Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2014 élőben Máltáról. 16 ország versenyzője fog megmérkőzni a 12. Junior Eurovízió megnyeréséért. Magyarország nem vesz részt ezúttal sem ezen a versenyen, de a fenti internetes linken keresztül meg lehet nézni a 10 és 15 év közötti énekesek számára rendezett versenyt. A műsor 19:15-től kezdődik.

Olaszország, Montenegró és Szlovénia újoncként indul a versenyen, Bulgária, Horvátország, Ciprus és Szerbia pedig kisebb-nagyobb kihagyás után küldött újra versenyzőt.

A ma esti verseny résztvevői:

Rajtszám Ország Előadó Dalcím
01 Fehéroroszország Nadezhda Misyakova Sokal
02 Bulgária Krisia, Hasan & Ibrahim Planet of the Children
03 San Marino The Peppermints Breaking My Heart
04 Horvátország Josie Game Over
05 Ciprus Sophia Patsalides I pio omorfi mera
06 Grúzia Lizi Pop Happy Day
07 Svédország Julia Kedhammar Du är inte ensam
08 Ukrajna Sympho-Nick Pryyde vesna
09 Szlovénia Ula Ložar Nisi sam (Your Light)
10 Montenegró Maša Vujadinović és Lejla Vulić Budi dijete na jedan dan
11 Olaszország Vincenzo Cantiello Tu primo grande amore
12 Örményország Betty People of the Sun
13 Oroszország Alisa Kozhikina Dreamer
14 Szerbia Emilija Đonin Svet u mojim očima
15 Málta Federica Falzon Diamonds
16 Hollandia Julia Around

Hasznos link:

Blog: Junior Eurovízió 2014 gyorstalpaló

116 hozzászólás Junior Eurovízió 2014: A döntő ma este!

  • Gergő

    azt hittem ,hogy rossz a látásom az eredményeket látva…
    Bulgária 2. helye azért nem rossz 🙂

  • force

    Haha 😀 Kíváncsi leszek az olaszok bevállalják e jövőévi rendezést 😀

  • A bolgar kislany szepen feljott a masodik helyre! Jaj Olaszorszag… gyartsunk elmeleteket, miert nyomatjak ennyire az olaszokat? Nahh, megnyertek, gratula nekik!

    • Mettyú

      bármilyen elméletnek lehet alapja ami az euróvízióhoz köthető. 😀

    • force

      Ahhoz, hogy versenyben tartsák őket elég lett volna egy második hely is (lsd. 2011-es EV) 😀
      Ez a JESC-nek egy nagy plusz, hogy Olaszország, mint egyetlen BIG 5 ország elindult és megnyerte. Ami szerintem biztos: Montenegró, Szlovénia és Horvátország vissza fog lépni jövőre.

  • Levi21

    És mi történt Szlovéniával? Alig kapott pontokat.

  • Levi21

    Bulgária szerintem egyáltalán nem volt jó élőben, a nagy hype miatt lett csak második. Örményország 3. helye pedig egyszerűen megmagyarázhatatlanul borzalmas. Ennél már csak az lett volna rosszabb, ha Grúzia lesz a 3.

  • Hegedüs Zoltán

    A JESC mindig ízléspocséksági versenybe torkollik. Nálam utolsó lett a győztes.

  • Levi21

    És mi még azt hittük, hogy Ciprus bőven az eddigi legjobb eredményét fogja elérni.

  • Gergő

    Az ukrán lányokat is sajnálom pedig jók voltak ma este …

  • Levi21

    Ami a legrosszabb az egészben, hogy Juliának csak 4 pont kellett volna ahhoz, hogy 2 helyet előrelépjen.

  • Dani

    Én mondjuk azt csodálom, hogy a horvátok egyáltalán 1 pontot össze tudtak szedni.

    Grat Vincenzónak, de nálam Ciprus volt az abszolút favorit. És külön grat Krisiának is, hogy ilyen betegen ekkora teljesítményt tudott nyújtani.

  • Hegedüs Zoltán

    Aprooó Krisiának mi baja volt? Nem volt tökéletes, de nekem úgy tűnt mintha meg lett volna fázva. Van amikor az orrfolyásra az orrcsepp se használ, de közvetlenül a fellépés előtt néhány percre kokainnal átitatott vatta mindkét orrjukba igen. Hivatását gyakorló fül-orr-gégész ott is megteheti teljesen legálisan, mint Magyarországon is. Egyébként ha tényleg meg volt fázva: ezért szoktak az énekesek fellépés előtt vigyázni magukra. Ha más volt akkor nem szóltam.

    3-as holtverseny az ízléspocséksági világbajnokságon: JESC 2012-2014. Gratulálok mind a 3 világbajnoknak, az újdonsültnek is! És az utolsó megint jobb lett mint a győztes, mint 2012-től mindig.

    Minden dalra kiszámoltam mennyivel tér el a nálam és az ott elért helyezése, ezeket összeadtam: 96 lett, a maximális 240 lehetett volna. Csakhogy ha a sorrendet megcserélem, csak 70 lesz: tehát az eredmény fordítottja 1,4-szer közelebb áll hozzám! 2012 óta minden évben a fordítottja áll hozzám közelebb. Egyébként csak a 12. szlovén dal ért el ugyanolyan helyezést mint nálam, meg is lepődtem mert sokan szurkoltak neki, és jól is énekelt. 3 dal, az olasz, máltai, montenegrói a helyezést ellenkezőjére fordítva ért el ugyanolyan helyezést mint nálam, tehát itt is közelebb áll hozzám a fordított. Sejtettem hogy Vincenzo fog nyerni, írtam is, hogy sokan nem a dalokra szavaznak, és a nem felkari vérnyomásmérésen alapuló szavazatok 15 részre oszlanak, a nedvesedésmérésen alapulókat viszont mind Vincenzo kapja, és elég lehet a győzelemhez. Hát sajnos elég is lett. Az olaszok úgy néz ki direkt ezért neveztek fiút.

    • Dani

      Úgy tudom, Krisiának influenzája volt.

      • Hegedüs Zoltán

        Hát azt csak úgy lehet megelőzni ha ki se mozdul otthonról, tehát a JESC-re se megy el. Vagy védőoltással. Akkor az enyhébb tüneteket egyszerű lázcsillapítóval lehet kezelni. Védőoltás nélkül viszont csak rohadt nagy adag lázcsillapító, orrfolyásnál hozzá kokainnal átitatott vatta mindkét orrlyukba. Remélem tanultak belőle és jövőre mind be lesz oltva influenza ellen. Ha meg be volt oltva, valószínüleg kezelhető volt, mint láttuk, fel is tudott lépni. Gyakorolni viszont nem biztos hogy tudta az éneklést.

      • Zolecs

        Tudhatták volna hogy jön a tél, ezáltal egyre nagyobb az esély hogy elkapnak valamit. Pedig lehet pont emiatt úszott el a győzelem. Így jártak. Legközelebb erre is odafigyelnek majd. 😀

      • Pitbull

        Üdvözöljük köreinkben a JESC rajongók legnagyobb kokósát: Hegedüs Zoltánt! Már kezdem érteni, hogy miért ír néha (mindig) olyan furákat, gondolom gyakran szokott folyni az orra, és kezeli is a maga módján. 🙂

      • Hegedüs Zoltán

        Hehehe. Pár éve orrsövényműtétem volt, akkor tényleg találkoztam vele, az orvos adta, hatott is. Máskor nem találkoztam vele. Aki másra használja, nem vízben szokta feloldani és vattával felitatni…

        Elszámoltam, 240 helyett 184 lehet a maximális különbség-összeg, 85 az átlagos: ha legalább az egyik teljesen véletlenszerű, ennyi várható.

        Apropó nem arról volt szó hogy meghívják a Tolmacsova-ikreket hogy adják elő a Shine-t?

      • Dani

        Tényleg, úgy hallottam én is, hogy fellépnek az ikrek, de nem jelentek meg…

  • Mettyú

    Az estéről.
    Nálam ők voltak tegnap a legjobbak: fehérorosz, bolgár, szlovén, holland. Előzetesen nem rajongtam sem a máltai sem az olasz dalért, de kétség kívül hatásosak voltak, mint a szerb lány egyszerűsége is. Az elszomorít, hogy akik már „felnőttesebbnek” néznek ki, azok évről-évre nehezen érnek el jó helyezést, még ha a dal jó is. A dalokból szerintem mindenki kihozta amit tudott, azt már gondoltam a műsor közben, hogy az olasz és máltai jól fog szerepelni és én még montenegrót is előrébb vártam. Érdekes az is, hogy a balkán országok között nem volt akkora az egymásra szavazás.

    Málta rendezésből kap egy csillagot, negatív a 4 dal közötti produkciók nem voltak olyan jók, viszont a postcardok ( mondjuk ez az országimázsos cucc néha már sok, de) jók voltak és dalok előtti hangeffektek is. Nekem az online közvetítésben néha sok volt a kommentátor, mondott jó dolgokat, de én régebben jobban szerettem mikor csak a nyers adást láttam.

    úgy látszik tavaly jesc óta a 11-es sorszám a nyerő! 😀

  • Dani

    Három biztos résztvevője már van a 2015-ös JESC-nek: Bulgária, Fehéroroszország és Hollandia.