Naptár

2014. november
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Junior Eurovízió 2015: Olaszország nyert!

_DSC0057Tudósító: Klész Imre
Forrás: junioreurovision.tv

Ma este rendezték a Junior Eurovision 2014 döntőjét. A 16 versenyző közül Olaszország nyerte meg a versenyt! Gratulálunk!

https://www.youtube.com/watch?v=9KhrF7mEsI4

Az olasz Vincenzo Cantiello nyerte a versenyt a „Tu Primo Grande Amore” című dallal. A 14 éves énekes 159 ponttal nyerte meg a fesztivált. Második helyezett lett a bolgár Krisia, Hasan, és Ibrahim triója ők a „Planet of the Children” című dalt adták elő, 147 pontot gyűjtöttek össze. Szoros versenyben az örmény Betty és a „People of the Sun” című dal 146 pontot kapott.
A végeredmény:
159 – Olaszország
147 – Bulgária
146 – Örményország
116 – Málta
096 – Oroszország
074 – Ukrajna
071 – Fehéroroszország
070 – Hollandia
069 – Ciprus
061 – Szerbia
054 – Grúzia
029 – Szlovénia
028 – Svédország
024 – Montenegró
021 – San Marino
013 – Horvátország

3 hozzászólás Junior Eurovízió 2015: Olaszország nyert!

 • Emil

  Nekem nagyon tetszett a dal. Bravo Italia!!! Ez volt az egyik favoritom, meg persze Bulgária, szép volt a kis csaj hangja meg a szinpad is, remélhetőleg a második hely után kedvet kapnak a 2015-ös ESC-re és vissza jönnek. Az örmény dal is tetszett meg még az orosz is. Csak még egyet hiányolok mind a mai napon a JESC-ről, Magyarország részvételét.

 • Hádész

  Üdv 🙂 Röviden leírnám a véleményem a döntőről:először is örülök Olaszország győzelmének, vicces, hogy az egyetlen fiú megnyerte, nagyon jól énekelt, nem ez volt ugyan a kedvenc dalom, de megérdemelte a győzelmet.
  Bulgáriának nagyon drukkoltam, nekem is (mint sokaknak) ő volt a favoritom, nagyin tetszett a színpad (Jégvarázs feeling)és az ének is nagyon jó volt. Sajnálom, hogy nem jött össze a diadal.
  A fehérorosz dalt is szerettem, és ahogy a kommentátor is mondta, tök jók voltak ezek a jelmezek, meg a színpadkép is tetszett. A san-marinoi daltól sosem voltam elragadtatva, ez nem változott. Csak hallgatás után is a horvát dal tetszett legkevésbé, az előadástól sem sikerült jobban megkedvelnem, maradt nálam is az utolsó helyen. A pop-os dalok közül a svédet és a hollandot kicsit untam, de a ciprusi tetszett, jól énekelt a kislány.
  A máltai kislány nagyon jó volt, kíváncsi voltam erre a hangra élőben, nagyon tetszett, de változatlanul úgy érzem, hogy nem odavaló produkció volt, örülök, hogy nem nyert. Az orosz dal is jó volt, a szlovén és a szerb is, jól énekeltek, szép kis dal mind a három.
  A montenegrói dalt én szerettem, de sajnos nem csináltak olyan jó bulit mint vártam volna. A grúz dalt nem tartottam túl sokra, de jó hangulatot csinált. Az ukrán dalnak is drukkoltam, tetszettek a felhők a háttérben, jó volt. És ahogy a kommentátorok is mondták, eléggé megjósolhatatlan volt a győztes, de én a produkciókat látván Olaszországra vagy Örményországra tippeltem. Ez utóbbi nagyon tetszett, a kislány nagyon sokat fejlődött a nemzeti döntős produkciója óta, nagyon hangulatos volt, ha csak a döntős szereplés értékelném, nálam Örményország lenne az első.
  Nem ez a hölgy lesz a kedvenc műsorvezetőm, és díjaztam volna, ha a drága kommentátorok nem dumálnak bele az Interval Act-ba, de nagyon tetszett a műsor, és valóban nagyon jó kis mezőny jött össze idén, remélem jövőre is hasonlót láthatunk.
  Ennyi voltam, minden jót 🙂

 • force

  Nagyon jó volt a mezőny idén, messze az egyik legjobb JESC mezőny volt. Igaz becsúszott pár vállalhatatlan előadás (Horváto., Montenegró, San Marino) egy percig sem lep meg, hogy az utolsó 3 helyen végeztek. A műsorvezető elképesztően gyenge volt, látszott rajta, hogy azt se tudja, hol van (nála rosszabb műsorvezető talán csak Zlata volt a tavalyi JESC-n, egyszerűen nem értem, miért adnak olyan embernek élő műsort, aki nem képes angolul normálisan és folyékonyan beszélni…)
  A színpad egyébként nagyon klassz volt, egy ESC-n is bőven megállta volna a helyét (érdekes lesz pénteken és szombaton ugyanezen a színpadon figyelni a máltai nemzeti előadóit). A győztes nekem nem tetszik, de ez az én egyéni szoc.problémám. 😀