Eurovízió 2015: Málta ma este dönt!

malta_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: esctoday.com – eurovision.tv
Élő közvetítés 20:45-től:
http://www.tvm.com.mt/live/
http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=121343

A tegnap esti elődöntőből 14 dal jutott a ma esti máltai fináléba, azonban csak egy előadónak adatik meg a lehetőség, hogy májusban ismét találkozhassunk vele. A nyertest a zsűri pontjainak és a közönség szavazatainak összevonása fogja meghatározni. A ma esti fellépők (nem a fellépés sorrendjében):

1. Amber – Warrior
2. Chris Grech – Closed doors
3. Christabelle – Rush
4. Daniel Testa – Something in the way
5. Deborah C – It’s OK
6. Dominic – Once in a while
7. Ekklesia Sisters – Love and let go
8. Franklin – Still here
9. Glen Vella – Breakaway
10. Jessika – Fandango
11. Karen DeBattista – 12, Baker street
12. L-Ahwa – Beautiful to me
13. Lawrence Gray – The one that you love
14. Trilogy – Chasing a dream

Az este vendégfellépője a 2014-es Eurovízió győztese Conchita Wurst lesz, aki Heroes című legújabb dalát fogja előadni.

75 Comments

Ehhez annyit fűznék hozzá hogy tegnap én is ezt mondtam volna, de miután elkezdett “énekelni” a lelkesedésem egyenlő lett a 0-val. Sajnos szerintem elég gyenge a mezőny (énekileg) még Domenique tudott énekelni, de kiejtették. Jessikával járnának a legjobban mert az az egyetlen produkció amiből ki lehetne hozni valamit 🙁 Szóval hajrá Jessika 😀 immár harmadjára…

Szerintem pedig jó a mezőny végre, nagyjából azok estek ki, akikre én is számítottam, egyedül talán Dominic továbbjutása lepett meg, az egész este legborzalmasabb dala volt.
Az én sorrendem mára:
01. Warrior
02. Rush
03. Breakaway
04. Chasing a dream
05. Fandango
06. 12, Baker Street
07. It’s Ok
08. Still here
09. Beautiful to me
10. Love and let go
11. Something in the way
12. The one that love you
13. Closed doors
14. Once in a while

Szerintem a TOP 4 a következő lesz: Beautiful to me, Love and let go, Warrior, The one that love you

Nagyon úgy érzem, hogy Gianluca családja és az anyácák közül kerül majd ki a végső győztes.

Anyácák :D. Egyébként nem néztem a tegnap estét, de nálam stúdió alapján a Trilogy és az anyácák messze alulszárnyalták a mezőnyt. Raquelt nagyon sajnálom, még talán Domenique-t is továbbjuttattam volna. Sorrendet nem tudok felállítani, de Jessika dala toronymagasan első.

Nekem a Fandango, a Warrior és a 12, Baker Street tetszik legjobban, örülnék, ha ezek közül kerülne ki a győztes. Még van több is, amit kedvelek, de szerintem ez a 3 a legjobb. Jessika korábbi dalaiért annyira nem rajongtam, de most örülnék, ha nyerne.

Az első kettő amit felsoroltál, azok a kedvenceim 🙂 De én az idei mezőnyből a Warriort tartom leginkább esélyesnek. Hajrá Amber !!! 🙂

Első meghallgatás után Christabelle volt az abszolút kedvencem.
Többszöri meghallgatás után megkedveltem Jessika,Deborah C,Karen DeBattista, és sokszori meghallgatás után Amber dalát is.
Jelenleg Jessikának szurkolok, de szerintem Amber fog nyerni.

2. dal erős zenei alap, viszont egy kicsit bizonytalan és erőtlen hang párosul hozzá, összességében nem volt rossz.

már utaltatok rá – azt hiszem Dani-, hogy tavaly mennyi reklám volt, de ez egyszerűen überelhetetlen mennyiség … nem vennék tv-csomagot Máltán … :

Amúgy ha a felette pirosban levő linken nézed, ott jobb is a minőség meg a reklámok helyett csak fekete az egész. A reklám végével meg visszajön az adás automatikusan. 🙂

Eddig nem véleményeztem, de most egyben az eddigi felhozatalt:

1. Tipikus tucatdal.
2. Jó dal, kellemes hang, de nem lenne sikeres.
3. Az egyik legbénább.
4. Nem rossz, de egy kicsit unalmas.

5. Nagyon jó dal (főleg a stúdió verziója), jó a hang, én szívesen látnám Bécsben. És szerintem Chris egy Top 10-es helyet simán el tudna hozni Máltának ezzel a dallal.

6. Készül az Apáca show 3. része a Buranovszkije Babuski főszereplésével?…Na, viccet félretéve, eléggé furcsának tartom egyházi személyek szereplését egy ilyen világi rendezvényen, de hát ez van. A Vatikán biztos értékelné a dolgot, ha indulna. A dalból egyedül a refrén az, ami még elfogadható valamilyen szinten, de a többi része borzasztó unalmas. De sajnos van esélye, hogy ők mennek Bécsbe.

Nagyon remélem hogy nem ők mennek, mert ha nem lett volna félplayback nem szólt volna ilyen jól 🙂 De akkor már inkább Amber ha a nagy esélyesekről van szó 🙂

Második hármas: Trillogy: tetszett a dal, és a hosszú hajú pasinak gyönyörű hangja van.
Nálam eddig ők a nyerők.
Chris: Jó dal, jól énekel.
Nővérek: borzalom.kicsit azért félek, nehogy az “egyedi” külső miatt túlértékeljék.

Remélem a következő 3-asból kerül ki a győztes mert a jelenlegi Top 3-am is ezek a dalok pont a fellépési sorrendben 🙂

Akkor már egy Helena Paparizou-koppintást sem érdemes kiküldeni, amiben azért én még érzek egy kis Margaret Berger-hatást is. Nem nehéz kitalálni, az istenített Amberről beszélek.

sőt nyomokban még Sanna Nielsent is tartalmaz … 🙂
azért írtam egy kicsit negatívan erről a dalról, mert Málta már ezzel a dallal sorozatban 3 évet ilyen zenei stílusban nyomna le, és lássuk be Gianluca után a Firelight már nem tudta hozni azt az eredményt, és én ezért aggódom, hogy rossz helyezést érne el Deborah C jövőre Bécsben, már ha őt küldik ki. A dal egyébként jó és tetszik nekem is, ennyi kifogásom van ellene.

Hát eléggé hallatszott, hogy Amber a nagy favorit, de Jessika és Deborah nagyon jók voltak és nagyon szeretném valamelyiküket látni Bécsben, Amber is nagyon jó, de annyira műanyag az egész, hogy hihetetlen, még esetleg Christabelle győzelmének örülnék, ha egy este alatt megtanult volna énekelni 🙂

Harmadik hármas: Nagyon kiegyenlített rész.
Mindhárom dal a kedvenceim közé tartozik, és mindhárom elég jól is szólt.
Továbbra is Jessikának szorítok.
Lehet, hogy Amber dala színvonalasabb, de Jessikáé üdébb, hangulatosabb, érdekesebb tudna lenni a kinti mezőnyben.

Amennyire utálom Gianlucát és allergiás vagyok rá, annyira imádom ezt a dalt. 🙂 Csak engem emlékeztet egy kicsit a Save Your Kisses for Me-re?

Na, itt van a valaki (már nem emlékszem, ki) által említett Keresztes Ildikó-hasonmás, Franklin. Már tavaly is maradhatott volna az ED-ben, és idén is.

én voltam az.. 😀
egyébként én mindig összehasonlítgatom az embereket, szóval nekem van még egy pár hasonmás-példám 😀

Ezt nem hiszem el :O Christabelle egy este alatt megtanult énekelni, az ED-hez képest hatalmas a fejlődés 😀 Hajrá 😛

Hát nem repesek az örömtől, Amber jól énekel, a dal is jó, csak nem lehet eltekinteni attól a ténytől, hogy ez egy koppintás. Legalább Christabelle 2. lett aminek örülök 🙂 Jessikát nagyon sajnálom, legalább ő lesz a kedvencem jövőre is 🙂

Comments are closed.