Naptár

2014. október
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

16 ország vág neki 45 nap múlva a 2014-es Junior Eurovíziónak

JE_set_presentation001Tudósító: Klész Imre
Forrás: junioreurovision.tv
Fotó forrása: PBS – junioreurovision.tv

45 nap múlva, azaz november 15-én szombaton 19:00-tól kezdetét veszi a 2014-es Junior Eurovízió Máltán, egy régi hajógyári csarnokban, amit körülbelül 4500 néző befogadására tesznek képessé. Aki még nem látott volna ilyen versenyt, röviden annyit, hogy a legfontosabb különbség a felnőtt versenyhez képest, hogy itt 10 és 15 év közötti fiatalok küzdenek a győzelemért. A verseny győztese nem kap jogot automatikusan a következő évi verseny rendezésére. A dalok 2 perc 30 másodpercesek.

Tegnap tartották meg a delegációvezetők találkozóját, ahol véglegessé vált a versenyző országok listája. A 16 ország jelentkezése már majdnem eléri a 2007-es rotterdami versenyt, ekkor 17 ország jelentkezett. A résztvevő országok, és a versenyzőt küldő közmédiumok: Bulgária (BNT), Ciprus (CyBC), Fehéroroszország (BTRC), Grúzia (GPB), Hollandia (AVROTROS), Horvátország (HRT), Málta (PBS – házigazda), Montenegró (RTCG), Olaszország (RAI), Oroszország (RTR), Örményország (ARMTV), San Marino (SMRTV), Szerbia (RTS), Szlovénia (RTVSLO), Svédország (SVT), Ukrajna (NTU).

A versenyt irányító referencia csoport megbeszélt néhány fontos szabályt és változtatást. Például itt is alkalmazni fogják a felnőtt versenyen már bevált receptet a rajtsorrenddel kapcsolatban: Csak a házigazda sorszámát, illetve a nyitó és záró produkciót fogják meghatározni sorsolással, a többi dal sorrendjét zenei producerek fogják meghatározni annyi kitétellel, hogy a többi ország csak azt fogja megtudni, hogy a műsor első vagy második felében fog-e fellépni. A pontos fellépési sorrendje a november 9-én vasárnap, a delegációkat köszöntő nyitófogadáson lesz kihirdetve. A szabad próbákat viszont nem fellépési sorrendben fogják rendezni, csak a főpróbákat.

A felnőtt versennyel ellentétben a szavazásnál nem az összes dalra érkezett szavazatot fogják összesíteni, hanem a zsűri és a közönség által kiadott top 10 listát fogják egybe gyúrni. A pontbemondó szóvivők csak a 8, 10 és 12 pontot fogják bejelenteni, a többi pontszám autmatikusan a képernyőn lesz látható.

49 hozzászólás 16 ország vág neki 45 nap múlva a 2014-es Junior Eurovíziónak

  • Dani

    Már nagyon várom, hogy fog kinézni a színpad a valóságban. Mert ez a tervrajz nekem nagyon tetszik. 🙂

  • Levi21

    Megjelent a 13. dal is, Szlovéniától: http://www.youtube.com/watch?v=sTQK1LGkHGc

    Nekem nagyon tetszik (bár néha egy kicsit elfogult vagyok Szlovéniával), a második a listámon.

  • Csabaa

    Szerintetek melyik a legrosszabb dal eddig?

    • Dani

      Az ukrán…főleg az élő előadás, ami a válogatójukban volt.

    • StanB

      Szerintem az orosz meg az olasz, mindkettőnél jó a hang, de ennyire unalmas tucatballadákat még sosem hallottam. A szerb ballada sem eget rengető, de legalább nem koppintás (öhm. grúz ballada). Félreértés ne essék szeretem a balladákat, de ezen a junioron nagyon nem jönnek be :/

      • Levi21

        Remélem, azért a szlovént szereted. Nálam ugyanaz az utolsó, aki tavaly volt: Grúzia. Okai: a dalszöveg valami borzalmas halandzsa, a dal alapja koppintás, a lány érthetetlenül mondja ki azt a 3 szót, ami angolul van. Nálam most a top 3:

        1. Hollandia (a legjobb JESC dal)
        2. Szlovénia (fantasztikus debütálás)
        3. Ciprus (ehhez nem kell hozzáfűznöm semmit)

      • StanB

        A szlovén dal kimagasló a balladák közül, de a mezőnyben rengeteg a jó pop dal, nagy nehezen egy Top4-at is sikerült összehoznom, mert ezek a dalok mindenképpen kiemelkednek a mezőnyből 🙂
        1. Ciprus
        2. Örményország
        3. Svédország
        4. Fehéroroszország

      • Levi21

        Hányadik lenne nálad?

      • StanB

        5. Julia 😀
        6. Ula, de ez egy nagyon erős 6.hely, mert nagyon-nagyon erős a mezőny idén, szóval kíváncsian várom, hogy ki fog nyerni 😛

    • force

      A horvát és az olasz dal, szerintem.

  • Levi21

    14.-ként megjelent a bolgár dal: http://www.youtube.com/watch?v=tOogDKmpql4

    Rendszer-moderációra várakozik az előző 2 hozzászólásom, úgyhogy lehet, hogy 3 lesz belőle.

  • Levi21

    Megjelent most már az ÖSSZES dal a 2014-es Junior Eurovízióra:

    15. Horvátország: Josie – Game Over (https://www.youtube.com/watch?v=e2ENQUFcfhw)

    16. Málta: Federica Falzon – Diamonds (https://www.youtube.com/watch?v=0Kz4VRp3Xmc)

    Nálam a végleges top 3:
    1. Hollandia 10/10
    2. Szlovénia 9,5/10
    3. Ciprus 9/10

    • Dani

      Mondjuk azt nem gondoltam volna, hogy lesz rosszabb dal az ukránnál, de a horvátok elintézték. A máltai dal jobb ennél, de furcsa. Nálam nincs a Top 5-ben. A végleges toplistám meg majd egy videóban fog érkezni valamikor.

  • force

    Hosszú idők óta az egyik legjobb JESC mezőny. A legrosszabb dal egyértelműen a horvát (ezzel kár volt visszatérni). Mégis úgy gondolom, Montenegró pályázik a 16.helyre.
    11 dal tetszik, ami a 16-os mezőnyből nem mondható rossz aránynak, ha már arányok: a nemi arány viszont érdekesen alakult az egy szem fiú előadóval (olaszok), remélem nem lesz az előnyére (remélem nem nyer).
    Nem kedvelem:
    Olaszország
    Horvátország
    Ukrajna

    OK:
    Málta (a hangja jó, de annyira nem JESC-re való, hogy hihetetlen)
    Macedónia

    Az összes többi dal egész bejövős (nekem). Nehezen állítok fel TOP 5-öt, mert állandóan váltakozik, de talán Ciprus, Hollandia, Oroszország, Szlovénia, Svédország lenne.

    Nehéz megmondani, ki nyer idén, tavaly nagyon egyértelmű volt, idén a show-n múlik majd szerintem. A holland dal kifejezetten népszerű lehet a kölykök körében (bár szerintem a ciprusi sokkal dallamosabb, könnyebben megjegyezhető). Általában igaz a JESC dalokra, hogy az a dal nyer, amelyik a legkönnyebben megjegyezhető (vagy a show miatt, vagy a dallam miatt, vagy mert kilóg a többi közül lsd. Grúzia 2008).

    Szóval a végső győzelemre szerintem idén Hollandia lesz esélyes.

  • Levi21

    Egyáltalán nem értek egyet veletek (megint), szerintem a horvát egy egész közepesnek mondható dal, amivel nálam simán a Top 10-ben van, én nagyon remélem, hogy Grúzia lesz a 0 pontos utolsó, Málta a 15., Örményország a 14., Svédország a 13., Montenegró a 12. és San Marino a 11. (sajnos ezek csak álmok)

    A győztesnek egyértelműen Juliának kell lennie.

    • Dani

      Grúzia soha nem lesz 0 (azaz 12) pontos utolsó. Egyrészt azért, mert az örmények, a fehéroroszok, az oroszok és az ukránok elhalmozzák magas pontokkal, másrészt mert Grúzia alapból egy istenített JESC-ország. Ezért fog jó eredményt elérni. De hogy valami jót is mondjak, a grúz dal nekem is benne van a Top 3-amban…persze a végétől számolva.

  • Hegedüs Zoltán

    1. People of the Sun
    2. Du är inte ensam
    3. Around
    4. I pio omorfi mera
    5. Szokol
    A többi nem ért el helyezést. Remélem idén az utolsó nem lesz jobb mint a győztes.
    Vannak jópáran akik nem a dalokra szavaznak, idén fontos lenne hogy ne legyenek elegen. Ugyanis a (nem felkarban mért) vérnyomásmérésen alapuló (talán 60-szorosa a test többi részében levőnek) szavazatok sok részre oszlanak, a nedvesedésmérésen alapulók viszont nem, így Vincenzo lehet a győztes.
    Idén nincs világlegrosszabbja, ennyi fejlődés már legalább volt, 11 dal így se ért el helyezést.
    Julia azt a beintésnek tűnő nem tudom mit remélem a színpadon nem fogja előadni mint a videoklipen.
    Ez a Josephine egyébként szín-mongoloid vagy europoiddal kevert? Ugyanis például az eszkimók, dél-amerikai indiánok is tiszta europoidnak néznek ki, tehát attól hogy keveréknek néz ki, még lehet tisztán mongoloid is. Csak annyit tudok hogy amerikában született.
    Köszönet Moldovának hogy jó dalokat küldött, nem nyerésre esélyeseket. Az Orosz Föderáció épp most váltott, 3 évnyi folyamatos állati jó dal után egy extra pocsékat küldtek. Hát a JESC-et ismerve pont most fogják megnyerni. Nem lehet rá panasz hogy nem elég pocsék, és nincs egyedül, mert idén sok dal extra pocsék.
    Gondolkodhatunk hogy Azerbajdzsán miért nem indult: vagy nem sikerült jó dalt találniuk, vagy mert az örmény dalnak van esélye nyerni. 2 okból is dönthetett valaki emiatt úgy hogy nem indulnak: nem akarnak ilyet közvetíteni, vagy azért hogy nehogy épp Azerbajdzsán akadályozza meg őket a győzelemben. Ez a kevésbé valószínű, de tisztességes ember néha náluk is akadhat.

    • Dani

      Szerintem Azerbajdzsán azért nem indult idén, mert elegük lett abból, hogy Örményország az előző két évben jobb helyezést ért el náluk…és amennyire isteníteni szokták magukat, lehet benne valami igazság.

      • Hegedüs Zoltán

        Korábban eszembe jutott ez is, a hozzászólás írásakor már nem.

        Látta valaki az ujrán döntőben a „The Start” gyors változatát? Ha igen: volt akinek tetszett? Rémes volt.

        A youtube-n van egy „JESC 2014 Russia – Dayana Kirillova – Poslye dozhdya” című videó. Tehát nem csak nekem jutott eszembe, hogy Dayana mehetne idén is.

        Jó hogy meghívták a Tolmacsova-ikreket Máltára, meghívot előadónak. Legalább aki a Junior Eurovíziós Politikaversenyre menne, az így otthon marad. Hát a felnőtteknél 2014-ben csúnya volt. Remélem Máltán már nem fogják kifütyülni őket.

    • StanB

      Annyira megörültem ennek a Top5-nek, hogy nem bírtam ki hogy ne szóljak hozzá 😀 Nálam is ugyanezek a dalok vannak a legjobbak között, de a szlovén dal is nagyon a nyomukban van, mert csodás lett 🙂 És a legnagyobb örömöm hogy : NEM ÉN VAGYOK AZ EGYETLEN akinél a People of The Sun az első 😀 Imádom!!! Egy nagyon dallamos, nagyon bulis dal, igaz hangilag van hova fejlődnie Bettynek :S És amit az oroszokról írtál… A Szívemből szóltál 🙂
      Az a legszebb az idei versenyben hogy erős a mezőny és szinte megjósolhatatlan a győztes 🙂 (Szerintem Ciprus viszi idén a pálmát 🙂 )

      • Dani

        Szerintem is Ciprus fog nyerni, de azért még Szlovénia és Oroszország is okozhat meglepetéseket.

      • Hegedüs Zoltán

        Úgyis a leggyengébb nyer, úgyhogy idén novemben közepén jön a tavasz…
        Aki nem akar lemeradni róla: november 15. 19 óra közép-európai normál (nem nyári) időszámítás szerint (18:00 UTC).

      • Dani

        Ha úgyis a leggyengébb nyer, akkor novemberben még nem jön a tavasz, de azért a játéknak vége…

      • Hegedüs Zoltán

        Úgy értettem hogy az ukrán dal címe hogy „Jön a tavasz”.

        Mivel sokszor írtam hogy egyes dalok pocsékak meg egyebek: nos, úgy veszem hogy úgyis mindenki tudja hogy az hogy egy dal jó, étel finom, illat jó-e, úgyis egyénenként változó, ezért felesleges mindig odaírni hogy „számomra”, nem kell azt írni hogy „nekem nem tetszik”, írhatom hogy „gyenge”, úgyis mindenki tudja hogy azt jelenti.

      • Levi21

        Dani pedig arra gondolt, hogy a horvát dal fog győzni, az elved alapján, nem az ukrán.

      • Dani

        Igen, leesett nekem is, azért írtam, amit írtam. 🙂

      • Balázs

        Valaki megmagyarázná mi a gond az ukrán dallal? Szerintem pont ilyennek kéne lennie a JESC-en indulóknak, és egyáltalán nem az ócska kategória. Mellesleg az én toplistámat Szlovénia vezeti!

      • Hegedüs Zoltán

        Szimplán nem tetszik, semennyire, a szlovén se. Én nem hallok benne dallamot, ennyi. Meg a lassúkat nem szeretem.

      • Hádész

        Balázshoz hasonlóan nekem is tetszik az ukrán dal, én szívesebben hallgatok ilyeneket a versenyen, mind azokat a szép balladákat, amelyeket akár felnőttek is énekelhetnének. Hiányolom az ehhez hasonló dalokat.

  • Hegedüs Zoltán

    A Nebo, The Start első hallásra a világ legrosszabbja, semmo dallama sincs. A Dreamer első hallásra nagyon gyenge. De abban egyeznek hogy 2. hallásra már hallatszik hogy van bennük valami jó is. A Dreamer kiemelkedik, hogy 2. hallásra már jó. Utána egyre jobb lesz. De azért 3 hallás után még nem mondom hogy remélem hogy ez fog nyerni, csak hogy van benne valami elvarázsoló. Ez ugyanis más dalban is van.

  • Csabaa

    1.Ciprus
    2.Szlovénia
    3.Oroszország
    4.Bulgária
    5.Grúzia
    Remélem Viprus fog nyerni! 🙂

  • Hegedüs Zoltán

    3 ország nem helyezést elérő dal nevezett: Olaszország, Málta, Szerbia. A többi 13 ért el helyezést:
    Épphogycsak jók:
    10. Game over
    11. Happy day
    12. Nisi sam / Your Light
    13. Pridje weszna
    Az 1-10. helyezett legalább a „jó” minősítést elérte, a sorrendet még nem tudom, a korábban felsorolt 5 dal egymáshoz viszonyított sorrendje változatlan. Az 1. helyre a People of the Sun vagy a Dreamer kerülhet.

  • Bende

    Jó kis mezőny jött össze , én azért sajnálom , hogy nem indultunk 🙁
    TOP16:
    16.Montenegró
    15.Örményország
    14.Málta
    13.Horvátország
    12.Szerbia
    11.Svédország
    10.Ukrajna
    9.Grúzia
    8.Bulgária
    7.Olaszország
    6.Fehéroroszország
    5.Ciprus
    4.Oroszország
    3.Hollandia
    2.San Marino
    1.Szlovénia

  • Euphoria

    Most hallgattam meg őket először és hát idén is van pár gagyi, műanyag, tucat dal. pl. Horvátország, Örményország stb. Bár Fehéroroszország dala elég érdekes. Viszont az olasz srácnak és a máltai lánynak a hangja….brutál jó!! Nagyon tehetségesek, mind a kettőjüknek tetszik a dala. A pop-os számok közül Hollandia és Svédország akik egész jók. Eddig egy igazán kedvenc van: Bulgária. Nagyon ügyesek. 🙂 Kíváncsi leszek , hogy ki hol végez majd.

  • Hegedüs Zoltán

    1. People of the Sun
    2. Du är inte ensam
    3. I pio omorfi mera
    4. Dreamer
    5. Around
    6. Budi dijete na jedan dan
    7. Sokol
    8. Planet of the children
    9. Happy day
    10. Game over
    11. Nisi sam
    12. Breaking My Heart
    13. Spring will come
    14-16. Tu primo grande amore, Diamonds, Svet u mojim očima
    Ezen 3-ban elektronmikroszkóppal se találtam 1 atomnyi dallamot se. A szerbet Dani hozzászólása hatására újra meghallgattam, ott maradt ahol volt.

  • Hádész

    Mostanra én is elégszer meghallgattam a dalokat ahhoz, hogy véleményt alkossak róluk. Elég jó kis mezőny jött össze, igazán rossznak egyik dalt sem mondanám, Horvátország tetszett a legkevésbé és San Marino nem igazán fogott meg, Szerbiát pedig kicsit unalmasnak találom, de azért kellemes kis dal.
    Grúzia dala elég fülbemászó, és jó hangulata is van, de nem sejtek mögötte olyan vészesen nagy zeneszerzői/szövegírói munkát, szerintem nem egy nagy eresztés.
    Ezekkel a nagyon pop-os dalokkal (Ciprus, Svédország, Hollandia) nem vagyok túlzottan jóban, ezen a versenyen szívesebben hallgatom az olyan kis cuki dalokat, mint Montenegróé. Igazi kis gyerekdal, bár nem a legjobb, de hiányolom az ehhez hasonlókat.
    A balladák közül Szlovénia és Oroszország is tetszik, de jelen állás szerint az első helyezettem Bulgária, nagyon szép kis dalt hoztak össze, egy nagyon szép hangú kislánnyal.
    Örményország dala először nem tetszett, most már jobban kedvelem, nagyon jó vidám hangulata van. Fehéroroszország dala is jó, és sokakkal ellentétben én Ukrajnáét is szeretem, örülnék még több hasonló stílusú dalnak.
    Olaszország dala is szép, de akár egy felnőtt is énekelhetné,de nagyon örülök, hogy itt vannak az olaszok azzal a gyönyörű anyanyelvükkel.
    És már csak a máltai dal maradt hátra… valaki írta, hogy nem igazán ide való, ezzel egyetértek. Nagyon jó hallgatni, és alig várom, hogy lássam és halljam az előadást, mert fantasztikus, amit ez a kislány csinál, de nem örülnék neki, ha (megint) az előadó miatt nyerne Málta.

  • Pitbull

    Ritkán szólok hozzá a JESC-el kapcsolatos hírekhez, mert kevéssé érdekel ez a versenysorozat, de most meghallgattam a dalokat (némelyikbe csak belehallgattam, beismerem). Kevés olyan van közöttük, amit érdekesnek találtam, az egyik ilyen az orosz dal. A kislány szépen énekel, szép a dal is, ami nem kellene, az a végén az angol nyelvű rész. Szépen végig kellett volna mennie oroszul. Vagy angolul. Ez a keverék azonban nem áll jól a dalnak. A második érdekes dal az ukránoké. Nekem bejön, bár páran írták, hogy nem tetszik nekik. Engem megfogott. Említésre érdemes még a ciprusi versenydal, ami a leginkább rádióbarátnak tűnik az összes közül, nyilván a populáris hangzás miatt. Szívesen hallgatom, akár többször is. Ami azonban mérföldekre kimagaslik a mezőnyből számomra, az a bolgárok mesterműve, még akkor is, ha erősen emlékeztet a dallamvezetése a Backstreet Boys – Incomplete című számáéra. A kis csaj gyönyörűen énekel egy jól megírt, szép dallamú, kitűnő hangszerelésű dalt, emellett végtelenül bájos is. Nálam egyértelműen ez a nyerő.