Eurovízió 2014: Koppenhága nem hibás a deficit miatt

Frank Jensen, Koppenhága polgármestere. Fotó: jyllands-posten.dk
Frank Jensen, Koppenhága polgármestere. Fotó: jyllands-posten.dk

Tudósító: Kklész Imre
Forrás: oikotimes.com

Hiába lett vége még májusban a koppenhágai Eurovíziós Dalfesztiválnak, a számla végösszege azóta is növekszik. Frank Jensen, Koppenhága polgármestere elmondta, hogy a számla végösszege nem fogja romba dönteni a várost. „A város nem felelős a deficitért. Ez a fővárosi régió, azaz a Hovedstaden régió problémája ás a Wonderful Copenhagen magánalapítványé, ami a Hovedstaden régió égisze alatt működik.”


A város már így is hozzájárult 14.5 millió koronával a zenei fesztiválhoz, melynek összes költsége már elérte a 112 millió koronát, azaz közel 4.5 milliárd forintot. A három estés műsor, azaz a két elődöntő és a nagy döntő bevezetése óta harmadik alkalommal lépi túl a költségvetést az aktuális verseny szervezőbizottsága. „A költségvetés nem volt ellenőrizve. Amikor Koppenhága városa támogat egy projektet, akkor egy pontos költségvetésnek már léteznie kellett,” írta a polgármester közleményében. Hozzátette, hogy ezek a problémák nem hatnak ki arra a pozitív képre, ami a koppenhágai Eurovízióról alakult ki a vendégek és nézők körében.

Hovedstaden régió vezetője, Sophie Hæstorp Andersen elmondta, hogy felállított egy bizottságot annak érdekében, hogy megvédje a Wonderful Copenhagen alapítványt a csődtől.

Comments

Egy hozzászólás a(z) “Eurovízió 2014: Koppenhága nem hibás a deficit miatt” bejegyzéshez

  1. LoZo avatar
    LoZo

    Reméljük ez a hír nem rettenti el az osztrákokat attól, hogy jövőre egy olcsó, megfizethető, ám nagyon látványos és életre szóló műsort rakjanak össze.