Eldőlt: Bécs rendezi meg a jubileumi 60. Eurovíziós Dalfesztivált 2015 májusában

Vienna2015_logoTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – oikotimes.com

A hosszú kiválasztási procedúra után végre bejelentette az Eurovíziós Dalfesztivált szervező EBU és az idei verseny házigazda közmédiuma, az osztrák ORF, hogy a főváros, Bécs lesz a jövő évi Eurovíziós Dalfesztivál helyszíne. Alexander Wrabetz, az ORF vezérigazgatója szerint Bécs Európa szívében a zene és művészetek városa. Mindannyian megteszünk mindent annak érdekében, hogy sikeres legyen a 60. Eurovíziós Dalfesztivál.

A pontos helyszín Bécs 15. kerületében található, ami nem más, mint a wiener Stadthalle, melyet Roland Rainer tervezett, és 1953-1958-ig építették. A teljes befogadóképessége 16000 fő, de ennek tényleges mérete függ az Eurovízióhoz felhasználandó díszletelemek és más felszerelések helyigényétől is. Az elkövetkező hónapokban ki fog derülni, hogy pontosan hány néző követheti figyelemmel a helyszínen az eseményeket. A helyszínen 6 csarnok található, az A és B jelű tornacsarnokot rejt magában, a C jelű jégkorongcsarnok, a D jelű a főcsarnok, ahol főleg koncerteket szoktak tartani, az E jelű a kisebb rendezvények helyszíne, az F jelűben pedig inkább a klubestek rendezésére alkalmas. 1974-ben hozzá épült a Stadthallenbad, vagyis egy uszodával is bővült a komplexum.

Az előkészületek máris megkezdődtek, nagyszámú hotelszoba foglalást blokkoltak a delegációk, újságírók és a rajongók számára. A résztvevő országok listáját a szokásos időpontban, január elején jelentik be.

Aki nem tudná, azért rendezheti Ausztria a 2015-ös Eurovíziót, mert 2014-ben Ausztria képviselője, Conchita Wurst kapta a legtöbb szavazatot az országoktól a „Rise Like a Phoenix” című dallal. Az elődöntők május 19-én és május 21-én lesznek, a nagy döntő időpontja május 23. A 2014-es versenyt 40 országból 195 millióan nézték.

Comments

17 hozzászólás a(z) “Eldőlt: Bécs rendezi meg a jubileumi 60. Eurovíziós Dalfesztivált 2015 májusában” bejegyzéshez

 1. Dani avatar
  Dani

  A résztvevők listája már októberben meglesz valószínűleg.

  1. Gergő avatar
   Gergő

   én annak örülnék , ha még a 23-hoz csatlakozna legalább : Szerbia, Montenegró, Bosznia-H., Horvátország , Ukrajna , Románia

   1. Dani avatar
    Dani

    Ebből csak Boszniát kérdőjelezném meg, de a másik 5-ben biztos vagyok. 🙂

   2. Gergő avatar
    Gergő

    én szerintem Bosznia részvétele valószínűbb, mint Ukrajnáé, azért is mert az ukránok még lehet nagyobb válságban vannak ,mint a bosnyákok, pedig két elég sikeres eurovíziós országról van szó…

 2. LoZo avatar
  LoZo

  Jó lenne, ha mi is időben elkezdenénk szervezni a magyar szurkolótábort. Felmérni, ki akar a helyszínre menni, mennyibe kerülne a belépő, a szállás, az útiköltség, stb. Ki maradna Magyarországon, és ki szervezné (és hol) a magyar rajongói klubot.

  1. Pitbull avatar
   Pitbull

   Az utolsó kérdésre egyszerű a válasz, abban az étteremben/vendéglátóipari egységben, amit a leginkább szeretnénk bezáratni…

 3. Gergő avatar
  Gergő

  a Nyugat-Dunántúlon élőket most nagyon irigyelem a Bécshez való közelség miatt … 🙂 nekem azért + 450 km -t és néhány ezer ft.-nyi plusz utazási költséget fog jelenti, de gyűjtőm már javában az erre szánt összeget 🙂 hát azt nem tudom , hogy a belépőjegy mennyibe fog fájni, mondjuk én csak a döntőre tudnék kimenni.

  1. Dani avatar
   Dani

   Én győri vagyok, ennek ellenére nagyon valószínű, hogy maradok itthon.

   1. Robek avatar
    Robek

    Nem kötözködésképpen! DE! Ebben 99%-ig biztos voltam. Onnan az ámítógép mögül vagy csak te nagy legény.1%-ot adok, hogy elhitess velem(-ünk) más okot 🙂 😉
    Azért mindezek ellenére imádunk!

   2. Pitbull avatar
    Pitbull

    Én TUDOM, hogy mi az ok! Dani – sok egyéb mellett – utazni is gyűlöl… 😀

   3. LoZo avatar
    LoZo

    begyűjtjük, elvisszük 😀 Én úgyis kocsival fogok menni, szóval befér hozzám is 🙂

   4. Dani avatar
    Dani

    Nem, nem gyűlölök utazni, sőt kifejezetten imádok. A tényleges okai azok, hogy valószínűleg nem lenne elég pénzem a belépőkre meg a szállásra stb. A másik meg az, hogy év végén nyelvvizsgám lesz, valószínűleg májusban.

  2. Vaktetu avatar
   Vaktetu

   Nekem se sokkal jobb… 430 km. 😀 Eddig még csak egyszer voltam Bécsben, és az útból annyi maradt meg, hogy jóóóóóóóó hosszú volt. 😀 Amúgy meg most utánanéztem, hogy mikor milyen érettségi vizsgák lesznek, és igazából el is tudnék menni, de ki tudja, hogy hogy lesz majd.

 4. fules87 avatar
  fules87

  Sziasztok! Valaki meg tudná írni, hogy az idei évben a döntőn mennyibe kerültek a belépők. Itt gondolok a legolcsóbbtól a legdrágább belépőkig. Előre is köszi.

  1. imrepolyak avatar
   imrepolyak

   Szia! A döntőn a legdrágább jegy 240€, a legolcsóbb 40€ volt (közötte 200€ és 120€), az elődöntőt bár nem kérdezted, mégis leírom, a legdrágább 92€, a legolcsóbb 17€ (közötte 71€ és 46€).

 5. fules87 avatar
  fules87

  Köszi az infókat!