Naptár

2014. augusztus
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eldőlt: Bécs rendezi meg a jubileumi 60. Eurovíziós Dalfesztivált 2015 májusában

Vienna2015_logoTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – oikotimes.com

A hosszú kiválasztási procedúra után végre bejelentette az Eurovíziós Dalfesztivált szervező EBU és az idei verseny házigazda közmédiuma, az osztrák ORF, hogy a főváros, Bécs lesz a jövő évi Eurovíziós Dalfesztivál helyszíne. Alexander Wrabetz, az ORF vezérigazgatója szerint Bécs Európa szívében a zene és művészetek városa. Mindannyian megteszünk mindent annak érdekében, hogy sikeres legyen a 60. Eurovíziós Dalfesztivál.

A pontos helyszín Bécs 15. kerületében található, ami nem más, mint a wiener Stadthalle, melyet Roland Rainer tervezett, és 1953-1958-ig építették. A teljes befogadóképessége 16000 fő, de ennek tényleges mérete függ az Eurovízióhoz felhasználandó díszletelemek és más felszerelések helyigényétől is. Az elkövetkező hónapokban ki fog derülni, hogy pontosan hány néző követheti figyelemmel a helyszínen az eseményeket. A helyszínen 6 csarnok található, az A és B jelű tornacsarnokot rejt magában, a C jelű jégkorongcsarnok, a D jelű a főcsarnok, ahol főleg koncerteket szoktak tartani, az E jelű a kisebb rendezvények helyszíne, az F jelűben pedig inkább a klubestek rendezésére alkalmas. 1974-ben hozzá épült a Stadthallenbad, vagyis egy uszodával is bővült a komplexum.

Az előkészületek máris megkezdődtek, nagyszámú hotelszoba foglalást blokkoltak a delegációk, újságírók és a rajongók számára. A résztvevő országok listáját a szokásos időpontban, január elején jelentik be.

Aki nem tudná, azért rendezheti Ausztria a 2015-ös Eurovíziót, mert 2014-ben Ausztria képviselője, Conchita Wurst kapta a legtöbb szavazatot az országoktól a „Rise Like a Phoenix” című dallal. Az elődöntők május 19-én és május 21-én lesznek, a nagy döntő időpontja május 23. A 2014-es versenyt 40 országból 195 millióan nézték.

17 hozzászólás Eldőlt: Bécs rendezi meg a jubileumi 60. Eurovíziós Dalfesztivált 2015 májusában

 • Dani

  A résztvevők listája már októberben meglesz valószínűleg.

  • Gergő

   én annak örülnék , ha még a 23-hoz csatlakozna legalább : Szerbia, Montenegró, Bosznia-H., Horvátország , Ukrajna , Románia

   • Dani

    Ebből csak Boszniát kérdőjelezném meg, de a másik 5-ben biztos vagyok. 🙂

   • Gergő

    én szerintem Bosznia részvétele valószínűbb, mint Ukrajnáé, azért is mert az ukránok még lehet nagyobb válságban vannak ,mint a bosnyákok, pedig két elég sikeres eurovíziós országról van szó…

 • LoZo

  Jó lenne, ha mi is időben elkezdenénk szervezni a magyar szurkolótábort. Felmérni, ki akar a helyszínre menni, mennyibe kerülne a belépő, a szállás, az útiköltség, stb. Ki maradna Magyarországon, és ki szervezné (és hol) a magyar rajongói klubot.

 • Gergő

  a Nyugat-Dunántúlon élőket most nagyon irigyelem a Bécshez való közelség miatt … 🙂 nekem azért + 450 km -t és néhány ezer ft.-nyi plusz utazási költséget fog jelenti, de gyűjtőm már javában az erre szánt összeget 🙂 hát azt nem tudom , hogy a belépőjegy mennyibe fog fájni, mondjuk én csak a döntőre tudnék kimenni.

  • Dani

   Én győri vagyok, ennek ellenére nagyon valószínű, hogy maradok itthon.

   • Robek

    Nem kötözködésképpen! DE! Ebben 99%-ig biztos voltam. Onnan az ámítógép mögül vagy csak te nagy legény.1%-ot adok, hogy elhitess velem(-ünk) más okot 🙂 😉
    Azért mindezek ellenére imádunk!

   • Pitbull

    Én TUDOM, hogy mi az ok! Dani – sok egyéb mellett – utazni is gyűlöl… 😀

   • LoZo

    begyűjtjük, elvisszük 😀 Én úgyis kocsival fogok menni, szóval befér hozzám is 🙂

   • Dani

    Nem, nem gyűlölök utazni, sőt kifejezetten imádok. A tényleges okai azok, hogy valószínűleg nem lenne elég pénzem a belépőkre meg a szállásra stb. A másik meg az, hogy év végén nyelvvizsgám lesz, valószínűleg májusban.

  • Vaktetu

   Nekem se sokkal jobb… 430 km. 😀 Eddig még csak egyszer voltam Bécsben, és az útból annyi maradt meg, hogy jóóóóóóóó hosszú volt. 😀 Amúgy meg most utánanéztem, hogy mikor milyen érettségi vizsgák lesznek, és igazából el is tudnék menni, de ki tudja, hogy hogy lesz majd.

 • fules87

  Sziasztok! Valaki meg tudná írni, hogy az idei évben a döntőn mennyibe kerültek a belépők. Itt gondolok a legolcsóbbtól a legdrágább belépőkig. Előre is köszi.

  • imrepolyak

   Szia! A döntőn a legdrágább jegy 240€, a legolcsóbb 40€ volt (közötte 200€ és 120€), az elődöntőt bár nem kérdezted, mégis leírom, a legdrágább 92€, a legolcsóbb 17€ (közötte 71€ és 46€).

 • fules87

  Köszi az infókat!