Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Mariya Yaremchuk: Mindig valami új után vágyódok a zene világában

mariya_ukraine_2014Szerző: Mádi Sándor

Ukrajna a 2004-ben bevezetett elődöntős rendszer óta minden évben sikerrel kvalifikált magát a döntőbe. Második próbálkozásukra, 2004-ben már el is hozták az első helyet, így 2005-ben Kijev adott otthont a versengésnek. Tavaly Zlata Ognevich a bronzérmet hozhatta haza Malmőből, az meg hogy idén vajon meglesz-e a 2. győzelem, egyedül Mariya Yaremchukon, na meg persze a szavazóközönségen múlik. A szombati döntőig azonban időnk, mint a tenger, addig is olvassátok el az énekesnővel készült interjúmat!

Mikor kezdődött az énekesi karriered?

Mondhatni az én énekesi karrierem már születésem előtt elkezdődött. Édesapám, Nazariy Yaremchuk, egy híres ukrán énekes volt. Egy igazi inspiráció volt rengeteg ember számára és nekem még most is az. Ezután persze nem is csoda, hogy zenész lettem. Fiatalon kezdtem el énekelni, és az első koncertem még azelőtt volt mielőtt iskolába mentem volna.

Idén te fogod képviselni Ukrajnát. Mit jelent ez neked?

Nagyon büszke vagyok arra, hogy az országomat képviselhetem az idei versenyen. Már régóta célom volt, az egyik legdédelgetettebb álmom. Nem is tudom leírni azt az érzést, amikor egy európai színpadon énekelhetek az országom színeiben.

Mi a dalod üzenete?

A „Tick Tock” című dal rólam, az érzéseimről szól. Úgy hiszem, mindenkinek az életében volt már olyan igazán erős érzés, ami miatt örülten vert a szíve. Nagyon sok időt eltöltünk a kereséssel, és hihetetlenül szerencsések vagyunk, amikor megtaláljuk a megfelelő embert.

Álmodoztál-e arról hogy az Eurovízió színpadán állsz?

Természetesen! Már első alkalommal elkápráztatott a verseny, hosszú ideje nagy Eurovízió-fan vagyok. Tavaly is részt vettem már az ukrán nemzeti döntőn, azonban idén sikerült az álmom valóra váltani.

Követed az Eurovíziót?

Igen, egészen gyerekkorom óta. Azt hiszem akkor láttam először amikor Ukrajna debütált benne.

Kik a kedvenc énekeseid?

Megpróbálok egy műfajra, stílusra sem nagyon ráfeküdni, mindig valami új után vágyódok a zene világában. Viszont Madonnának nagy rajongója vagyok, nagyon szeretem az energiáját. Mellette még Adam Levinet is mélyen tisztelem (A Maroon 5 frontembere).

A korábbi évek ukrán előadó közül ki volt a kedvenced és miért?

Minden ukrán képviselőt nagyon kedvelek, és nehéz választani. Szerintem Ruslana a legemlékezetesebb mindannyiunknak, az ő győzelme volt az igazi inspiráció számomra.

Idén 37 ország versenyez. Vannak-e kedvenceid?

Az idei verseny nagyon erős és nehéz valakit megjelölni. Mindenkinek azt kívánom, hogy a lehető legjobbat tudja nyújtani. Minden dal egyébként már nyertes, hiszen egy-egy országot képviselnek Európa legnagyobb versenyén.

Mik az elvárásaid, a főbb céljaid?

Az országomat a tőlem telhető legjobb módon szeretném képviselni, és persze felvidítani az embereket. Szeretnék újakkal megismerkedni, magamat tesztelni, illetve mindenki szívét az én szívritmusomra állítani.

Mi inspirál?

Igazán a családom inspirál, elsősorban pedig az apukám. Az ő zenéje alakított ilyenné. Az anyukám pedig az én társam az életben.

Mik az Eurovízió utáni terveid, ki fogod-e pihenni a fáradalmakat?

A legjobb pihenés számomra, ha a rajongóimmal találkozhatok, ezért is megyek el egy koncertturnéra rögtön az Eurovízió után. De most még megy a munka, nem ez a megfelelő idő a pihenésre gondolni.

Mit szeretnél üzenni a magyar olvasóknak és a Mariya Yaremchuk rajongóknak?

Remélem, hogy mindannyian élvezitek majd az idei Eurovíziót, én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy táncra perdüljetek! Köszönöm a támogatásotokat, és az érdeklődéseteket! Hamarosan találkozunk Koppenhágában!

Köszönjük az interjút Mariya Yaremchuk énekesnőnek, valamint külön köszönet Iryna Fartukhnak, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez az interjú!

Sok sikert kívánunk Koppenhágában!

Hozzászólások lezárva.