Napi Eurovízió 2014: Oroszország

russiaTudósító: Sebők Judit
Forrás: eurovision.tv

Azoknak akik figyelemmel követik a Junior Eurovízió történetét, ismerősen csenghet a Tolmachevy ikrek neve. 2006-ban, az akkor kilenc éves lányok megnyerték a versenyt és most visszatértek a nagyok közé, hogy itt is bizonyíthassanak. Anastasia és Maria ének szeretetüket édesanyjuktól örökölték, aki ének tanárként dolgozik és egyúttal segíti a lányokat karrierjük építésében.

2007-ben egy orosz dokumentumfilm is készült róluk, mely a Junior Eurovízión elért siker nyomába eredt. Koncertek, tévé felvételek, számos szereplés van már a hátuk mögött és már saját albumuk is van. Többször voltak extra fellépők a Junior versenyen, sőt 2009-ben már a felnőtt versenynek is részesei voltak, igaz csak meglepetés vendégként, mikor az Eurovíziót Moszkvában rendezték meg. Az elvárások nem kicsik, kérdés, hogy hogyan tudnak majd ezeknek megfelelni ebben a mezőnyben.

29 Comments

Kicsit gyenge. Leginkább talán 2 korábbi orosz dalhoz tudnám hasonlítni éppen amiatt, hogy gyenge: 2001-es és 2010-es orosz dalok. Nagy esély van rá, hogy nem jut döntőbe.
Nálam: 10/16
Tippem: 7/16 (8-20.hely a döntőben)

Kellemes kis dalocska, de olyan semmilyenke.
Hallgatható, nem bosszantó, de nyomokat sem hagy az emberben.
Szerintem éppen hogy bejut a döntőbe, de ott mindenképpen a legvégén fog végezni.

Bájosak a lányok, remélem rendes ruhákban fognak fellépni, nem olyan semmilyen vackokban, mint az első videóban. Jó lenne egészében látni, hogy néznek ki, mert szépek.
A dal nekem teljesen átlagos. Kicsit olyan érzésem van, mintha az oroszok elfáradtak volna. Küldtek valamit, hogy ők is szerepeljenek, de se a dal, se a videó (a második sem) olyan, ami bármiféle komolyabb erőfeszítést igényelt volna.

O, te jo eg, Oroszorszag…..
Ha belegondolok abba, hogy nekik koszonhetjuk a Get you-t, a Believet, vagy akar a Never let you go-t, egyszeruen felfoghatatlan, hogy gondoltak ezt. Borzaszto. Nagyon borzaszto. A lanyok durvan kozepszintuek, a hangjuk erotlen, a dal unalmas, pedig a szerzotol sokat vartam, a tavalyi fantasztikus azeri dal utan. Nem lepodnek meg, sot, kifejezetten orulnek, ha az elodontoben maradnanak. 31/36.

ennek én is örülnék ha elődöntőben maradnának , olyan semmitmondó dal ez. Elénekelgetik a lányok a dalt ,egy kicsit tingli-tangliznak hozzá ,hogy ne legyen végképp unalmas az egész produkció ,de semmi hatása nincs …

Ha jól emlékszem, az egyetlen orosz dal, amelyet kedveltem, a Mamo volt.
Semmitmondó, jellegtelen, ráadásul a lányok hangja is olyan, mintha félálomban lennének.
Én sem bánnám, ha az elődöntőben maradnának, de túl sok volt szovjet tagállam van ahhoz, hogy ez megtörténjen. (És természetesen tudom, hogy vannak, akiknek tetszik is a dal.)

Szerintem is kellemes kis szám, de nekem eléggé “last minute-dalnak” hat. Eredetileg az oroszok december végére tervezték a nemzeti döntőjüket, amit aztán elhalasztottak márciusra, persze nem lett belőle semmi, aztán jöttek sorra az időpontok, hogy mikor jelentik be a belső kiválasztással választott produkciót, közelgett a határidő is, ezért gondolták, énekeljen két szép lány, legyen a téma a szeretet, meg ilyenek, hiszen ez mindig aktuális… legalábbis nekem ilyen ez a dal, amit egyébként jó hallgatni, de nem valami ütős.

Nekem erről a dalról annyi jut eszembe, hogy XD Komolyan gondolják ezt a “Jaj, tavaly az azerieknek sikerült második helyet elérni ezzel a szerzővel, vegyük már kölcsön idén, ha a svédek nem jöttek be tavaly”-dolgot? Ez a verseny nem arról szól, hogy a saját országod dalát mutasd meg Európának? Én nem lennék boldog, ha az országom egy svéd vagy görög vagy egyéb dallal nyerne.
Amúgy fülbemászó dalocska, ennyi erőssége van. Szerintem döntőznek, de ennél egyénibb dalok jobban megérdemelnék a továbbjutást!

Megnéztem a videódat, mert időnként látnom kell mozzanatokat a Junior Eurovízióból, hogy mindig emlékeztessem magamat arra, hogy egyébként miért nem fogom sohase nézni; hát ez is egy ilyen mozzanat volt. Elég veszélyesek a lánykák. 😀

Tényleg, nyilván azért van majdnem 11 millió megtekintése és több mint 19000 kedvelője, mert ennél úgysincs rosszabb…

Igaz, annyian vannak mint az oroszok! 🙂

Erről csak annyit, hogy én is feltöltöttem a jutubra egy videót, jelenleg 1125175 megtekintésnél tart, 3162 “tetszik” – 53 “nem tetszik” jelölést kapott, pedig csak innen Pest megyéből nyomtam. Ha valami jó, akkor megnézik, és nyomják rá a felfelé-hüvelykujjat, az ikrek is így jártak.

Nem értem. Mi a bajotok ezzel? Pontosan mutatja, hogy milyenek voltak 2006-ban. Muzikálisak, tehetségesek, karakteresek. És ehhez képest, hova sikerült leküzdeniük magukat. A se íze-se bűze, jellegtelen, dögunalmas középszerbe. A többség még a hangi adottságaikat is megkérdőjelezi, pedig a 2006-os felvétel alapján ez nem kétséges. Én még olyan szépeknek sem látom őket, mint az itt jelenlevő férfi kollégák többsége, szerintem nincs is arcuk. Pont olyanok, amilyenek a menedzserek által laborban, lombikban előállított tucatsztárok. Sírni való.

Cukormázas popzene az oroszoktól? Szánalmas… A dal nagyon átlagos, a lányok nekem ellenszenvesek, a dal üzenete egy nagy klisé, az előadás pedig iszonyat giccses lesz a klippet elnézve.
Nagyon remélem hogy végre kiesnek az oroszok még ha erre nincs is nagy esély. 29/37

Attól hogy nem állati jó még jó. Épphogycsak jó, de ettől még a legjobb a mezőnyben. Nem is vártam mást a felnőtt mezőnytől, 40-ből 2-4 szokott jó lenni, most ez és a dán jó. Máskor állati jó is szokott lenni 1-2, most nincs. Csak a junior versenyen van színvonal, ahol mind jó, több mint fele egész jó, és szokott lenni állati jó is, több is. A tavaszi dzsezz jobb volt. A nagyiktól a Breeze jobb lett volna. Ettől még ez se lesz a világ legrosszabbja, hanem a mezőnyből a legjobb marad. Első hallásra nekem is alig tetszett.

Kifelejtettem: 2006-ban a románok 2. helyezett dala sokkal jobb volt (Cantec Pentru Eurovision Junior), tehát annak kellett volna nyernie. Most is a Breeze jobb lett volna a nagyiktól, tehát annak kellene nyernie. Csakhogy mint akkor, még csak ki se jutott.

Tinglitangli, semmilyen. Ha egy “kisebb” ország küldené biztos kieső lenne, így viszont “automatikus” döntős, ott viszont csak statiszta.

Comments are closed.