Naptár

2014. április
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2014: Franciaország

franceTudósító: Sebők Judit
Forrás: eurovision.tv

A franciák idén egy hónapig tartó szavazás keretein belül választottak dalt és előadót a nagy fináléra. Előzetesen mindenki biztosra vette, hogy a komoly balladával induló Joanna szerzi meg a repülőjegyet Dániába, de a franciák másként döntöttek.

Egy komoly és sablonos ballada helyett, a friss, bohókás és egyáltalán nem hétköznapi bandát, a TwinTwin-t választották. Sokan úgy definiálják őket, hogy a YOLO (You Only Live Once) generáció tökéletes példái és ez már első ránézésre is látszik rajtuk. Sok kritikát kaptak extravagáns stílusuk és daluk stílusa miatt. Ugyanakkor kevesen tudják, hogy nagy nevekkel dolgoztak együtt és többek között Stromae hatása is érezhető a dalukon. Franciaország legnagyobb fesztiváljaira hivatalosak, sőt koncertezni fognak Kanadában, Kolumbiában, Spanyolországban és Belgiumban is.
A dalaikkal is csak az életörömüket és az energiájukat szeretnék átadni, ugyanakkor finoman kritizálják az egyes társadalmi rétegeket is. A Moustache című daluk például egy olyan férfiról szól, akinek mindene meg van, csak épp bajuszt nem tud növeszteni. Finom humorral és gyengéd kritikával illetik a fogyasztás orientált kultúránkat. Az biztos, hogy színesítik az idei fesztivál felhozatalát.

22 hozzászólás Napi Eurovízió 2014: Franciaország

 • Iza

  Szerintem tok jo ez a szam 😀 Jo lesz egy ilyet hallani a sok „szivfacsaro” ballada utan, jo hangulatot csinal, ude szinfoltja lesz a versenynek. 🙂
  Az mar mas kerdes, hogy Europa mennyire vevo az ilyenre, igy elsore 15-nel jobb helyezest nem josolok nekik, de akarmi lehet….

 • Sztbeni

  Fasza kis vidám szám. Sokkal jobb, mint a tavalyi borzalom. Nálam simán top10, pedig a francia nyelv engem idegesít, de idén még annak is örülök, csak ne angol legyen.

 • rocknish

  Alapvetően nem szeretem az ilyen poén versenydalokat, ez sem volt sokáig a kedvencem, sőt… De az utolsó néhány hallgatás alkalmával megkedveltem. Ez annyit jelent, hogy nem kapcsolom ki egy perc után. Ott még nem tartok, hogy rendszeresen hallgatnám.

 • force

  Az elején nagyon utáltam, de ez az egyik olyan szám, ami szépen menetel felfelé a listámon. Kicsit a 2010-es francia dalra emlékeztet és sztem hasonló sorsra jut majd, vagyis a televotingból TOP 10, de a zsűri lepontozza majd.
  Nálam: 3/6
  Tippem: 12-20.hely között a döntőben

 • Bakancs

  Nem a legigényesebb dal, de a maga stílusában nem rossz.
  Nem lesz a kedvencem, de szerintem lesz közönsége, szóval én még egy top10 helyezést is el tudok képzelni.

 • Zoli

  Én túl frankofil vagyok ahhoz, hogy ne legyen a francia szám alapból TOP3-ban nálam. Ami tudom, hogy hiba, igazságtalan, meg gusztustalan, de ez van, majd kinövöm. Amúgy – lehet, hogy megint elfogultság – szerintem nem is olyan igénytelen. Elképesztően jó a szövege, amit ezen kívül értek a mezőnyből (és ugye nagy az angol hegemónia), azoknál ezt ilyen téren sokkal-sokkal jobban rakták össze szerintem. Meg a hangszerelés is tetszik ezzel a gitárral, meg minden. 🙂 A franciák gyűlölik, de én tudnám ezt támogatni. Vidám, bulizós kis nóta. Ha mindenki csak vagdosná az ereit az esőben, mint a spanyol néni, unalmas lenne az egész. Franciaország színesíti a mezőnyt idén is! 🙂 (Tavaly meg a legjobb hangot küldték egy jó dallal. Csak így zárójelben.) Elégedett vagyok velük. ♥

 • Istvan Galambos

  Ez már annyira rossz, hogy már jó. 😀 😀 Szerintem középmezőnyben fognak végezni. De ki tudja….. 😀 😀

 • csonti534

  Szerintem is kellemes, hangulatos kis dal.
  Minél többet hallgatom, annál jobb, nálam már 7/37

 • HunMateo

  Az egyik legjobb a mezőnyben, mégegy üde színfolt! Megérdemelnének végre egy jó helyezést,
  tipp: 10-15. hely

 • Tinka

  Nekem nagy kedvencem idén, nagyon remélem, hogy fognak tőlünk és más országoktól is pontot kapni. Bár Amandine-t is szerettem, ez a dal még azt is képes felülmúlni.
  Először tényleg bugyutának tűnhet a szöveg, de ha jobban belemélyedünk, akkor a poénos részek (nem szeretem kimutatni az érzelmeimet az edzőteremben) mellett felfedezhetjük, igenis van mondanivalójuk.

 • Fox

  Két dolog van az Eurovízió történetébe , amin nagyon-nagyon ki vagyok akadva .
  1: 2011 Bulgária (elég leírnom ennyit , szerintem nagyon jó szám volt)
  2: Tavaly a Franciák ,hogy a fenébe végeztek hátul ? Amandine volt szerintem az-az előadó , akinek a legnagyobb egyénisége volt , és óriási hangja .

  Ez a szám is tetszetős a Franciáktól , de a tavalyi dalt én személyesen top 10 -be vártam .

 • eschungary93

  Vidám , könnyen megjegyezhető szám , élőben nem lesznek annyira jók az biztos. Szerintem a 15.-20. hely között fognak végezni. Én egy 7 pontot szívesen adok nekik 🙂

 • Emdogh

  Ha franciák, nálam Anggun mindent vitt. Sajnos. Mert az már rég volt. Ez a dal 24/37. Tipp: Q3 (14-19. hely)

 • Zolecs

  Idétlen bohócdal, és amúgysem a szívem csücske a francia nyelv.

 • Momo

  Egészen megkedveltem, amolyan idióta-dal és előadó 😀

 • motholev

  Üdítő kivétel a sok angol nyelvű dal között. Úgy tudom nem egy „erős” a szövegű dal, de így franciául jól hangzik. Nem túl igényes, szerethető dal. Első tízbe nem várom.

 • Levi21

  Jó kis dal, engem nem zavar a Stromae beütés. Nálam 3/6.