Napi Eurovízió 2014 EXTRA: Ausztrália

australiaTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – nelbie.com

Ausztráliában már régóta nagyon nagy népszerűségnek örvend az Eurovíziós Dalfesztivál. A 8 órás időeltolódás miatt nincs élő közvetítés, és az internetes fórumokon mindenkinek vissza kell fognia magát valamilyen módon, hogy ne lőjék le a “poént”, vagyis a továbbjutók névsorát vagy a győztes nevét addig, amíg el nem érkezik az ausztrál főműsoridő. Az Eurovízió szervezői mindig tesznek kedves gesztusokat az ausztrál nézők felé: idén Ausztrália dalt küld az Eurovízióra, igaz versenyen kívül.

Ausztráliában az első elődöntő május 9-én pénteken lesz sugározva, a második elődöntő 10-én és a nagy döntő pedig 11-én az SBS1 csatornán. A második elődöntőben, vagyis az ausztrál nézők számára szombaton este vendégfellépőként Jessica Mauboy fog előadni egy dalt (sajnos nem találtunk hozzá videólinket). Az SBS produkciós partnere, a Blink TV egy dokumentumfilmet is készít Jess Mauboy útja Darwinból Dániába címmel, ezt a második elődöntő előtt tűzi műsorára az SBS1. Az SBS rádióadóján egész évben játsszák az Eurovízió dalait, a helyi rajongóknak egy speciális online felületet is készítettek, ahol kommentelhetik az eseményeket és szavazhatnak is a legjobb dalra, de dalok ellen is szavazhatnak.

Ismét lesz helyszíni kommentátora Ausztráliának: Julia Zemiro és Sam Peng tolmácsolja az aréna történéseit.

A képen jobbról balra: Jess és a két helyszíni kommentátor, Sam és Julia.
A képen balról jobbra: Jess és a két helyszíni kommentátor, Sam és Julia. Fotó: news.com.au

 

8 Comments

Fura ,hogy egy ilyen messzi -messzi galaxisban lévő országot is érdekeljen egy európai dalverseny , de szerintem ez egy jó dolog 🙂

Tudomásom szerint: 31,5 millióból: 29 millió europoid, 2 millió mongoloid, 0,5 millió ausztraloid (azon belül ausztralid). Vagyis csak 92%. Meg lehet nézni a képen az énekest: félbennszülöttnek néz ki. Ezt onnan lehet tudni hogy az ausztraloidokat (ausztrál bennszülött, pápuai, melanéziai, negritó, (vedda – átmeneti forma)) négerbarna bőr és európai arc jellemzi, négeres vonások nélkül. Általában, nem az összeset, csak sokat közülük. A gyerekek közt sok a szőke, a felnőttek között ritka.

Hegedüs Zoltán urat eddig nem a jól fejlett humorérzékéről ismertük, de igazad lehet, valszeg’ át kell értékelnünk magunkban őt ezen a téren…

Comments are closed.