Naptár

2014. április
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2014: Dánia

denmarkTudósító: Sebők Judit
Forrás: eurovision.tv

Anis Basim Moujahid 1992. július 4-én született. Marokkói gyökerekkel rendelkező dán énekes és dalszerző, aki az első dán X-faktorban tűnt fel 15 évesen és akkor a negyedik helyen végzett. Ő tipikusan olyan versenyző volt, akit inkább a cukisága miatt kedveltek a nézők, ez persze nem jelenti azt, hogy nem lenne tehetséges előadó.

A verseny után szóló karrierbe kezdett és az elmúlt 5 évben két albuma és egy EP-je is megjelent. Mióta kiderült, hogy ő képviseli a rendező országot, a dán kisebbségek példaképévé vált. Fiatalkora ellenére céltudatos és magabiztos előadó és igyekszik májusban büszkévé tenni az országát.
Az idei dán nemzeti döntőt saját szerzeményével, a Cliché Love Song című dallal nyerte meg. „A legjobb dallamok a legváratlanabb helyzetekben jutnak az ember eszébe és ez ennél a dalnál is így volt.” – nyilatkozta Basim. „A Cliché Love Song arról szól, hogy szerelmes leszek egy lányba, de minden tettem, amivel próbálom meghódítani, felér egy klisével.”
A legtöbben Basimot a dán Bruno Marsként emlegetik nem csak a kinézete, de dalának stílusa miatt is. Persze ez nem feltétlenül gond, hiszen egy fülbemászó dal és egy bevált stílus nem biztos, hogy hátrány egy dalversenyen.

25 hozzászólás Napi Eurovízió 2014: Dánia

  • Iza

    Eloszor eleg rossz velemennyel voltam a dalrol, persze rogton nekem is Bruno Mars jutott eszembe, meg az egesz dal olyan……nem is tudom,olyan klisenek tunt :DD
    Azota persze sokat valtozott a velemenyem, azt meg mindig tartom, hogy hazai kozonseg ele nem tennem ki, viszont ahogy egyre tobbszor hallgattam, most mar egesz aranyos, szeretheto, fulbemaszo dal lett a szememben 🙂
    A dontoben olyan 15-20 hely a realis, szerintem, de nalam van 7 pontja. 🙂

  • force

    Amikor először hallottam a dán dalokat (30 másodperces verziók) ez a dal volt az utolsó előtti a képzeletbeli listámon. A teljes 3 perces verzió viszont már sokkal jobb és az előadás is sokat segít rajta.
    Nálam: 3/6 at automatikusan döntős országok között
    Tippem: 15-20.hely a döntőben

  • Istvan Galambos

    Fülbemászó, egész jó dal. A döntőben talán a 8.-13. között fog végezni. Sok siket! 🙂

  • Bakancs

    Pitbull megfogalmazta a lényeget, engem is ki lehet kergetni a világból ezzel a hanggal… Elsőként ma vettem rá magam arra, hogy végighallgassam, de soha többé nem szeretném megismételni.
    A műfaj sem az én stílusom, a hang meg pláne, de van piaca, szóval akár még egy top10 is összejöhet.

  • rocknish

    Én kedvelem továbbra is, perpill nem tudom hol állhat a listámon, valahol 10-15 között 🙂 De volt már top 10-ben is.

  • eschungary93

    Egynek elmegy típusú dal , meghallgatható ,de azért nem mondanám rá hogy benne lesz a top10-ben …

  • Mona42209

    Elsőre nem tetszett, most már többször meghallgatva tetszik, olyan jó kedvet csináló, kedves kis dal. Nem nagy ivű, de könnyen megjegyezhető egy jó színes színpadképpel és táncosokkal szerintem bejön az ESC közönségének. A zsűritől nem fog nagy pontokat kapni, a nézőktől viszont igen. Én olyan 10-16 hely közé sorolnám a döntőben.

  • Tinka

    Neki szurkoltam a dán nemzeti döntőben és nagyon örültem, hogy ő nyert. Én is meglepődtem rajta, de ez a dal a kedvenceim között van idén. Alapvetően jobban kedvelem a mély tartalmú, elmélkedős dalokat, de ez most megfogott. Szeretem a könnyedségét, Basim hangját és az egész annyira cuki, mint a tavalyi máltai Tomorrow. 🙂

  • Emdogh

    Számomra ez a dal a „semmilyen” kategória idén. Bruno Mars ezt jobban csinálja… sokkal! 23/37; tippem: Q3 eleje a döntőben (14-16. hely).

  • Tanti

    Nagyon gyenge dal.Listámon 37/37
    Az eggyel előtte lévő Grúzia dalát valamiért egész nap dúdoltam.XD

  • Zolecs

    Nagyon távol áll tőlem az ilyesfajta zene. Amerikai tucatműanyag, semmi értékelnivaló nincs benne. Pedig Dánia az egyik kedvenc ESC-es országom, de ezzel a remekművel még 30 alá sem férnek.

  • János

    Hát,nem vágtam magamat hanyatt tőle. Majd egyik délután már azon gondolkoztam,hogy mi az a Cliché,és hogy honnan ismerem. Abból a dalból amit csak a feléig bírtam végighallgatni?! És tényleg…Majd az egész produkciót megtekintvén rájöttem,hogy amilyen bugyután hangzik, a maga nemében olyan kedves,kissé hatásvadász,és röhejes is egyben. Lényegében a bennem kavargó érzések kiütötték egymást,és jelenleg olyan semleges. Csak tudnám már elfelejteni… 😀

  • Tilla77

    Nem rossz. És vidám. Igen, kicsit Bruno. A sok ballada mellett jó. Első 6ban a helye.

  • Léránt Lajos

    Ez a dal a telt házas arénában tuti jó hangulatot fog csinálni, pláne hazai közönség lesz bőven. De tucat nekem is. Továbbá engem irritált a halászgatya világos zoknival stylus.
    döntőben tuti ott lesz. Jah házigazda?! 🙂 akkor 20/26 kb.

  • Sztbeni

    Ez egy borzalom! Szégyellje magát Dánia, hogy ilyet mernek házigazdaként küldeni. Szerintem nagy esély van egy nulla pontos döntőre. Elég szánalmas, hogy ez ott lesz a döntőben, és lesz több jó szám is, ami nem. Jól minősíti az idei évet, hogy még ennék is van 4-5 gyengébb. Tavaly utolsó lett volna a listámon.

  • Edd

    Nekem ez a kedvenc dalom idén, és nem azért, mert annyira egyedi vagy különleges, hanem azért, mert feldob. Hihetetlen jó kedvem lesz tőle. Maga a dal nem akar több lenni egy klisés dalnál. Szerintem a dánok nagyon jól döntöttek. Ennél a dalnál lesz májusban a legjobb a hangulat – és nem csak azért, mert Dániában van a verseny.

  • marosgergo

    Nekem tetszik! 😀 Olyan vidám dal! Basim hangja nagyon hasonlít Bruno Mars-éra. Tuti benne lesz a Top 15-ben! Idáig a Nagy 6 országok közül harmadik helyen áll nálam Dánia. (Spanyolország és az Egyesült Királyság után)

  • HunMateo

    Ez egy jó kis dal, ezerszer ezt halgatom inkább, mint például Belgiumot vagy Norvégiát!
    Egy üde színfolt lesz a döntőben a sok komoly dal között.
    Tipp: 8-15. hely

  • Doresz

    Nem bírom ezt a tinglitangli dalt, a szedett szemöldökű srácokat meg főleg nem.

  • Levi21

    Vidám dal, de legalább 5 dal jobb volt ennél a nemzetijükben. Nálam az automatikus döntősök közül: 6/6