Németország dönt ma este

germanyTudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: euorvision.de – eurofire.blog.de
Élő közvetítés 20:30-tól: http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=98043

Németország ma este rendezi nemzeti válogatóját. A műsor folyamán nyolc előadó van versenyben, közülük a közönség választ. Minden fellépő két dallal készült a versenyre, de közülük nem mindenki énekelheti el mindkettőt. Az est nyertese május 10-én lép színpadra az eurovízió döntőjében.

A közönség három körben szavaz
Az első köben mind a 8 előadó bemutatja egyik dalát.
Ennek a fellépési sorrendje:
01. – Das Gezeichnete Ich – Weil du da bist
02. – Oceana – Thank you
03. – Santiano – Fiddler on the deck
04. – MarieMarie – Cotton Candy Hurricane
05. – The Baseballs – Mo Hotta Mo Betta
06. – Elaiza – Is it right
07. – Unheilig – Als wär’s das erste Mal
08. – Madeline Juno – Like lovers do

Ezután a közönség szavaz és négy előadó kiesik a versenyből. A bennmaradó négyes továbbjut és előadhatja a második dalát is.

A második kör lehetséges dalainak listája:

01. – Das Gezeichnete Ich – Echo
02. – Oceana – All night
03. – Santiano – Wir werden niemals untergehen
04. – MarieMarie – Candy jar
05. – The Baseballs – Goodbye Peggy Sue
06. – Elaiza – Fight against myself
07. – Unheilig – Wir sind alle wie eins
08. – Madeline Juno – Error

Így tehát van 4 előadónk 8 dallal. Ekkor újra elindul a szavazás, és a közönség által két legtöbb szavazatot kapó előadó jut a „szuperfináléba”.

A harmadik fordulóban pedig már arról szavazhatnak a tv nézők, hogy melyik dal a legalkalmasabb Németország képviseletére Dániában.

A szavazási szünetekben természetesen nem hiányozhatnak a vendégfellépők sem. Fellép Adel Tawil, ő volt az arca az online versenynek, aminek a felhívására több mint kétezren jelentkeztek. Ennek a versenynek köszönhetően csatlakozhatott Elaiza nyolcadikként a döntő mezőnyéhez. Valamint előadja dalát Emma Marrone a 2014-es olasz jelölt, és színpadra lép a tavalyi győzes Emmelie de Forest is, aki elénekli az idei Eurovízió himnuszát, a Rainmaker-t.

A dalokba itt lehet belehallgatni: http://www.eurovision.de/news/vorentscheidkoeln103.html

27 Comments

Csak őt már megszoktam minden ESC-n szerepe van . 2010,2011, 2012-ben fellépő , tavaly meg számunkra kedves 12 pont ”átadója”

Ezt most nem mondod komolyan???? Szerintem ez volt a legborzasztóbb. A palinmak sem kiállása, sem hangja, és zeneileg sem volt valami nagy durranás. Lapos volt, egyhangú,… mi ti s énekelt????

Nálam Elaiza, Madeline, Oceana a három favorit, ilyen sorrendben. Csendben jegyzem meg, hogy a Santiano is tetszett (ha nem nézem, csak hallgatom őket).

Én totálisan fel vagyok dobódva. Nagyon jó minden. Szuper a hangulat, közönség is odateszi magát, a dalok jól szólnak, én ha nagyon megerőltetem magam 2-t tudok mondani, ami nem jött annyira át, de most így az is tetszett ami eddig hallgatva nem annyira.
🙂 🙂 🙂

Nem vagyok elájulva a daloktól eddig. Remélem akármelyik nyer (Santiano kivételével) a második daluk megy inkább majd. Madeline-t sajnálom, de tény, h az első dalát pocsékul énekelte. Miért nem az Errort énekelte először? Kár érte!

Comments are closed.