Naptár

2014. március
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2014: Ausztria

austriaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tom Neuwirth 1988. november 6-án született, 2011-től viszont felvette a Conchita Wurst művésznevet. Előadóművészként azóta a tolerancia és a művészi szabadság szimbólumává vált nemcsak Ausztriában. Mottója: Legyél saját magad legjobb verziója, mint valakinek egy rossz másolata!

Tom az ausztriai Gmundenben született. A fiatal művész mindig nagy karrierről álmodott a showbusiness-ben. 2006-ban jelentkezett a Starmania nevű tehetségkutatóba. 2007-ben a „jetzt anders!” nevű boyband-hez csatlakozott, bár az együttes egy éven belül meg is szűnt. 2011-ben a „Die große Chance” című tehetségkutatóban már Conchita Wusrt-ként jelentkezett, hosszú hajjal és szakállal. Innentől fogva senki sem ment el mellette szó nélkül. 2012-ben jelentkezett az eurovíziós nemzeti válogatóra, ahol második lett. Mostanában az ORF „Ausztria legnehezebb munkahelye” című showjában szerepel, ahol Conchita egy halfeldolgozóban ügyködik. Egy másik műsorban is feltűnik „Wild Girls” címmel, ahol a játékosok ősi törzsekkel együtt próbálnak túlélni a namíbiai sivatagban.

Conchita számára nagy megtiszteltetés, hogy dalán keresztül Ausztria a toleráns oldalát és mások elfogadását mutatja a világ számára. „Engem jelöltek ki arra, hogy legyek a hitük hangja a verseny alatt, ami nagy büszkeséggel tölt el. Ki akarunk állni a közösségért, melyet sok gyűlölködés és diszkrimináció szokott övezni. És ha őszinte akarok lenni, az összes versenyzőnek azonos oldalon kellene állni, mert ha mi nyitottak vagyunk, nekik is annak kell lenniük.”

38 hozzászólás Napi Eurovízió 2014: Ausztria

 • Bakancs

  A dalt mindenki egy James Bond-betétdalhoz hasonlítja, én sem lógok ki a sorból. Szerintem nem egy nagy szám, bár az idei mezőnyben a legtöbb indulóra ezt mondom…
  A külseje olyan, amilyen, szerintem felesleges ezzel foglalkozni (meg már amúgy is eleget foglalkoztunk vele az előző cikknél), hiszen pontosan az a célja, hogy emiatt váljon egyedivé, és pontosan azok tartják életben, akik emiatt ócsárolják (vagy az ócsárolókkal szemben védelmezik).

  Szerintem biztos döntős, a televoting nagy kedvence lesz (lásd tavaly Cezart), de nem hinném, hogy ott olyan jó eredményt érne el, mivel Európa keleti részétől nem számíthat sok pontra.
  Nekem kábé középmezőny, sosem szerettem a filmes betétdalokat, szóval ez sem lesz kivétel.

 • pestilany

  Ohmm…na igen. A szama nekem kifejezetten tetszik, jo kis James Bond-os dal. De en akarmilyen nyitott es tolerans vagyok, a kulseje mar sok(k), annyira hogy kvazi neha megijedek tole(!!!) Egyszeruen keptelen vagyok vegignezni a klipjet, mert annyira bizarr, hogy felfordul a gyomrom….
  Tudom, hogy ez egy dalverseny, es hogy itt a DALOK szamitanak, de szerintem nem meglepo, ha az o eseteben senki nem tud elvonatkoztatni a kulsejetol……

  Donto tuti meglesz, ott szerintem 18-22 kozott fog vegezni.

 • Sztbeni

  Nem fogom mégegszer elmondani a véleményem mert már elmondtam, most csak zeneileg értékelem: nincs benne semmi extra, ha normálisan nézne ki, akkor is a mezőny vége felé lenne nálam. Biztos, hogy nem jut a döntőbe, azért ott még nem tartunk, hogy sokan szavazzanak rá a kinézetéért.

 • pestilany

  Viszont a mottoja klassz, azzal egyetertek 🙂

 • Gyuri123456

  Szerintem is biztos döntős,a melegek szerintem ezerrel nyomják majd az sms-t rá. Döntőbe szerintem középmezőnybe fog végezni.

 • rocknish

  Nekem egyre jobban tetszik a dal, az élő előadása is meggyőzött. Nem csináltam még toplistát, de valahol a 10-20. hely között szerepel nálam.

 • János

  Az Eurovízió lényege,hogy legyen egy rendezvény,mely elfeledteti velünk a társadalmi és etnikai ellentéteket. Ahol elsősorban az számít,hogy milyen dalt hozol,és milyen produkciót nyújtasz a színpadon. Ám Conchita jelensége mellett tény és való,hogy nem lehet csak úgy szemet hunyni.

  A gyűlölködők nézzenek magukba. Senki sem hibátlan,mindenkinek megvan a maga gyengesége. Conchita hibáit is csak a külső megjelenése miatt vették észre! De a BELSŐ gondokat már az emberek nagy része nem érzékeli,csak mindig a kézzelfoghatót,a láthatót. És ez a mindennapi életre is rányomja a bélyegét…

 • Istvan Galambos

  A dal nem rossz, de a kinézetével nem vagyok „kibékülve”! (Kövezettek meg ezért, nem érdekel). A döntő nem tudom, hogy meglesz, mert ha abból indulok ki hogy 2011-ben Dana International nem jutott be, akkor nem vagyok olyan biztos hogy Conchita Wurst „kisasszony” beprovokálja magát a döntőbe. Remélem nem!

 • Zolecs

  Nem értem miért gondolják sokan kiesőnek..Olyan döntős lesz mint a huzat..

  Nekem a dallal semmi bajom, elhallgatom, bár Conchita-nál vannak azért szebb Bond lányok 😀 Így a látvány kicsit sok(k). Ha ilyen előadók lépnek fel, akkor azért nem nagyon híresztelem hogy mekkora rajongója vagyok ennek a versenynek. :S

 • Emdogh

  Egyszerűen befogadhatatlan egy átlagpolgár számára a kinézete, ezt mindenki megerősítette a környezetemben. Pedig a dal maga nem is annyira rossz (főleg ebben a mezőnyben). Tippem a versenyre: SF: 8.-11./15; Döntő (ha bejut): 20.-26./26.

 • Fox

  Nézzen ki úgy ahogy , de egy nagyon szimpatikus és értelmes embernek tűnik .

 • Szeretem ezt a dalt, Conchitát pedig már megvitattuk, olyan amilyen, nekem mindegy 😀 (egyébként az interjúl alapján valóban értelmesnek tűnik)
  Simán döntős lesz ez a dal, és meg is érdemli. Jól énekel élőbe is, a dal jól építkezik, van némi mondanivalója is, szóval minden okés 😀
  Nálam kb. 8-11/37

 • Balázs

  Mindenképp ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg az élő előadását itt: https://www.youtube.com/watch?v=mBpgIrI9cDQ Szerintem egyáltalán nem arra megy, hogy kihangsúlyozzák a kinézetét, sokkal több a drámai nagy kameraállás. Remélem hasonló megoldást fogunk látni Koppenhágában is, és nem fog a gyűlölködésre okot adni. A döntő biztos mivel a dal egyáltalán nem rossz, a döntőben viszont én se jósolok neki középmezőnynél jobb helyet.

 • HunMateo

  Szerintem dötőbe jut, mert megvan a szavazóbázisa! Ott:20-26. hely.
  Tudna valaki egy képet mutatni?, ahol nincs szakálla, vagy fotoshoppos képet, mert szakáll nélkül szerintem nem is tűnne fel, hogy nem nő! ÉS akkor engem se zavarna és nem mennék ki 3 percre kakaóért! 😀

 • eschungary93

  Te jó ég … ,mennyit „vitatkoztunk” és fórumoztunk erről a dalról , vagyis inkább az előadóról …
  A dal nem rossz ,mert már többször is meghallgattam , csak nekem még mindig zavaró az előadó külseje ,s ezzel nem tudok mit kezdeni. Egyeseknek könnyebben ment , ők már jobban megbarátkoztak Conchita külsejével , de én nem …

 • Kitty

  Nekem egyre jobban tetszik ez a dal. Az előadó személyével pedig megbékéltem. És döntős lesz, az tuti.

 • force

  A dallal semmi probléma, az előadóval már annál inkább. Leginkább az a bajom, h nem tudom kellően komolyan venni. Kicsit Verka és DQ feeling 2007-ből, bár azért a dalok mélységét nem hasonlítanám ahhoz a két dalhoz. Kíváncsi leszek a zsűri mennyire lesz toleráns vele kapcsolatban, nem hiszem, hogy döntős lesz.
  Nálam: 9/15
  Tippem: 11/15

 • Mona42209

  Biztos, hogy döntős lesz! A videoklipet gyűlölöm, az élő előadás viszont sokat vitt pozitív irányba. A dal amúgy tényleg nem rossz. A döntőben viszont én is 15-20 közé sorolnám.

 • Tinka

  Nem vagyok oda meg vissza a daltól. ha a külsejéről elfelejtkezünk, számomra semmi extra nincs benne. Egyébként remek a hangja és nagyon szimpatikus személy, ezt én is aláírom.

 • Bende

  Jóhír! Koppenhágában szakáll nélkül fog fellépni! 🙂
  Nem rossz , de írritál 🙂
  ED:16/10
  Össz:37/25

 • Bende

  Nem hazudok! 😀 Nézzétek meg az esctoday.com -ot. Ott van fenn 🙂

 • Léránt Lajos

  Meglátásom szerint döntős. Ha döntő első fele akkor 18-26 között, döntő második fele 10-19 között.
  Ami a kinézetét illeti: Engem nem zavar. Sőt. Büszkén felvállalja magát. Számomra ő is egy ember a sok közül. Nem hétköznapi „figura”, de ezért még nem elítélendő. TOLERANCIA gyerekek, csupán ez kell. S nem vitatkozni akarok, de mindenki maga dönti e, hogy milyen életet él. Ő vállalja érzéseit hovatartozását. Ez az ő dolga. Inkább az szálljon magába aki ezt elítéli és ellene van. Ö már megküzdött ezzel a ténnyel és elfogadta magát, fogadjuk el mi is. Ez nagy akaratra vall. Mást nem tudok mondani erre.Csak a dalra koncentráljunk. Ami nekem nagyon tetszik.

 • Levi21

  A dal jó, az előadásmód jó, csak az előadót ne látnám. Emiatt az elődöntőben nálam 10/16, tippem 6/16.

 • Bongi

  azt gondolom, hogy a tolerancia arról szól, hogy el tudunk vonatkoztatni a külsőtől és a belsőtől, illetve helyesen tudunk dönteni. Nagyon szimpatikus a dal, az előadó, értelmes személy, aki nem riszálja magát, nem plázacica jelenség, hanem egyszerű és ezáltal nagyszerű előadó, énekes, aki képviseli Ausztriát! Szurkolok neki nagyon és szerintem döntős és ott is az első 10 helyezés egyikét fogja elvinni, azaz megnyerni. Sajnos a világ nem tart ott, hogy elfogadjuk az ilyesmit. 2007ben nyert 2ik helyezést az ukrajnai transzfesztita, Verka Serduchka azzal a showal, akkor annak ellentétje, egy igazi előadóművész fantasztikus hanggal, ott a helye a TOP 10-ben!!! 🙂
  Jobb hangja van, mint sok olyan versenyzőnek, akik két oktáv hangterjedelemben ide oda kocognak. Az én favoritjaim: Ausztria, Románia, Svédország és Spanyolország!!! 🙂 Hajrá!!! 🙂