Naptár

2014. március
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2014: Albánia

albaniaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Hersi Matmuja 1990. február 1-én született. Karrierje kettős, mind modern, mind klasszikus zenei vonalon is elindult. Fiatal kora ellenére már ötször indult az évente megrendezett Festivali i Këngës fesztiválon, ami egyben Albánia nemzeti döntője is az éppen aktuális Eurovízióra. Idei versenydala a „One Night’s Anger”, aminek eredetileg Zemërimi i një nate volt a címe.

8 éves korától kezdett foglalkozni a zenével. 2004-ben zenei líceumban tanult, a Tiranai Szépművészeti Egyetem hallgatója volt egy évig, mellette sok szerepet kapott a Tiranai Opera és Balettszínházban. Több fesztiválon is elindult 1999-től kezdve, első televíziós sikere 2005-ben volt, amikor az Ethet e së premtes című tehetségkutatóban bekerült a legjobb 10 közé. A rákövetkező évben már jelentkezett az albán nemzeti válogatóra, a Festivali i Këngës ifjúsági kategóriájának győztese lett. 2010-ben és 2011-ben is jelentkezett, 2012-ben 3. helyezett lett, de ötödik nekifutásra megnyerte a versenyt, így ő képviseli Albániát a 2014-es Eurovízión. A könnyűzenével párhuzamosan komolyzenei megmérettetéseken is részt vett. Többször meg is nyerte a versenyeket, és közben Rómában folytatta egyetemi tanulmányait, ahol a tanulás mellett több komolyzenei koncertre is meghívták szólistának.

31 hozzászólás Napi Eurovízió 2014: Albánia

  • Sztbeni

    Szerintem elég gyenge. A tavalyi sokkal jobb volt. A csajra meg én azt hittem, hogy legalább 40 éves 😀

  • Léránt Lajos

    Nekem annyira nem tetszik de nem is rossz. Döntő 30-70 i/n.

  • Bende

    Ebből nem lesz döntő.Az albán verzió ezerszer jobb volt ennél.
    Össz:28/37
    ED:12/16

  • Zolecs

    Nekem nagyon tetszik, igazából az albán verziót már kicsit untam, de a frissítéssel egészen a 7. helyig repült a listámon.
    A döntő nem biztos hogy meglesz neki. :S

  • pestilany

    Szerintem sem lesz dontos. Az angol verzio nagyon sokat ront rajta, olyan mintha torokbol enekelne, engem speciel baromira idegesit. 30/37

  • Emdogh

    Az albán verzió valóban fényévekkel volt jobb, de ez…? Elég jó szám, nem akartam az angol verzió miatt lejjebb sorolni a listámon. Hogy lesz-e ebből döntő nekik, az tényleg elég kétséges. 5/37 (SF:3/16).

  • rocknish

    Nekem angolul tetszik jobban, de nem a kedvencem így sem. Nem fogok könnyeket hullatni utána, de az sem ráz meg, ha esetleg döntős lesz.

  • Istvan Galambos

    Végre visszaszámlálás! 🙂 Nekem Albánia valahogy nem találja el a számokat. Ez a szám szerintem nem jut be a döntőbe. De a 2013-as indulójuknál jobb. (Nem mintha a 2012 jobban tetszett) 😀 Valahogy olyan fura az arcmimikája amikor énekel. Nem tudom. Nálam az utolsók között van.

  • Hádész

    Szerintem nagyon kedves kis dal, albánul jobban tetszett, de így is jó. Remélem döntőbe jut.

  • Fox

    Csak én kapok röhögő görcsöt , amikor a csaj üti a pasit , és utána a csávó gitározik ? 😀

  • János

    Nehezen tudtam befogadni az énekesnő hangszínét. Szerintem az előző évek albán dalainak mindegyike jobb ennél.

  • Bakancs

    Úgy tűnik, az idei év a negyvennek tűnő húszasok éve, mert Sanna Nielsen mellett őt sem néztem volna ilyen fiatalnak…
    Nekem nagyon tetszik a hangszíne, de a dal és a klip egyaránt legalább húsz évet késtek…

    Az erősebb (értsd: több közönségkedvencet tartalmazó) elődöntőben van, szóval nem hinném, hogy továbbjut.

  • Dati

    albánul jobb volt..na meg az a „verekedős” rész a végén..eszméletlen gagyi. 😀
    de nálam még így is 10-11. helyen van az elődöntőnkben, de nem szeretném ha továbbjutna.

  • Én nagyon szeretem ezt a dalt, a kedvenceim közt van, úgyhogy szurkolok, hogy továbbjusson. 🙂
    Az igaz, hogy az angol szöveg rontott rajta, albánul sokkal jobb volt, így meg mintha valami elveszett volna a dalból. :/ Az áthangszerelés jót tett a dalnak, így kevésbé kusza/össze-vissza, bár nekem az előző verzió jobban bejött.

  • A klippel kapcsolatban meg csak egy kérdésem lenne: miért? 😀

  • force

    Már vártam ezeket a posztokat. Idén Albánia ezerszer jobb dalt választott, mint tavaly, de a döntő érzésem szerint így se jön majd össze.
    Nálam: 9/16
    Tippem: 12/16

  • Clusters

    Tyűűű, máris elkezdődött a visszaszámlálás? Jó gyorsan telik az idő. 🙂 Nekem nagyon nagyon tetszett az eredeti, albán nyelvű dal, az angol szöveggel egy trágya, és egyetértek az első kommenttel, én is legalább 30 évesnek néztem szegény csajt. Szerintem esélyes egy 10. helyes döntős bejutás, de ne legyen igazam. Akkor már inkább a hollandokat akarom a döntőben látni idén is. 🙂

  • Kitty

    Ez a klip…..nem találok szavakat. Az albán verzió jobb volt, szerintem nem lesz döntős.

  • Szerintem ez egy nagyon gyenge dal, az énekesnő hangszíne pedig nem túl kellemes. Az angol verzió nálam javított rajta sokat mert albánul még rosszabb volt, de így is csak 32/37. Ne legyen döntős…

  • Levi21

    Már rég szóltam hozzá témához, úgyhogy most visszakapcsolódok. Albánia nálam 2011 óta egy értékelhető dalt sem tudott felmutatni, és ez idén sem változott. Nálam ezen az angol verzió sem segített, összesítve csak a lett ,az izlandi és a grúz dalt előzi meg:34/37.
    Elődöntő: 14/16

  • Mettyú

    Nekem a tavalyi dala sokkal jobban tetszett ez nem olyan jó, de a listámon így is 10. helyen továbbjutó. Meglátjuk mit fog alakítani a színpadon.

  • StanB

    Elég sokáig az albán dal volt a kedvencem, aztán jött az új verzió. Eleinte nagyon ellene voltam, de a második fele megint elkezdett tetszeni és már kúszik a Top 10-em felé. Kár volt átírni a dalt, albánul sokkal jobban tetszett. A döntőbe szerintem éppen be fog csúszni. Remélem a színpadon alakítanak valamit 🙁

  • motholev

    Én szeretem ezt a dalt. Nálam 2. helyen áll a magyar dal mögött. Az albán verzió nekem is jobban tetszett, a nyelv és a hangszerelés miatt is. De még így is marad a 2. A videóklipet nem láttam, az nem befolyásol, mert minden dalt letöltök és úgy hallgatom. Remélem bejut a döntőbe. A tavalyelőtti albán dal nálam az 1. helyen volt, végül 5. lett.

  • Tinka

    Angolul hallgathatóbb, engem albánul kifejezetten idegesített a dal. Viszont a hangszíne nagyon tetszik, szerintem fantasztikus, de talán nem ez a legtökéletesebb dal, hogy megmutassa, mit is tud.