Nagy-Britannia: Molly Smitten-Downes – Children of the Universe

unitedkingdomTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este Nagy-Britannia dalbemutatót tartott: Molly Smitten-Downes a “Children of the universe” című dalt fogja előadni a 2014-es Eurovízió döntőjében. Gratulálunk!

31 Comments

Azóta sem tudok betelni vele, félek hogy rongyosra hallgatom a versenyig 😀

TOP5:

1.UK 2.POL 3.HUN 4.ITA 5.UKR

Az énekesnő hangja nekem nagyon bejön, a dal már kevésbé.
Idővel valószínűleg megkedvelem (az Eurovízióra általában úgyis szinte minden dalt kívülről szoktam fújni), de nem hiszem, hogy a kedvenceim között lesz.

Győztesesélyesnek egyelőre nem tartom, de lassan a lista végére érünk, és még nincs egy nagy favorit sem – aminek én egyelőre örülök, mert jó lenne ismét egy 2011-hez hasonlóan kevésbé kliszámítható év (mindegy, hogy nem valami tökéletes győztessel, de legalább legyen izgalmas)-, szóval bármi megtörténhet még.

Nekem ez nagyon tetszik! Győztes esélyes szerintem,de még van egy pár dal amit nem hallottunk,pl Ausztria dalára kíváncsi vagyok milyen dallal jön az a nőnek öltözött férfi,egyébként jó hangja van.

Nálam ez és András az első…. és hát rettenetes, hogy ezt kell beismernem: 3. Franciaország, ovis vidám bulizene… Lázadás lehet a részemről, mert akárhogy is erőltetem, egyszerűen nem tetszik a többi…

Furcsa, hogy van aki elsőre hátast dob ettől. Én többszöri hallgatás után se tartom egy túlságosan kiemelkedő dalnak (nem hogy még győztes esélyesnek). Engem is a Believe In Me-re emlékeztet az egész -persze ez nem feltétlenül rossz, hisz nálam top 10 tavalyról. Ezektől függetlenül tetszik, és fog még feljebb is menni a listámon, de az első benyomás nem átütő.

Nem rossz, de azért nem esek hasra tőle. Nálam középmezőny. Anglia jobban fog szerepelni, mint az elmúlt két évben, de top10 nem nagyon lesz.

Eddig nem nagyon de sajna még sokan fognak jönni és valószínűleg letaszítanak minket a trónról…..:(

Top 19-es lista :

1. Magyarország – 12 pont
2. Nagy – Britannia – 12 pont
3. Franciaország – 12 pont
4. Macedónia – 10 pont
5. Románia – 10 pont
6. Albánia – 8 pont
7. Írország – 8 pont
8. Észtország – 7 pont
9. Spanyolország – 7 pont
10. Ukrajna – 5 pont
11. Izland – 5 pont
12. Fehéroroszország – 5 pont
13. Litvánia – 3 pont
14. Lengyelország – 3 pont
15. Olaszország – 1 pont
16. Málta – 1 pont
17. Svájc – 0 pont
18. Finnország – 0 pont
19. Lettország – 0 pont

Még szerencse,hogy csak a döntőben láthatjuk majd UK-t..ott nem lesznek ilyen jók.Túl van értékelve a dal.Nekem bonyolult a felépítése.Az átlagos tv nézők,az ilyen dalokat nem szeretik.”szerintem”.Sajnos többször kellett meghallgatnom,hogy tudjam értékelni egyáltalán.

Nekem tetszik a dal, nagyon jól énekel a hölgy, és az erős vokálért meg a dobokért is plusz pont jár tőlem 🙂 Számomra egy kellemes csalódás.

Jó:
01. Finnország
02. Svájc
03. Egyesült Királyság
04. Olaszország
05. Spanyolország

Rendben van:
06. Málta
07. Lengyelország
08. Írország
09. Franciaország
10. Lettország
11. Románia
12. Izland
13. Észtország
14. Magyarország
15. Macedónia

Rossz:
16. Albánia
17. Ukrajna
18. Fehéroroszország
19. Litvánia

(Az első 5-ből Spanyolországon kívül mindegyik volt már nálam első, de a spanyolok meg néha jobbnak tűnnek az olaszoknál és Svájcnál, szóval nem olyan könnyű dönteni.)

Nem igazán értem, miért van mindenki odáig ettől a daltól. Leginkább az egyik dalra emlékeztet az UMK-ból, de egyébként semmi. (Mondom ezt én, akinek a kedvencei Izland és Lettország.) Nyugtassatok meg, hogy nem vagyok egyedül. Kicsit úgy érzem magam, mint 2012-ben. Alig akadt valaki, aki nem az Euphoriának szurkolt.

Számomra akár a győztes dal is lehetne. Nálam ezen kívül csak Olaszország jöhetne szóba (meg persze a sajátunk, de azt elfogultság miatt nem tudom reálisan értékelni). Ez nálam a TOP-3, utána hatalmas űr, és akkor jöhet a többi, Málta vezetésével. De nem is mindegyik jöhet, mert van jó néhány “elkapcsolási faktor” is, pl. a lengyeleké!

Azért ez már egy szép dal, ebben legalább van egy kis gondolkodás, és munka is. Én azt hiszem, nem is kellett csalódnom a britekben most sem.

1. Albánia
2. Nagy-Britannia
3. Magyarország
4. Finnország
5. Románia
6. Olaszország
7. Spanyolország
8. Ukrajna
9. Málta
10. Litvánia
11. Lengyelország
12. Macedónia
13. Írország
14. Fehéroroszország
15. Svájc
16. Franciaország
17. Lettország
18. Izland

Kovezzetek meg, de szerintem rettenetesen tucat es unalmas. Mondjuk ez nem lep meg, a Blue volt az utolso, ami az angoloktol tetszett, es ez most sem fog valtozni. Halistennek csak egyszer kell majd vegigszenvedni. -.-

Meg kéne már ezt a nagy ötös dolgot szüntetni, mert szinte mindig gyenge dalokkal foglalják a helyet a döntőben. Tavaly is jobb lett volna az angol és a spanyol helyett mondjuk Montenegrót és San Marino-t a döntőben látni.

Nem tudom,h hogy miért vannak annyian oda ezért a dalért. Szerintem egy teljesen középszerű dal, egy nem kiemelkedő előadótól.

Azt hittem – mikor a kamera közelebbről mutatta Molly kezét- ,hogy ekcémást vagy vmilyen kiütéses dolog van ,de csak ilyen motívum van felfestve rá … 😀

Comments are closed.