Ma este: Izrael választ a 2014-es Eurovízióra

israelTudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com
Internetes közvetítés 20:00-tól: http://www.iba.org.il/

A majdnem egy hetes szavazási szünetnek vége lesz ma este: Izrael bejelenti, hogy a közönség melyik dalra küldte a legtöbb szavazatot. Három dalra szavazhatott a közönség, a ma esti fél órás műsorban Mei Finegold bemutatja a végső győztes dalát.

A három lehetséges dal:

Same Heart
Nisheret Iti (Staying with me)
Be Proud

Izrael idén 100%-ban a televotingra hivatkozva küldi el versenydalát az aktuális Eurovíziós Dalfesztiválra.

24 Comments

Valaki el tudja mondani, miért annyira jók a norvég dalok idék, hogy tuti kit választanak ki, biztos a győzelem nekik? Mert az oddsoknál magasan az első Norvégia! 🙁

Egyszerűen Skandináviában KELL tartani az Eurovíziót, tavaly a svédeknél, idén a dánoknál, jövőre a norvégoknál, azután jöhetnek az izlandiak, majd a finnek is sorra kerülnek. Mindenki más csak utánuk.

Amíg nem ismerjük az összes dalt, addig tökre értelmetlen oddsokkal foglalkozni.

Norvégia biztos nem fog nyerni idén, de az ő mezőnyükből én csak Carl Espen Silent Storm című dalát tudnám elképzelni Koppenhágában. Az a dal egyszerűen gyönyörű, nálam TOP 10 esélyes. Ha őt küldik, övé lesz az idei “Birds” dal. 🙂

Az oddsokkal szerintem sem kell foglalkozni, nem feltétlenül van igazuk, gondoljunk csak 2011-re… És az, hogy egy dal jó, egy szubjektív dolog, te döntöd el magadnak, hogy miért tetszik, ha egyáltalán… Úgy meg pláne nem kell komolyan venni az oddsokat, hogy még valóban nincs dal…

A 3 dal közül, sokakkal ellentétben, én egyedül a “Same Heart”-ot tartom a legkevésbé jónak. A “Be Proud” lenne a legjobb választás szerintem, de a “Nish’eret iti”-vel sem lenne különösebben bajom.

A Same Heart a legtűrhetőbb, az az utóbbi évek legjobb izraeli száma lenne, de a másik kettő nagyon nem tetszik. Nem lesz Izrael döntős.

Eddig a Be proud tetszett legjobban, de többszöri meghallgatás után már a Same heart. A héber című dal viszont még mindig nem igazán jön be.

1. Egyesült Királyság
2. Albánia
3. Magyarország
4. Finnország
5. Románia
6. Olaszország
7. Spanyolország
8. Ukrajna
9. Málta
10. Litvánia
11. Lengyelország
12. Macedónia
13. Észtország
14. Írország
15. Fehéroroszország
16. Svájc
17. Franciaország
18. Lettország
19. Izland

Csak mert ha igen, akkor ki fogja nyírni a macedón számot. Nagyon hasonlóak több szempontból is, csak az összes alapján jobb is az izraeli, szerintem.

Comments are closed.