Izrael: Mei Finegold – Same Heart

israelTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Izrael körülbelül egy hétig szavazott három dalra, melyek közül ma este mutatták be a legtöbb szavazatot begyűjtő szerzeményt. Mei Finegold a “Same Heart” című dalt viszi a koppenhágai Eurovízióra. Gratulálunk!

53 Comments

Kevés randább nyelv létezik a hébernél, szerintem. Amíg angolul énekli addig tetszik, de amikor átvált harákolásba, onnantól kezdve kuka az egész. Kár érte, mert egyébként egész jó szám.

Arca egy kicsit hasonlít Tóth Gabira. A dal nálam erős középmezőnyben van , 20-ból kb. 10. helyre sorolom

Szerintem nem rossz szám,az énekesnőről Tóth Gabi jut eszembe,remélem sikere lesz az elődöntőben 🙂

Kérem szépen, csak lesznek itten jó számok is 🙂 Nagyon tetszik, a zenei alap különösen jó, és a hölgy hangja is kifogástalan – legalábbis a stúdiófelvételen. Nekem különösen a héber nyelvvel sincs bajom, de szerintem ennek a dalnak jobban állna, ha végig angolul lenne, vagy végig héberül, ez a váltás nagyon eltéríti a ritmusból. Összességében bejövős, így idén már van 5 (!) dal, ami tetszik.

Végre jönnek a jó dalok 🙂 Nekem nagyon tetszik, szerintem biztos döntős. Viszont ott félő hogy Emma elnyomja, mivel elég hasonló a két énekesnő karaktere.

Egyébként mintha a 2.elődöntő tűnne eddig erősebbnek.

az olasz dal olyan negatív érzést vált ki belőlem , unszimpatikus maga a dal és az előadó is , ezért valamelyest jobb dalnak tartom az izraelit
Emma = a magyar Charlie olasz női alakja ,aki mintha a jég dupla whiskyvelc. dalt énekelné rekedt hangon egy kicsit felturbósított olasz módra , kb. 🙂

Ha már összehasonlítunk, nekem az olasz dal olyan, mintha Péterfy Bori énekelne (inkább az előadás, nem a hang) Lovasi András zenéjére. Stúdiófelvétel nagyon tetszik, az élő már kevésbé.

Az izraeli szám egész jó, de “többször hallgatós”, engem sem zavar a héber nyelv, érdekesnek tartom, eleve nem szoktak zavarni a krákogós nyelvek. Nekem a Gabi nem jutott róla eszembe addig, míg nem olvastam tőletek, ha nincs a klip, akkor biztos Ő jut róla eszembe. A Gabi számomra egy alaktalan nyakig láb, aki mindig fel van öltöztetve, ahogy Ő öltözne legszívesebben, úgy nem lenne lehangoló látvány, hogy nem húzza ki magát, persze jó előadónak tartom s mint embert jó fejnek, lazának, néha kicsit talán soknak is, de összességében biztos nem az az ember, aki eluntat egy társaságot. Hangban tényleg van némi hasonlóság.
No most aztán jól megkritizáltam mindenkit. 😀 Elnézést attól, aki esetleg sértésnek veszi.

azt inkább ne … olyan lenne mintha egy üzemanyaggal nem rendelkező kocsit beindítanál ,de az nem indul el ,csak azt tipikus fulladozó indító -hangot hallanád … 🙂

Nekem sem a kedvencem a héber nyelv, de nem mindig hangzik rosszul. Pl. én a Rak Bishviloért és a Milimért meg voltam veszve, annyira jók voltak szerintem. Beszédben már nem tetszik annyira. A héber részben pedig szerintem könnyedebben siklik a dal, az angol kicsit “erőszakosabb”.

Borzasztó ez az idei év számomra… 🙁 Nagyon átlagos dal ez is és az énekesnő hangszíne sem tetszik. Hol vannak az igazán jó dalok??? 🙁
Úgy látszik megint a norvégokra kell várnom.

Nekem nagyon tetszik 🙂 A héber nyelvet is szeretem, a legtöbb dalban nagyon jól hangzik, de itt tényleg nem kéne ez a váltás. Ehhez a dalhoz valahogy nem illik (a 2005-ös dalukhoz például tök jól illett). Viszont szerintem nem fogják megváltoztatni, mert az izraeli eurovíziós daloknál hagyomány, hogy valamennyi héber szöveg mindig van benne.
Ettől függetlenül nálam most 4/20. 🙂

Az utóbbi évek legjobb izraeli dala. De nem lesz döntő. A héber meg a legrondább nyelv a világon 😀

A hébernél nekem csak a flamand és a kelta nyelvek tetszenek jobban.
A dalról: Izrael is jobb dalt küldött végre, ahogy a Britek és mások is. Szerintem a 60. jubileumi verseny rendezésének a joga sok ebu tagot feldobott, de nyilván a nézők döntenek. 🙂

Én is kíváncsi lennék egy teljes héber verzióra. Nekem a váltáskor tetszik meg igazán a dal, szerintem nagyon passzol a nyelv a zenével és főleg a hangszínnel! Sokkal eredetibb, természetesebb.

Nekem tetszik, Wolf Kati számára emlékeztett, szerintem nem olyan borzalmas a héber nyelv, a franciára tudom hasonlitani, a döntőben biztos bent lesz.

Ez a dal amúgy nagyon emlékeztet valamire, de meg nem mondom, hogy mire. És nagyon nem izraelinek képzelném el a számat dallam alapján.

Görög indulók :
http://www.youtube.com/watch?v=TgxOGTm6Lns
( Freaky Fortuna ft. Riskykidd : Rise up , nagyon esélyes a kijutásra , trendi , naponta többször is meghallgatom )
http://www.youtube.com/watch?v=bzef2udhgak
( Kostas Martakis : Kanenas De Me Stamata , a másik esélyes , nagyon jó ritmikája van a dalnak ,az énekes hangja is jó )
http://www.youtube.com/watch?v=riFGdnvMYh0
( Mark Angelo ft. Josephine : Dancing Night , nem fog kijutni + olyan Mike Candys típusú a dal )
http://www.youtube.com/watch?v=y_akdyJt5Ds
( Krystallia : Petalouda Stin Athina , nem fog kijutni szerintem )

Szerintem eléggé átlagos dal és ki fog esni az elődöntőben,de lehet ha többször meghallgatom akkor változni fog a véleményem:)

Erős dal a még formálódó, gyenge mezőnyben. A héber csak rondít a helyzeten sajnos.

1. Egyesült Királyság
2. Albánia
3. Magyarország
4. Finnország
5. Románia
6. Izrael
7. Olaszország
8. Spanyolország
9. Ukrajna
10. Málta
11. Litvánia
12. Lengyelország
13. Macedónia
14. Észtország
15. Írország
16. Fehéroroszország
17. Svájc
18. Franciaország
19. Lettország
20. Izland

Nekem tetszik, sőt a héber rész minimum 2-3 hellyel előrébb tolja.

Jelenleg a sorrendem (folyton változik azért):
01. Svájc
02. Finnország
03. Olaszország
04. Egyesült Királyság
05. Izrael
06. Spanyolország
07. Málta
08. Írország
09. Lettország
10. Franciaország
11. Románia
12. Izland
13. Magyarország
14. Macedónia
15. Lengyelország
16. Észtország
17. Ukrajna
18. Albánia
19. Litvánia
20. Fehéroroszország

Svájc és Finnország között egész egyszerűen nem tudok dönteni. A lengyel dal negyedjére meghallgatva egész egyszerűen zavaró kezd lenni.

Svájc tényleg egyértelműen nem a legjobb, de megfogott benne valami, a többiben meg nem (pedig a finn például egészen kiváló, de még van pár jó).

maga a frontember , ahogy énekel – már ha azt éneklésnek lehet hívni … A refrén az vmi borzalom ,az úgy viszi lefele a szintet , mint a svéd dalnál . A vokál és a zenei alap ami megmenti a dalt ,de ezenkívül semmi pozitívumot nem tudok rá mondani

Na, hát görög győzelem lesz (azért van 2 erős középmezőnybeli). Viszont, ha Mark Angelo feat. Josephine jut ki, akkor megvan az új utolsó helyezettem.

A görög dalok közül szerintem is vagy Freaky Fortune vagy Kostas lesz a befutó. A másik két dal nem nagyon nyűgözött lesz. Krystalia hangja tetszik, de a dal nagyon erőltetett, de annak örülök, hogy legalább két görög szót egyértelműen ki lehet hallani a refrénből, még az is hallja, aki nem tud görögül “thalassa”, “horepse”. 😀

az biztos 🙂
s szerintem a svédek kiküldik az Alcazart ,meg a norvégok vmi jó dalt és a németeknél Oceana elődrukkol vmi foci eb dallal amit a fél világ kívülről dalolni fog , akkor búcsút inthetünk a jó helyeknek …

Izrael ha ezzel a dallal nem jut be, akkor semmivel sem
Sorrendem:
1.Románia
2.Izrael
3.Spanyolország
4.Ukrajna
5.Macedónia
6.Magyarország
7.Olaszország
8.Írország
9.Észtország
10.Lengyelország
11.Egyesült Királyság
12.Finnország
13.Albánia
14.Litvánia
15.Málta
16.Fehéroroszország
17.Lettország
18.Svájc
19.Izland
20.Franciaország irritál ez a dal

aaa nagyon jóóóó! ugyan úgy mint a tavalyi.kijárna nekik egy döntő.

1.Macedónia
2.Izrael
3.Írország
4.Olaszország
5.Franciaország
6.Románia
7.Lengyelország
8.Fehéroroszország
9.Litvánia
10.Észtország
11.Magyarország
12.Albánia
13.Egyesült Királyság
14.Ukrajna
15.Finnország
16.Spanyolország
17.Svájc
18.Izland
19.Málta
20.Lettország

Comments are closed.