Azerbajdzsán: Dilara Kazimova – Start A Fire

azerbaijanTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Két héttel ezelőtt nyerte meg Dilara Kazimova a Böyük Səhnə című nemzeti döntőt. Most jött el az idő arra, hogy bemutassa a dalát az interneten keresztül. Ez a dal képviseli Azerbajdzsánt a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Koppenhágában. Gratulálunk!

46 Comments

(ide is 😀 )

Szerintem elég unalmas. nem lepődnék meg, ha idén kihagynák a döntőt. bááááááááár……

Néhol Sabina Babayeva dalának folytatásának érezni, ami nem feltétlen rossz húzás tőlük…

most ahogy megnéztem a mi elődöntőnket, tele lesz lassú /lírai/ dallal. azer is beállt a sorba.

Nem rossz dal, egész szépen énekel a lány is, de nekem olyan tipikus azeri lassú nóta…Nem a kedvenceim a lassú balladák, és ez sem valami ütős, de tuti döntős. TOP 10 meg lesz-e? Az eddigi évek alapján igen, szerintem Európa vevő az ilyen dallamokra( Én kevésbé…)

Azerbajdzsán volt az utolsó esélyes, hogy egy kiemelkedő (értsd: annyira túlértékelt, hogy az elejétől fogva lehet tudni, hogy győzni fog) dalt küldjön, mert a maradék három országnak nem sok esélyét látom a győzelemre (Oroszországnál a politika, Ausztriánál az előadó személye, Belgiumnál a felhozatal miatt).

Ez a dal nem túl izgalmas, a dallamvilágát többszöri hallgatás után sem vagyok képes megjegyezni, de az biztos, hogy igényes és jó minőségű, ahogyan azt az azeriektől megszoktuk.
Ez a sokadik lassú szám idén, szóval esélyes, hogy a legrosszabb azeri eredményt fogja produkálni (persze biztos döntős pozíció mellett).

Őszintén szólva, nem értem, miért kezdtek az internetes fórumokon máris Baku 2015-öt hirdetni, szerintem ez az eddigi legrosszabb azeri dal. De, mivel Azerbajdzsán, a döntő biztos, viszont a TOP10 már kevésbé. A szöveg, főleg verzék, nagyszerűek, viszont a dallam annyira unalmas, hogy bealszom rajta. A ‘When the music dies’ sokkal jobb volt, ez a dal a nyomába sem ér…

Végre egy azeri dal, ami nekem is tetszik. Utoljára a 2009-es dalukról tudtam ezt mondani, és kis túlzással a 2012-es dalukról. Ez a dal a 2012-es dalra nagyon hasonlít, de nekem jobban tetszik annál, Dilara hangilag jobb, mint Sabina.
Biztos döntős, ott pedig TOP 10.
Nálam beelőzte Portugáliát az első elődöntőben, így 3/14.

Minden politikai célzattól mentesen, de az örményeknek rendesen kinyílt a csipájuk, amióta valamire is esélyesnek tartják a dalukat. Megnyitottam a videót és csak pislogtam, hogy milyen ez a tetszés-nem tetszés arány a videónál, de aztán megnéztem a kommenteket és összeraktam a képet.

A dal kellemes, de az énekesnő jobb ennél. Többet vártam. Párszor meghallgatom majd, de nem hiszem, hogy nagy kedvencem lesz.

olyan “Adel” irányzatú a dallam vezetése , és tényleg szép hangja van ez előadónak . top15-ben eddig benne van biztosan , majd kedden jövök egy top 37-es listával 🙂

nah csak csinálok egy top listát :
TOP 33 – ha hazánkat nem veszem bele , de TOP 5-ben benne van.

1. Macedónia – 12 p.
2. Nagy – Britannia – 10 p.
3. Montenegró – 8 p.
4. Dánia – 7 p.
5. Franciaország – 6 p.
6. Spanyolország – 5 p.
7. Görögország – 4 p.
8. Románia – 3 p.
9. Albánia(albán verzió) – 2 p.
10. Azerbajdzsán – 1 p.
11. Izrael
12. Portugália
13. Írország
14. Izland
15. Szlovénia(angol verzió)
16. Moldova
17. Hollandia
18. Örményország
19. Németország
20. Ukrajna
21. Fehéroroszország
22. Norvégia
23. Észtország
24. Lengyelország
25. Olaszország
26. Litvánia
27. Málta
28. San Marino
29. Svájc
30. Grúzia
31. Svédország
32. Finnország
33. Lettország

Jajj, nemar 🙁 Ugy biztam bennuk, hogy majd kuldenek egy szuper dalt, mint -altalaban- minden evben, erre itt egy tucat, unalmas, egysiku langyipop. Faridot akarom!! 🙁

Nem tudom ti hogy,hogy látjátok , de nekem az idei verseny nagyon tetszik a kiszámíthatatlanság miatt 🙂 Rég volt már az ,hogy a pontozásokat végigkellet izgulnom …

Nagyon jó hangja van a csajnak, a versenydalra viszont ezt nem mondanám. Nekem semmi átütő nincs benne. De biztos döntős. Fox, teljes mértékben egyetértek veled, nem szeretem, mikor már előre lehet tudni, ki fog győzni.

Érződik rajta hogy minőségi dal,jól össze van rakva.De szerintem is kicsit átlagos, de a lánynak szép hangja van.

Na, ilyen dalra aztán abszolút nem számítottam. Amikor először meghallgattam, szépnek, de unalmasnak találtam. Aztán még párszor meghallgattam, és rájöttem, hogy ez a dal briliáns. Sőt, túl jó dal ez az Eurovízióra, mert nem igazán tekinthető ez popdalnak, hanem inkább a klasszikus műfaj felé irányul. Ez inkább összezavarhatja az embereket, és azt kérdik, hogy: “Mi ez a rémes altató?” A másik probléma, hogy nincs megjegyezhető része a dalnak, ami nagy hátrány odakint. Egyedül az énekes az, aki felkeltheti a nézők figyelmét, mert ő nagyon jó, de attól tartok, hogy ez se lesz elég. Én szívesen látnám a döntőben a kultúrmisszió jegyében, de nagy valószínűséggel bukni fog.

Többen írták már, hogy Sabina dalára hasonlít, ez így is van, de szerintem ez jobb annál. A döntőt mindenképpen megérdemelné, szerintem a Top10-et is. A leggyengébb azeri dalnak a Running Scared-et tartom, ez összehasonlíthatatlanul jobb a győztes duettnél.

Jó kis dal, és a tavalyitól szerintem nem sokkal van lemaradva a tavalyi daltól. Bár szerintem lehetett volna jobb dalt is előhúzni a kalapból. Ettől függetlenül az azeri választásban idén sem csalódtam.

1. Norvégia
2. Egyesült Királyság
3. Albánia
4. Azerbajdzsán
5. Magyarország
6. Grúzia
7. Hollandia
8. Örményország
9. Finnország
10. Dánia
11. Románia
12. Görögország
13. Izrael
14. San Marino
15. Olaszország
16. Svédország
17. Spanyolország
18. Ukrajna
19. Szlovénia
20. Montenegró
21. Málta
22. Lengyelország
23. Litvánia
24. Franciaország
25. Írország
26. Észtország
27. Svájc
28. Portugália
29. Macedónia
30. Fehéroroszország
31. Lettország
32. Izland
33. Moldova

TOP 34

1. Macedónia – 12 p.
2. Nagy – Britannia – 10 p.
3. Montenegró – 8 p.
4. Belgium – 7 p.
5. Dánia – 6 p.
6. Franciaország – 5 p.
7. Spanyolország – 4 p.
8. Görögország – 3 p.
9. Románia – 2 p.
10. Albánia(albán verzió) – 1 p.
11. Azerbajdzsán
12. Izrael
13. Portugália
14. Írország
15. Izland
16. Szlovénia(angol verzió)
17. Moldova
18. Hollandia
19. Örményország
20. Németország
21. Ukrajna
22. Fehéroroszország
23. Norvégia
24. Észtország
25. Lengyelország
26. Olaszország
27. Litvánia
28. Málta
29. San Marino
30. Svájc
31. Grúzia
32. Svédország
33. Finnország
34. Lettország

nah jó még a svédet kihagytam… 🙂 ( ha rajtam múlna még az elődöntőben kiesne ,de ez csak egy vélemény a több százmillió közül … )

Az – amugy rettenetesen tulertekelt es szerintem kifejezetten sz.r – roman dalt kihagytad. Bar en orulnek a legjobban ha az elodontoben maradnanak 🙁

ott lesznek a döntőben csak szerintem a 10. hely körül fognak végezni , a 2010-es slágerük is jobb lett volna idén , mint most a Miracle

Egyelőre nem mondom hogy tetszik, viszont látok rá esélyt hogy idővel megszeretem. Szerintem ehhez a dalhoz is tesznek egy olyan körítést az azeriek hogy simán meglehet a TOP10 idén is.
Sorrendem nincs, annyi dal jött hirtelen hogy csak azt tudom ki az első a listámon 😀

Abszolút egyetértek gyokubbal, ez egy minőségi, nagyon szép dal, de az ESC-ben nem fogják megjegyezni, hacsak nem raknak mögé valami komoly színpadi körítést. Lásd Farid, tavaly a dalát végig sem tudtam hallgatni az, de a színpad és az üvegdoboz mindent vitt. Megérdemelné, hogy bejusson de ott nem fog jó helyen végezni.

A nő szép és nagyon kétségbeesetten tud nézni, az Alkonyatos Kristen Stuart (vagy hogy írják) is megirigyelné. A dal unalmas, a zongora miatt Norah Jones jut eszembe, de rögtön el is szégyellem magam emiatt 🙂 Bocsi, Norah 🙂 A hangjában sem látok semmi érdekeset, de a színpadon jól fog mutatni.
Vacak.
Next. 😛

Nem rossz, nem rossz, de meg sem közelíti Sabrinát… Sajnos, pedig ők voltak az utolsó reményem. 11/36

Szerintem ez a dal jobb ,mint a tavalyi . Nekem jobban átjön , nagyobb súlya van a dalnak , nincs “túlszínezve” ,mint Farid dala volt tavaly. Ez egy egyszerű ,szép ballada . A spanyol dal után nálam a második legszebb ballada .

Comments are closed.