Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Ma este élőben: A Dal 2014 – második elődöntő

dal2014Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA
Internetes közvetítés: http://adal2014.hu
Televíziós közvetítés 20:20-tól: m1, Duna World (A Duna World másnap 13:00-től megismétli a műsort!)

Ma este újabb 10 dal fog versenyezni azért, hogy bekerüljenek a február 15-16-i dal hétvége középdöntőjébe. A szabályok szerint ismét 3 dalt küld a zsűri a következő fordulóba, ezután a közönség szavaz a fennmaradó 7 dalra, és a top 3 szavazatot gyűjtő dal szerepelhet a dal hétvégén újra.

Második elődöntő, február 1.
2Beat or not 2Beat – Meg akarom mondani
Bogi – We all
Dér Heni – Ég veled
Belmondo – Miért ne higgyem
Joni – Waterfall
Vastag Tamás – Miss one smile
Szécsi Saci&Böbe – Born to fly
Polyák Lilla – Karcolás
Muzikfabrik – This is my life
Kállay-Saunders András – Running

54 hozzászólás Ma este élőben: A Dal 2014 – második elődöntő

  • force

    Nekem a tegnapi reakcióm csak annyi volt, hogy: végre kiesett Vastag Tamás!!! Boccs mindenkitől, de én nagyon rühellem a csávót.

    KSA továbbjutása nem lepett meg, bár szerintem túlságosan is favorizálják, csodálom, hogy nem maximális 40 ponttal jutott tovább. Joni dala jó, az előadással voltak gondok, én teljesen úgy hallottam, és mellékesen Lillánál is, mintha az egész dal visszhangzott volna, ez nem tudom minek a hibája, de szörnyen idegesítő volt. Lillát egyébként szerintem nagyon lepontozta a zsűri, és látszott Lilla arcán is, hogy kicsit meglepődött, mellékesen teljesen jogosan, ugyanis tökéletesen adta elő a dalt, az más kérdés, hogy a dal nekik nem tetszik (1. akkor fikázzák a szerzőket, 2. ne válogassák be), de azért örülük, hogy a televotingból jutott tovább Lilla, akár még előny is lehet neki ez a középdöntőnél.

    A többi továbbjutóval meg töltelék, ők kipotyognak majd szépen a középdöntőben.

  • Léránt Lajos

    Teljesség igénye nélkül:
    KSA: nem birom a palit de megfogott
    Polyák Lilla,Heni megérdemelten bár Lillának más dalt kellett volna valami nem stimmel nálam vele kapcsolatban (dal).
    Joni a dal szinpadkép jó de a hangját gyengének éreztem. Amúgy jól énekelt.
    Muzikfabrik elment. Van benne valami ami kicsit megfogott de nem több.
    Bogit átaludtam így nem tudok nyilatkozni még nem néztem újra.
    Kiesök: VT nem baj hogy marad semmi sem volt benne. Szécsi tesók kár a dalért. Bántotta fülem. Többire nem pazarlok energiát.

  • Hádész

    Véleményem a tegnap estéről: Jonitól nem voltam annyira elájulva, mint a zsűri, helyenként elég hamis volt, de egyébként tényleg egy jól összerakott dal (ha már ennyi zeneszerzője van) 🙂
    KSA dalával mindig jóban voltam, de ezután az előadás után különösen megkedveltem, nem bánnám, ha ő jutna ki, nagyon profi volt az egész, a koreográfiával, a háttérrel, és még azzal az egy-két hamis hanggal is.
    Aztán a nap vesztesei, a Szécsi ikrek…én nagyon sajnálom őket, mert igazán szerettem a dalukat, de hát az ének…szinte biztosra vettem, hogy a közönség beviszi őket (nekem is ment rájuk pár szavazat), de sajnos ez van, fejlődni kell, és jövőre visszajönni. Bár, ha én zsűritag lennék, első körben a dalt pontoznám, mert a következő adásig az előadás még javulhat, de nem vagyok az, tehát mind1.
    A Muzikfabrik dala nekem sose tetszett, nem az én stílusom, de egy profi produkció volt, nagyon jól énekeltek, jól össze volt rakva az egész.
    Lilla esetében egyetértek a zsűrivel, az énekesnő sokkal jobb, mint a dala, de ő mint előadó megérdemelte a továbbjutást.

  • Bende

    Dér Heni: Dögös dal , jó éneklé. Várható volt a továbbjutása.
    Belmondo: Nekem tetszett , de statiszta dal.
    Joni: Kedvencem , de nagyon megijedtem az elején , de aztán belejött. Látszott rajta az izgalom , úgy remegett mint egy kocsonya 😀
    To beat or not to beat: statiszta dal.
    Bogi: cuki volt és jó is . Örültem a továbbjutásának.
    VT: Ennyire még sohasem örültem kiesésnek 😀
    Szécsiék: Hamis volt , de azér számítottam a szavazókra , szavaztam is rájuk 🙂
    Polyák L. :hang : pipa , dal: nem áll össze , de azért várható volt a továbbjutás.
    Muzikfabrik: meglepetés , vokálos csaj sokat dobott rajta én örültem nekik. 🙂
    KSA: Nagyon jó volt! Várható továbbjutás.
    Várom már a jövőhétet 😉 Nagyon izgi lesz 😀

  • prezli

    Hát, nálam ez a harmadik év, hogy KSA-nak szurkolok, és szerintem most van a legközelebb a győzelemhez, de úgy érzem, idén se fog neki összejönni. Mondjuk úgy, hogy KV 40 pontja szerintem sugall valamit. De remélem, nem így lesz, mert a Running erősebb és különlegesebb, mint a Running Out of Time – őszintén szólva, ha ő nyer, akkor azt fogják rá mondani, hogy Bruno Marsot koppintja.

    Joni számomra is csalódás volt, de szerintem neki volt a legjobb színpadképe tegnap. Remélem, a középdöntőn nem fog izgulni, és tudja hozni a Petőfi-színvonalat, bár, a mély hangokkal ott is problémája. A dal zseniális, csak hozzá kellene igazítania magát.

    A többiek:
    Dér Heni: Hagyjuk.
    Belmondo: Nem Eurovízióra való, borzalmas dal.
    To Beat or Not To Beat: Hát, nagyon nem menő, hogy ilyen stílusban nyomulnak.
    Bogi: Nem tud élőben énekelni.
    Vastag Tamás: Sziklaszilárdnak tűnt, élőben tökéletes volt, nagyon meglepődtem, hogy nem jutott tovább. De éljen!
    Szécsiék: Hát, lehetett látni rajtuk, hogy nagyon el vannak szállva maguktól. (Szó szerint lol.)
    Polyák: Hagyjuk. Számomra ő olyan, mint Gigi. Hang van, személyiség nulla.
    Muzikfabrik: Olyan, mint a Compact Disco. Nem volt velük bajom.

    • StanB

      Egy mondaton nagyon kiakadtam : „Bogi: Nem tud élőben énekelni.” Kedves Prezli, te a füleden ültél Bogi produkciója alatt? Bogi nagyon-nagyon jó volt, már a kezdetek óta neki szurkolok. Azt meg kell mondani hogy volt egy-két csúszkálás, de ez az „Élő show varázsa”. Ez pedig hogy nem tud élőben énekelni egy nagyon erős túlzás ! Ha Szécsi Sacira mondod még megértem, de Bogi tud élőben énekelni !

      • Tanti

        StanB. Egyet értek.

      • timcsi

        Szerintem meg abszolút nem színpadra termett (legalábbis még nem, talán pár év múlva…) Alapjáraton tetszik a dal! Sokszor olvastam, h „cuki”…na de nehogy már egy ilyen műsorba cukiságok legyenek… Másrészt,ha egy jó hangú énekesnő énekelte volna a számot, akinek egyaránt megy a mély és a magas rész, akkor már nem cukinak tartanák,hanem esélyesnek… Az pedig, h nem tud mit kezdeni a színpadon a hosszú kezeivel, lábaival, még jobban a produkció rovására ment!

  • Petra85

    Dér Heni: Rengetegszer hallottam a rádióban és ezért tudtam megkedvelni, pedig eleinte nagyon zavart a dal.A Sugarloaf-os Henit jobban szerettem, de: tegnap fantasztikus volt Heni( talán egyedül a ruhája nem tetszett), úgyhogy megérdemelten jutott tovább.
    Belmondo: eddig csak jobb dalaikat hallottam…
    Joni: nagyon izgult-ez érezhető volt. De a továbbjutás teljesen jogos volt. Nagyon megható volt számomra.
    2beat: szeretem a Beatlest. Ennyi a pozitívum, amit ezzel a dallal kapcsolatban el tudok mondani.
    Bogi: az első pillanattól kezdve rajongtam ezért a dalért és nem is okozott csalódást az élő műsorban sem Bogi. Hajrá:)
    Vastag Tamás: a tavalyi dala sokkal jobb volt. Ez nagyon nem. Még az angol verzió hallgathatóbb volt, de ez a magyar verzió kifejezetten unalmas volt.
    Szécsi ikrek: nagyon kellemes dal ez a Born to fly. Elismerem, hogy hamisak voltak, de ettől még az egész dal, az előadás és a színpadi show együtt megérdemelte volna a továbbjutást.
    Polyák Lilla: kicsit unalmasnak tartottam a dalt, mert sokszor meghallgattam korábban, viszont tegnap csodát művelt a színpadon. Ezért lepődtem meg azon, hogy lehúzta a zsűri mindenféle okkal és főleg a pontszámban.
    Muzikfabrik: nagyon nem tetszett a dal, amikor a rádióban hallottam. a Hegyi Viktor hangja kifejezetten irritáló volt, így esélyt sem adtam a továbbjutásukra( bocsánat a kemény szavakért). A háttérénekes nagyon jól énekelt viszont az élő show-ban, de tartom azt, hogy nem nekik kellett volna továbbjutniuk.
    Kállay: Nem voltam rajongója az előző években, habár el kell ismerni, hogy évről évre egyre jobb produkciót csinál. Tegnap fantasztikus volt. Ennyi:)

  • Zoli

    Elégedett vagyok a tegnapi adással. A tetőpont számomra Vastag Tamás kiesése volt, de csak azért, mert legszebb öröm a káröröm, és ezt most én is átéltem és igazoltam. Joni rettentő fals volt, ha ez így megy tovább, akkor nem lesz nokedli! A továbbjutók listája nagyon tetszik, egyedül a Muzikfabrikot cserélném le, mégpedig a Belmondóra, akik élőben engem nagyon meggyőztek, jó ének és jó hangulat jellemezte a produkciójukat. Polyák Lilla előadásába kell még valami spiritusz, ez így még az erős énekkel együtt is tucat, legalábbis nekem. Dér Heni dala a kedvenceim közé tartozik, Henit látva és hallva meg végképp. Azért azt remélem, hogy Philip tanácsát megfogadja! Az általa vázolt színpadkép tényleg jobbnak tűnik. A legjobb Kállay volt, de az énekre még ő is gyúrhat. A koncepció nagyon tetszik! Bogi produkcióját is imádtam, minden összetevőjével együtt. Nagyon jól átadta a dalt, minden különösebb gimmick nélkül. Most így nagyjából ennyi. Ja, a 2Beat így képernyőn keresztül és élő énekkel ciki volt.

  • Perseus

    Pár szóban a tegnapi produkciók:
    Dér Heni: Eléggé távol áll tőlem ez a zenei stílus, de jól nyomta, a Sugarloaf-os időkből van néhány nagyon kedvelt száma, de ez nem tartozik közéjük. Talán nálam is továbbjutó helyen állna, de eléggé rezeg a léc.
    Belmondo: Fülsértő.
    Joni: Szerintem nagyon jó volt, igaz az elején gyengének tűnt, de később azért összeszedte magát, egyetértek a továbbjutásával. Borzasztó zavaró volt a visszhang a dal alatt, valamit elqrtak a hangosítással.
    2Beat or not 2Beat: Kellemes kis dal, aránylag jól előadva, de nem érdemelt továbbjutást.
    Bogi: Nagyon tetszett, jó hallgatni, és szép a lány, ami nem utolsó szempont egy televíziós műsorban.
    Vastag Tamás: Iszonyatos ez a dal, hogy a francba tudták beválogatni a 30 legjobb közé? Az első néhány sorban szépen szólt Tomi hangja, de a magas részeknél elviselhetetlen. Hála a nem megérkező SMS-eknek!
    Szécsi Saci & Böbe: Nem rossz dal, és sokak véleményével szemben én nem is hallottam olyan nagyon hamisnak, biztos kimerült az elem a hallókészülékemben. Tovább juthattak volna.
    Polyák Lilla: Ebből az elődöntőből nálam abszolút favorit, előadó is, dal is. Nagyon jól énekelt, nem okozott csalódást. Örülök, hogy tovább jutott. A Joni-nál már említett visszhang itt is bezavart, sokat elvett az élvezeti értékből.
    Muzikfabrik: Egyik kedves ismerősöm hatására sűrűn hallom ezt a dalt – állandóan ez megy nála, én meg gyakran vagyok ott – így már tele van a tudatom vele, de a tegnapi változat a vokalista csajjal pozitív meglepetés volt, tetszett, és jó, hogy továbbjutottak.
    Kállay-Saunders András: Nem bírom a fickót, de tegnap jól odatette, azt el kell ismerni. Nem nagyon találtam hibát az éneklésben, a látvány kitűnő volt, nagyon jó eséllyel indul a végső győzelemért. A továbbjutása egyébként is borítékolható volt, de teljesen jogos.

  • valton

    Elszomorító . Átlátszóan előre koreografált az egész.
    Nem lehet szubjektív magyarázkodás mögé bújni. Nem ízlések….ez jóval meghaladja már ezt. A dalok túlnyomó többsége a minimális minőséget sem éri el. Tetszik, vagy sem.
    Második adás volt, igy lehet levonni következtetést.
    Méltán jobb sorsra érdemes megmozdulás itthon ismét egy ” meghatározott ” kiszolgáló műsor lett,
    Valódi kiválasztás teljesen biztos nem volt, sajnálom azokat, akik hitük – reményük szerint neveztek valódi dalokkal. Ócska színjáték volt jól megfizetett – celeb-statisztákkal.
    Látszat ez is, csak meg szánalmasabb, mint a kereskedelmi satnyulás.
    Legalább a köztévé lehetne markánsabb értékképviselő…..
    A kereskedelmi ( eltévedt abból is) megfontolások szajhája lett és lejáratja ezt a megmozdulást.

  • valton

    Vitatkozni ezeken ? Saját szabályaikat sem tartják be.
    Otthon röhögnek rajtunk, álszent dumákat alkotva, mennyire átverték megint az érdeklődő hétköznapi embereket.
    Nem érdemes írni sem szakmai sem érzelmi alapon ezekhez. Senkit nem erdekel.
    Megérdemelnék, hogy senki se nézze az adásokat !!!!
    Szégyen

  • valton

    Véletlenek nincsenek:)
    Pedig reménykedtem

  • Doresz

    Itt vki feltette a kérdést: ki szavazta be a Muzikfabrikot?
    Ne feledjük, hogy rengetegen nézik a Dalt külföldről, s szavaznak is.
    MÁS
    Amikor az utolsó továbbjutóra vártunk, na azt a részt érdemes lenne visszanézni. Gundi érezteti, sőt ki is mondja, hogy vmelyik 35 pontos közül (Dér Heni vagy Vastag Tamás) jut tovább a következő ember.
    Nos, én szerettem volna még izgulni…