Naptár

2014. január
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország a szívemben és az ereimben van

joniSzerző: Kovács Balázs

Alkalmam nyílt rá, hogy feltegyek néhány kérdést A Dal 2014 egyik versenyzőjének, akiről még nem igazán hallhatott a magyar közönség ezelőtt. Az Eurovízió rajongójaként próbáltam olyan témákról kérdezni Jonit, amikről mások is szívesen megkérdeznék. Többek között a múltjáról, a daláról és az Eurovízióról beszélgettünk.

Balázs: Sok ember érdeklődik a nemzetiséged iránt; melyik az anyanyelved, hol születtél… Tudnál erről mesélni egy kicsit?

Joni: Svédországban nőttem fel, a szüleim magyarok. Otthon nem beszéltünk magyarul, hanem minden nyáron nagyinál voltunk Balatonfüreden, ott tanultam a legtöbbet, amit ma tudok.

Balázs: A múltban figyelemmel követted az Eurovíziós Dalversenyt?

Joni: Nagyon szeretem, de szállodai énekesként dolgoztam évekig, így mindig munkában voltam, amikor adták.

Balázs: Megismerkedtél már A Dal 2014 többi versenyzőjének dalával? Ha igen, van kedvenced?

Joni: Igen, már mindet meghallgattam, és nagyon jók! Király Lindát, Bogit és Pál Dénest például nagyon szeretem.

Balázs:  Íróként milyen érzések kavarogtak benned a dalod írása közben? Mi ihletett?

Joni: A Waterfall című dalomat tavaly nyáron kezdtük el írni, én éppen ekkor dolgoztam az első kislemezemen, a Chain You-n. Már nagyon régóta éreztem, hogy nekem saját magamnak kellene írnom a dalokat, és mindezt megmutatni a világnak. Tehát többféleképpen, mint hogy én énekelek a hotelban, bárokban, esetleg az utcán. Úgy éreztem, hogy most vagy soha – nem tudtam mire számítsak. Bátorságot kellett venni magamon, és elengedni az összes rossz gondolatomat, hogy végre képes legyek megcsinálni. Nagyon hálás vagyok ezért, hogy idáig minden jól ment. Ez az, amiről a dalom is szól: engedjük el a rossz gondolatainkat, és hogy az életünket a lehető legteljesebben legyünk képesek élni!

Balázs: Az élő műsorban készültök valami különlegessel az előadásodra? Esetleg lehet már tudni, hogy mondjuk hány háttérénekesed lesz, milyen lesz a háttér?

Joni: A hangokra és az érzésekre fogok koncentrálni, a többi csak mellékes! Három énekes lesz mögöttem – őket a tavalyi műsorból válogattuk. Az animáció a dalom struktúráját fogja követni. Valami egyszerűt kértem, de a nézők álla le fog esni! A fények, az összhatás nagyon fontos nekem, és szeretnék annyit kihozni belőle, amennyi csak lehetséges!

Balázs: Esetleg füstgép, mint a tavalyi válogató svéd énekesnője: Hoffman Mónika?

Joni: Haha, nem, a füstgéptől félek! Egyébként Mónika tavalyi előadását imádtam, remélem, hamarosan újra meg fogja próbálni az Eurovíziót.

Balázs: Nem gondoltál még azon, hogy a Svédországban igazán népszerű Melodifestivalenre jelentkezz a magyar válogató helyett?

Joni: Amikor befejeztem a tanulmányaimat, Londonba költöztem és Svédországon kívül több más helyen is éltem még. Mindig is azt éreztem, hogy Svédország a menedékem, ahova hazatérhetek, pihenhetek, és nem kell dolgoznom vagy énekelnem. Ha lehetőségem van rá, ezt szeretném így folytatni. Magyarország a szívemben és az ereimben van, ezért szeretnék ott csatlakozni az Eurovízióhoz.

Balázs: Azt mondtad, hogy sok helyen éltél már; hol találkoztál az Eurovízióval a legnagyobb mértékben?

Joni: Huhh, nem tudom, sok szigeten dolgoztam. Spanyolországban nagyon nagy az Eurovíziós Dalfesztivál körüli láz, de szerintem egyértelműen Svédországban a legnagyobb, ott mindenki nézi!

Balázs: Tudtad, hogy a magyar rajongók szavazása alapján a döntőbe várnak, és jelenleg a hatodik helyet foglalod el?

Joni: Komolyan? Nem tudtam!

Balázs: Köszönöm, hogy válaszoltál erre a néhány kérdésre! Sok sikert kívánok A Dalban!

Joni: Köszönöm szépen!

6 hozzászólás Magyarország a szívemben és az ereimben van

 • force

  Imádom a dalát! És Joni is egyre szimpatikusabb.

 • Sanyah

  Nekem is nagy kedvenc a dal,és JONI is szimpatikus.Szerintem vérprofi…:)

 • RenatoF.

  A kedvencem a dal és Joni is! Remélem nyerni fog, ha rajtam múlik nyer! 🙂

 • Tully

  Istenem! :)) Na, ezért nyerte el már a legelső perctől kezdve a szívemet mind a személyisége mind a tehetsége! Bárhogy is lesz majd Neki innen már csak feljebb mehet a karrierje! Fantasztikus egy ember! 🙂 <3 A szívem egyik csücske érte fog szorítani szombaton! 🙂 Hajráááá, JONI! <3<3<3

 • illyria

  Kíváncsi vagyok, mit alakít majd holnap. A favoritok között van 🙂

 • Szolnok

  Szüleim magyarok de otthon nem beszélünk magyarul . Na szép. Sőt annyira nem,hogy neki is ide kellett jönnie megtanulni beszélni. Nekem is vannak ismerőseim kint akik otthon viszont csak magyarul beszélnek a gyerekek is. A szerepléséről meg annyit , hogy nem tudom mért volt elájulva a zsűri mert hamis volt szegénykém rendesen .