Izrael ma kezdi a dalkeresést a 2014-es Eurovízióra

israelTudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com
Internetes közvetítés 20:00-tól: http://www.iba.org.il/eurovil/

Ma este Izrael nemzeti döntőt rendez, de eredményt csak egy hét múlva hirdetnek. Mei Finegold fog menni a koppenhágai megmérettetésre, de előtte még ki kell választani a dalát három közül a ma esti műsorban.

A választható dalok:

Same Heart (Rami Talmid)
Nish’eret Iti (Staying with me) (Loren de Paz/Chen Metzger Adar)
Be Proud (Mei Finegold)

A szavazás egy hétig tart, március 5-én 20 órától szintén lesz egy műsor, ahol már a győztes dalt fogják bemutatni.

16 Comments

Jó megérzésem van Izraellel kapcsolatban idén. Kijárna már nekik a döntő, illetve ott egy jobb helyezés, idén az IBA hozzáállása is példaértékű, szóval hajrá!

Szóval ismered a 3 jelöltet? Esetleg a 2. elődöntő résztvevőit? S még 2015-be is látsz? Az eheti lottószámokat nem tudod? 😀

Ugyan az ízlésem eltér az átlagtól, de nálam 2008-ban, 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2013-ban is a top 5 között voltak, remélem nem lépnek vissza és idén lesz döntő 😀

oldal tetején van pirossal a player+, arra kattintol, aztán meg egy ablak előreugrik, ott bal felsőben az eurovízió fülre, és akkor megy.

Ennyit a megérzéseimről… Az a helyzet, mint az olaszoknál: van egy tök jó énekesnő, a dalok meg nem a legerősebbek. Egyedül a Same heart, ami rávett a második hallgatásra. Idővel lehet, hogy megszeretem, de egyelőre még csalódás az izraeli felhozatal.

Egyik dalt sem tartom döntőre érdemesnek, de ha választanom kellene, akkor a “Be Proud”. Viszont még okozhatnak meglepetést, lehet, hogy bejutnak.

Nagyon tetszik az énekesnő hangja, és az eddig kiválasztott dalok döntő többségénél jobbak szerintem már csak a modern hangzás miatt is.
A személyes kedvencem a Be Proud de a másik kettő sem rossz 😀

Nekem elsőre a Be proud tetszett legjobban, második a Same heart, aza héber című nem igazán jött be. Nem igazán vagyok elájulva tőlük, és csakúgy, mint rochnish-nek, nekem is az olasz dal jutott eszembe, aminek az énekese szintén jobb, mint maga a dal, de majd még párszor meghallgatom őket, és megszeretem.

Ha mindenképpen választanom kell, akkor Same Heart, de igazából egyik sem tetszik. AZ énekesnőnek viszont nagyon szép hangja van, ezt mindenképp ki kell emelnem.

Szép, erős hangja van, csak kissé unalmas. Egyébként kíváncsi leszek melyik dalt választják, minhárom jó, és egy jó előadással bőven döntőbe férne, mert ez legalább minőségi zene, nem úgy, mint a Cake to bake pl.

Comments are closed.