Lengyelország: Donatan & Cleo – My, Słowianie

polandTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Az oikotimes.com szaklap két hete tudósított arról, hogy a lengyel újságok arról pletykálnak, hogy a Donatan & Cleo formációt fogják Koppenhágába küldeni. Ma a TVP megerősítette az értesülést, a My, Słowianie című dal indul az Eurovízió 2014 május 8-i második elődöntőjében. Gratulálunk!

64 Comments

Az eddigi dalokat nézzük,akkor nálam Lengyelország eddig középmezőnyben van.Az élő show gyengébb sokkal,félek h ezt a népies produkciót nem kajálják be Európában,akkor ebből nem lesz döntő.

Nekem annyira nem tetszik, nem ezt vártam most a lengyelektől…:/
nemhiszem, hogy döntős lesz !!
eddigi sorrend:
1. Spanyolország
2. Magyarország
3. Albánia
4. Finnország
5. Olaszország
6. Izland
7. Macedónia
8. Svájc
9. Ukrajna
10. Lettország
11. Lengyelország
12. Fehéroroszország
13. Málta
😀

Az én sorrendem eddig. Ezzel a számmal semmi értelme nem volt visszajönni a versenybe!!
1.Finland 11p
2.Spain 11p
3.Italy 10p
4.Malta 9p
5.Macedonia 7p
6.Switzerland 5p
7.Belarus 3p
8.Ukraine 2p
9.Latvia 1p
10.Hungary 1p
11.Poland 0p
12.Iceland 0p
13.Albania 0p

Így többedik meghallgatásra nagyon megtetszett. Eddig a miénken kívül két dalt szeretek igazán, a svájcit és most ez is felzárkózni látszik. 🙂

A népzenei beütés tetszik, a gépzenei viszont már kevésbé… Nem hiszem, hogy a kedvenceim között lesz, bármilyen szépek is a lányok.

Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát.
Na jó ezt félre téve ha a klipet nézem még talán érdekes is, főként férfi társainknak :), de az élő már gyengélkedik.

Maga a dal egész jó, de a show kritikán aluli. Nem vagyok nagy hagyományőrző, de nálam kiveri a biztosítékot, hogy népviseletben (!) riszálják magukat.
Biztos én vagyok túl érzékeny 🙂

Én sem vagyok nagy hagyományőrző, de meg tudnék bocsátani a lányoknak a riszálásért ha nálam is kivernék a…khm…biztosítékot!

Merész húzás a lengyelektől…
Elveszni nem fog a mezőnyben az tuti, de hogy a zsűri ezzel mit fog kezdeni arra baromi kíváncsi vagyok. A körítésen nagyon sok múlhat, remélem nem veszik túl olcsóra…

Ez az abszolút kedvencem, András után 🙂 Szeretem a lengyeleket, örültem, hogy visszatérnek, pláne amikor meghallottam a versenydalukat 😀 Kiváncsi leszek, hogy szerepelnek majd, egy top20-as szereplés szerintem mindenképpen kinéz. Good luck, Poland 🙂

Ez is angolul lesz. Nem normálisak. Ki fognak zúgni a francba. Pedig lengyelül nagyon jó kis szám volt, de angolul egy nagy fos. Így már kijelentem: ez az utóbbi tíz év leggyengébb eurovíziója!

A magyar dalok jó helyezéseiért is az anyanyelv a felelős. Ott van ByeAlex 10. lett , a NOX 12. ,vagy éppen Friderika 4.
S nézd meg ,hogy az angol nyelvű dalaink milyen helyezéseket értek el. Csézy és Ádok Zoli be sem jutott a döntőbe , Wolf Kati és a Compact Disco is a döntőben a lista végén kullogott … – csakhogy kivétel is erősítse a szabályt : Rúzsa Magdi. 🙂

1. hallgatás: Bakker! Mekkora csöcsök!!! 😀
5. hallgatás: Bakker! Mekkora csöcsök!!! 😀
10. hallgatás: Bakker! Mekkora csöcsök!!! 😀

Comments are closed.