Írország választ ma este

irelandTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Internetes közvetítés 22:35-től: http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=96953

A hétszeres Eurovízió győztes Írország fog dalt választani a 2014-es Eurovízió második elődöntőjébe ma este. Szokás szerint a The Late, Late Show különleges kiadásában 5 dal fog versenyezni a regionális zsűri és a nézők kegyeiért.

A döntő résztvevői:

Patricia Roe – Don’t Hold On
Eoghan Quigg – The Movie Song
Can-linn, featuring Kasey Smith – Heartbeat
Andrew Mann – Be Mine
Laura O’Neill – You Don’t Remember Me

23 Comments

Írországtól nem várok semmit. Viszont holnap jön Románia, ha Paula Seling és Ovi a Miracle című számmal nyer, akkor könnyen lehet, hogy megvan a végső győztes.

Ha nem Paula és Ovi nyer akkor én komolyan mondom , csak azért fogom nézni az idéni show -t , hogy lássam ,hogy milyen músort dobnak elő a Dánok .

Lehet, hogy ismét úgy csinálom, hogy holnap megnézem eurovision.tv-n, mert elég későn fejezik be, de az is lehet, hogy fennmaradok, és végignézem élőben. És igen, egyetértek az előttem szólókkal, nagyon gyenge a mezőny. A döntő csak abban az esetben lehet meg nekik, ha a “Heartbeat” vagy a “The Movie Song” lesz a daluk, de így is csak a 9-10. hely környékén, épphogy becsúsznának a döntőbe szerintem. Viszont nekem a “Don’t Hold On” tetszik a legjobban, de biztos, hogy az előbb említett 2 közül kerül ki a győztes.

Én abszolút “Heartbeat” párti vagyok, erősen érződik az Only Teardrops” hatása, de attól függetlenül jó dal, és szerintem bőven van esély a döntőre, egyrészt a kevés induló másrészt a gyenge mezőny miatt. Még tetszik a “You Don’t Remember Me” is, de az biztos hogy nem éri meg éjszakázni emiatt. Mivel még egy országban sem az nyert akit szerettem volna ezért valószínű hogy a “The Movie Song”-ot küldik 🙁

Egyik jelöltjük sem túl nagy durranás, de a Heartbeat az tetszik, a többi számomra eléggé semleges. A The movie song olyan kis langyos, annak nem örülnék, de még a Be mine is egész jó.

Teljességgel kizárt, hogy én még egyszer ír nemzeti döntőt nézzek. Két óra alatt bemutatnak öt dalt, és végül valami közelről sem jót választanak. (Tavaly néztem, de elég is volt. :D)

Még nem tudom, hogy nézem e. Az elmúlt 3 évben végigszenvedtem, feleslegesen, mert 3 olyan pocsék dalt és előadót választottak, hogy nem érte meg. Szerintem idén szintén hasonlóra készülhetünk. Egyébként a Heartbeat toronymagasan a legjobb, véleményem szerint, de tuti Eoghan lesz a befutó -.-“

Én minden nemzeti döntőt úgy nézek, (a hazai persze kivétel volt)hogy akkor hallom, látom először a dalokat, így nyilván nincs előre tippem. Végigszenvedős lesz ez az Ír döntő? Hát ha az albánt túléltem… 😉

Azt a s*ggnyalást, amit lenyomtak annál a dalnál, szörnyű volt hallgatni. Lefogadom a Heartbeatre az lesz a kommentjük, hogy Dánia 2013. Bezzeg Eoghan dala… az tökéletes, és eredeti.

Már ezért az üvöltözésért megérte megnézni ezt a nemzetit. Hihetetlen, azt hittem Linda Martin megveri a fickót, mikor felpattant a székéből és elindult felé. Tiszta Jerry Springer show 😀

Én is felébredtem egyből az unalomból! 🙂
Sztem Linda nagyon a múltban ringatja magát, na meg ez a mezőny… Néhol úgy éreztem, hogy ez komoly, hogy bevándorlók fogják képviselni az országot?
2 előóadónál éreztem az Ír gyökereimet, de ott is inkább szégyeltem! 🙁

Viszont a műsor tetszik! A vetélkedős részek aranyosak, a műsorvezetés is lendületes, csak a dalokkal kűzdök még, de megbékélek majd holnapra remélem! 🙂

Van mar eredmeny Irorszagbol? Milyenek voltak a dalok eloben?
A studio verzio alapjan en a Heartbeatre vagy a The movie songra szavaznek.

Kozben megneztem a gyoztes produkciot (mivel senki nem valaszolt a kerdesemre, de sebaj, gondolom a donto utan mindenki elment aludni). 🙂
A dalrol….Mit ne mondjak, kicsit csalodas szamomra. Az enekesnonek jo a hangja, de az eloadas nagyon verszegeny, a tancosok pedig szerintem feleslegesek.
Ha kitalalnak valami frappans szinpadkepet jo helyezest erhetnek el (annak ellenere, hogy tenyleg Dania 2013).
Az elo show elott neztem egy eselylatolgatast, akkor elso helyre tettek az ireket, a show utan viszont csak nyolcadikak holtversenyben Albaniaval. Mi a negyedik helyen vagyunk holtversenyben Macedoniaval.

Nagyon sajnálom Eoghan Quigg-et, igazán megérdemelte volna, mert a legjobban összerakott produkció az övé volt. alaki meg tudná mondani, hogy a fogadóirodák ki győzelmére tippeltek, amikor Írország a döntő előtt az első helyen állt a fogadásokban?

Comments are closed.