Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2014: A második középdöntő eredményei

A Dal Harmadik Elodonto Elo Adas-Fotokredit-MTVA-Nagy Zoltan-20140208 (104)_resizeTudósító: Klész Imre
Forrás: adal2014.hu

Újabb 4 előadónak sikerült bekerülnie a jövő heti döntőbe. Ma a zsűri Kállay-Saunders Andrást és a Fool Moon-t, a közönség pedig Pál Dénest és a HoneyBeast együttest ítélte a legjobbnak. Így rajtuk kívül a tegnapi négy legjobb, azaz Király Viktor, Bogi, a New Level Empire és a Depresszió együttes jutott be a jövő heti döntőbe, ahol már dalt fogunk küldeni az 59. Eurovíziós Dalfesztivál május 6-i első elődöntőjébe.

104 hozzászólás A Dal 2014: A második középdöntő eredményei

  • HunMateo

    A döntő jó, 5 előadó felőlem mehetne, de!!!
    Depresszió, NLE és Pál Dénest ne!
    Depresszió: Mindenki tudja miért…. 😀
    Pál Dénes: Nyálas semmilyen, ami el-el megy az escn, döntő nagyon nehezen, de meglehet, de útálom a 20-26. helyeket!
    NLE: Jó meg minden, de rohadtul nem egyedi, beleolvadó tömegzene, Zola, vagy ki a toköm valami vivás „szépfiú”, nem tud énekelni, Compact Disco 1 az 1ben, 20-26. hely, nagyon jó megint, csak az emberek ezeket elfelejtik……, ennél még az említett két előadó is jobb, mert legalább egyedibb és nem nyomoronc gépzene, Vagy ti szeretnétek újból egy compact discos 25. helyet? A lényeg: Akárkit, csak a NLEt ne, Kérlek! 🙁 És ez mind igaz, mert hiába gondolja valaki, nemfog kitünni, nem lesz érdekes, és nemfog megmaradni az emberek fejében, mert rádióba elmegy, de egy színpadon NEM!
    Remélem a zsűri rakja a lovat Bogi és Kállay alá, és a top 4ben ők és az esélytelen Foolmoont és Király gyereket rakja be! Legyen így!

    • Pitbull42

      Inkább egy Compact Disco-s 25. hely, mint az, hogy a dalunk az elődöntőben maradjon. Na, az az igazi kudarc, ha még a döntőbe jutás sem jön össze!

      • HunMateo

        De a döntő mindegyikkel meglenne szerintem, kivéve Depresszió és Foolmoon! Szóval ez a kettőnek semmi esélye kijutni, ezért mondom, hogy ne elégedjünk meg a 25. hellyel és ne küldjük ki a NLEt!

    • Vivi

      Szerintem két éve jó pár elődöntőben elvérző ország szeretett volna inkább a döntő végében végezni, mint el se jutni odáig 🙂 Persze tavaly Alex úgymond magasra tette a mércét, de én elsősorban továbbra is azon fogok „izgulni”, hogy egyáltalán bejussunk a döntőbe. Hiszem, hogy már ennek is nagyon lehet örülni (és nem azért, mert kishitűek lennénk), mert vannak országok, akik évek óta nem jutnak döntőbe.

    • Fabiana

      Egyetértek veled a NLE kapcsán. Lehet, hogy sokaknak bejön itthon, de ESC-n ez egy esetleges huszonvalahanyadik hely. Zola gyenge énekes, csukott szemmel koncentrál, hogy eltalálja a megfelelő hangokat, a színpadi jelenlétük pedig egyszerűen halovány ehhez a dalhoz.

    • motholev

      Ez a top 4 nekem is tetszik! Kállay-Saunders, Bogi, Fool Moon, Király Viktor. remélem a zsűri veszi a lapot!

  • Bende

    Hát.. 😀 Jó kis mezőny 😀
    Bogi-Nem fogja a zsűri a 4-be rakni a tapasztalatlansága miatt , de ha be is rakná akkor sem jutna ki. 🙂
    Depresszió-Őket biztos , h nem rakja be a zsűri a 4-be. 😉
    Fool Moon- Van egy olyan érzésem , h ők sem fognak bekerülni a 4-be , de fognak pontot kapni. 🙂
    Honeybeast- Ők lesznek szerintem a tavalyi Alex. Be fognak kerülni a 4-be és…
    Kállay Saunders András- Biztos be kerül a 4-be.
    Király Viktor-Ő is biztos benn lesz a 4-be.
    New Level Empire-Ők is ott lesznek a 4-be.
    Pál Dénes-Nem fogják tovább küldeni a 4-be , mert tudják mekkora a szavazótábora. 😉
    Tehát:
    4:
    -Honeybeast – Tavalyi: ByeAlex
    -KSA
    -Király V.
    -NLE
    —————–
    Pál D. – Tavalyi : Keresztes Ildikó (pontok , de..)
    FoolMoon- Tavalyi : Cserpes Laura ( fog pontot kapni.)
    Bogi-(fog pontot kapni.)
    Depreszzió-0p 🙂
    Hajrá Honeybeast! 🙂

  • hanna

    A zsüri egyértelmüen tudja, hogy milyen arányokkal jutottak a közönségszavazósak tovább. A tavaly is irtam ide oda és véleményem fenntartom: a második fordulóban egyértelmüvé vált hogy Dénest meg Szilvit nem szeretnék kiküldeni. Világosan emlékszem hogy feltünt, hogy abban a középdöntőben amikor rájuk kellett szavazni majdnem megkétszerezedett a beérkezett sms ek száma. tehát világossá válhatott hogy milyen óriási hétszelük volt. Én első pillanattól ByeAlex rajongó voltam, de egyáltalán nem tünt úgy hogy akkora lendülete lett volna a döntő előtt. Azon a héten 5000 alatt volt a facebook likeolói száma.
    Szerintem a zsüri olyan alapon engedte őt a döntőbe, hogy nem számítottak esélyesnek. Szilviékkel egy középdöntőből érkezett, biztos nem tünhetett nagynak a szavazó tábora.
    Amire szintén világosan emlékszem, mert követtem, hogy nem számított a közönség nagy része arra hogy Déneséket ki merik hagyni az utolsó körből és óóóóriááási felháborodás volt, Dénes meg Szilvi meg közös rajongói facebook oldalukon füstölügtek a naagy számu rajongóik és tüntetésképpen rengetegen írták hogy ByeAlexre szavaztak.(főleg hogy a tv emlékezzetek vossza szította ezt a dénesék kontra gigi tüzet szépen a verseny alatt)
    Szerintem egy ilyen hangulat-lendület nélkül, Dénes szavazói részéről nem biztos hogy megnyerte volna (és semmikép nem 40%al) byealex.

    Most az idén nem tudom hogy lehet e ilyen meglepetés faktor bárkivel. Egyrészt érdekes lesz a továbbjutás. Mivel csak 4 zsüri tag van kissebb a variáció mint tavaly.
    Másrészt a tavaly talán Andrást hagyták majdnem makulátlanul, de ő is, sőt az összes többi döntős is kapott valamiféle kritikát… az idén andrás, viktor, fool moon, bogi sőt dénes is mind egekig magasztalva, new level empire nagy közönségkedvencnek elkönyvelve, sőt a honeybeast is, akik ráadásul magyarul énekelnek. Sokat fognak sakkozni a héten az biztos.

    az egyedüli akiben biztos vagyok hogy nem lesz szuperdöntős az a depresszió, ugyanis biztos vagyok benne nem akarjék őket küldeni (jól teszik, nem annyira egyedi, szokott mlg rock lenni a nagyversenyen, ennél sokkal jobb, csak itt tünnek különcnek)

    A többiek közül meg… Sokszor tünt úgy zsürizés közben, hogy semmit sem tanultak a tavalyi sikerből. Hogy az eredeti, önazonos dalok sikeresek lehetnek, és hogy a magyar nyelv hangzását is igenis sokan értékelik.

  • no_way_man

    Depresszió – tuti nem viszik ki, akkor a Pollapönk is leelőzné Magyarországot kb.
    Fool Moon – nem hiszem, hogy bejuttatják a 4-be (pedig nekem egészen tetszik, bár kicsit tucatszám)
    Honeybeast – szavazatok szempontjából jól jönnek, meg magyarul is énekelnek. TOP4.
    KSA – top4, remélem, nem nyer, de esélyes
    Király – top4, szerintem nem nyer (szerencsére)
    NLE – esetleg top4, de PálD miatt lehet, hogy nem
    PálD – esetleg top4, de NLE miatt lehet, hogy nem, esélyes

    Személy szerint még a Honeybeastnek örülnék a leginkább (esetleg a Depressziónak, az kevésbé Eurovízió-tucatszám, az egy rock-tucatszám, de annak meg gyenge).

    • Pitbull42

      Fool Moon-ra azt mondani, hogy tucatszám, szerintem kicsit erős…
      Habár, lehet, hogy én emlékszem rosszul és az utóbbi években garmadával szerepeltek az a cappella dalok az ESC-en.

      • hanna

        volt. és azért nem emlékszel rájuk mert haaatalmas sikernek örvendtek (pl lettorszag 2006, belgium 2011) .nem hengerelte le a közönséget csupán mert zenei kiséret nélkül müködtek… csupán attól mert acapella nem lesz sikeres. igaz ez a dal jó acapella. csak az a akár hogy az uriemberek kisugárzása és bevonzóereje egyenlő egy-egy üres fehér a4 es papiréval, tescos polcapakolóéval..

      • Pitbull42

        Honnan veszed, hogy nem emlékszem ezekre a dalokra? Én a „tucat” jelzőt kérdőjeleztem meg, de mind1!

      • Rita

        Egyetértek Pitbullal, az, hogy felsoroltál két, azaz 2 dalt az elmúlt 10 évből, pontosan azt mutatja, mennyire nincs túlreprezentálva a műfaj az ESC-n. Annyit még hozzátennék, hogy szerintem azok a dalok nem azért nem lettek sikeresek, mert a műfaj nem jött be a közönségnek, hanem azért, mert egyszerűen nem voltak jó dalok. De a lettek így is döntősök voltak, és a belgák is csak 1 ponttal maradtak le a döntőről. Szerintem ez kifejezetten jó előrejelzés lehet a tehetségesebb és színvonalasabb Fool Moon számára.

  • motholev

    A tegnapi középdöntőből a négy legjobb dal jutott tovább. Bár akár hat dal is tovább mehetett volna, az elsőből meg csak kettő.(A New Level Empire és a Depresszió két gyengébb helyett).

    A döntő 8 dala közül szerintem egyértelműen KSA dala a legjobb. A dal nagyon jó, az előadás szintén, tökéletes színpadi látvány, mely a videóklip képi megjelenítését is átveszi, és rengeteg érzelem. A többi dalnál vagy az ének, vagy az előadás, vagy színpadi látvány, vagy maga a dal nem annyira jó, nem beszélve az érzelmekről.

    A 8 dal, ha kijut Dániába:
    Döntőbe jutási esélyek: Kállay-Saunders 90 %
    Bogi 75%
    Király Viktor 65%
    Fool Moon 55%
    Pál Dénes 45%
    Honeybeast 40%
    New Level Empire 5%
    Depresszió 3%

    A probléma, hogy valószínűleg nem az a legnépszerűbb dal, amelyiknek a leginkább esélye lenne az Eurovízión. A 4 közé mindenképpen be fog jutni egy olyan dal, ami nálunk nagyon népszerű, de nem lesz vele sikerünk Dániában. A Compact Disco éppen csak becsusszant a döntőbe az erdélyi magyarok révén. A hasonló stílusú New Level Empire és Pál Dénes esélyei ezért nem jók külföldön. Más okok miatt a Depresszió (sablonos) és a Honeybeast (kicsit egyszerű) esélyei is rosszak. Itthon ezek közül egy is bekerül a Mo-i négyes döntőbe, beszavazhatják őket Dániába.

  • hanna

    összesítve:

    ___Depresszió : esélytelen szuper-döntőre. nem kívánatos nyertesek de szavazótáboruk már bizonyította erejét, nem fognnak reszkírozni.
    ___Pál Dénes : a dal nem rossz …de nem egyedi. kint nem sokmindenre lenne elég. lelkes szavarzótábora veszélyes. lásd mindenhol minden kérdésre ráharapnak, szanaszétlikeolnak mindent ami vele kapcsolatos, az akusztik versenyben is toronymagasan vezet… ezért a zsüri akkor fogja beengednia döntőbe ha valamiért úgy gondolják hogy ő kellene utazzon. másként nem engedik döntőbe.
    ___New Level Empire: nem rossz dal, de nem látom (az igen feltünően és szembeötlően csinos Shizukán és a jól müködő budapesti háttéren kivül) mivel több mint a Compact Disco. És ráadásul Zola nem megbíható elődadó. A zsüri nagyon kedveli, de szerintem ha Zola nem lesz hibátlan és nem szántja fel a szinpadot szombat este akkor nem reszkíroznak betenni őket a szuperdöntőbe, mert evidens hogy nagy támogatásnak örvendenek és esélyesek kijutni.
    ____Fool Moon: nem rossz. ahogy írtam már méshova is. kuriózum, de voltak mér Acapella próbálkozások az eurovizión s a nagyközönség nem volt vevő. Igaz ez egy jobbacska acapella. De az előadó uriemberek kisugárzása tart a nullához s még legalább jóképü fiatal bugyinedvesítő fickók sem. A zsürin úgy tünt hogy ritkaságuk kapcsán esélyesnek látják őket tarolni CPHban, ezért lehet beteszik őket a szuper 4 be. De nem vagyok biztos benne hogy elég szavazóbázisuk van nyerjenek. Hogy ott milyen eredményt érnek el lottó.
    ____Király Viktor: profi előadás, hibátlan, gördülékeny. de ugyanolyan jellegtelen is. vagyis a disney rajzfilmes lányokkal, meg a (teljesen értelmetlen) pop-art os háttérrel meg a Bruno Mars os hangzással nagyon jó, de semmi egyedi, eredeti, érdekes nincs benne. Nem egészen értem a zsüri hatalmas tajongását, de úgy érzem betolják a szuper 4-be. Bár mlg reménykedem hogy úgy jár mint a tavaly (szintén érthetetlen módon) tolt Rácz Geri oooououuja. Nyerni talán mégsem fog, de ha igen Kopenhágában elég gyengus eredmény lesz.
    _____Kállay Saunders Andris:ő az első akiben biztos vagyok hogy ott lesz a szuper 4 ben. Engem személyesen iritál.lehet azért is mert tudatalattimban is taszít az a szánalmasság, hogy harmadjára találja teljesen újra fel magát,stilusát, mindenétcsak hogy kijusson erre parádéra, ami tulajdonképpen csak egy jó buli kéne legyen.( Szerencsére ezt európa nem tudná) De elismerem hogy jó a dal. Jó kis drámaisága van, jó szentimentális zsaroló és hatásvadász eszközök vannak benne. Cserpes Laura hugija jól mutat sápadtan zongorázva. Nem kedvencem, a sokkal őszintébb, természetesebb, eredetibb dolgokat kedvelem… de ha ő jutna ki látok esélyt tisztességes helyezésre is. nem fogok sírni.
    ______Bogi. Van egy kis tingli-tángliság a dalában. meg ismétlődés. meg ez sem a legeslegeredetibb. de a dalversenyen a legtöbb néző egyszer, akkor elsőre kell meghallani a dalt és szavazni. és magam esetében is igaz és rengeteg ismerősömtől is ezt hallottam hogy mikro végighallgatták a dalokat spontán módon ez maradt meg és tetszett elsőre. Lehet pont egyszerüséfe miatt. A leányzó kedves, csinos és fejlödőképes, egész jól énekli a dalt. Tetszik az spontánnak álcázott szinpadkép, prezentálás. Mivel itt többen is suttogták hogy háttérből is nyomva van picit (azt vettétetk lszre hogy ugyanaz a manadzsere-és egyben dalszerzője is–mint byealexnek)ezért úgy gyanítom benne lesz a végső 4 ben. Nem tudom eldönteni kikkel együtt kellene ez megtörténjen hogy nyerni tudjon, mert a nagy szavazóbázis nem adott.
    De szerinten Déniában ennek is van esélye sikerre.
    _____Honeybeast. Ők az abszolut kedvenceim. Azont túl hogy a szöveg zseniális szerintem a dallam is megfogó, gördülékeny, Zsófi kisugárzása erős és nagy dán színpadon a történetet közvetítő rajzok is jobban érvényesülnének. Az énekhang nem volt tökéletes itt, de olvastam hogy nem akarják dobra verni de zsófinak hangszálgyuladása van. tud énekelni, sok ember előtt is, van rá több példa youtubeon, nem hiszem hogy kellene ezért félteni. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy legalaébb egy magyar előadót bepontoz e a zsüri a top4be. Ha igen, ez ők lesznek. És még itt sem vagyok biztso hogy elég a közönség témogatásuk. ByeAlexnek ilyenkor mintha már ennél csak egy picit de több lendülete lett volna, több facebook rajongó…és ahogy egy másik posztban kifejtettem, úgy gondolom más tényezői is voltak annak hogy alex nyerhetett tavaly. de ha mégis ők jutnának ki látok esélyt nem szégyelnivaló helyezésre.

  • nosugar

    Segítséget kérek…valaki magyarázza már meg, hogy mi ez a nagy hájpolás a HoneyBeast körül? Addig ok., hogy jó a szöveg, a grafika…és itt befejeződött a történet. Van egy hamisan éneklő, tehetségtelen énekesnő fekete ruhában, aki néhányszor a magasba emeli a remegő kezét, majd néhányszor berekeszti hangját, ami elcsuklik. Többször láttam, visszanéztem a dalt, de én végig csak a grafikára figyeltem, mart a frontember nem nyújtott előadást, nem alkotott. Ezt ugye nem akarjuk Dániába??…tudom kinek a pap stb.stb…ha valaki ész érvekkel meggyőz változhat a véleményem…de addig?!

    • Dalida

      Magyarázatra nem vállalkozom, legfeljebb azt mondhatom el, hogy nekem miért tetszik. Azért, mert egyedi, eredeti, van mondanivalója, kitűnik a többi közül. Az énekesnő pedig semmiképpen nem tehetségtelen! Tény, hogy nem olyan vérprofi, mint Király V., de nem is olyan műanyag produkció ez, mint az övé.
      Hogy mit szólnának hozzá Koppenhágában, azt nem tudom. Nekem tetszik, és nagyon úgy fest, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

  • Bende

    ByeAlex dala tavaly milyen volt? Könnyed , magyar szöveg és lásd 10.hely. HoneyB. szövege elvarázsol ennyi az egész nem kell ide tucatpop egy ilyen kis könnyedséget sugárzó , stresszoldó dalokkal lehet levenni a közönséget a lábáról + Zsófi hangjának a rekesztései.. 😉

  • nybalazs

    Szerintem a zsűri az alábbi 4 dalt fogja közönségszavazásra bocsátani:

    Fool Moon
    Kállay-Saunders
    Király Viktor
    New Level Empire

    És ebből szerintem a legnagyobb esélye a New Level Empire-nek van, ha a közönségen múlik! (igazából nekem mindegyikhez van pozitív és negatív kritikám is 🙂 )

  • rocknish

    Azt hittem, hogy csak a zsűrivel van baj, hogy ennyire kedveli Pál Dénes produkcióját. Örültem is, hogy a közönségre lett bízva, mert egy jó szót nem láttam különböző fórumokon arra az előadásra, gondoltam kiesik, erre tessék… A háttér szörnyű, az előadás sótlan és mindneki úgy áll a színpadon mint akiknek karót dugtak a sejhajába.

    A nyolcból hétről el tudom képzelni, hogy ott lesz a végső négyben (a Depresszió a kivétel), de a saját kis listám szerint hatot raknék a négyesbe.

    Személyes kedvencem a HoneyBeast. Ami azért fura nálam, mert az eszem szerint nem küldeném ki. Viszont sikerült elérnie a produkciónak, hogy pont lesajnáljam, hogy ki érti/nem érti a szöveget, mennyire csúszkál a hang satöbbi, satöbbi. Ez egy jó dal. Még arra is rávett, hogy szavazzak, pedig ez nem szokásom. Ennyire dalnak még nem drukkoltam, mint most. Attól tartok, hogy a zsűri nem fogja a négybe berakni, de bízom benne, hogy „kell egy magyar szövegű dal is a végsők közé” címszó alatt bekúszik.

  • Sheg Ber Uug

    Pár szó tegnapról…

    Muzikfabrik: a legmonotonabb szám az idén, még most se tudnék egyetlen sort se felidézni belőle. Már a középdöntőbe se kellett volna bejutniuk, örülök hogy kiestek.

    Polyák Lilla: várható volt hogy itt lesz számára a „végállomáááááás”, mivel ezt az amúgy valóban nem jó számot a zsűri se kedvelte, és számítani lehetett rá ebből a mezőnyből már a nézők se szavazzák tovább. Bár szinte az egész Dal-ban neki van a legjobb hangja, sajnos a kora miatt szerintem soha nem fog kijutni (mondjuk ezzel a dallal ez nem is olyan nagy baj).

    Pál Dénes: angyalarcú Dini száma meglehetősen unalmas, bár így sokadik meghallgatásra talán már a refrént fel tudom idézni. Bízom benne hogy nem kerül a négybe, mert ha mégis akkor már csomagolhat is Dániába, noha messze nem ő a legjobb.

    Honeybeast: egy tipikus itthon túlértékelt, külföldön várhatóan lebőgő dal, ami nem annyira rossz ugyan, de mivel sokan éppen a szövege miatt kajálják, kint nem szólna nagyot. Egye fene, a döntőbe befértek, de remélem a négybe nem jutnak be – hiába Hernádi Judit lánya az énekesnő.

    Marge: korábban sem értettem ezt az ajnározást Marge körül, a dala szintén nagyon lagymatag, ő viszont láthatóan a döntőben képzelte el magát, mert nagyon az arcára fagyott a porcelánbaba-mosoly a 35 pont hallatán. A hangja amúgy kellemes, egy jobb dallal indulhatna jövőre is. Egyébként mennyivel jobban néz ki az erős smink nélkül!

    Oláh Ibolya: bár nem nagyon csípem, ez a száma és az előadás is nekem kifejezetten tetszett. Ráadásul végre nem úgy nézett ki mint egy csöves, szóval tőlem akár a döntőbe is bejuthatott volna.

    KSA: nem rossz a szám, most mintha egy kicsit kevésbé is játszotta volna túl mint az elődöntőben, de aránytalanul fel van pontozva, a KSA-hoz bújó kislány meg nagyon erőltetett a végén. A fejhangokat szintén mellőzhetné. Ebből a mezőnyből én is továbbjuttattam volna, de nem ilyen sok ponttal.

    Fool Moon: nekem ez kifejezetten bejön, a dal maga is meg a stílus is, bár Rácz Gergő amolyan döntőbe-jutós-de-labdába-ott-nem-rúgós fajta, úgyhogy szerintem egyszerűen nem fogja betenni őket a zsűri a legjobb négybe. Nem fognak kijutni – sajnos.

    Dér Heni: hiába fegyverkezett fel magával a Nemzet Vokalistájával, Wéber Helgával, esélytelen volt hogy innen továbbmenjen, pedig szerintem nem volt rossz a száma. Igaz, a kijutást nem érdemelte volna meg, és egyébként se bánom hogy Magyarországot nem egy ilyen r*ngyós dal képviseli.

    A jövő heti döntő zsűris négyesére akár nagyobb összegben is mernék fogadni.

    Király Viktor és KSA 1000000%, hogy a top4-ben lesz, csatlakozik melléjük a közönség kedvenceként a NLE, és, hogy ne csak férfiak legyenek a színpadon (a NLE háttérben állós nőszemélyét nem számítva), Bogi, aki amúgy nem érdemelné ezt meg. Ha nehezen is, de szerintem repülni fog (de nem Dániába) az angyalarcú Dini, a Honeybeast, a Depresszió (mert a 4-ből biztosan ők jutnának ki, ezt viszont a zsűri nem meri vállalni), és természetesen a Fool Moon.

    Tippem szerint KSA győz, de mivel jó eséllyel sittre vágják az Eurovízióig, én a második helyezett (szerintem a NLE) helyében azért vennék egy Dánia útikönyvet.

  • Zoli

    Lusta vagyok bármit kifejteni, de ez az én sorrendem az eddig látottak szerint.
    1. KSA
    2. Király Viktor/Bogi (ez ilyen holtversenyes cucc, egyiket az agyammal szeretem a másikat meg egészen mással, például a szívemmel)
    4.Fool Moon/Honeybeast (stúdióban egyértelműen Honeybeast, élőben meg nem)
    6. New Level Emprire/Pál Dénes (közülük sem tudok dönteni, jelnyelv nélkül Dénes lenne, telipelenka nélkül meg NLE)
    294. Depresszió

    • Dalida

      Nekem nincs olyan testrészem, amellyel Király V.-t szeretném!!

      • Zoli

        Az agyam szereti és a lábam. Az agyam azért, mert látok benne potenciált. A lábam meg azért, mert mozog a ritmusára.

      • Pitbull42

        Nekem van olyan testrészem, amivel Bogit szeretném, csak az a baj, hogy egyelőre büntetnének érte…

      • rocknish

        (14 év felett, ha ő is szeretné, akkor nem büntetik 😉 )

      • Pitbull42

        Kösz az info-t, így máris bugyirózsaszínben látom a Bogival közös jövőmet! 🙂

      • Pitbull42

        Már csak ezt az átok Danit kéne kivenni a képből és szabad lenne a pálya…

      • Erzsi

        Ennek azért nézzetek utána még egyszer …

        Én is bírom a Pitbull-t, mert az ő hozzászólásain tudok a legjobbakat szórakozni, ezért jobban szeretném, ha ő jönne rajongói találkozóra, nem mi mennénk hozzá beszélőre.

      • Robek

        Drága Igazgatónő! telefonon nem elérhető, e-mailre nem válaszol! Itt viszont folyamatosan jelen van! Kérem sürgősen jelentkezzen!!!!!! SÜRGŐS!!!!

      • Erzsi

        Mondtam már, hogy ne blamálj! Szabadságon vagyok. Ha a munkahelyire írsz, azt csak csütörtökön látom.

        (Levél megy priviben.)

      • Zoli

        Játszunk „bírom a Pitbullt, mert…”-et? Oké, akkor közkívánatra. Szóval bírom a Pitbullt, mert nem hogy nem hagyja kifejtetlenül a kis szolid, sorok közti utalást is csak önmagam előtt tartalmazó kommentkéimet, hanem azokat úgy megtoldja, megcsavarja, továbbviszi, képiesíti, satöbbi, hogy hasonlatot sem találok. Ezért lett ilyen nyomorult ez a mondatom az előbb. Amúgy tényleg köszi, nevettem és okosabb lettem BTK-ból, vagy mi. 😀 Egyébként remélem látja Bogi is ezt az ajánlkozást, szombaton szüksége lehet egy fájdalomdíjra… Vagy inkább egy diadalmenetre?

  • Coldstone

    Én nem értem ezt a HoneyBeast rajongást. Hamis, nagyon hamis az énekesnő, izgulni kellene, mint Alexnél, hogy ne legyen béna. Érdekes, először szeretettem a dalt, tetszett a szövege is, de az első szereplésük óta a hamisság miatt kiestek a kegyeimből. Meg annak sem örülök, hogy mint Hernádi Judit lányát próbálják eladni. Igaz, ez szubjektív. Mi van Kállay büntető ügyével? Ha igaz, akkor az gáz. Akit küldenék: Bogi, NLE. Ennyi!

    • hanna

      Mostmár kiszivárgott hogy gége és/vagy hangszálgyuladása van Zsófinak. Egyébbként több (nyugtató) bizonyiték van arra hogy azért tud élőben énekelni. Pl már az akusztikban is jó. Ezért nem kell emiatt félteni.a szám csodás. lesz ami lesz. nekik vagy Boginak tudnék örülni.

      • nosugar

        A tavalyi X-faktor első fordulójából sem jutott túl…

      • Erzsi

        „Kiszivárgott”! Mint valami szupertitkos nemzetbiztonsági információ! Sőt, kiszivárogtatták! Ha valaki gyengén énekel, annak rögtön gége/hangszálgyulladása, magas láza, lumbágója van. Miért nem lehet beismerni, hogy ennyit tud. Akkor is szeretem. Miért nem lehet a dolgokat a helyükön kezelni: ennek a dalnak a legerősebb része a szöveg. Az egészen zseniális, már-már költői, hozzá képest a zene középszerű, hogy ne mondjam banális, sőt közhelyes. Hogy Zsófi ennyire tud énekelni, az sem baj, mert ennél a dalnál fontosabb a hitelesség, mint az énektudás. De kint a zenét és az énektudást fogják számonkérni, senkit nem fog elvarázsolni a szöveg és nem lesz elnéző az előadóval. Ezt a dalt kivinni a „disznók elé gyöngyöt” tipikus esete. Túl jó a nemzetközi színpadra. Mint egy Cseh Tamás dal. Csak a miénk, csak mi értjük, mi értékeljük. (Pedig neki a zenéi is jobbak voltak, mint A legnagyobb hős.)

      • Robek

        No most már elég vót! Maga csak irkál és nem olvas?????
        Drága Igazgatónő! telefonon nem elérhető, e-mailre nem válaszol! Itt viszont folyamatosan jelen van! Kérem sürgősen jelentkezzen!!!!!! SÜRGŐS!!!!

      • Erzsi

        Írtam. Nézd meg a postádat.

  • Sollaro

    🙂

    The Great Gatsby | FOOL MOON: It Can’t Be Over

    http://www.youtube.com/watch?v=zQd423q0WjI&hd=1

  • karamata

    Az a pozitív ebben az egész műsorban, hogy normál árú SMS-sel tud az ember szavazni, és limitált darabot, így azok is fognak SMS-t küldeni, akik kereskedelmi csatorna tehetségkutatójára egy deka fillért sem áldoz szavazattal! Pont ezért fordulhat elő, hogy menőnek és nyerőnek hitt sztárocskák helyett viszonylag ismeretlen előadók jutnak tovább, nyerik meg! Tetszik!!!

  • TeBo

    Bevallom őszintén én azt hittem, hogy többen fognak örülni a Depresszió részvételének 😀 Ehhez képest elég sokan lemondják. Jó, mondjuk nem mintha én nem ez utóbbi véleményen lennék….

  • Nick17

    Én a jelen felhozatalból a Fool Moont küldeném ki. Jó a dal és profin éneklik. Talán a színpadon kellene valami izgalmasabbat kitalálni és ne fekete legyen minden.
    KSA a dal sem igazán tetszik(tavalyi jobb volt),az ének néhol gyenge.
    KViktor. A dal unalmas,nyálas középszerű. Énekhang jó.
    Bogi:Először szerettem, most már nagyon idegesít és énekelni sem tud.
    Depresszió: Szeretem a metált és a rockot is, de ez nagyon mű és gyenge dal.
    Pál Dénes: Nem emlékszem a dalára, de biztos nem véletlen.
    HB: Mo-on jó, a szöveg miatt, de a dal közepes, előadás gyenge!
    NLE: Nem a stílusom, de ha javul az előadás, akár mehet is Dániába.

  • Eddig nem igazán írtam le a véleményem a dalokról, de most, hogy már csak a finalisták maradtak, pótolnám ezen hiányosságomat 😀

    8. Bogi – az idei év nagy rejtélye. A dal olyan irritáló a számomra, hogy elmondani nem tudom, ráadásul Bogi gyengécske hangja se segít rajta semmit. Kint is nagy zakó lenne belőle szerintem.
    7. Pál Dénes – Monoton és unalmas dal, Dénes pedig csak a mély részeken jó, a refrénekben el van veszve, nagyon nem tetszik a dal, remélem nem jut ki.
    6.Depresszió – nem szeretem a rockot, de nem olyan vészes. Persze azért nem szeretném ha kijutna. 😀
    5.Fool Moon – a refrén fülbemászó, de a többi rész felejthető ráadásul az acapella nem szokott bejönni az eurovízión. Jó hogy láttuk őket, köszönjük szépen, maradjanak csak itthon. 😀
    4.NLE: Fülbemászó dal, de nem biztos hogy elsőre. Kicsit túl soknak érzem benne a zenés részeket, és az énekes se teljesen ura a színpadnak. Tetszik a dal, de Compact Disco szerű eredményt gondolnék nekik. :/
    3.Király Viktor: Amerikai stílus utánzás, de legalább egész jó dal lett belőle. Az egyetlen ami nem tetszik az a körítés. Ez a kék műbőr zakó, a gitár amitől idétlen a mozgása de legalább nem is használja… Persze ezen lenne még idő alakítani.

    Az első két helyen pedig a Honeybeast és KSA áll. Nekik fogok szurkolni. A HB dalát jobban szeretem egy kicsivel, szerintem nagyon fülbemászó, Zsófi hangja még fog addig javulni és ha magyarul marad, szerintem akkor is lesz varázs a dalnak, bár az tény hogy kockázatos lenne őket küldeni, de tavaly Alexet is az volt, abban nagyon reménykedek hogy a top 4be berakja őket a zsűri.
    KSA-t nagyon nem kedvele de a dala szerintem nagyon erős főleg a refrének, de jó a szöveg meg a körítés is, vele szerintem egészen jó eredményt érnénk el, ha addig megtanul énekelni magashangot és nem megy börtönbe.
    Szóval hajrá HB vagy KSA 😀
    Kicsit hosszúra sikerült, elnézést érte 😀

    • Dalida

      Nem biztos, hogy Bogi kiküldése „nagy zakó” lenne. Hátha üde, tinis megjelenése, kedves színpadi jelenléte kompenzálná a hiányosságokat?
      A Fool Moon nekem is tetszik, de nem örülnék a győzelmüknek. Nagyon unalmas lenne a koppenhágai döntőt magyar résztvevő nélkül nézni, és tartok attól, hogy az acapella most sem jönne be. A Depresszió szerintem nem jutna döntőbe. Örülnék, ha ezt a kockázatot nem vállalnánk be.
      A NLE nekem jobban tetszik, mint a Compact Disco, tőlük jobb eredményt várnék, főleg, ha még tovább javulna az előadás. Nem leszek szomorú, ha ők mennek.
      Az első két helyezetted értékelésével tökéletesen egyetértek.

  • BeN

    Nos, én is le tudom írni a véleményemet. Ahogy látom a Fool Moon népszerűsége egyre nagyobb és megértem, elfogadom továbbjutásukat, viszont ami miatt én őket itthon hagynám és nem engedném ki, az az, hogy ők már kint voltak, nem is olyan régen, 2008-ban, Csézy vokalistáiként Belgrádban. Megtapasztalhatták, átélhették mindazt, amit ez a verseny egy énekesenek, előadónak adhat! Gergő már HÁROMSZOR (1. VIP tag – 1997, 2. Fool Moon – 2008, 3. Wolf Katival a backstage-ben 2011-ben) Igazságtalannak érezném ha mások elől vennék el a lehetőséget.
    Honeybeastben látok fantáziát, de még nem igazi, szombaton meggyőzhetnek. Depresszió, oké rockzene, még nem volt a dalválasztó műsorban, na de hallottunk ennél már jobbat tőlük is, és életünkben is.
    Bogi nagyon jó, egyre jobb. Színpadon van még mit fejlődni.
    New Level Empire: jó zene, de bizonytalan előadás. :/ Sajnos.
    Király Viktor profi, de valóban egy amerikai hájpolást látok én is. (Nem hinném, hogy ez a magyar nézőknek bejön, ezért ő nem jut ki szerintem, hiába teszi be a zsűri a legjobbak közé)
    A legeredetibbnek Kállay-Saunderst érzem a 8as közül, neki is drukkolok. Dramaturgiailag a legjobb, erős, nyomot hagy! A drámaisággal kitűnne a mezőnyből. Minden együtt van. Sajnos, úgy érzem ennek ellenére a közönség nem fog mellé állni. Kár.. Én egy meglepetés győztesre számítok. De azért Hajrá András!

  • Gabiii

    Jó kis döntő lesz, sokféleképpen alakulhat. Remélem a Depressziót nem vállalja be a zsűri, mint tavaly Alexet mert akkor biztos ők utaznak de most nem jönnénk ki olyan jól belőle!
    Én Kállayt küldeném, esetleg NLE vagy Bogi, de Kállayval mennénk a legbiztosabbra szerintem.
    Nem szeretné összeeskvés elméleteket gyártani mert nem zeretem őket, de van egy olyan érzésem hogy nem véletlenül lett „megnézve” milyen támogatottsága van Pál Dénesnek és a New Level Empire-nek. De nem is folytatom tovább… 🙂
    Szerintem a zsűri TOP 4-e:
    Kállay (100 %)
    Király Viktor (100 %)
    Bogi
    Fool Moon (vagy NLE)

  • porcukor90

    Dér Henit és Polyák Lillát szívesen látnám a döntőben, kár a dalaikért. Remélem a győztes Kállay-Saunders András lesz, de az sem taglózna le, ha a New Level Empire vagy Király Viktor nyerne.

  • Momo

    Az én négyesem a következő:
    1. Kállay S. András-jó a dal, erős színpadkép és előadás. Megérdemelné, hogy kijusson, és szerintem jó eredményt érnénk el ezzel a dallal. Több külföldi portálon láttam szavazást a középdöntő után, s mindenhol Kállayra szavaztak! Érdekes még, hogy a Fool Moon, Oláh Ibolya, Király Viktor és Bogi is sok szavazatot kapott, de a HoneyBeast és Pál Dénes egészen keveset.
    2. Fool Moon-örülnék, ha ők mennének, nagyon profik, és kár összehasonlítani a tavalyi horvát meg a régebbi belga vokál együttessel, mert ők sokkal jobbak. A daluk könnyed, fülbemászó, megjegyezhető, az előadásuk zseniális. Nagyon nehéz műfajt úgy adnak elő, mintha valami könnyed kis semmiség lenne, pedig iszonyú nehéz.
    3. Király Viktor-nem kedvelem, de a dala jó, profi előadás, ha ő menne, akkor szorítok, de nem hiszem, hogy nagyon jó helyezést tudnánk elérni vele.
    4. Én szívem szerint Bogit tenném ide, de a zsűri lehet, hogy Pál Dénest fogja beszavazni. Boginak több esélye van jó helyezésre, ha elbírja a nyomást, amit egy ilyen verseny jelent. Dénes sem rossz, de kicsit halovány az előadása.

    A NLE nekem nagyon nem tetszik! Kevesebb esélyünk lenne vele, mint anno a Compact Discoval volt, ráadásul Zola gyengén énekel élőben….

    • Momo

      Kifelejtettem a HoneyBeast! Őket nem küldeném, pedig imádom a dalukat, de Zsófi gyengén énekel élőben, s a dal nem olyan, mint tavaly Alex dala volt, ami a hangulatával, dallamával aratott sikert. Ennek a humora, iróniája nem jön át, ha nem érted a szöveget! A szöveg nélkül a dallam semmi, szinte közhelyes, néhol ócska bárhangulatot tükröz….szóval kint bukta lenne, szerintem.
      A Depressziót remélem nem teszik be a 4-be, még a lelkes rajongói beszavaznák! 😀

      • betoven

        a HoneyBeast szerinetm sem Dániába való: semmi összefüggés nincs Alex dalával, leszámítva, hogy magyarul van.

        Zsófi roppanr gyenge, bizonytalan. Az összhangzás túl gyér ahhoz képest, ahányan ott állnak a színpadon. Ez inkább klub-zene. A szöveg csak egy bizonyos pontig élvezet a magyar fülnek, lehettek volna kreatívabbak is végig.

        Szerintem is bukta lenne vele. Sokan Alex dalához mérik: Alex dalához viszonyítva roppant híg a zenéjük és az előadásmódjuk, és a szöveg sem olyan változatos végig, mint amilyen Alexé volt.

        Túl vannak értékelve azzal, hogy a döntőbe bejutottak, számomra sokkal értékesebb volt pl. a Retikül nóta.

        Persze tudom: ízlések és pofonok…

  • betoven

    Az én négyesem:

    1. Depresszió (kicsit statikus az énekes szerepe)
    2. Bogi (az elejét határozottabbra kellene vennie, mert „lebeg” az indítása),
    3. Pál Dénes (picit több kellene a „szinti-aláfestésből” a dal közepén és a végén)
    4. KSA (kár, hogy élőben nem jönnek ki szépen a fej-hangjai, és túl sokat grimaszol)

    A többiek: sokkal több ellenérvem van a dalukat illetően, ezért nem szavazok rájuk.

  • HunMateo

    Már elegem van az idei dalból, mert úgyis olyan fog kijutni, aki nem ér el nagy teljesítményt
    A facen mindenki NLE, Pál Dénes és Honeybeast rajongó, szóval ha valamelyik ott van a 4 között, az megy
    Dániába! Jövőre 50-50% legyen a zsűri-közönség arány, mert a nézők többsége úgymond h.ülye az Euróvízióhoz és azt küldené ki, amelyik neki tetszik, és nem foglalkoznak, hogy hanyadik lesz, esélylátogatás, de ha nem jutunk döntőbe, akkor megint Európa a hülye, mért nem szeretnek minket, stb. Kállay és Bogi közül mind2 top 10-es lenne nagy sorszámmal, de a nézőket ez nem izgatja, csak hogy
    Pál Dénes csillagszemű juhászt, vagy a rádióban halottam NLE-t küldjék ki, ezért sza.r ez a szavazási rendszer!
    FollMoon: esélytelen a kijutásra
    Depresszió: nem lesz 4 között
    Király V,:100%, hogy nem nyeri meg
    nagy szakadék
    Pál Dénes, NLE, HB: ha ebből a 3-ból 1 bejut a 4be, akkor ők mennek sajna 🙁
    Bogi, Kállay: escn Koppenhágában biztos döntő, ott nagy sorszámmal 1-15. hely! (Nem viccelek, Kállay még nyerhetne is, pl egy 20 rajtszámmal, jó háttérrel, hangja is okés lenne) Érdekes módon a 2. elődöntőben ugrottunk a fogadóirodáknál a top 10be, amikor ez a két előadó volt, most a 3. helyen állunk, nem lenne jó visszacsúszni a 25. helyre…..
    Bocs, hogy ilyen hosszú lett!