Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2014: A második elődöntő eredménye

Fotokredit_MTVA_Galos_M_Samu

Fotokredit_MTVA_Galos_M_Samu

Tudósító: Klész Imre
Forrás: adal2014.hu
A teljes adás újranézése: http://adal2014.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=781231

Tegnap este ismét 6 dallal bővül a Dal-hétvége, azaz a két középdöntő mezőnye. Kállay-Saunders András, Joni és Bogi a zsűri pontozása alapján, Polyák Lilla, a Muzikfabrik és Dér Heni pedig a közönség szavazataival jutott tovább A Dal középdöntőjébe.

Az előző adás statisztikái szerint dupla annyi, azaz körülbelül 64000 telefonos szavazat érkezett be az első elődöntő versenyzőire, összehasonlítva az egy évvel ezelőtti első fordulóhoz képest. Majdnem 30 országból érkeztek a szavazatok. A szavazatok döntő többsége Magyarországról jött, de a szomszédos országokon kívül érkezett még szavazat Dániából, Nagy-Britanniából, Görögországból, Kuvaitból, Tunéziából, az Egyesült Arab Emírségekből, Jordániából, az Amerikai Egyesült Államokból, de még Chiléból is. A szavazással kapcsolatban sajnos olyan kódokra is érkeztek szavazatok, melyeket a zsűri már bejuttatott a következő fordulóba. Mindegyik versenyzőnek van kódszáma, de ezután is arra kérik a verseny szervezői a nézőket, hogy csak azokra a kódokra szavazzanak, melyek a szavazásra buzdító rövid, emlékeztető kisfilmben is szerepelnek.

57 hozzászólás A Dal 2014: A második elődöntő eredménye

  • batman1

    Mélységesen felháborít, hogy szinte az volt az érzésem az egész este alatt, hogy Rákay Philip dönti el, hogy ki jut tovább és ki nem. Az esetek felénél ugye ő szavazott utoljára. És amikor Kovács Kati teljesen jogosan adott egy 7-est, Rákay Philip egyből ráb.szott egy 10-est akit ő favorizál. Na hát ez nem egyszer történt meg, szóval hányinger!!!
    Meg lehet nézni, akik a pontok alapján továbbjutottak, eddig ugye 6-an, Rákay Philip abból 5-ször 10-est adott.

    Meg az is felháborít, hogy egymás után adják a pontokat, egymásról koppintva, hogy most akkor hányast is adjak neki.

    A ZSŰRI SZAVAZZON EGYSZERRE! Teljesen hiteltelen így a műsor!

    • Zolecs

      teljesen igazad van, nekem is ez jutott eszembe.
      annyival még kiegészíteném hogy elég unalmas hogy állandóan 8-9-es pontokat adnak, csak más sorrendben, persze néha beficcen egy 10-es meg egy 7-es. Most komolyan, van azon a kütyün 1-6ig is pont?
      annyira azért nem minőségi dalok ezek, hogy ne lehessen párat lepontozni.

  • Vastag Tamás dalánál Philip elővette a fejhallgatóját és a fején tartotta olyan 20 másodpercig. Azon nevettünk, hogy biztos le volt némítva :)) Egy néző rosszul lett pár perc múlva a nézőtéren. Erzsi, remélem ezúttal elégedetten csettintettél 😉 Tamás dala angolul jobban érvényesült volna, de akkor Dér Heni nem jutott volna tovább. Heni szerencsére nem a Hádából öltözködött tegnap este, sokan másokkal ellentétben… A színpadi műsorvezető páros is lehetne elegánsabb… Évin voltak már szebbnél szebb koktélruhák korábban de most…
    Saci fülesével az utolsó pillanatig babrált a kellékes, de csak nem sikerült betalálni a fülébe…
    Kovács Kati annyira nyomta az aranyköpéseket, hogy alig vártuk hogy újra megszólaljon. Össze kellene gyűjteni ezeket. Iszonyat jól szórakoztunk :)))

    • Erzsi

      Örülök, hogy jól szórakoztatok. Most is azt mondom, itthonról sokkal kényelmesebb, viszont dögunalom. (Nem is emlékeztem rá, hogy tévén keresztül ennyire lapos ez a műsor.)

      Miért is kellett elégedetten csettintenem?

      Két szívem csücske volt a műsorban Bogi és az Ikrek. „Az egyiknek sikerül(t), a másiknak nem”. De a Szécsi lányok miatt sem vágtam fel az ereimet, valószínűleg ez rádióban nagyon jól szól, de élőben nem könnyű összehozni. Azért az a Rúzsa Magdis, szigorú tanárnénis szemöldökösszehúzás azért egy cseppet túl volt szereptévesztve.

      Ami ebben a műsorban annyira felháborított, mint a múltkor Szabó Leslie, az Joni volt. Elképesztően rosszul énekelt ez a lány. Annyira szarul, hogy még a dal hibáit is sikerült lelepleznie vele. E a dal kétállású: az egyik a piano rész, amit nem tud kiénekelni, agyonizgulja, ettől aztán nem is lehet hallani, a másik meg, amikor minden átmenet nélkül elkezd ordítani. Biztosan ezt gondolja érzelmi fokozásnak, meg építkezésnek, ezzel akarja megmutatni a hangját. Felesleges. Nem olyan szép hang ez. A zsűri meg felpontozta a világba. Rákay ezzel a szívhez szóló mesével, hogy egy lány, aki a gyökereit keresi … Ja, lehet, hogy erről van szó? Az országimázsnak jót tesz, ha fel tudunk mutatni egy ilyen gyökérkeresőt, aki a popnagyhatalom Svédországból érkezik. Hát, igen. Az sokkal rosszabb beállítás lenne, hogy a svéd harmad-negyed vonalba tartozó szerzők, előadók, akiknek otthon esélyük sincs a tévéműsorba bekerülni, azok megpróbálkoznak a végeken, hátha elsül a kapanyél. Nem gondolom, hogy nekünk erre a harmadosztályú svéd föccsöntött műanyagra lenne szükségünk. És akkor még R.M. azt mondja, hogy ez a dal nagyon szépen volt elénekelve! Rajta is kellett hogy legyen egy lenémított fülhallgató.

      • rocknish

        Helyszínen valóban nem hangzott ennyire hamisnak Joni, de elismerem, hogy a felvételen hallatszik igazán, hogy ez nem az volt, amit sokan vártak. Szécsi lányokat bár ne hallottam volna vissza felvételről.

  • Zolecs

    A kiesők közül igazából VT-nak örültem a legjobban. Mekkorát koppanhatott a zsűrivel együtt.

    A Beatlescopy és a Belmondo nem meglepő, statisztadalok voltak.
    (Jó, a Muzikfabrikon meglepődtem, de a középdöntőben is kellenek kiesők)

    Szécsi csajok pedig bűnhamisak és nagyképűek voltak. A dalért kár.

    Dani!

    Beszélj kérlek Bogival, mert az a háttér valami borzalom, és így olyan komolytalan/gyerekes az egész produkció. 😀
    Pedig nagyon ígéretesen kezdődött…aztán jött a mélyrepülés azzal gagyi tigrisfejjel ami egyáltalán nem illik oda..LOL 😀

  • batman1

    A zsűriről!

    Hát messze Kovács Kati az etalon! Jókat mond, teljesen igaza van, finoman kritizál, nem akar senkit sem nagyon megbántani. Az ő pontjai a mértékadóak, ő pontoz jól!

    Rúzsa Magdi is jókat mond, de amikor volt Megasztáros van a színpadon képes elveszteni a józan ítélőképességét!

    Jenő is nagyon jól látja a dolgokat, piros pont hogy a Vastag Tamás féle lecsó dalokat nem szereti.

    Filipről meg már írtam.

    A dalok:
    Dér Heni: katyvasz, kár ennyi stílus egy dalba

    Belmondo: kedves kis dal, de csak az MR2-re való

    Joni: hát alul teljesen nincs hangja szegénykémnek, az alacsony hangokat nem képes kiénekelni, gyengus, de gondolom a Svédországban fogorvos apuci löki a lóvét

    Bogi: gyenge hang, Kovács Kati szépen rátapintott a gyengeségre, alul nincs hang, de ha feljebb tennék meg már nem bírná, hát ez kevés picinyem

    Vastag Tomi: borzalmas dal, tenyérbemászó unszimpatikus csávó

    Szécsi lányok: marha jó kis dal, a zsűri is megmondta, de nagyon elszúrták. Sajnálom őket tovább kellett volna a dal miatt ennek ellenére jutniuk, bár igaz a végén csak 1 produkció megy Koppenhágába 29-en meg sírnak.

    Polyák Lilla: Rakonczai féle szokásos nyáltól fröcsögő „sláger”. borzalmas, közhely dal, közhely szöveggel. Kovács Katinak igaza volt a dalról!
    Pedig Philip azt mondta Rakonczai elképesztő slágereket jegyez, igen elképesztő szarokat.

    Muzikfabrik: egész jó

    Kállay Saunders Andris: ez is egész jó

  • Gyuri123456

    Leírom énis a tegnap esti produkcióról a véleményem! 🙂

    Dér Heni: Nekem közepes ez a dal,de viszont Heni nagyon jól énekel és így egész jó lett a produkció,megérdemelte a tovább jutást!

    Belmondo: Nekem nagyon nem jött be a dal,de viszont élőbe nagyon tetszett a „presszeres” vokál nagyot dobott rajta 😀 kellemes kis dal!:) De egyértelműen énsem jutattam volna tovább.

    Joni: Nagyon erős dal,tényleg a mezőny egyik legjobb dala,de hamiskásan énekelt helyenként,kicsit túl pontozták szerintem,de mindenképpen megérdemelte a továbbjutást!Ha a középdöntőbe hibátlanul énekli,még döntőbe is juthat.

    2Beat or Not to2Beat: Hangulatos aranyos szám, de színpadilag és hangilag is gyenge volt. Egyértelmű volt hogy kiesik.

    Bogi: Na itt az egyik kedvenc dalom nagyon tetszett hogy egyszerű volt az egész,jól is énekelte,örülök hogy tovább jutott.De igaza van Kovács Katinak a mélyebb részt jobban megénekelhette volna, majd a következő alkalommal megcsinálja. 🙂

    Vastag Tamás: Erről ennyit írok: NYÁLTENGER! Egyszerűen annyira irritáló az a behízelgő nyálas feje, nagyon örültem hogy ki esett!

    Szécsi Saci és Böbe: Nagyon jó kis dal, sajnos nagyon hamisak voltak,de szerintem a füles miatt.Kár értük pedig nem rossz dal.

    Polyák Lilla: Nagyon szépen hibátlanul énekelt,a kitartott magas hang maga a menyország:) Kicsit tényleg egyszerű a dal. De ennek ellenére nagyon le lett pontozva!

    Muzikfabrik: Na ők a nagy meglepetés a kellemes csalódás, nagyon jó volt a vokállal eggyütt,nagyon jól énekelt a vokalista csaj.Nagyon megérdemelték a továbbjutást! 🙂

    Kállay Saunders: nagyon jó dal,jó háttér,jó koreográfia! egyszer kisiklott a hangja de az bárkivel megtörténik,Őt simán kiküldeném!

    Várom a következő hetet 🙂 Radics Gigit és Király Lindát nagyon várom már:)

  • Nálam még eddig Király Viktor viszi a prímet.

  • Amivel egyet értek: Dér Heni, KSA, Muzikfabrik, Bogi továbbjutása. Polyák Lilla nagyon jól énekel, ez tény, de a dala nem jön be, nekem túl „rakonczaiviktoros”. Joni viszont nagy kérdőjel, leginkább az, hogy mire kapott annyi pontot? Mert a dal se olyan jó, meg az előadás se sikerült annyira…
    Én személy szerint továbbjuttattam volna a Belmondót is, de annyira nem lep meg a kiesésük.
    Az est nagy pozitív meglepetése egyértelműen Vastag Tamás kiesése (tényleg, és ő mire kapott annyi pontot?). Az volt a műsornak az a pontja, ahol kimentem teát készíteni. 😀

    • schanc

      Egy dolgot nem lehet elvitetni Jonitól: hogy a vizuál nagyon jó volt (bár épp a szájbarágósság határát feszegette, de nálam inkább az egyszerű, de hatásos megoldás felé billent). De persze ezért nem járna 36 pont egy dalversenyen. Azon nekem is fennakadt a szemem, amikor Magdi szépen elénekelt dalról beszélt. Ott szörnyülködtem a tv előtt, hogy mennyire vártam ezt a dalt, és mennyire hallgathatatlan lett…

  • Pitbull42

    A korábban általam továbbjutónak kívánt előadók valóban ott lesznek a középdöntőben és Bogi is bejutott, ez jó. Dér Heninek és KSA-nak nem örülök, bár mindketten jók voltak és Andrásnál a színpadkép is nagyon rendben volt, viszont a dalaikat ki nem állhatom. A jelenlegi állás szerint KSA-t tartom a végső győzelemre leginkább esélyesnek, hangsúlyozva, hogy a produkció alapján. Egyébként nem hinném, hogy ő nyerné, mert nem olyan nagy a támogatottsága, szerintem.

  • Rita

    Összességében nekem tetszett ez a második elődöntő, kevésbé volt unalmas az elsőhöz képest, de igazán a harmadik elődöntőt várom, sok kedvencem ott fog fellépni.
    KSA előadásával maximálisan meg voltam elégedve, rendkívül anyagerős, nekem a dal is rettenetesen tetszik, de változatlanul állítom, hogy „ámerikás” dallal nincs sok esély az Eurovízión, top10 még csak-csak, de top3 már nemigen.
    Joni hallgathatatlan volt, paraszthajszállal sem volt jobb, mint a Szécsi-lányok, akiket földbe döngölt a zsűri, Magdival az élen. A lányok dala egy középdöntőt még simán megért volna.
    A Muzikfabrik egyetlen pozitív eleme a fantasztikus hangú vokalista lány volt, teljesen el voltam ájulva a hangjától, ő nagyon tetszett.
    Polyák Lillától eleve feláll a karomon a szőr (a férjével együtt), de el kell ismernem, fantasztikus hangja van. Mindezek fényében én nem juttattam volna tovább, a dal irtózatosan gyenge és közhelyes.
    Dér Heni dalában nekem a kedvenc részem a zokni 🙂
    Bogi pedig sürgősen cserélje le az oroszlánt!

    • Erzsi

      És vegyen fel cipőt! Emmelie de Forest után egy évvel mezítláb énekelni nem hogy nem nagy ötlet, hanem egyenesen szánalmas utánérzés. Maga a „nincs egy kreatív ötletem” képi megfogalmazása. Jó, nincs nagy realitása annak, hogy ő jusson ki, de akkor is. (És ami még ennél is nyomósabb érv: egy magam fajta vesebajos nőnek már a látványtól beáll a vesegörcse. „Gyerekem, nem voltál még tisztességesen felfázva az életben, igaz?”)

      Különben a dalt imádom, és Bogi is édes, aranyos, szeretnivaló. Sok sikert!

  • Zoli

    Nekem nagyon bejött Bogi háttérállatkertje! Kifejtem, miért… Végig azt éreztem, hogy a Martin Garrix-féle Animals-re egy rájátszás ez, azt pedig imádom, kedvenc elektronikus számom evör. Ezzel pedig azért nincs semmi bajom, mert nyilvánvaló szerzői szándéknak tűnik apró elemeket kiragadni a jelenlegi legtrendibb slágerekből és abból összegyűrni egy vérbeli kis hungaro-szittyainternacionál produkciót. Ha béna lenne a dal, akkor biztos itt fanyalognék, hogy mekkora koppintás az egész, Avicii-hangzás, Garrix-animáció… De! Mivel Bogi tegnap nagyon magával ragadott és a dalt is szeretem, inkább azt mondom, hogy a produkció teljesen megfelel a nemzetközi trendeknek és büszke lennék, ha minket képviselne. 🙂

  • Zoli

    Amúgy annyira ciki, hogy a Muzikfabrik énekeséről eddig egy halvány említést sem láttam, a háttérénekesnőt viszont mindenki imádja, és tiszta jogosan… Én is ahogy néztem, felcseréltem volna a két figurát, az a hapsi baromira nem volt érdekes.

  • nybalazs

    Először a műsorról:

    – Rúzsa Magdi szerintem még mindig nagyon nyomja a TV2-söket…
    – az aláfestő zene sokkal elviselhetőbb, mint a múltkor, úgy látszik többen reklamáltak az MTVA-nál! 🙂 Bár így amúgy nehezebben felismerhető a Kedvesem dalocska…
    – miért van az, hogy most is az első énekesnél mindenki mond véleményt, aztán pedig csak 2-en???
    – szerintem elég gáz, hogy egymás után szavaznak. Én többször is azt vettem észre, hogy Magdi számolgat, nézi a korábbi eredményeket, a többiek pontját és azután dönt a sajátjáról, hogy hova kerüljön az illető… Ez így igazságtalan. mindenki szavazzon előre és csak mutassák meg a pontokat utána… Nagyon átlátszó ez így…
    – a műsor felépítése szinte már unalmas: elejére ütősebb zene, nagy pontot adunk, aztán jönnek a gyengécskébbek és végül egy erősebb, akit berakunk az élre. Egyáltalán nem csodálkoznék, ha legközelebb Radics Gigi vagy Király Linda lenne az utolsó és betennék az első helyre… (jövő héten majd visszatérünk erre… 🙂 )

    Dér Heni: A ruhája nekem csicsás volt. Szerintem többször volt csúszka a hangjában. A dalt már sokszor hallottam rádióban, ott sokkal átütőbb, mint itt élőben. Nekem lapos volt, egyáltalán nem kavart fel és szerintem a swinges rész nem illett bele. Nem tudom miért pontozta fel ennyire a zsűri… Én úgy láttam, hogy nagyon tovább akarták juttatni, bár végül nem került be a zsűri választott háromjába.

    Belmondo: az a gitár a kezébe annyira nem illett oda, főleg, hogy az a gitárhang nem is hallatszódik az alapzenében. Egész jó hangja lenne az énekesnek, de a refrénnél az a mély hang szörnyű. Számomra meglepő volt, hogy ez a dal egyáltalán hogy került ide…, engem a vége felé már szinte idegesített is, olyan katyvasz az egész… Elton Zsolt pedig már csak „hab a tortán” volt… Úgy tűnt, mintha kicsit sokat képzeltek volna magukról.

    Joni: az elején, a közepén és a végefelé, a halkabb részeknél többször elcsuklott a hangja, főleg a magas hangoknál, ami szörnyűvé tette azokat a részeket. Olyan volt, mintha végig izgulna, ami szerintem így is volt. A refrént viszont nagyon jól énekelte. Gyakorolni kellene még egy kicsit és nagyon jó lehetne, hiszen a dal fantasztikusan jó. (más kérdés, hogy az ilyeneknek az Eurovízión semmi esélye nem szokott lenni, elvesznek a többi dal között…) Nem tudom, hogy élőben hogy hangzott, de tévében a sok hiba miatt néha nagyon rossz volt… 🙁 Mindezek miatt csodálkoztam a zsűri nagy pontszámát és, hogy senki nem említette meg ezt…

    2Beat or not 2Beat: le kell szögeznem, én nagyon szeretem a Beatlest, így nekem ez a szám is bejött. Az igaz, hogy nem egy „világszínvonal”, de azért nem volt rossz. A legjobboldali srácnak a hangja viszont néha elviselhetetlen volt. Lehetett volna dinamikusabb, nagyobb átéléssel. Esetleg sok Beatles rajongó szerethette volna, de szerintem sem való ki.

    Bogi: sokkal jobb, mint tavaly, tetszik a dal, kicsit statikus volt szerintem a színpadkép, lehetne mozgalmasabb is. 1-2 apró hibától eltekintve jól énekelte, mindenképpen megérdemelte a továbbjutást, örültem neki, hogy a zsűri őt juttatta tovább biztosra. Úgy érzem, hogy a refrén túl sokszor hangzik el.

    Vastag Tamás: nahát ő az én kis „kedvencem”. A hangja továbbra sem tetszik, unalmas a dal, talán még a tavalyinál is unalmasabb volt. A magas hangok pedig szrönyűek voltak, egy csarnokban maga a tragédia lenne… Ami eszembe jutott róla: nyámnyila selyemfiú… Nem vagyok kárörvendő, de nagyon örültem, hogy a zsűri nem őt juttatta tovább (már a pontszámán is csodálkoztam), és annak még jobban, hogy ezek után a nézők sem tették be a középdöntőbe!!!

    Szécsi gyerekek: a dal tök jó lenne, a lányok hangja néha elviselhetetlen. A Voiceban sem énekeltek jól és sajnos most sem! 🙁 Gyakran hamisak a hangok, ha más énekelné, tök jó lehetne.

    Polyák Lilla: Úgy látom, hogy Lilla nagyon szereti a szélgépet és a kozmikus száguldást a háttérben, mert ez szinte semmit nem változott tavaly óta. A visszahangzás nekem nem jött be. Jó-jó a dal, de valahogy nem annyira átütő, pedig Lilla most nagyon szépen énekelt. Esetleg lehet döntős is, de kijuttatni biztos nem juttatnám ki.

    Musikfabrik: első gondolat, hogy Compact Disco-s, de azért annyira nem. Fekete ruha a fekete háttér előtt, nem jó, de a dal jó, a srác hangja jó (kivéve a végén azt a kis nyávogást…), a vokálos csajé is jó. Lehetne egy kicsit átütőbb, de jó a színpadi háttér is!!! Szavaztam rájuk, öröm a továbbjutásuk!!!

    Kállay-Saunders András: Ha így haladok lassan megkedvelem a hangját, bár azért még 1-2 hangtól kiráz a hideg… Sokkal jobban áll neki, hogy angolul énekel, szerintem a három közül ez a 2. dal (a tavalyi volt a legjobb). Jó a színpadi kép, dinamikus, ütős, egy csarnokban is megállná a helyét. Örültem a továbbjutásának!!! 🙂

  • tacom

    Erzsi, Pitbull, Rita: gyakorlatilag leírtátok a gondolataimat, bár ahogy elnézem, a többiek is közel azonos műsort néztek, mint én. Attilának küldtem el tegnap ezt az értékelést:
    Nekem tegnap Bogi tetszett a legjobban. Kicsit erősebb volt összességében ez a forduló, mint az első. Kállay nagy favorit, jó is, de nekem ez sem kedvenc. Szécsiék dala jó, bár majdnem egy az egyben Beach boys – Th Ronettes koppintás, csak a produkció lett nagyon gyenge, úgy képben mint hangban. Joni: én nem tudom, nekem ez tök falsnak hangzott, amatőrnek hatott az éneklés. (Csak pislogtam, amikor a zsűri a hibátlan éneket dicsérte. Remegett is, hamis is volt.) Vastag Tamás dala nekem angolul nagy kedvencem audióban, de nem bírom szegény fiút. Tegnap is szóltam neki többször a tévé előtt, hogy csukja be a száját…Polyák Lillára szavazott anyukám:) Gyenge dal, jó éneklés. Dér Heni dala annyira nem tetszik (és az meg főleg nem, hogy ezzel akar fricskát mutatni a Sugarloaf felé !), de az előadás felfelé vitte a ranglistámon. Belmondo felejtős, a 2bon2b(Pitbull után szabadon)is, meg a Muzikfabrik is, bár utóbbit a vokálos csaj felrántotta kicsit.
    Bogihoz még annyit, hogy a tigrist én sem értettem. Bár én semmi újat nem tudnék kitalálni, mert nekem ehhez a dalhoz a már jól bevált, kissé elcsépelt „benettonos” képi világ ugrik be (azaz tigris helyett különböző rasszokba tartozó, mindenféle korú, mosolygó emberek felvillanó képei a ledfalon). Vagy piktogram babák körtánca. De tény, hogy a tigrisekkel is „együtt élünk”…

  • rocknish

    Csak én érzem erősnek a reakciókat Bogi mezítlábazására? Emmelie másolása? Hol? Ki? Micsoda? Gyerekek! Rúzsa Magdi is mezítláb volt 2007-ben, a kis dán liba biztos másolta!!!! (Érezzétek a szarkazmust 😉 )Sőőőőőt, Magdi már a Megasztár válogatóján is mezítláb volt. Cipő és zokni nélkül énekelni legalább annyira klisés, mint a Vastag Tomi dala. Abszolút nem egyedi, nem Magdi, nem Emmelie és nem is Bogi találták ki ezt. Szerintem, ha nem mondják nekem fel sem tűnik, hogy nincs rajta cipő. Egészen a kommentekig Emmelie-n sem tűnt fel 😀 (Itt most csak egy komment volt, más cikk alatt olvastam a többit)

    • Vivi

      oké, és hol van már a 2007-es év? Abból a szempontból említették meg, hogy a tavalyi győztes is mezítlábas volt és ebből a szempontból a tavaly még nem volt olyan régen. És amúgy, ha a győzteshez hasonló dolgot csinál valaki, az jobban feltűnik, mint ha mondjuk egy x. helyezett csinálta volna. Mert a győztes produkcióra mindenki emlékszik. Nyilván erre gondoltak a többiek.

      • rocknish

        Így értem, csak így túlzónak tartom a dolgot. Most megnéztem, Loreen is mezítláb volt. Két mezítlábas egymás után, lehet valami a dologban, ezen ne múljon… 😉

  • T.Nandi

    Bogi jó volt, a legjobb az este, de Kállay sztárolását nem értem. A dal közepes, az éneklés közepes, a színpadkép hatásvadász. Komolyan arról fog szólni ez a műsor, hogy a Király vagy a Kállay család látta el több gelddel a vezérigazgató helyettes urat?

    • rivgos01

      Erről írtam egy másik topban. Tavaly is ez a világszínvonal – világsláger duma Rákaytól, és az idén is. Mi van, ezek szerelmesek ebbe szerintem abszolút közepes énektudású, jellegtelen KSA-ba? Az idei dala pedig maga a tömény depresszió. Juj de jó lesz nyomni, Európa erre vár.

      • Clusters

        Nekem a műsor alatt sokszor az az érzésem, hogy sokaknak fingjuk sincs az Eurovízióról. Nem csak a zsűrinek, de az énekeseknek sem, hogy ilyen „szerzeményekkel” indulnak ebbe a showba. Mert az oké, hogy A Dal, meg lehet hogy itthon tényleg „világszínvonal” amit egy-két előadó csinál, de Európában max. egy rossz közepes, a fent említett egyén.

      • schanc

        „Nem csak a zsűrinek, de az énekeseknek sem, hogy ilyen “szerzeményekkel” indulnak ebbe a showba.”
        Ezalatt műfajt vagy minőséget értesz?
        Én követem azért néhány éve már az Eurovíziót, de műfaj tekintetében én elég megengedő vagyok, az ideiek közül a Group’n’Swinget vagy a Depressziót simán kiküldeném attól függetlenül, hogy milyen stílusban játszanak, HA A DAL JÓ.
        Ha minőségre írtad, akkor egyetértek (és megint felmerül a kérdés, hogy milyen volt a másik 400?).

      • Clusters

        Természetesen minőségben értettem. Az Eurovíziót nem lehet műfaji keretek közé behatárolni, szerintem. Biztos vagyok benne, hogy voltak ettől ezerszer jobb dalok, amíg ez nem lesz nyilvános, addig úgy is azok az emberek fognak bekerülni akiknek sok pénzük van, vagy elég befolyásos háttérrel rendelkeznek.

  • T.Nandi

    Amúgy ha Kállay jutna ki, esélyünk se lenne egy újabb top10-es eredményre. Max megismétlődne a CD 2 évvel ezelőtti eredménye. Az pedig nem volt jó, ne is áltassuk magunkat.

    • rivgos01

      Pontosan ezt írtam le a másik topicban, hogy arra is azt mondta áradozva Rákay, mekkora világszínvonal, wow, aztán mi lett a bakui végeredmény?

  • orchidea14

    Nos lezajlott a másodi elődöntő és most már nem tudom megállni, hogy ne írjam le a véleményemet, abban a reményben, hogy a műsorkészítők egy két dolgon változtatnak a kommentelők hatására.

    Műsorvezetés:
    Tömören rémes! Bővebben: Gundel rendben, magas színvonal, felkészült és frappáns. Éva szörnyű, összeszedetlen, olyan mint aki fejben egyáltalán nem lenne ott, a váratlan helyzeteket nem tudja kezelni, éééééés nem tud számolni. Na ez nagyon gáz. Tavaly is így volt idén sem változott a számtani tudása. Számomra elég szomorú így nézni a műsort és belegondolni abba, hogy kis hazánkon túl külföldi országok nézői is látják a műsort és szerintem a műsorvezetés színvonal alatti. Gundel mellé egy karakteresebb és élő műsorokhoz jobban szokott műsorvezető társ kellene, mert Évi szerencsétlenkedése még az ő színvonalát is lehúzza. A lihegő elmegy, de szerintem felesleges a két műsorvezető oda. Alex meg Alex esetlen, néhol röhejes és bárgyú.

    Végre az aláfestő zene más volt!! Köszönjük, mert az első elődöntő végére már kezdtem begolyózni a Kedvesemtől!

    Műsorszerkezet:
    Már túlságosan klisés és kiismerhető és a szavazást is befolyásolja. Előszőr egy pörgős nagy pontszámú szám kezdi a nyitást, malyd jön a középmezőny és a végén még robbant egy vélhetően nyertes számmal. Mostmár lehetne változtatni ezen, mert csak a végére fog az ember fia a műsorra kapcsolni.

    Zsűri:
    Kissé Rákay központú, de még ez sem lenne baj! Nehezen mondható a zsűri objektívnak. Túlságosan érezhető, hogy kik a kedvencek. És én is úgy gondolom, hogy van azon a tableten 1-6-ig is pont. Szóval tessék használni. Csiszár, Rákay és Rúzsa véleményei néha jók néha meg inkább ne szólaltak volna meg. Kovács Kati külön él a zsűritől mintha mást hallgatna néha máshol más időben. A beszólásai néha röhejesek, de van amikor meglepően összeszedett és rátapint a lényegre pl.: Bogi mély hang hiánya. Legalább ruhát adhatnának rá normálisat, mert szörnyű ahogy kinézett a mostani adásban is.

    A zsűri pontozása nem pártatlan osztom az előttem szólókat: EGYSZERRE KÉNE PONTOZNI!!!!! Akkor nem számítana senkinek sem, hogy Rákay menyit adott és nem lesnék szánalmasan egymás tabletjeit.

    A számokról nem írok mert már sokan megtették.

  • Zoli

    Bülbüls élőben! https://www.youtube.com/watch?v=fqTGpk2ypUQ#t=154
    Az egyik kedvencem, imádom, így meg még sokkal jobb, mint felvételen! Szombaton tuti nagy vérszivattyú lesz, remélem, nem lesz ez a kedves kis dal az áldozata… Ahogy néztem ezt az előadást, egy fél pillanatra azt kívántam, küldjük ki őket. Elsőre Anoukra emlékeztetett, de rájöttem, hogy számomra jobb a dal és érdekesebb az énekesnő. A fél pillanat leteltével inkább úgy fogalmazok, hogy örülnék, ha ők mennének, de ezzel még vannak így páran. 🙂

    • Zoli

      és persze megtaláltam azt a cikket, ahová abszolút nem illik :3 bocsi

    • Zolecs

      Az az igazság hogy én ezt a dalt nagyon nem szeretem, viszont az az érzésem hogy az összes dal közül, vele érnénk el a legjobb helyezést dániában…

      • Dalida

        Nekem is megfordult már ugyanez a fejemben!
        Az biztos, hogy ezzel tűnnénk ki leginkább a mezőnyből.
        Szépséghibája, hogy jellegében, egyszerűségében nagyon hasonlít a Kedvesemhez, főleg a gyermekrajzokkal a háttérben, mint az eredeti videón.
        Az énekesnő igazán bájos, de tanácsolnám neki, hogy forduljon logopédushoz, próbálja tökéletesíteni az s-hangjait.

    • Clusters

      Szerintem is esélyes lehetne, bár én a Honeybeastet preferálom jobban, de az élő adás után ez még változhat.

    • Tibicsoki

      Szerintem is nagyon jók élőben is 🙂 Hajrá Bülbüls 🙂

  • valton

    Saját maguk árulják el a bundát…..
    Legalább előre gondolkodhatnának. Tényleg ilyen hülyének néznek mindenkit?

  • illyria

    Bogi ügyében totálisan egyetértek, az a színpadkép totális katasztrófa. Valahol azt olvastam, hogy a videóhoz kellene igazítani a „produkciót” is, mert annak a hangulata passzol a dalhoz és nagyon-nagyon nagy igazság rejlik a dologban.

    Joni hatalmas csalódás, remélem, a következő menetre összekapja magát, mert másik nagy reménységem volt.

    Az este mélypontját mindenképp Kállay-Saunders jelentette. Egyetlen szóval lehet jellemezni és ez magyarázatra sem szorul: hiteltelen.

    Bülbülst várom, bár behalok az S-eitől.

    Hajrá Joni és Bogi!

  • Serinon

    Ilyen sikeresen még sosem szavaztam egy műsorban sem. A 20 szavazatomat Polyák Lilla, Dér Heni és a Muzik Fabrik között osztottam szét, teljesült is a vágyam. 🙂

    Nálam Király Viktor vezetett, amíg meg nem láttam Kállay Saunders idei produkcióját és át nem vette az első helyet. Annak ellenére, hogy a Honeybeast az abszolút kedvencem, szerintem ők nem lesznek ott a legjobb négyben a végén (ha még döntőbe kerülnének is), viszont Kállaynak ott kell lennie! És akkor támogatni is fogom a szavazataimmal.

    Joni szerintem is hamis volt, majdnem hülyét kaptam, amikor úgy felpontozták. Vastag Tamás kiesésének örülök, képtelen vagyok megszeretni azt az embert, ez a szám pedig számomra még a középkategóriát sem éri el.

  • Zolitt

    Én ismét csak értetlenül olvasom az utolsó kommenteket! Ugyanez volt Jonival kapcsolatban is! Fel volt az égig nyomva a dalával, holott 125ezer ugyanilyen van… Semmi különleges nem volt ebben a dalban, ami ekkora rajongásra adott volna okot! (bevallom utólag nálam is sikerült áttörnie a falat, de ahhoz kellett élőben hallanom! Libabőr megvolt! Viszont tv-n tényleg nem volt olyan hatásos!)
    Most meg itt ez a Bülbüls ”hájpolás” egyik pillanatról a másikra! Pedig még Kedvesem ‘női kiadásban’nak is mondták….
    Kíváncsi vagyok milyen lesz, de vannak fenntartásaim vele kapcsolatban! (nem is kicsik!!!)

    • Bakancs

      Ez szerintem csak pillanatnyi felvillanyozódás mindenkinél, hiszen az emberek többsége próbál egyedi hangzású, egyedi személyiségeket keresni, mert „nehogy má’ a tehetségkutatós”.
      Ettől függetlenül én is szurkoltam Joninak (nem a dalnak, hanem az ő személyének) és a Bülbülsnek is fogok (szintén nem a dalnak, hanem az énekesnő személyének). Ahogyan észrevettem, a zsűri is igyekszik tolni az ismeretlen, de szimpatikus előadókat (Marge, Joni, Bogi és szerintem így lesz majd a Bülbüls is), hogy még egy esélyt kapjanak a hírnévszerzésre (aztán majd a következő körben kiejtik őket).

      Én egyedül a Depresszió hájpolását nem értem, de őket valószínűleg csak a rockra éhes rajongók futtatják, mivel egyedüli abból a műfajból. Ha lenne tíz rock produkció is, akkor nyilvánvalóan nem lenne esélye. Jóhet bárki a Lordival, de 2012-ben Szlovákia egy hasonló dallal az elődöntő végén kullogott.

    • rocknish

      Azoknak a táborát erősítem, akik a Kedvesem női kiadásának tartják a dalt (nem a kommentek hatására alakult ki bennem, első hallgatás után ez ugrott be). Pont ezért nem is hiszem, hogy kétszer megeszik ezt a vonalat az emberek. A zsűriből még kinézem, bár hozzá kell tenni, hogy tavaly nem a Kedvesemet preferálták. A Muzikfabrik és NLE dalánál mondják, hogy ne küldjük, mert „ez má’ vót” a Compact Discoval. Ezt a logikát követve ezt a dalt sem kéne erőltetni. Nem látom azt a pluszt, ami miatt erre szavaznának az emberek.

  • János

    Ez az elődöntő sokkal erősebbnek bizonyult,mint az első. Érdekes,mert így elsőre hallva a dalokat nekem máshogy mutatkoznak meg.

    Dér Heni: A refrén fülbemászóra sikeredett,a dallam is jó. Viszont többször volt olyan érzésem,mintha egy teljesen új dal kezdődne. Henitől hangilag még többet várnék,de így összességében nem volt rossz produkció,de még bőven van hova fejlődni.

    Belmondo: Nekem tetszett,de a kiesését is meg tudom érteni. Egy kicsit túl egyszerű volt.

    Joni: Nem volt tiszta,de abszolút lehet benne potencia. De ehhez énekben és előadásban is fejlődni kell.

    2Beat or Not 2Beat: Sajnos teljesen elfelejtettem őket. Pedig ez még nem egy 26 fős mezőny volt…

    Bogi: Rá sem nagyon emlékszem,ott élőben nem igazán értettem,miért jutott tovább.

    Vastag Tamás: A hajlítások az egész produkciót elrontották. Egy férfi előadónak illik férfiként énekelnie. Ha ezt valaki közölte volna vele fellépés előtt,akkor továbbjutott volna.

    Szécsi lányok: Szerintem tehetségesebbek ők ennél a dalnál. A középdöntőben így is ott lett volna a helyük.

    Polyák Lilla: Az est egyik legkorrektebb produkciója. A tavalyi előadásával köszönőviszonyban sincs,egy magabiztos nőt láttam a színpadon,aki ügyesen bánt a hangjával. Illet volna ezt értékelni a zsűrinek,és egyenes ágon továbbvinni. Hatalmas meglepetés volt.

    Muzikfabrik: A háttérénekesnőt előrehoznám,és duettet csinálnék belőle. Sőt,sokkal nagyobb teret adnék neki a hangjának szabadon engedésére. Ha 100%-osan odatenné magát,egy egész jó produkció lehetne. Remélem ezt a következő fellépésükig megvalósítják.

    Kállay: Profi. A 20 dalból az eddigi leghatásosabb,legemlékezetesebb. A refréntől viszont többet reméltem,a dal többi része igazán erős.

    Lehetőség van a továbbjutó dalokban,de egy kis változtatás(tökéletesítés) muszáj lesz. Hisz aki itt győz,az egész Európa előtt képviseli az országot…

  • Zoli

    Aki röhögni akar, menjen fel A Dal honlapjára, nézze meg a Szécsi-lányok videóját, majd amikor annak vége és megáll a kép, nézze meg a barna hajú arcát. 😀

  • Nick17

    Én Joni dalát odaadnám Polyák Lillának! Egy jó dalhoz lenne egy jó énekesnő is. Joni énekelhetné Lilláét!:)

  • karamata

    Többen írtátok, hogy kiszámítható a műsor felépítése: a végén jön egy tuti befutó. Most a harmadik elődöntőnél is így lesz, mert Gigi dalát egyszerűen a végére kell tenni. Mert annyira pörgős, hogy nem lehet korábbra tenni, ugyanis bármelyik dallal kiszúrás, ha ezután következik. Mert ezután unalmasnak tűnik majd. Szóval kiszámítható lesz megint.(szerintem)

  • Zoli

    https://www.youtube.com/watch?v=iEyx5Drk44k
    Régebben volt szó róla, hogy ezt is nevezték… Hááát, én ezt hiányolom igazán a mezőnyből. 🙂 Pedig a rap nagyon nem műfajom.

  • schanc

    Ez mekkora! 🙂
    http://adal2014.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=784578

    5000 Ft-os pizzautalványt nyert Homonnay Zsolt Pátyról. Ha minden igaz, ő Polyák Lilla férje. (Vajon kire szavazott? 🙂 )

  • ejudit

    Helló mindenki!

    Ma zajlanak a próbák. Tudjátok, hogy teljesen más élőben hallgatni és televízión keresztül, otthon nézni a dalokat. Sőt megint más utólag visszahallgatni az egészet jó minőségben, fülessel…
    Én is írtam már, ti is mondtátok, hogy ez a 3. a legerősebb mezőny. Nekem is vannak kedvenceim, a családnak is, a kollégáknak is.

    HoneyBeast – klassz a háttér, a dal is jól szól és a csajszí is tisztán énekel élőben. Eddig nem tűnt fel nekem ez a dal, pedig nincs baj vele. Az énekes fekete fodros ruháját lecserélném, mert az gáz anélkül is egy erős alkat!

    Radics Gigi – csalódás, a téglalapos koreográfia nagyon erőltetett, nekem nem jönnek be a félmeztelen fiú táncosok sem. Hiányolom az erőteljes énekhangját. A tavalyi dala jobb volt, de tudjuk hogy a koppintás miatt háttérbe szorult.

    Fool Moon – tőlük is többet vártam (húgom kedvencei), a fekete ruha és az ülve előadott éneklés nem egy nyerő párosítás. A kivetített hátteret figyeljétek, nagyon jó, gratulálok a grafikusnak! Ja és Rácz Gergőnél van egy jobb énekhang is a csapatban. Nem tehetek mást, szurkolok nekik, hogy tovább jussanak.

    A többi legyen meglepetés!

  • Szolnok

    Köszi kíváncsivá tetteél még egy kis morzsa????