Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2014: A harmadik elődöntő továbbjutói

Fotokredit-MTVA-Nagy-Zoltan

Fotokredit-MTVA-Nagy-Zoltan

Tudósító: Klész Imre
Forrás: adal2014.hu
A harmadik elődöntő újranézése itt!

Pál Dénes, a New Level Empire és a Fool Moon a zsűri pontozása alapján, Radics Gigi, a Mystery Gang és a HoneyBeast pedig a közönség szavazataival jutott tovább a középdöntőbe A Dal február 8-ai, utolsó elődöntőjéből.

Ezzel teljessé vált az eurovíziós dalválasztó show középdöntőseinek listája. A most továbbjutók mellett Király Viktor, Marge, Szabó Leslie, Oláh Ibolya, a Group ’n’ Swing és a Depresszió az első elődöntőből, Kállay-Saunders András, Joni, Bogi, Polyák Lilla, a Muzikfabrik és Dér Heni pedig a másodikból jutott tovább a jövő hétvégi középdöntőkbe.

81 hozzászólás A Dal 2014: A harmadik elődöntő továbbjutói

 • Emdogh

  Én sajnos nem vagyok elégedett. Továbbvittem volna BülBüls-t, Lindát, és a halovány produkciója ellenére Knoll Gabit is. De nem sajnálkozom, mert én jelenleg arra számítok, hogy a leendő győztes nem a harmadik elődöntő mezőnyéből fog kikerülni! 😀

 • Gyuri123456

  Leírom a véleményem a tegnap estéről! 🙂
  Radics Gigi: Jó produkció volt, jól énekelt minden egybe volt,megérdemelte a továbbjutást meg a kapott pontokat. Ennyi 😛 🙂

  Fool Moon: Érdekes ez a vokálos produkció, nem rossz, nem tudom milyen helyezést érnénk el vele…

  Gájer Bálint: Jól énekelt jó volt a produkció, de egyértelműen nem továbbjutó, annyira nem jó dal.

  Knoll Gabi: Szerintem nagyon alul lett pontozva nekem nagyon tetszett ahogy énekelt. Tovább kellett volna hogy jusson.

  New Level Empire: Az énekesnek a verze részekben nagyon jól szól a hangja de a refrénben szerintem nagyon hamis és gyengén szólt a hangja, és szerintem egy nagyon átlag dal compact disco eredményét tudnánk vele elhozni maximum.

  BülBüls: Aranyos kis dal ennyi, én sem gondoltam továbbjutónak.

  Király Linda: Nagyon jó volt a koreográfia,nekem az volt a bajo hogy kicsit elvitte az éneklést,szerintem megérdemelte volna a továbbjutást.

  HoneyBeast: Csuszkáét a lány hagja,de nagyon jó szöveg,háttér. Örülök hogy tovább jutottak.

  Pál Dénes: Jó dal a magas részeknél nem is hallatszódott szinte a hangja,kicsit túlértékelték.

  Mystery Gang: Nagy meglepetés volt, nagyon jó produkció volt. Nagy rajongó táboruk van hogy tovább szavazták.

 • istvansebok

  Ebből az elődöntőböl csak a HoneyBeast-ért szorítottam.
  Ha ne adj Isten ők mennének Koppenhágába van egy nagy ötletem, nem vetített háttérképpel hanem az Attraction árnyékszínház által előadott show-val nagyon jó esélyeink lehetnének, vagy nem….
  Amúgy én Kállai Senders-t kuldeném.
  A hatásvadász duma nem érdekelne mert kint 3 perc alatt valamivel meg kell fogni az embereket.
  Uff szólottam.

 • istvansebok

  Zsófi + 5 táncos, hát hogyne lehetne, csak akarni kell.
  A vokálosokat most is elhagyták.

 • Zolecs

  A kiesők közül nagyon egyiket sem sajnálom. Viszont a zsűrire eléggé ki vagyok akadva.

  Bülbüls kiesése nagyon meglepett, szerintem pont a zsűrinek kellett volna továbbvinnie.

  Amikor Magdi kijelentette hogy ez nem eurovíziós dal, dobtam egy hátast.Mintha az övé 2007ben az lett volna. Pont a „más” dalokkal lehet szép eredmény elérni.Nagyon remélem hogy jövőre kirúgják Magdit,abszolút nem tudja helyénvalóan megítélni a dalokat, csak a saját ízlése szerint pontoz és kombinál kinek hány pontot kell adni.
  Jenő a másik akit egyre nehezebben viselek, annyi böszmeséget beszél. Mi értelme a dalokat más már rég befutott híres előadókhoz hasonlítani?
  Philip pedig mindenkit felpontoz, mert hát itt ugye csak
  minőségi dalok vannak…
  Egyedül Kati ér valamit ebben a zsűriben, a többit meneszteném, mert egyáltalán nem szakmai szempontok alapján megy itt a pontosztás.

  Király Linda nem lepett meg, ennél amerikaiasabb már nem is lehetett volna. Knoll Gabi pedig olyan unalmas és felejthető volt, egyszerűen semmi nem történt a színpadon. Gájer pedig egyértelmű kieső volt, mondhatni tipikus statiszta.

  Látva a 18 dal színpadképét és összhatását, azt kell mondjam, győzni már nem nagyon fogunk.. :S Viszont a TOP10 még meglehet.

  • Zoli

   Én Katival sem vagyok elégedett, mert énekközpontú és gyakran megbukik kommunikációból. Egyszerűen mintha nem tudna fogalmazni néha („nem egyszer hallgattam meg, hanem mittudomén szokszor, vagy mittudomén, többször”). Pedig tényleg nagy reményeket fűztem hozzá…

  • Hát azért Kovács Kati is hagyott némi kívánnivalót maga után tegnap este, de abban egyetértek, hogy ő a legjózanabb hang a zsűriben. Magdi Bülbülsös kijelentése eléggé megbotránkoztató volt. ByeAlex óta mindnyájunknak tudnunk kéne (főleg a szakmai zsűrinek), hogy NINCS olyan, hogy Eurovíziós dal. Bármit ki lehet küldeni, aminek van karaktere. Bülbülsnek is volt. Persze nem akarom feltétlenül megvédeni, mert abszolút nem az én zenei ízlésemet tükrözi, de elismerem, hogy karakteres volt.

   Majdhogynem biztos vagyok benne, hogy ha Linda nem erőlteti ezt az „Amerikából jöttem” imidzset, akkor továbbjut, mert maga a dal mocskosul el lett találva.

 • motholev

  Bülbüls a mezőny leggyengébbje Vastag T. és a Beatles klónok mellett! Nyilván bájalex válogatta be a mezőnybe.

 • Hádész

  Végre egy elődöntő, ahol egy kiesőért sem vérzik a szívem ! Szerintem a zsűri pont a 3 legjobb dalt vitte tovább, a többi közül nekem már mind1 volt, hogy ki megy a középdöntőbe. A Mystery Gang továbbjutása meglepett, de örültem neki, jó kis dal az.

 • Edd

  Idén nagyon örültem, hogy mennyire erős a mezőny, aztán az élő műsorokat látva már kicsit sem ez a véleményem. Nagyon gyengék a színpadképek, szerintem a legjobb Knoll Gabié volt, csak a spermiumokat kellett volna elhagynia.
  Így, hogy mindenkit láttunk azt gondolom, hogy menjen Kállay, pedig a listámon „csak” a harmadik helyen volt. Igaz az ő színpadképén is van még mit finomítani, de ez egy ilyen stúdióban nem is mutat valami jól, ehhez kicsi volt a színpad.

 • Sheg Ber Uug

  Én Gájer Bálintot sajnáltam hogy kiesett, szerintem megérdemelte volna a továbbjutást. Király Linda kipottyanása meglepett, de nem nagyon bánom a dolgot mert az előadása szerintem elég gyengére sikeredett. Knoll Gabiban csalódtam, össze-vissza cifrázta az eredeti dalt, nem kellett volna, valahogy szétesett így az egész. Eredetileg szavaztam volna rá, de annyira nem tetszett az élő előadása hogy végül is nem küldtem rá SMS-t. A Bülbüls stílusa nekem abszolút nem jött be, ByeAlex-utánzat női kivitelben, ráadásul egy jellegzetes, megjegyezhető refrén nélkül, szóval nem sok könnyet morzsoltam érte.

  A középdöntőben Joninak szurkolok majd, nagyon remélem hogy összeszedi magát addig.

 • nybalazs

  Bár ezt még le fogom írni, de sokatokkal ellentétben számomra messzemenően nem ez volt a legjobb elődöntő…

  Radics Gigi: a dala egyáltalán nem tetszik, de nagyon jó a hangja, és a koreográfia is jó volt. Úgy érzem Gigi dalánál, hogy ez az a tipikus eurovíziós dal, amelyben van egy nagyon csinos lány, aki amit lehet megmutat magából, de itt nagyjából ki is merül. Az az egyetlen, de annál nagyobb különbség nála, hogy ő tud is énekelni. Csak egyszerűen a dala nagyon nem tetszik…

  Fool Moon: egész jó a dal, de szerintem nem lenne sikere odakint, már csak azért sem, mert talán tavalyelőtt volt egy acapella együttes, aki szintén búcsúzott az elődöntőből… 🙁 Szerintem egy koncerten élvezetesen hallgatható, meg nagyjából tetszik is, de nem juttatnám tovább (később látva a mostani elődöntő felhozatalát, mégis továbbjuttattam volna 🙂 ) Jó a koreográfia, de én biztos nem fekete ruhában adnám elő… Túl sötét a ruha a sötét háttér előtt

  Gájer Bálint: elég langyos a dal, elvész a sűrűben, de nagyon mélyen… Bálintnak jó a hangja, de ez a dal szörnyű, örülök, hogy nem jutott tovább

  Knoll Gabi: furcsa hangja van, a dal számomra untató volt, többször volt benne hamis hang, nagyon felejtős a dal, nem baj, hogy kiesett (szörnyű volt a fellépő ruhája is…)

  New Level Empire: egy kicsit U2-snak érzem a dalt, Zola hangja néha elég gyenge, főleg a dal elején. A dal szerintem nagyon jó, bulis, viszont a rádiós verzióban sokkal jobb, erőteljesebb a hangja, ezt itt is meg kellene mutatni, mert ha így marad minden, akkor nincs esély semmire… A végére szerencsére megjött jobban a hangja, így kellett volna az egész dalban. Nálam döntő esélyes és ha ezeket a hibákat kijavítaná, akkor felőlem mehetne is Koppenhágába! A csaj ugrálása a dj pult mögött viszont nagyon nevetséges…

  Bülbüls: egyszerű gyerekdal (azért ha nagyon akarjuk, akkor tényleg rá lehet húzni a női Byealex-féle Kedvesemet…), szerintem még egy ilyen „gagyi” dalt nem venne be Európa…(jó értelemben gagyi, mert ByeAlex dala is tetszett és ez is…) Amúgy szerintem jó és érdekes hangja van, egy jobb dal dukálna neki. Vannak zenei hangok benne, amely emlékeztet a Kedvesemre hangszerelésére…

  Király Linda: ahogy mondja, valóban nem egy eurovíziós dal, nem is juttatnám ki, nem az én stílusom, nekem nem is jön be… De el kell ismernem, hogy jó hangja van még mindig, tipikusan „amerikai” szám, amiről én szívesen el is kapcsolok. A sikoltozás nem illett bele. A koreográfia is nagyon profi volt, nekem nem tetszett, de azt hittem, hogy simán továbbjut, legrosszabb esetben a nézőkkel…

  Honey Beast: a dal tetszik, rádióban hallgatni jó volt, itt viszont elég szörnyű, igazából szerintem csak a refrént énekelte jól (nagyjából…) Nagyon rossz, hogy ennyi sokat hibázott a hangja, pedig jó lehetne a dal és az előadás is… Ennyi hibával nem juttattam volna tovább. Ennek ellenére mégis rá szavaztam (ez sokat elmond a felhozatalról…, illetve a még jobbak már amúgy is továbbjutottak 🙂 )

  Pál Dénes: 1 év alatt el is felejtettem, hogy még mindig jó mély a hangja 🙂 A dal tetszik nekem és az ének is nagyon jó, bár néha a vokál mellett teljesen elvész a hangja, de ha ez direkt van így, akkor ok 🙂 Jó hang, jó dal, örülök a továbbjutásnak! 🙂

  Mystery Gang: hát érdekes színfoltja a műsornak 🙂 Bulis a szám, egy megfelelő filmbe nagyon szívesen beletenném a dalt. A refrén nagyon nem izgalmas…, az énekes hangja nem egy nagy was ist das, buliba, filmbe jó, de a mai mezőnyben egészen elviselhető… (Philip elszólása: Happy Gang…. 😀 😀 😀 )

  – szerintem ez volt talán a leggyengébb elödőntő… valahogy a dalok felhozatala itt volt a legrosszabb (énekhangokat nézve nem így volt), mert milyen elődöntő az, ahol én a Fool Moont simán továbbjuttatnám! 😀
  – Valaki megszámolta, hogy Philip hány dalra mondta, hogy a 30 dalból ez a legjobb??? 🙂
  – a zsűri véleménye és a pontszámok úgy érzem gyakran nagyon nincsenek összhangban

  Én mostanra ismertem meg az összes 30 dalt, nem szoktam előre meghallgatni. Az összesített véleményem az, hogy a tavalyi felhozatal jobb volt, mint az idei, de azért vannak jó dalok, akiket szívesen juttatnék ki!!!

 • hildus

  Sztem is ez volt a leggyengébb elődöntő… Igazából nem tetszett egyik sem. A Pál Dénesétől se voltam oda, nekem az előző anyás dala sokkal jobban bejöm.. a New levelé az egyetlen jó dal, az már a rádióban is tetszett. Én is a Kállay Saunderst küldeném ki, már tavaly is megérdemelte volna..

 • Petra85

  Hi Mindenki! Aludtam egyet, mielőtt leírtam volna a véleményemet. Igen: jól állapította meg a zsűri, hogy ez volt a legjobb mezőny. Nemcsak a hamisság ritkasága miatt, hanem amiatt is, hogy tegnap tényleg sok húzónév és húzó dal szerepelt. Az élő produkció sokat változtatott az én véleményemen is. Nézzük egyenként:
  Radics Gigi: élőben sokkal jobban tetszett. Gigiről tudjuk, hogy fantasztikusan énekel és a produkció is látványos volt. DE: ez a dal nagyon lapos és ezen még Gigi előadásmódja sem tud javítani.
  BülBüls: ezt a dalt még az élő produkció által sem tudtam megszeretni.
  Király Linda: Lindáról tudjuk( meg tegnap a zsűri is emlékeztetett minket rá, hogy) egy fantasztikus énekesnő. DE: ezt a dalt nem kellett volna kivenni a fiókból…
  Pál Dénes: én kedveltem őt a Voice-ban is és a tavalyi Dalban is, DE: a tavalyi dallal könnyebben tudtam azonosulni. Ezt a dalt valahogy nem érzem igazán Dénesnek valónak, de ezen lehet vitatkozni. Maga a dal szerintem nem egy akkora szenzáció, hogy 38 pontot kapjon.
  New Level Empire: egyik(nem titkolt) kedvencem. A dal üzenete abszolút átérezhető és szerintem mindenki megszeretheti ezt a dalt, ha más nem, pár hallgatás után. Zola picit izgult( ezt be is vallotta), de én úgy gondolom, ettől még az egész produkció nagyon ott volt.
  Honeybeast: a legújabb kedvencem. Az élő show előtt többször meghallgattam és nagyon megfogott a dal hangulata és a szövege is igen. Élőben ezt csak fokozták. Ezzel a dallal esélyesként indulnánk Koppenhágában.
  Gájer Bálint: egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy miért pontozták le. Meg hogy nem idevaló a dal stílusa? Ez már bocsánat, de mekkora butaság? Szerintem ez az a stílus, ami soha nem megy ki a divatból. Bálint elképesztő jól énekel és a színpadi show is nagyon klassz volt.
  Knoll Gabi: ezt a pontszámot, amit kapott, gondolom csak viccnek szánta a zsűri, ha mégsem( már pedig ez a valószínű) akkor inkább nem véleményezném… Gabi dala, hangja és előadásmódja szerintem igazán élvezetes volt.
  Mystery Gang: nem gondoltam, hogy tetszeni fog a daluk élőben, és mégis… Nem adtam volna esélyt a továbbjutásukra, de most azt mondom, hogy örülök, mert ez tényleg egy egyedi dal. És még egy pozitívum: jó volt látni, hogy ennyire jókedvűek a srácok.
  és végül Fool Moon: borítékolható volt, hogy az a produkció, amiben Rácz Gergő szerepel, továbbjutós, bár ebben az erős mezőnyben én mégis kételkedtem ebben. Ez a dal tényleg egyedi és le a kalappal a fiúk előtt, habár tegyük hozzá én nagyon nem bírom Rácz Gergőt( a tavalyi dala sem jött be túlságosan). Utoljára még a V.I.P. zenekarban hallgattam szívesen 11 éves koromban 😛 Viszont Koppenhágában nem sok esélyt adnék nekik.

  Bocsánat a hosszú kommentért.

 • prezli

  A tegnapi A Dalhoz nem volt túl sok kedvem, mert tudtam, hogy milyen lesz a felhozatal… Az est legnagyobb vesztese Knoll Gabi volt. Simán ott lenne a helye a középdöntőben, de alulértékelték. Gigit irigylem, hogy tud érzelmek nélkül énekelni. lol Mindegy.

  Szerintem a top 4-be ők jutnak be (a látottak és az észrevételek alapján): New Level Empire, Pál Dénes, KSA, Király Viktor… Ebből a felhozatalból szerintem Király Viktor fog nyerni vagy a New Level Empire, de én KSA-t szeretném.

 • djtanarur

  Hát ezt az elődöntőt vártam a legjobban, de nagy csalódás volt. Az egyik nagy kedvencem a NLE Zolája nem hozta az általam elvárt szintet. A másik, hogy a szép szemű Déneskénket a zsűri már megint nyomja, holott egy nagy nulla ez a szám, nem hogy 38 ponttal értékelje – egyedül Kovács Kati volt reális értékelő. A Fool Moon elment, de ezzel a dallal sincs esélyünk, sajnos!
  A három elődöntő után úgy gondolom, hogy a döntőbe a következők fognak bejutni: Király Viktor, Kállay Sanders A., Pál Dénes, New Level Empire, Bogi, Muzikfabrik, Radics Gigi és talán Joni.
  Személy szerint, én Kállay Sanders Andrásnak drukkolok!

 • rocknish

  Én egyedül a Mystery Gang helyett vittem volna tovább a Lindát. Az a stílus és dal közelebb áll hozzám, bár Lindánál a kevesebb több lett volna koreográfiában.

  Pál Dénes sehol nem volt 38 pont és első hely. Sótlan volt, a mikrofonállványba kapaszkodott végig, a hang teljesen összefolyt a vokalistákkal. Sokkal jobb is lehetett volna.

  A Fool Moonnál új értelmet nyert a kéz kézben kifejezés. Az elején nagyon jó a háttér, de utána a kezek számomra értelmüket vesztették. Viszont az egész hangulata… Engem kenyérre kentek.
  Hasonlót ért el a HoneyBeast is. Az énekhang nem volt tökéletes, de pont nem érdekelt. A 30 produkció között itt volt minden egyben. A ruhák, a dal, a szöveg, a grafika, minden.

  Így, hogy már láttunk, hallottunk mindenkit az összprodukciókat nézve háromra mondom, hogy szinte 100%-os és valamivel kiemelkedőbb a többinél: HoneyBeast, Fool Moon és Kállay-Saunders András. Vannak még nagyon jó dalok és jól előadott dalok, de szerintem ez a három talált magára legjobban a színpadon.

  • Tibicsoki

   Egyetértek :), bár a Mystery Gang helyére én Linda helyett a Bülbülst mondanám még mindig:)
   De innentől kezdve hajrá Kállay és a HoneyBeast 🙂

 • Sweetie

  Nagyon jót szórakoztam a tegnap esti műsoron. Külön elismerésem a Honeybeast-nek…imádom a dalt és az énekesnőjüket,aki már az első pillanattól fogva nagyon ismerős volt már valahonnét,de nem tudtam hova helyezni…de mindenre nagy segítsget a google kereső és pozitívan meglepett hogy Hernádi Judit lánya,akit nem mellékesen szintén imádok,mert egy nagy „karakter” 🙂

 • force

  Nem néztem a tegnapi elődöntőt, de én már inkább azon gondolkodom, hogy vajon melyik dalok lesznek a döntősök. Szerintem a 8-ból 4 egyértelmű: KSA, Király Viktor, Pál Dénes, New Level Empire. A maradék 4 helyre szerintem a Fool Moon, Joni jut tovább, és további 2 hely kiadó, ami igazából szerintem a tölteléké.
  KSA-t, Viktort és Dénest szerintem a döntőben beszavazzák a TOP 4-be, hogy a közönség válasszon, ha a New Level Empire is bekerül ebbe a 4-be, akkor szerintem őket választja a közönség.

 • rivgos01

  Elmagyarázná valaki, hogy Pál Dénest mi a túrónak rajongta körül a zsűri két női tagja? Kovács Kati hogy nem gondolt arra, hogy nem beteg, hanem erre képes. Igen, erre. Magasakat énekelni nem tud. Mélyeket is hát… Na jó, ezen a részén lépjünk tovább, tudjuk, hogy a szépszeműt a kapuzárás előtti és utáni nők egyszer már nyerésre szavazták, és ha rajtuk múlt volna tavaly, akkor ő ment volna Svédországba. Nekem az a bajom, hogy erős esélyt látok arra, az említett nem kis számú korosztály idén ezt a (szerintem) gagyi vackot eljuttatja a legvégsőkig.

  • Zoli

   [Zoli mélyen egyetért.]

   • Zoli

    Na jó, még annyit pozitívumként leírok, hogy azért a dal hangulatát szerintem eltalálták! Annyit pedig negatívumként még, hogy a színpadkép teljesen rossz. Az öreg Armstrong még szódával elment, de a jelnyelv… Másképp nem tud hatásvadász lenni, mint a fogyatékkal élők konstans idekeverésével? Ez az a szavazatéhes húzás (és népbutítás), amire a legkönnyebben kapom fel a vizet.

   • Dalida

    Ezzel pedig Dalida ért mélyen egyet.

   • rivgos01

    És Rivgos01 is egyetért. Aki nem mellesleg örül, hogy nem csak ő érezte disszonánsnak Rúzsa és az általa nagyon kedvelt, és sokra tartott Kovács Kati elfogultságát. Kitöröltem az eredeti hozzászólásomból a jelbeszédre vonatkozó mondataimat, mert velem együtt törölte volna Imre, és annyit Pál Dénes erősen közepes (értsd: a közepes alsó harmadát súroló) kvalitása nem ér.

  • Rita

   Érdekes, amit mondasz. Kovács Kati véleménye konkrétan jobban megbotránkoztatott, mint Magdi BülBüls-kritikája (könyörgöm, egy blues dal előadója nehogy már leszóljon akármilyen dalt is, hogy nem a versenyre való, kösz). Talán beteg vagy? És Dénes sokatmondó arca válaszképp…ennek a srácnak valóban csodálatosan szép hangja van a mély részekben, de fenn még erősen képzésre szorul. Ha nem lett volna ott az a regiment vokalista, csak a zene hallatszódott volna a refrénben. Ez a produkció ebben a formában nem való Eurovízió-színpadra. Miért csak egy-két előadó érti, hogy a dal önmagában kevés? Elő kell azt adni mind az énekléssel, mind a koreográfiával, kiállással, mind a háttérvetítéssel.

   Zoli, mélyen egyetértek Veled, amit a jelnyelvvel kapcsolatban írsz.

   • rivgos01

    Huh, ez de jó összegzés: kb. erre gondoltam, amikor Rúzsa közölte, BülBüls dala nem eurovízióra való. Wáo, miért is? Ha nem, akkor mkit keres a válogatón? Ja, és hát persze az ő bluesáról nem szólva. BülBüls dala szerintem kopp vagy legalább is nekem hajaz Alex tavalyi Kedvesemére,és nem tartom jó ötletnek ugyanazt a lovat egymás utáni években megülni, ettől függetlenül ugyanolyan kultdal lesz (szerintem) mint a Kedvesem. Ami nem tetszett, de tudjuk be annak, hogy az előadó még nincs kellő színpadi rutin birtokában, hogy szemlesütve énekelt. Könyörgöm, így nem lehet!!!!! Hogy egy pillanatra nem nézek fel, nem engedem látni, ami benne tükröződik, egy ilyen hangulatú dalban, ez nem megy. Ugyanakkor felmerül bennem a kérdés: tessék mondani, ez senkinek nem tűnt fel a próbán? Nem volt egy ember, aki szólt volna ennek a lánynak – aki (szerintem) az egyik legszebben énekelt -, hogy a lesütött szem mindent sugall, csak pozitívumot nem?! – Jól van, nem vagyok/voltam/még lehetek BülBüls-rajongó, nekem továbbra is a Foolmoon a favorit. Egyéni, szakmailag baromi jó, ütős, Európában ilyet még nem mutatott senki, fiúcsapat mindig előny… Továbbra is hiszem, a nézők kedvence nyer, nem a dalt illetően, hanem a személyt érintően, és ez valahol szomorú. nemcsak a Dalt illetően, hanem az országra nézve is, de ez már más fórumok témája (lehet) 🙂

 • Tanti

  A wikipédia szerint Király Viktor és Radics Gigi az első középdöntőben áll színpadra.Nyilván azért mert vasárnap Nagy Duett van, és nem tudnak egyszerre két helyen lenni.Depresszió együttes szintén az elsőbe került.

  • Sheg Ber Uug

   Abban a bizonyos Wikipédia listában három továbbjutó neve máris olvasható… Király Viktor (szerintem meglehetősen átlagos) produkcióját a zsűri fogja továbbnyomni, érzésem szerint a New Level Empire nevű túlajnározott koppintóbanda is megy vele, Radics Gigit pedig egészen egyszerűen nem lehet a döntőből kipucolni, olyan nincs – a zsűri nem, majd a vasat is átharapni képes rajongóhada továbbjuttatja. 😀 Nagyon sajnálom, hogy az egyik kedvencem, a Depresszió velük került egy csoportba, mert nagyon nehéz lesz így továbbmenniük.

   A Group’n’Swing meg szerintem szombat esti programként nyugodtan mehet a plázába retikült venni, mert sok babér nem fog nekik teremni az biztos. 😀

 • lindus25

  Én szerintem Pál Dénes dala nagyon is különleges!Biztos vagyok benne hogy hétvégére javitanak az előadásmódján és a vokál nem fogja elnyomni azt a gyönyörű hangját, bár nekem igy sem volt rossz, vagy zavaró, és a környezetemben sokan gondolják még ezt igy!Én szeretném látni a top 4-ben, és akár Dániában is!Nemcsak a hangja, hanem ő maga is egyedi!
  Persze izlés kérdése, viszont én inkább küldeném őt mint az agyonajnározott Honeybeastet, akiknek tényleg nem rossz a dala, de valahogy nem az igazi…Én múlt évben drukkoltam Alexnak, de az ő dalának volt egy kellemes andalitó hangulata, ami a Legnagyobb hős cimű dalnak számomra nincs!Itthon, rádióba, tökéletes, de nem szeretném ha ők mennének…
  Pál Dénesen kivűl KSAndrást, a NewLE-t vagy Bogit, esetleg Király Viktort küldeném!Ők mind nagyon jók, és a dalaik is, úgyhogy bármelyikük menne, én boldog lennék!:)

  • Erzsi

   „Én szerintem Pál Dénes dala nagyon is különleges!” Ebben egyetértünk. Imádom a dalt, nagy lehetőséget látok (láttam) benne.

   „Biztos vagyok benne hogy hétvégére javitanak az előadásmódján” Ha egy év alatt nem tanult meg énekelni, nem hiszem, hogy szombatig sikerül neki. Én a tavalyi dalukat is nagyon szerettem, de azt sem sikerült hibátlanul előadniuk egyszer sem. Vagyis semmit nem fejlődött egy év alatt. Ez szomorú.

   ” vokál nem fogja elnyomni azt a gyönyörű hangját” Ez nézőpont kérdése: én úgy fogalmaznék, hogy sajnos a vokálja jobban énekel, mint ő. Lehet, hogy helyet kéne cserélnie a vokál egyik tagjával és akkor életre kelne a dal.

   „bár nekem igy sem volt rossz,” Ha valakinek ez így nem rossz, az az elvakult fan-ok táborába tartozik, vagyis a véleménye nem mérvadó.

   „Nemcsak a hangja, hanem ő maga is egyedi!” Pont annyiban egyedi, amennyiben minden ember egyszeri és megismételhetetlen. Lehet, hogy szép szemei vannak, de itt most valami más képességét kéne csúcsra járatnia.

   Az egész produkció nem épülhet valami homályos rajongói szimpátiára, mert az csak itthon működik, de odakinn nem fog.

   Két jó szót nem tudok arról a három percről írni, miközben a dal az egyik legnagyobb kedvencem a harminc közül. Na, ez a skizofrénia …

  • rivgos01

   Jaja, biztos, aki idáig nem tanulta meg kezelni a korlátozott lehetőségeit hangilag a magasabb régiókban, tuti, hogy négy-öt nap alatt megoldja, yes. Egyébként támogatom a vokál megvonását ez ügyben, hogy tisztán lehessen hallani, nem beteg. Ennyije van.

 • nosugar

  Ha tehetném én a HoneyBeast énekesnőjét azonnal lecserélném…nulla hang és előadás…ezt a szám Dér Heninek baromi jól állna!

  • rivgos01

   Nananana… Azt azért korrekt módon ismerjük el, van egyénisége az énekesnőnek, amit a mezőny kétharmada nem mondhat el magáról (bocs). (Ettől még a dal tőlem pl. olyan messze áll, mint ide a Mars.) De akkor is: az énekesnő egyéniség, van kisugárzása, a szöveg pedig Oscar-díjas a mezőnyben. oda kell figyelni rá, és ennél fontosabbat nehezen tudok elképzelni.

 • Momo

  Csalódás volt a kedvenc HoneyBeast dal! Nem énekelt jól Zsófi. Pál Dénes dala sem jött át, mert a jó kezdés után Dénes beleolvadt a vokálba, s ez élvezhetetlenné tette az amúgy nem rossz dalt. A Fool Moon tetszett a legjobban! Megbízhatóan énekelnek, magas színvonalon, és a színpadkép is jó volt! Szerintem igenis lenne esélyük a top 10-be kerülni Dániában. Azért mert a tavalyi vocál együttes nem jutott döntőbe, még nem kell leírni őket, mert sokkal jobbak a tavalyi vokalistáknál. Takács Noémi (BülBÜls) nekem az egyik legjobb produkció volt. Teljesen átadta magát a dalnak, hitelesen, tisztán énekelt, és olyan átéléssel, ami megfogott. Én látta ebben a produkcióban fantáziát, és sajnálom, hogy kiesett. Linda énekelni nagyon tud, de a dala egyáltalán nem tetszett. Akusztikusan sokkal jobb. Gigi is aranyos volt, de ez a dala nem tetszik nekem. Knoll Gabit sajnálom, mert értékes produkciót nyújtott, de valamiért mégis unalomba fulladt. Az NLE eddig sem nyerte el a tetszésemet, de az élő előadásuk egyenesen pocsék volt. Ezt az összehordott számot rosszul adják elő, az katasztrófa. Csak abban bízom (lehet, hogy hiába), hogy a zsűri nem szavazza be a 4 döntős közé, mert akkor kész, a sok tini rajongó őket szavazza meg.

  • schanc

   Örülök, hogy valakit szintén úgy megfogott Noémi, ahogy engem. 🙂
   Egyébként Giginél nagyon beszédes, hogy írtad, hogy „aranyos volt”. Ezt én is így láttam. Csak a dal nem pont ezt kívánja meg.

 • LILLA

  Én őket várom az első négybe:Group’n’Swing
  Fool Moon ők ketten a leginkább egyediek és elsőre föltűnőek,akik kitűnnének bármilyen mezőnyből.
  Továbbá:Kállay- Saunders András,és ha minden kötél szakad,Király Viktor.

 • T.Nandi

  Én csak annak drukkolok, hogy Kéllay Saunders, a New Level Empire és Király Viktor ne nyerjenek. Mindegyik dal és előadó fájdalmasan középszerű, semmi szerethető, élvezhető nincs bennük, és kizárt, hogy a top15-be bármelyikük bejutna (de még a döntő is kérdéses).

  Összességében Bogit érzem a kijutásra leginkább alkalmasnak, utána Pál Dénest. Majd jön egy hatalmas űr, és azt mondom, Joni is jó lenne, ha el tudná rendesen énekelni a dalát.

  Kizártnak tartom viszont hogy ezen a 6-oson kívül bárki labdába rúgjon a végén.

  • Szolnok

   Én meg azért szurkolok, hogy értékes dal nyerejen és nem értek egyet veled nekem kifejezzen kiváló a KSA dala, dehát ezért vagyunk különbözőek és különböző ízlésűek igaz?

 • nosugar

  Bogi tényleg jó!

 • illyria

  Én is Bogiban látom a legnagyobb esélyt.
  A fülbemászó zenét és persze a szöveget „zabálnák” odakint, Bogi pedig szimpatikus, kedves, mosolygós. Ezek együtt teszik lehetővé a számára, hogy átvergődje magát az elődöntőn.
  Azzal a dallal, ami nem fogja meg rögtön az embereket már el is véreztünk.

  • Dalida

   Az escdaily.com-on egy holland újságíró – természetesen nem mérvadó – értékelése Bogi daláról:

   The performance starts small, on a dark stage, with a single spot on Bogi. Mysterious and interesting, but after twenty seconds the song bursts loose into a pop song that goes in too many different directions. The backdrop lights up, displays a picture of a giant tiger… ‘We all live together, you are special’, it all sounds cute and Bogi brings it well, but the second part of the song is simply too mediocre.

   Vagyis: a dal második fele egyszerűen középszerű. Azt hiszem, ebben igaza van. Hogy ennek ellenére zabálnák-e, én nem tudom.

  • Erzsi

   Nem is annyira a dallal van baj, bár én sem tartom egy nagyformátumú opusznak (és ez nem gátol meg abban, hogy imádjam), inkább Bogival. Saját bevallása szerint is, vagy az alját vagy a tetejét tudja kiénekelni. Ehhez jön 17 éve minden színpadi rutinja … Az álomdöntőmben – ami már úgysem fog összejönni az ikrek kiesése miatt – ott van, de nem őt kéne nyertesnek kihozni.

   • Dalida

    Sajnos ilyen probléma nem csak Bogival van, hanem sok más fellépővel is. A 30 produkció nagy részénél az előadó énekesi kvalitásai nem érik el azt a szintet, ami egy európai dalversenyen való fellépéshez elvárható lenne, és ez sok dal továbbjutási esélyeit rontotta (az ikrekét egyenesen megakadályozta). A legjobb énekesek pedig (Linda, Gigi) gyenge dalt kaptak, vagy legalábbis nem annyira kiemelkedőt (Lilla, Dér Heni. Egyszer majd csak összejön, hogy a jó dalhoz a jó hang is meglegyen!

 • Erzsi

  Nem lenne egyszerűbb jó hanghoz jó dalt írni? Mint futó ötlet …

 • nosugar

  Nagyon fején találtátok a szöget…jó dal, jó hang, és én még idesorolnám a jó előadást is! A sok tingi-tangi énekesnek nincs önkritikája, hogy belássa avagy megmondják neki…hééé, ezzel a hanggal max. a birkalegelőn lenne esélyed! A mostani Dal-ban is van jó néhány ilyen „tehetség”.