Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2014: A harmadik elődöntő továbbjutói

Fotokredit-MTVA-Nagy-Zoltan

Fotokredit-MTVA-Nagy-Zoltan

Tudósító: Klész Imre
Forrás: adal2014.hu
A harmadik elődöntő újranézése itt!

Pál Dénes, a New Level Empire és a Fool Moon a zsűri pontozása alapján, Radics Gigi, a Mystery Gang és a HoneyBeast pedig a közönség szavazataival jutott tovább a középdöntőbe A Dal február 8-ai, utolsó elődöntőjéből.

Ezzel teljessé vált az eurovíziós dalválasztó show középdöntőseinek listája. A most továbbjutók mellett Király Viktor, Marge, Szabó Leslie, Oláh Ibolya, a Group ’n’ Swing és a Depresszió az első elődöntőből, Kállay-Saunders András, Joni, Bogi, Polyák Lilla, a Muzikfabrik és Dér Heni pedig a másodikból jutott tovább a jövő hétvégi középdöntőkbe.

81 hozzászólás A Dal 2014: A harmadik elődöntő továbbjutói

  • Rita

    Volt egy kis időm megnézni a hivatalos recap videót, és elgondolkodtam rajta, hogy a látottak alapján kit küldenék, én személy szerint, Koppenhágába.
    Azt kell mondanom, nekem nincs egy sem, amellyel maximálisan meg lennék elégedve, vagy olyan fenntartásaim vannak velük kapcsolatban, amelyeket a korábbi versenyek alapján szűrtem le magamnak.
    Összképre nekem KSA tetszik a legjobban, fantasztikus a színpadkép, a semmiből előbukkanó táncosok és a zongorázó kislány éppen csak annyira hatásvadász, amennyit ez a dal megkíván. Nekem a dal óriási kedvencem, az egész mezőny legjobbja számomra, de túl amerikai egy európai versenyre.
    Ha a színpadi képet és a dalt nézem, talán Joninak lehetne a legnagyobb esélye, jól összerakott power ballad, de nála szerintem a hangokon lenne min izgulnunk. A HoneyBeasttel gyakorlatilag ugyanezek a fenntartásaim, bár Zsófi jóval erősebb énekesnőnek tűnik így is.
    Az NLE nagy kedvencem volt, a szombati teljesítményük sem volt katasztrófa, de egyszerűen nem működött a színpadon. Az igaz, hogy nem tetszett, ahogy színpadra vitték, de ezen lehet javítani, sokkal inkább a hatása nem volt olyan, amit egy ilyen daltól vártam volna.
    Hogy melyik dal fogná meg a külföldieket is? Fogalmam sincs. Úgy érzem, idén nincs egy Kedvesem a kezünkben, de ha most mindenképp meg kellene neveznem valakit, akkor az KSA lenne.

  • Szolnok

    Hát én egyet értek Ritával a KSA produkciót illetően. Nagyon komoly és szerintem a világon mindenki érti a témáját /sajnos/ Talán a magyar zsűrinek nevezett „izé” is úgylátja majd, hogy nem kell mindig tinglitangli dalt neveznünk. Ha tavaly arra hivatkozva nem tettek be a legjobb 4 be embereket mert fiatalnak találták a nemzetközi szereplésre , akkor ilyen alapon az idén Bogi se meg Joni se jöhet szóba. / 🙂 ?/
    Nagyon remélem, hogy a produkciók közül a legjobb 4-be KSA, Király, FoolM, NLE lesz. / ez a mostani álláspontom. Mondjuk KSA hoz végig ragaszkodom 🙂 /
    Viszont szoktam nézni a facebookos oldalaikat és ami pl a Pál D. oldalán folyik atya isten azt is szégyenlem, hogy nő vagyok . / ez csak mellék megjegyzés részemről /

    • T.Nandi

      Szerintem egyszerű tinglitangli dal ez is, nincs egy megjegyezhető dallama, unalmas. A témája lehet, hogy komoly, de full hiteltelen egy olyan előadótól, aki ellen pont erőszak miatt indítottak eljárást.

      Én amúgy férfiként mondom, hogy az általad javasolt négyesből egyiket se szeretném a végén győztesként látni. Bogi, Dénes, Joni (ha megtanul énekelni) jöhetnek.

  • BeN

    Elkészült a TOP8asom, íme a következők (nem sorrend)
    Radics Gigi
    Polyák Lilla
    Király Viktor
    Group’N’Swing
    New Lewel Empire
    Pál Dénes
    Kállay-Saunders András
    Joni
    —–
    9. Honeybeast (reálisan gondolkodva, szerintem a közönség megzabálta őket, és továbbjutnak vagy így-vagy úgy)

  • Balázs

    Az én döntőm valahogy így nézne ki:

    Király Viktor
    Marge
    Oláh Ibolya
    Kállay-Saunders
    Bogi
    Joni
    Radics Gigi
    Fool Moon vagy New Level Empire

  • Edd

    Azt hiszem, hogy idén Joni a hang a műsorban, jó lenne, ha ezt az elődöntőben is tudná hozni. http://www.youtube.com/watch?v=yJ7YQEvwu60

  • illyria

    Az öt „támogatottamból” négy (Bogi, Joni, Király Viktor, NLE) az első középdöntőben indul és az egyik biztos kieső Radics Gigivel szemben.
    Szomorú vagyok.

  • T.Nandi

    A csókos Kállay Saunderst még véletlenül se tették a nehezebb elődöntőbe. Remélem a nézőknek lesz annyi esze, hogy ne rá szavazzon a döntő idején.

    • djtanarur

      Mindenkinek más a véleménye, de nekem ez az egyik kedvencem! Sőt, őszintén elmondva, tavaly Alex dala egyáltalán nem tetszett, de az óvodás lányom már akkor dalolta, és a nagy kedvence volt. Most pedig egész nap Kállay Sanders András dalát dúdolja, pedig a szövegét nem is érti! Ez vajon jelenthet valamit? Szerintem igen……….. 😀

    • Vivi

      Hát… pedig de, fognak szavazni…
      Mindegy, én már igazából úgy vagyok vele kapcsolatban, hogy oké, küldjük ki őt, aztán végre „megszabadulunk” tőle, mert az tuti biztos, ha idén se ő megy, akkor jövőre is jelentkezni fog (meg azután is, és azután is…..)

      • schanc

        Én azért bízom a közönségben. Alexet tavaly nagyon jó érzékkel választották ki a szavazók, hátha idén is befut valaki meglepetésként (szívem szerint a Group’n’Swingért szorítanék, de félek, hogy ők már a hétvégét sem élik túl).

      • Vivi

        Én mondjuk nem kicsit meglepődtem tavaly Alex győzelmén (főleg, hogy mekkora fölénnyel), nem mintha nem örültem volna, mert imádom a dalt, több szavazatot is küldtem rá a döntőben, csak hát ott volt még Gigi, KSA, Vastag Tomi, nem kis szavazó bázissal…
        A Group’n’Swingért én is aggódok, szívesen látnám őket a döntőben, de ők szerintem csak a közönségben bízhatnak. Mindenesetre idén is szívesen látnék egy meglepetés győztest 🙂

      • Clusters

        Én is jobban örülnék, úgymond „ismeretlen” előadóknak ha nyernének. Az ilyen megcsinált celebeknek semmi stílusuk nincs, csak azt csinálják amit mondanak nekik. Meg lehet nézni pl. Gigi dalát, egy ribinek kéne lennie a színpadon, de hát egyértelműen nem az (ami jelen esetben dicsérendő). Andrásnak is meg lehet nézni azt a mű színjátékot az arcán, semmi emberi nincs benne. Ráadásul még álszent is. Sokkal jobban örülnék, ha a Grop’n’Swing, Ibolya, Honeybeast esetleg a Muzikfabrik képviselne minket. Ők legalább egyéniségek. Vagy legalábbis annak tűnnek. 😉 Béke.

      • Erzsi

        Schanc, ezt én is így gondolom: hogy igenis létezik valami kollektív bölcsesség, ami az elvtelen rajongói lelkesedést is felül tudha írni. Ki gondolta volna tavaly, hogy Nevenincs Alex szavazói lenyomják Gigi, KSA, Vastag Tamás masszív rajongói táborát. El sem akartam hinni, amikor az ő nevét mondták be a végén. Hátha az idén is működni fog a „kollektív bölcsesség”.

        Még versenyben van mindhárom jelöltem, akikre itt szavaztam, mint olyanokra, akikben leginkább látom a siker lehetőségét. Pál Dénest már kihúztam a listáról, hallva az élő produkciót, de a másik kettőben – Group ‘N’ Swing és Fool Moon – még mindig látom-hallom a jó dal-jó előadó optimális arányát. És mindkettő olyan lenne, amilyen még nem volt, valami új műfajban mutatnánk meg magunkat.

        Szóval, hajrá Group ‘N’ Swing!

  • grafit

    Bogi miért csak nálam veri ki a biztosítékot?
    A dala egy szinte matematikai módszerekkel előállított „nyerő” dal- éppen annyira bugyuta, etetős,amennyire kell. A kislánynak pedig nincs önálló személyisége – tavaly még méregdrága cuccokban pózolt,idén meg egyszerű kislány,akinek a pólóját és a farmernadrágját is az egyik legnevesebb divattervező választja ki…ugyanmár:))))Az tény,hogy dörzsölt management és az akusztikus verzió alapján,kiváló zenészek vannak mögötte,akik inkább lemennek alfába a siker érdekében.

  • Bende

    1.KD: (én véleményem!)
    Zsűrinél:Király V. , Joni lesz a továbbjutó.
    Szavazóknál:Gigi , NLE. sztem.
    Biztos kieső: Szabó Leslie
    Beleszólhatnak: Bogi , GNS , Depresszió, Mystery Gang. Szerintem.
    2.KD: (én véleményem)
    Zsűrinél: KSA , Pál . D.
    Szavazóknál: Honeybeast , Dér Heni
    Biztos kiesők:Polyák L.
    Beleszólhatnak: Marge , Muzikfabrik , Fool Moon , Oláh I.
    Az én döntős elképzelésem:(nem sorrend)
    Nem bánnám , ha ők mennének:
    Joni
    Honeybeast
    KSA
    Király V.
    Dér H.
    NLE
    —————
    Ne ők menjenek , ha a KD-s tippem bejön 😀
    Gigi
    Pál. D.
    Már nagyon kiváncsi vagyok! 😀

    • Vivi

      Az első középdöntőhöz annyit, hogy Szabó Leslie-t a zsűri juttatta tovább és valamiért úgy érzem, hogy a zsűri inkább őt fogja választani Joni helyett.

  • grafit

    Ők a dalok szerzői -ha tetszik,ha nem,akkor is hitelesebb

  • grafit

    rossz helyre írtam…bocsi:)