A Dal 2014: A harmadik elődöntő továbbjutói

Fotokredit-MTVA-Nagy-Zoltan
Fotokredit-MTVA-Nagy-Zoltan

Tudósító: Klész Imre
Forrás: adal2014.hu
A harmadik elődöntő újranézése itt!

Pál Dénes, a New Level Empire és a Fool Moon a zsűri pontozása alapján, Radics Gigi, a Mystery Gang és a HoneyBeast pedig a közönség szavazataival jutott tovább a középdöntőbe A Dal február 8-ai, utolsó elődöntőjéből.

Ezzel teljessé vált az eurovíziós dalválasztó show középdöntőseinek listája. A most továbbjutók mellett Király Viktor, Marge, Szabó Leslie, Oláh Ibolya, a Group ’n’ Swing és a Depresszió az első elődöntőből, Kállay-Saunders András, Joni, Bogi, Polyák Lilla, a Muzikfabrik és Dér Heni pedig a másodikból jutott tovább a jövő hétvégi középdöntőkbe.

Comments

81 hozzászólás a(z) “A Dal 2014: A harmadik elődöntő továbbjutói” bejegyzéshez

 1. Rita avatar
  Rita

  Volt egy kis időm megnézni a hivatalos recap videót, és elgondolkodtam rajta, hogy a látottak alapján kit küldenék, én személy szerint, Koppenhágába.
  Azt kell mondanom, nekem nincs egy sem, amellyel maximálisan meg lennék elégedve, vagy olyan fenntartásaim vannak velük kapcsolatban, amelyeket a korábbi versenyek alapján szűrtem le magamnak.
  Összképre nekem KSA tetszik a legjobban, fantasztikus a színpadkép, a semmiből előbukkanó táncosok és a zongorázó kislány éppen csak annyira hatásvadász, amennyit ez a dal megkíván. Nekem a dal óriási kedvencem, az egész mezőny legjobbja számomra, de túl amerikai egy európai versenyre.
  Ha a színpadi képet és a dalt nézem, talán Joninak lehetne a legnagyobb esélye, jól összerakott power ballad, de nála szerintem a hangokon lenne min izgulnunk. A HoneyBeasttel gyakorlatilag ugyanezek a fenntartásaim, bár Zsófi jóval erősebb énekesnőnek tűnik így is.
  Az NLE nagy kedvencem volt, a szombati teljesítményük sem volt katasztrófa, de egyszerűen nem működött a színpadon. Az igaz, hogy nem tetszett, ahogy színpadra vitték, de ezen lehet javítani, sokkal inkább a hatása nem volt olyan, amit egy ilyen daltól vártam volna.
  Hogy melyik dal fogná meg a külföldieket is? Fogalmam sincs. Úgy érzem, idén nincs egy Kedvesem a kezünkben, de ha most mindenképp meg kellene neveznem valakit, akkor az KSA lenne.

 2. Szolnok avatar
  Szolnok

  Hát én egyet értek Ritával a KSA produkciót illetően. Nagyon komoly és szerintem a világon mindenki érti a témáját /sajnos/ Talán a magyar zsűrinek nevezett „izé” is úgylátja majd, hogy nem kell mindig tinglitangli dalt neveznünk. Ha tavaly arra hivatkozva nem tettek be a legjobb 4 be embereket mert fiatalnak találták a nemzetközi szereplésre , akkor ilyen alapon az idén Bogi se meg Joni se jöhet szóba. / 🙂 ?/
  Nagyon remélem, hogy a produkciók közül a legjobb 4-be KSA, Király, FoolM, NLE lesz. / ez a mostani álláspontom. Mondjuk KSA hoz végig ragaszkodom 🙂 /
  Viszont szoktam nézni a facebookos oldalaikat és ami pl a Pál D. oldalán folyik atya isten azt is szégyenlem, hogy nő vagyok . / ez csak mellék megjegyzés részemről /

  1. T.Nandi avatar
   T.Nandi

   Szerintem egyszerű tinglitangli dal ez is, nincs egy megjegyezhető dallama, unalmas. A témája lehet, hogy komoly, de full hiteltelen egy olyan előadótól, aki ellen pont erőszak miatt indítottak eljárást.

   Én amúgy férfiként mondom, hogy az általad javasolt négyesből egyiket se szeretném a végén győztesként látni. Bogi, Dénes, Joni (ha megtanul énekelni) jöhetnek.

 3. BeN avatar
  BeN

  Elkészült a TOP8asom, íme a következők (nem sorrend)
  Radics Gigi
  Polyák Lilla
  Király Viktor
  Group’N’Swing
  New Lewel Empire
  Pál Dénes
  Kállay-Saunders András
  Joni
  —–
  9. Honeybeast (reálisan gondolkodva, szerintem a közönség megzabálta őket, és továbbjutnak vagy így-vagy úgy)

 4. Balázs avatar
  Balázs

  Az én döntőm valahogy így nézne ki:

  Király Viktor
  Marge
  Oláh Ibolya
  Kállay-Saunders
  Bogi
  Joni
  Radics Gigi
  Fool Moon vagy New Level Empire

 5. Edd avatar
  Edd

  Azt hiszem, hogy idén Joni a hang a műsorban, jó lenne, ha ezt az elődöntőben is tudná hozni. http://www.youtube.com/watch?v=yJ7YQEvwu60

 6. Tanti avatar
  Tanti

  Az eurovízió hivatalos oldalán már fent van a középdöntők besorolása.
  http://www.eurovision.tv/page/news?id=hungary_all_you_need_to_know_about_the_a_dal_semi-finals

 7. illyria avatar
  illyria

  Az öt „támogatottamból” négy (Bogi, Joni, Király Viktor, NLE) az első középdöntőben indul és az egyik biztos kieső Radics Gigivel szemben.
  Szomorú vagyok.

 8. T.Nandi avatar
  T.Nandi

  A csókos Kállay Saunderst még véletlenül se tették a nehezebb elődöntőbe. Remélem a nézőknek lesz annyi esze, hogy ne rá szavazzon a döntő idején.

  1. djtanarur avatar
   djtanarur

   Mindenkinek más a véleménye, de nekem ez az egyik kedvencem! Sőt, őszintén elmondva, tavaly Alex dala egyáltalán nem tetszett, de az óvodás lányom már akkor dalolta, és a nagy kedvence volt. Most pedig egész nap Kállay Sanders András dalát dúdolja, pedig a szövegét nem is érti! Ez vajon jelenthet valamit? Szerintem igen……….. 😀

   1. T.Nandi avatar
    T.Nandi

    Remélem nem jelent semmit. Nem többet, mint hogy a vokalista épp akkor hol énekelt, és most hol.

  2. Vivi avatar
   Vivi

   Hát… pedig de, fognak szavazni…
   Mindegy, én már igazából úgy vagyok vele kapcsolatban, hogy oké, küldjük ki őt, aztán végre „megszabadulunk” tőle, mert az tuti biztos, ha idén se ő megy, akkor jövőre is jelentkezni fog (meg azután is, és azután is…..)

   1. schanc avatar
    schanc

    Én azért bízom a közönségben. Alexet tavaly nagyon jó érzékkel választották ki a szavazók, hátha idén is befut valaki meglepetésként (szívem szerint a Group’n’Swingért szorítanék, de félek, hogy ők már a hétvégét sem élik túl).

   2. Vivi avatar
    Vivi

    Én mondjuk nem kicsit meglepődtem tavaly Alex győzelmén (főleg, hogy mekkora fölénnyel), nem mintha nem örültem volna, mert imádom a dalt, több szavazatot is küldtem rá a döntőben, csak hát ott volt még Gigi, KSA, Vastag Tomi, nem kis szavazó bázissal…
    A Group’n’Swingért én is aggódok, szívesen látnám őket a döntőben, de ők szerintem csak a közönségben bízhatnak. Mindenesetre idén is szívesen látnék egy meglepetés győztest 🙂

   3. Clusters avatar
    Clusters

    Én is jobban örülnék, úgymond „ismeretlen” előadóknak ha nyernének. Az ilyen megcsinált celebeknek semmi stílusuk nincs, csak azt csinálják amit mondanak nekik. Meg lehet nézni pl. Gigi dalát, egy ribinek kéne lennie a színpadon, de hát egyértelműen nem az (ami jelen esetben dicsérendő). Andrásnak is meg lehet nézni azt a mű színjátékot az arcán, semmi emberi nincs benne. Ráadásul még álszent is. Sokkal jobban örülnék, ha a Grop’n’Swing, Ibolya, Honeybeast esetleg a Muzikfabrik képviselne minket. Ők legalább egyéniségek. Vagy legalábbis annak tűnnek. 😉 Béke.

   4. Erzsi avatar
    Erzsi

    Schanc, ezt én is így gondolom: hogy igenis létezik valami kollektív bölcsesség, ami az elvtelen rajongói lelkesedést is felül tudha írni. Ki gondolta volna tavaly, hogy Nevenincs Alex szavazói lenyomják Gigi, KSA, Vastag Tamás masszív rajongói táborát. El sem akartam hinni, amikor az ő nevét mondták be a végén. Hátha az idén is működni fog a „kollektív bölcsesség”.

    Még versenyben van mindhárom jelöltem, akikre itt szavaztam, mint olyanokra, akikben leginkább látom a siker lehetőségét. Pál Dénest már kihúztam a listáról, hallva az élő produkciót, de a másik kettőben – Group ‘N’ Swing és Fool Moon – még mindig látom-hallom a jó dal-jó előadó optimális arányát. És mindkettő olyan lenne, amilyen még nem volt, valami új műfajban mutatnánk meg magunkat.

    Szóval, hajrá Group ‘N’ Swing!

 9. grafit avatar
  grafit

  Bogi miért csak nálam veri ki a biztosítékot?
  A dala egy szinte matematikai módszerekkel előállított „nyerő” dal- éppen annyira bugyuta, etetős,amennyire kell. A kislánynak pedig nincs önálló személyisége – tavaly még méregdrága cuccokban pózolt,idén meg egyszerű kislány,akinek a pólóját és a farmernadrágját is az egyik legnevesebb divattervező választja ki…ugyanmár:))))Az tény,hogy dörzsölt management és az akusztikus verzió alapján,kiváló zenészek vannak mögötte,akik inkább lemennek alfába a siker érdekében.

  1. T.Nandi avatar
   T.Nandi

   Ugyanez KSA-ról meg Király Viktorról nem mondható el?

   1. grafit avatar
    grafit

    Mégiscsak maguk írták a dalt 🙂

   2. illyria avatar
    illyria

    A végére a nevüket, max 🙂

   3. grafit avatar
    grafit

    Én őszintén azt gondoltam, hogy saját szerzemény 🙂

 10. Bende avatar
  Bende

  1.KD: (én véleményem!)
  Zsűrinél:Király V. , Joni lesz a továbbjutó.
  Szavazóknál:Gigi , NLE. sztem.
  Biztos kieső: Szabó Leslie
  Beleszólhatnak: Bogi , GNS , Depresszió, Mystery Gang. Szerintem.
  2.KD: (én véleményem)
  Zsűrinél: KSA , Pál . D.
  Szavazóknál: Honeybeast , Dér Heni
  Biztos kiesők:Polyák L.
  Beleszólhatnak: Marge , Muzikfabrik , Fool Moon , Oláh I.
  Az én döntős elképzelésem:(nem sorrend)
  Nem bánnám , ha ők mennének:
  Joni
  Honeybeast
  KSA
  Király V.
  Dér H.
  NLE
  —————
  Ne ők menjenek , ha a KD-s tippem bejön 😀
  Gigi
  Pál. D.
  Már nagyon kiváncsi vagyok! 😀

  1. Vivi avatar
   Vivi

   Az első középdöntőhöz annyit, hogy Szabó Leslie-t a zsűri juttatta tovább és valamiért úgy érzem, hogy a zsűri inkább őt fogja választani Joni helyett.

 11. grafit avatar
  grafit

  Ők a dalok szerzői -ha tetszik,ha nem,akkor is hitelesebb

 12. grafit avatar
  grafit

  rossz helyre írtam…bocsi:)