Naptár

2013. december
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

EFSC 2014: Megvannak a győztesek!

LOGO-EFSC-2014Tudósító: Klész Imre, Kerékgyártó Péter
Forrás: old.eschungary.hu

Vége a szavazásnak, megtörtént az összesítés. Összesen 64 szavazatot kellett összeszámolni, így született meg a végeredmény. Egy férfi előadót és egy együttest fogunk kipróbálni az Eurovíziós Fórumok Dalversenyén, melyet ezúttal Olaszország fog rendezni. A nemzetközi verseny időpontjáról és a szavazás menetéről mindenkit tájékoztatni fogunk időben. A magyar dalra már szavaztunk, innen kezdve a többi ország fórumának kedvenceire kell majd. Drukkoljunk együtt a jelöltjeinknek!

A szavazás részletei: efsc5hunFINAL_points.xlsx

Előadó Pontszám
Tabáni István – Te vagy a minden 333
Vad Fruttik –  Lehetek én is 306
Rúzsa Magdolna – Szerelem (Lotfi Begi remix) 239
Csézy – Ez az otthonunk 223
Wolf Kati – Az, aki voltam 203
Tóth Gabi – Jöjj még… 200
Holdviola-Vágta 198
Radics G. – Oroszlán Sz. – Wolf K. – Szív dala 194
Caramel- Lélekdonor 185
Tóth Gabi – Elég volt 185
Leander Rising – Szomorú vasárnap 182
Kocsis Tibor – Lásd a csodát  179
NOX – Egy minden 160
Lass Bea – Ölelj át 157
DiazMentha km. Szécsi Böbe – A part 152
DjSuperStereo & Stas feat. Péterfy Bori – Hajnal 151
Radics Gigi – Vadonatúj érzés 147
Pokolgép – Hol van a szó 122
Kocsis Tibor – Soha már 102
Rúzsa Magdolna – Nem vagyok jó neked 97

A győzteseink:


96 hozzászólás EFSC 2014: Megvannak a győztesek!

  • Hát igen, én freddyD-vel indultam, gondoltam hátha meglepetés, de nem sikerült 😀 Az biztos, hogy enyém volt a legfurcsább. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy hány pontig jutott az elődöntőben. A döntő eredményéhez: ilyenkor klne IP-cím vizsgálat, ahol én szoktam dalokat küldeni (Universong) ott nincs bunda vagy csalás az IP kontrol miatt. Ha csalsz -> DSQ.

    • Perseus

      Van némi igazságod az IP-cím szűréssel kapcsolatban, de csak némi. A WiFi korában bárki rá tud csatlakozni egy adott IP-című gépre/hálózatra/routerre etc., akár többen is (nyilvános WiFi) és akkor egy IP-ről beérkezhet több különböző ember szavazata (hozzátenném, hogy nem vagyok szakértője a témának, lehet, hogy ez tök hülyeség, ez esetben visszaszívom), vagy előfordulhat, hogy néhány ember közös gépet használ, de egymástól részben, vagy teljesen független szavazási listát adnak le ugyanarról a gépről. Ettől ők még nem csaltak, hiszen szabályosan jártak el egyénileg, viszont az IP-cím szűréses elméleted szerint őket mind diszkvalifikálnák. Tehát itt van a javaslatod hátulütője. Valójában Erzsivel kell, hogy egyetértsek, nincs megbízható és tévedhetetlen szervezési vagy műszaki megoldás a csalók kiszűrésére, marad az emberek tiszta játékába vetett bizalom, ami, mint a példa is mutatja, időnként csorbát szenved. A helyzet egyértelmű, mivel a beérkezett szavazatok egyébként szabályosak voltak, így el kell fogadnunk a kisebbségben levő többség akaratát és ki kell küldenünk Tabáni István dalát a nemzetközi versenyre. Hozzátenném, hogy nem rossz az a dal, nem is azzal van a legtöbb kommentelőnek problémája, csak az a helyzet, hogy néhányan visszaéltek a szabályok adta lehetőséggel, és a kiskapun át hátulról mellbe támadva kibrusztolták egy olyan dal győzelmét, ami egyébként valószínűleg jóval gyengébben szerepelt volna az összesítésben.

      Ezúton kívánok minden kedves fórumozónak minden jót a 2014-es évre, és csak óvatosan a tűzijátékkal!

  • Snk

    Ez az eredmény nagyon meglepett, biztos voltam benne hogy Rúzsa Magdi Szerelme lesz az egyik befutó, de nem véletlen hogy nem szoktam jóslásokba bocsátkozni…megszoktam hogy más tetszik mint a statisztikai átlag. Arra nem is számítottam, hogy a Frutti lesz a tuti 🙂

    • Léránt Lajos

      Szia! Magdi Szerelem című dala nekem például nagyon tetszik de, ez a remixes változat nem igazán jött be. Stúdió verzió jobb. Amúgy Magdit akartam nevezni de nem az volt a feltétel hogy itthon született előadó lehet csak?

  • Snk

    Ja…és köszönöm Csengettyűnek, hogy megismerhettem általa a Szeszonautát…örök élmény…a kultur csemegék miatt szeretem az eurovíziót a többit csak „túlélős”-nek szoktam nevezni 🙂

  • Léránt Lajos

    Erzi!Mint mindig veled kell,hogy egyetértsek. Minden szavazó magával kell hogy elszámoljon. Felesleges vitázni, kiborulni. Ez van ezt kell „szeretni”. Várom már milyen visszajelzés lesz nemzetközi szinten.
    Buék mindenkinek. Elsősorban akikkel személyesen találkoztam tavaly illetve minden új tagunknak.

  • Martika

    Ez a szavazás ki volt írva ennek az oldalnak a nyilvános facebook oldalára, ahol bárki láthatja, megoszthatja. Én is ott vettem észre, majd miután jelöltem István dalát, megosztottam az információt a facés ismerőseimmel. Nem érzem úgy, hogy ezzel bármi rosszat követtem volna el, hiszen az információ nyilvános volt, nem volt tilos terjeszteni. Ennyi volt és nem több, senkit nem akartam ezzel hátbatámadni. Tudom, hogy a nemzetközi versenyen ezt nem tehetem meg, de azért remélem, hogy tetszeni fog nekik a dal. Úgy érzem, ezt még el kellett mondanom, és boldog új évet kívánok én is mindenkinek!

    • Perseus

      Kedves Martika!

      Nem az a probléma, hogy jelölted a dalt (magam is adtam rá pontot az elődöntőben), nem is az, hogy megosztottad az ismerőseiddel a dolgot. Ott van a bibi, hogy az ismerőseid – vélhetően – csak azért regisztráltak és vettek részt a szavazásban, hogy megnyeressék Tabáni Istvánnal ezt a háziversenyt. Legalább is erre utal, hogy – kevés kivételtől eltekintve – csupa olyan személy ontotta rá a 12 pontokat, akiket korábban egyáltalán nem láttunk megnyilvánulni itt a fórumon semmilyen témában. Nem is láthattunk, mert újonnan regisztrált a zömük. Még egyszer mondom, a szavazás szabályos volt! Csak hát…
      Mindegy, ahogy Erzsi is írta, ezt a békát le kell nyelnünk. Én őszintén kívánom, hogy Tabáni dala a nemzetközi versenyen is ilyen elsöprő sikert arasson, igaz ugyan, hogy a Vad Fruttik győzelmének még jobban örülnék, hiszen nekik adtam a 12 pontomat.
      ———————————————————–
      Kedves Mindenki!

      Ami a versenyre nevezett dalokat illeti: korábban sokszor emlegetve volt, hogy Lass Bea dala nem felel meg a szabályoknak a hossza miatt. Ezen aztán olyan jól eldiskurálgatott a fórum közössége, hogy elsikkadt az a tény, hogy Rúzsa Magdi mindkét dala is vét a szabályok ellen, az előadó születési helye miatt. Vagyis kapásból van legalább három dal amit ki lehetne – és kellett volna – zárni a versenyből. Ez nem történt meg, ami felveti a szervező felelősségét a dologban. Minden tiszteletem Serinon-é, amiért vállalkozott a verseny lebonyolítására, jómagam is tapasztalatból tudom mondani, hogy nem olyan egyszerű ez, főleg nagyszámú szavazat esetén ( a 64 szavazat szerintem soknak számít egy ilyen fórumon, pláne annak fényében, hogy az általam levezényelt versenyen sajnos csak 6 szavazó volt), de aki vállalkozik egy ilyenre, annak hatványozottan oda kellene figyelni minden hasonló dologra. Mivel ez egy nemzetközi verseny előválogatója volt, könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy külföldi fórumok lelkesebb tagjai is figyelemmel követték a történéseket, és az ilyen „bakik” esetleg nekik is szemet szúrhatnak. Szerintem az a tanulság, hogy a hasonló versenyek szervezőinek és a játékosoknak a jövőben sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítania arra, hogy az induló dalok megfeleljenek a szabályrendszernek, oda-vissza kontrollálni kellene a dolgokat, a „több szem többet lát” elv alapján. Akkor nem lenne utólagos elégedetlenség, rinya stb.
      Senkit nem akartam megsérteni ezzel az írásommal, kizárólag a jobbítás szándéka vezérelt, remélem, hogy akit érint, ugyanígy fogja értelmezni!

      Boldog új évet kívánok mindenkinek!

      • Serinon

        Igen, igaz, vétkeztem. Rúzsa Magdi indítása nem volt szabályos. Amúgy ami azt illeti, úgy látszik nem csak nekem nem tűnt fel a dolog. Ha valaki a szavazás alatt felhívja rá a figyelmet, amit nekem is rá kellett volna fordítanom, akkor kicseréltük volna a dalt egy másikra. Nem tudom, te mióta látogatsz bennünket (tudom, hogy régebb óta, csak pontosan nem tudom), ez a negyedik ilyen verseny volt, amit lebonyolítottam. Az eddigiek gond nélkül zajlottak, én is ember vagyok, hibáztam és be is ismerem. Ebben a fordulóban sok olyan dolog történt, aminek köszönhetően újabb tapasztalatokkal gazdagodtam, legközelebb ezekre nagyobb figyelmet fordítok.

      • Erzsi

        Nyilván azért nem tűnt fel senkinek, mert mindenki fejében Rúzsa Magdi magyar. És ez így is van rendjén. Magyar az, aki magyarnak vallja magát. Nem tudom, ki találta ki ezt a szabályt, de ez szerintem nem volt szerencsés, csak arra jó, hogy a magyar könnyűzenei élet jó pár előadóját kizárjuk. Nem csak Rúzsa Magdit, vagy Keresztes Ildikót, de mondjuk Tolvai Renátát, Királyékat, Kállay Saunders-t. (Bocs, ha valamelyiknél tévedek, felszínesek az ismereteim.) És egyáltalán? Miért akarunk mi szigorúbbak lenni a nagy verseny szabályainál? Akár a Dal-on, akár az Eurovízión ezek az előadók indulhatnak.

        Mindegy, nem történt olyan hiba, ami miatt újra kéne csinálnunk a versenyt.

        És mindannyian tudjuk, hogy sok vesződséggel jár egy ilyen megszervezése. Köszi Serinon ezt a sok munkát.

      • Perseus

        Előfordul az ilyesmi, még a legjobbakkal is, pont ezért lenne fontos, hogy minden résztvevő oda figyeljen. Hozzád és még sokakhoz hasonlóan nekem sem esett le a dolog, de olvastam itt Léránt Lajos hozzászólását arról, hogy eredetileg Magdit indította volna, de a szabály miatt valaki más mellett döntött végül. Viszont nem jelezte a szabálytalanságot feléd, talán átsiklott felette ő is a verseny hevében. Igazából nincs komolyabb jelentősége, hiszen Tabáni lelkes rajongói elintézték a dolgot.
        Jómagam kb. másfél éve látogatom rendszeresen a fórumot, korábban is benéztem néha-néha. Logaritmus néven publikáltam itt néhány hozzászólást, csak sajnos időközben elfelejtettem a jelszavamat, a régi e-mail címem is felszívódott valahogyan az internet bitjei között, így jobbnak láttam új néven újraregisztrálni.

  • tauri

    Először is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

    Az eredménnyel kapcsolatosan olyan déjá vu érzésem volt. Akkor voltam ilyen meglepett utoljára, amikor kiderült, hogy Bye Alexet küldjük Stockholmba. Aztán mi lett a vége…Remélem, mindkét dalunk jó helyezést ér el :)!

    • Dani

      Malmőbe, nem Stockholmba.

    • vica

      Tauri! Lehet, hogy meglepő volt Alex győzelme, de Tabáni és Alex között óriási a különbség. ByeAlex maga írja a dalait és azok szövegét, igényes, underground zenét, míg Tabáni az érzelgős, tőlem nagyon távol álló zenei ízlés megtestesítője. És ezen az sem fog változtatni, ha esetleg van olyan külföldi, akinek tetszik. A Vad Fruttiknak örülök, hátha megismeri őket egy kicsit Európa egy szelete.

  • hildus

    Kedves Törzsfórumozók!
    Nem volt feltétel, hogy csak régi tagok szavazhatnak. Nekünk eszünkbe se jutott, hogy ez egy szűk társaság belső „játéka”, elvégre egy nemzetközi megmérettetésről van szó. Ami azt illeti Kocsis Tibi ki is tette az oldalára, és buzdította a rajongókat, de most úgy látszik, nem túl eredményesen… Engem is meglep, hogy a Soha már hátul végzett, nekem pl. tetszik, sokkal jobban, mint a Lásd a csodát…. Tabáni István nem tett ki semmit, és senkit sem buzdított a szavazásra. Mi rajongók viszont tudtunk a szavazásról (elvégre ez egy nyilt internetes fórum), és többen is szavaztunk rá. Nem tudom, mért lenne ez csalás vagy visszaélés. A Te vagy a minden egy nagyon szép, igényes dal, nem tucatsláger, amiben remekül érvényesülnek István nem mindennapi hangi adottságai. Minden koncertjén elénekli, és a közönség imádja…
    Természetesen figyelemmel fogjuk kísérni a varseny további alakulását, és szavazni fogunk a többi ország dalaira.
    Boldog Új Évet kívánok minden régi és új kedves fórumozónak!

    • Pitbull42

      „figyelemmel fogjuk kísérni a varseny további alakulását, és szavazni fogunk a többi ország dalaira.”

      Azt hiszem a többi régi fórumozó nevében is mondhatom, hogy ezek után ezt el is várjuk tőletek!

      Minden jót!

  • Zolitt

    Én is írok pár sort ezzel az eredménnyel kapcsolatban.

    Ezzel az egész mizériával annyi baj van, hogy nekünk homlokegyenest mást jelent(ett) ez a verseny, mint a Tabáni rajongóinak.
    Mi akik rendszeresen az eschungary-t rendszeresen látogatjuk, azt kerestük, hogy ki lenne a legmegfelelőbb az oldalt képviselni, a Tabáni rajongókat meg csak az érdekelte, hogy megnyeressenek egy „akármilyen” versenyt az imádottjukkal…

    Engem is nagyon nagyon felbosszantott mikor az eredményt megláttam. Végigolvasva a kommenteket, én sem tudok újat mondani, elég nagy békát kell lenyelni, és most engedni a Tabáni rajongók AKARATÁNAK ( 😀 )…

    most ez így alakult! jövőre remélhetőleg más lesz!
    Kíváncsian várom a többi fórum jelöltjeit 🙂

  • Snk

    Már nagyon várom a többi fórum választottjait, és a külföldi reakciókat.Mikorra várhatóak ?

    Lehet hogy nem lenne értelmetlen meg jegyezni a külföldi szervezőknek, hogy milyen visszás helyzetet szül nálunk, a csak a helyben született szabály. Talán képesek lennének meg érteni, hogy nem „mások tollaival akarnánk ékeskedni” ha a leválasztott területekről származó itt befutott énekeseket számításba vesszük…bár hála a nem csekély mértékben elfogult Tabáni rajongóknak ezzel nem lesz problémánk. 🙂

    (Amúgy a hangját én is szeretem, de a dal nem ragadott meg, viszont külföldön ahol a szöveget nem értik még az is lehet, hogy jobban bejön nekik mint a VadFruttik)

  • Serinon

    A szabály, mi szerint csak az adott országban született előadókat nevezhetik, az első versenytől kezdve érvényben van. Nem új keletű szabály, a spanyolok találták ki a legelső versenyre 2008-ban. A következő fordulóra mindenképp kezdeményezni fogom a változtatást „állampolgárra”.

  • Erzsi

    Ahhoz képest, hogy kezdetektől érvényben van ez a szabály … Mi már korábban is indítottuk Rúzsa Magdit, vagy rosszul emlékszem? Lapuljunk …

  • Serinon

    Nem, őt még nem indítottuk. 🙂 Igen, szerintem is lapozzunk, mert már mindegy. Még nem jött infó a szervezőktől, amint írnak, hogy elindul a verseny, egy új cikkben tesszük közzé a további információkat.

  • Zolitt

    Idén nincs valami mozgolódás e téren? Már vártam decemberben is, hogy hátha jön vmi infó 🙂